- 26 Mayıs 2011
- 341
- 11
- 118
- Konu Sahibi KristalKelebek
-
yorumlardan da okuduğum kadarıyla birçok kişi yaşamış bu durumu.benim de ne nişan ne düğün
hiçbirşey yapılmadı çok şükür eşimle ben çalıştığımız için herşeyi kendimiz yaptık şimdi gayet güzel bir evim var.
Haa yapmadıkları gibi eşimin nişandan hemen önce çeyiz dizer gibi kayınvalideme aldığı birçok şeyi de beraber ödedik
hatta düğünümde kaynım görümcem ve kayınvalidemler küçük altın bile takmadılar.bir de elti müsveddem vardı nispet yapar gibi herşeyi ona yaptılar gözümün önünde yeni gelin gbi.yine de takılmadım ben de o kadar değerleri oldu.en son eltim bir tartışmamızda saydı döktü benim,küçücük yavrum ve ailem hakkında neler dediklerini anlatmaya dilim varmaz size.yine terbiyemi bozmadım ama tüm ilişkimi kestim hepsiyle eşim görüşüyordu.annesi tabii inkar etti filan ama hem yaşananlar hem de duyduğum çoğu şey doğruydu.şimdi arada kendi gelir,torunlarını filan sevmeye ebn bayramda bile gitmem.aaa bu arada
evime geldiklerinde saygıda kusur etmem o kadar şeye rağmen o beğenmedikleri ailemden aldığım görgüden dolayı.
Neyse çok uzattım hakkınızı helal edin.ama bu dönemde eşime hiç dır dır etmedim,sormadım bile kendi anlattı filan bazı şeyleri arada bazen zorlar gidelim diye tavrımı koyarım o kadar.bence sen de onlar yok gibi davran ağzını bile açma .
işte eşim gelip gidip bana onları anlatıp beni suçlamasa hiç lafını bile etmem...
Peki canım sence gerçekten unutuluyor mu ?9 aylık evliliğimin ilk günleri kavga gürültüyle geçti halada aynı aslında bende çok sıkıldım.Kocama doyasıya sarılıp unutmak istiyorum ama inan abisine benziyor diye bazen gülmesini bile istemiyorum manyak mıyım evet :):):)
Senin yine iyiymiş, eşimle ben kendi çektiğimiz krediyle bilezik aldık babasının annesinin eline birer tane verdik düğünde bize takın diye... Kayınpederim hiç masraf yapmadı git gel yol masrafı var diye düğünden sonra 500 TL hibe ettik kendisine onca borç içinde...
galiba askıya aldım şu anda ilişkimizi. sonu hayır olsun.Boşverin bence hiç değilse şunu biz aldık bunu biz ödedik diye başınıza bişey kakamazlar
bu olayın pozitif yanı bence...
benim de eşimin anneannesiyle yıldızım pek barışmaz,kayınvalidemi,kayınpederimi bile çileden çıkartan bi tiptir kendisi
ama ben bişey dediğim de hanfendiye eşim savunmaya geçiyor hemen.çok özelmiş anneannesi onun için,benim anneannem hiç olmadığı için garibime gidiyor sanki..
çok şükür 1.planda olduğumu hissettiriyor eşim bana ama anneanneye pek tahammül edemiyorum,haddi olan olmayan herşeye çok karışır,bende kendi gelinlerinin yaptığı gibi önemsemeyeceğim artık..
Peki sevmiyorum artık eşimi demişsiniz ne yapmak istiyorsunuz???.
ya keşke ben de öyle davranabilsem. ama dayanamıyorum işte.ben de yaşadım benzer şeyleri
düğüne 3 gün kala öğrendim ki 1 yıl nişanlı kaldığımız sürece söz verdikleri 6 bileziği ve seti,
düğünden hemen sonra geri alacaklarmış.. üzüldüm, çok üzüldüm ama bununla kalmadı
aldıkları bilezikleri bozdurunca tutarından 700 tl kayıp etmişler o parayı bile istediler.. bulduk verdik..
beterin beteri var yani, eşimle tartışmadım çünkü o da utanıyodu ailesinin yaptıklarından.. o da üzüldü
gerçi bir-kaç ay sonra yine ailesinden kıymetlisi olmadı.. ailesine yansıtmasam da eşime söyleniyodum, tartışıyoduk..
yaşanan onca şeye rağmen eşimin elini tutup düğünden 1 hafta sonra k.validemlere gittim hiiiç bişi olmamış gibi davrandım
unutma ki nekadar kötü olsalar da onlar onun ailesi, annesi, babası, kardeşleri..
kendi eleştirir, kötü şeyler söyler ama başkası dese canı acır..
demiyorum ben de, 2 haftada bir gidiyoruz kayınvalideme gayet normal davranıyorum onlara
eşim için..
kendi yuvana bak canım, onların sizi etkilemesine izin verme lütfen..
ve sen eleştirip, ailesinden şikayet ettikçe o onları savunacak, onların tarafını tutacak..
ben artık eşim demeden, anneni arayalımmı diyorum, cumartesi annene gidelimmi diyorum.. okadar mutlu oluyo ki
o öyle olunca ben de mutlu oluyorum.. haftada bir telefon edip hal hatır sormakla, iki haftada bir evlerine gitmekle hiç bişi kaybetmiyorum ama eşimin sevgisini kazanıyorum, bu da ilişkimize yansıyo :)))) kayınvalidemle de aramız daha iyi, sevmiyorum, bayılmıyorum ama nefret etmiyorum :) samimi olmaya çalışıyorum ama mesafemi de ayarlıyorum :)
canım eminim ki yaranmışsındır onlara senden iyisi yoktur şimdi. yazıklar olsun ya bunlara...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?