Eşimin ailesi ve evliliğim

işte eşim gelip gidip bana onları anlatıp beni suçlamasa hiç lafını bile etmem...

işte eşim gelip gidip bana onları anlatıp beni suçlamasa hiç lafını bile etmem...

Canım restini çekeceksin o zaman.<Az çok zaman geçirdik seninle beni hala tanıyamadın mı ya da kafanda bu kadar kötü
biri mi oluştu hakkımda de duygu sömürüsü yap olayları lehine çevir.Ben kendimi biliyorum lütfen beni daha fazla üzme onların
laflarını taşıyarak ben haklarında tek kelime etmeyeceğim ne de olsa annen senden dolayı saygım var lütfen aynı saygıyı onlarda
bana duysun sevmek zorunda değil ama oğullarının eşiyim saygıyı hak ediyorumdur en azından > de.Ben bu tarz konuşmalar çok yaptım:)
Kesinlikle ne kendini ne ailesini suçlayacak şekilde gösterme,sanki arada sen ezilmişin aslında onlara hala iyi niyetlisin filan gibi bir durum sergile
Malesef biraz politik olmak lazım ben 5 senede ancak öğrendim

Tatlım ben de yeni evliyim
eşimle flört nişanlılık dönemimiz 5 yıl sürdü
k.valide ilk tanıştığımız zamanlar melek gibiydi
meğerse eşimden çekiniyormuş
sonra ne olduysa yapmadığı kalmadı anlatsam gerçekten ağzınız açık kalır
altın konusunda sıkıntı yaşamadık çünkü eşim izin vermezdi buna
ama keşke maddiyatla ilgili bir problem çıkarsalardı
manevi olarak yıktılar beni
6 haftalık hamileyim k.valide bırakın hayırlı olsun demeyi kendisi gibi biri daha geliyor dedi
ve hiç saygısızlık yapmadım onca yaptığı şeye rağmen
sustum eşim de evlenmeden önce anladı annesinin karakterini ve tamamiyle beni haklı buldu
şimdi hiç görüşmüyorum
eşim arada arıyor farklı şehirlerdeyiz zaten
sabret eşin de anlayacak
sen olumlu olumsuz hiçbirşey deme canım
eşin gerçekleri görecektir

Ben napayım eşim annesinin erkek hali. Kayınvalidemden de nefret ederim hatta bu kelime ne kadar mahsun kalıyor hissettiklerimin yanında.
Bende ilk evlendiğim zaman aynı senin gibiydim cnm. Sözde görüştürmezdim. Ama meger o hergün konuşur kayıtları silermiş. Sonra artık yorulduğumu
hissettim bıraktım artık ne halleri varsa görsünler. Ama sevmiyorum ve sevmeyeceğimde.

hepimizin yazdıklarına bakılırsa kayınvalidelerden muzdaripiz. ve bunun tek çaresi takmamak. ben de öğrencem sanırım. allah sabırlar versin hepimize.

Senin yine iyiymiş, eşimle ben kendi çektiğimiz krediyle bilezik aldık babasının annesinin eline birer tane verdik düğünde bize takın diye... Kayınpederim hiç masraf yapmadı git gel yol masrafı var diye düğünden sonra 500 TL hibe ettik kendisine onca borç içinde...

merhaba

bende evleneli 1seneyi geçti bazı şeyler biizm düğünümüzdede oldu şuan ailem ve onun ailesi konuşmuyor ailem orduda kaynanamlar istanbulda ben evlenmeden önce çok yakındım ama düğünde olaylar olunca ister istemez geri çektim kendimi nişanda sadece 2dal bilezik takıldı onuda geri verdim bende durmasın sende kalsın diye düğünde onunla beraber 4tane oldu set almadı alırken surat astı eşim aldı zaten nişanda diğer takıları seti eşylarımızdada buzdolabı bulaşık makinası ocak alınmıştı fark verip yenilediler şükür düğün borcumuz bitti bizimde tek tartışmamız aile konuus olurdu ama kendi kendime karar aldım onları sevmesem bile oğlunu sevdiğim için saygımı gösteririm çalışıyorum zaten sık gidemiyorum ayda bir onlarda gelmiyor çalışıyorum diye eşimede annenleri ara bu hafta onlara gidelim derim kötü bişe söylemem ters teper çünkü şükür ki eşimle aram çok iyi mutluyuz onları çok fazla hayatımıza sokmuyoruz

senin böyle olmasına neden olan bişe mi oldu istemeyerekmi oldu muhakkak bir sebep vardır onları takma kafna eşinle kendi haytına bak zamnla düzelir

Anlamadıgım, altınlarınızı neden verdiginiz? Dügün icin kavga cıkarmıssınız, keske altınlarınızıda vermeseydiniz. Böyle insanlara sinir oluyorum dügünde hediye, takı vs. güclerinin yettigince takmaları gerekirdi. Hadi yok diyelim ellerinde sorumlulukta mı yok yabancı evlenmiyor ki ogulları evleniyor insan da biraz heves olur.

13 aylık evliyim ve bu zamana kadar eşim için hep ilk sırada ben gelirim diye avuttum kendimi ama koca bi yalan... unutmayın erkekler için önce ANNE geliyor, aksini söyleyenler kendilerini kandırıyor...

Boşverin bence hiç değilse şunu biz aldık bunu biz ödedik diye başınıza bişey kakamazlar

bu olayın pozitif yanı bence...

benim de eşimin anneannesiyle yıldızım pek barışmaz,kayınvalidemi,kayınpederimi bile çileden çıkartan bi tiptir kendisi

ama ben bişey dediğim de hanfendiye eşim savunmaya geçiyor hemen.çok özelmiş anneannesi onun için,benim anneannem hiç olmadığı için garibime gidiyor sanki..

çok şükür 1.planda olduğumu hissettiriyor eşim bana ama anneanneye pek tahammül edemiyorum,haddi olan olmayan herşeye çok karışır,bende kendi gelinlerinin yaptığı gibi önemsemeyeceğim artık..
Peki sevmiyorum artık eşimi demişsiniz ne yapmak istiyorsunuz???.

Son düzenleme:
konuyu okuyunca yaşadıklarım geldi aklıma. siz kavga çıkartabilmişsiniz, ben çıkartamadım. eşimin bırakın annesi babasının tüm sülalesi ben evlenmeden düğünden önce evimde 1 aya yakın kaldılar. her şeyimi, en mahremime kadar da kullandılar.
eşimse eşya için ailemi mi kovayım diyerek bana destek olamadı,engelleyemedi üzülmemi. ben yeni atlattım bunu.sildim artık.
düğünü iptal etmeyi bile düşündüm ama yapamadım.
takı konusu ise tamamen eşimin üzerindeydi, eşyaları beraber aldık ikimiz ve benim ailem. düğünün borcu ise yeni bitti.

yalnız değilsiniz malesef hepimiz aynı saçma şeyleri yaşıyoruz. çok kötü bi durum ki insan aşık olduğu adamdan soğuyacak noktaya geliyor.
biz atlattık gibi, artık susmuyorum ve eşim de onların hatalarını anlamaya başladı. uzun uzun konuştuk. allah bi daha sorun yaşatmaz inşallah.

siz de daha çok yeni evlisiniz, biraz sabır gerekiyor. benim açtığım misafirlikle ilgili konuya bakarsınız nasıl atlattığımı da okuyabilirsiniz.
üzmeyin kendinizi, evliliğizin yıpranmasına izin vermeyin çünkü bu şekilde kayınvalidenizi mutlu ediyorsunuz sadece.

ben de yaşadım benzer şeyleri
düğüne 3 gün kala öğrendim ki 1 yıl nişanlı kaldığımız sürece söz verdikleri 6 bileziği ve seti,
düğünden hemen sonra geri alacaklarmış.. üzüldüm, çok üzüldüm ama bununla kalmadı
aldıkları bilezikleri bozdurunca tutarından 700 tl kayıp etmişler o parayı bile istediler.. bulduk verdik..
beterin beteri var yani, eşimle tartışmadım çünkü o da utanıyodu ailesinin yaptıklarından.. o da üzüldü
gerçi bir-kaç ay sonra yine ailesinden kıymetlisi olmadı.. ailesine yansıtmasam da eşime söyleniyodum, tartışıyoduk..
yaşanan onca şeye rağmen eşimin elini tutup düğünden 1 hafta sonra k.validemlere gittim hiiiç bişi olmamış gibi davrandım
unutma ki nekadar kötü olsalar da onlar onun ailesi, annesi, babası, kardeşleri..
kendi eleştirir, kötü şeyler söyler ama başkası dese canı acır..
demiyorum ben de, 2 haftada bir gidiyoruz kayınvalideme gayet normal davranıyorum onlara
eşim için..
kendi yuvana bak canım, onların sizi etkilemesine izin verme lütfen..
ve sen eleştirip, ailesinden şikayet ettikçe o onları savunacak, onların tarafını tutacak..
ben artık eşim demeden, anneni arayalımmı diyorum, cumartesi annene gidelimmi diyorum.. okadar mutlu oluyo ki
o öyle olunca ben de mutlu oluyorum.. haftada bir telefon edip hal hatır sormakla, iki haftada bir evlerine gitmekle hiç bişi kaybetmiyorum ama eşimin sevgisini kazanıyorum, bu da ilişkimize yansıyo :)))) kayınvalidemle de aramız daha iyi, sevmiyorum, bayılmıyorum ama nefret etmiyorum :) samimi olmaya çalışıyorum ama mesafemi de ayarlıyorum :)

canım eminim ki yaranmışsındır onlara senden iyisi yoktur şimdi. yazıklar olsun ya bunlara...

galiba askıya aldım şu anda ilişkimizi. sonu hayır olsun.

ya keşke ben de öyle davranabilsem. ama dayanamıyorum işte.

eğer eşini sevmediğine eminsen biraz ağır olucak ama vakit daha geçmemişken anlaşmalı bir şekilde boşan derim. aile sorunlu anladığım kadarıyla hani eşin biraz senin tarafını tutsa yine bir nebze tamamda eşinde onları koruyorsa senin yaptıklarını görmezden geliyorsa ve sevmediğine eminsen dediğim gibi. ha belki eşin değişir düzelebilir fakat ailesinde bir değişim olabileceğini pek sanmıyorum bu tip insanlar hep böyledirler. hepsini geçtim de hiç yardımda bulunmadan birde takılan takıları kendilerine alması cidden afedersiniz ama arsızlığın hat safhası olmuş...

Bu tür hikayeler dinleyince acayip sinir oluyorum, henüz 24 yaşında ve bekarım.Düşünüyorum da acaba benim de mi karşıma böyle anlayışsız, çıkarcı, iğrenç insanlar çıkacak diye Allah böylelerinden korusun hepimizi

Son düzenleme:
bütün yazılanları tek tek okudum bende on aylık evlıyım ve evlenırken kayınvalıdemler hıcbıseye elllerını vurmadılar en ufak bısey yapmadılar dugun salonunun parasına kadar bız ödedık ıkımızde calısyoruz esımle allaha sukur muhtac degılım ama ınsanın ıcınden gelır bı hedıye alır demı kızım sunuda bız alalım der ama nerde ıkı kısı calısıo ya sırtları yere gelmez gözüyle bakıyorlar bize... altınlar dahıl herseyı esım aldı bana esımı sevıyorum o yuzden umrumda deıller allahtanayrı sehırlerdeyız senede üç dört defa görüyorum esım ıcın susuyorum ama kayınvalıdemle hıc bı zaman elektırıgımız tutmuorr soguyuzz arada konusurzz ıste okdarrr hıc bızaman sevmıcem kayınvalıdemı...paramız yok dedıler dugun zamanı kayınbabam araba aldı bu surecte bende cok tartıstım esımle ama tartısmak faydasız sımdı hıc acmıoruz o konuları borcda ödenıp gıdıoo ıstee önemlı olan huzurrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…