Eşimin ailesi ve evliliğim

KristalKelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2011
341
11
118
[sıze=1][/sıze]
merhabalar kızlar. Benim derdim şu; biz eşimle 2005te üniversitede tanıştık. 2009da mezun olunca ailemin yanına istanbula geldim benimle birlikte o da geldi. 2009 ekim ayında beni istemeye geldiler.(o zamana kadar zorla beklettik. Okul bitmeden daha geleceklerdi.) bizimkilerde uzaktan geliyorlar diye gelmişken söz takmalarına izin verdiler. Sözde bana takılan şey incecik bir tek taş bir de en incesinden bir kolye. Tabi onlaı da eşim aldı. Ailesi bomboş gelmişler. Sonra nişan... Nişana kayınvalidemi zorla getirdik. Ben gelemem kızlarımı gönderirim dedi. Nişanda taktıkları da bir bilezik bir küpe bir alyans. Yine onları da eşim aldı. Bir bohça düzdük çoğu şeyi ben aldım. Saat için eşimin parası kalmadı. Ben kndim aldım. El aleme rezil olmayalım diye. Kayınvalidem sözdeki gibi elleri bomboş geldi. Sonra düğün hazırlıkları... Evimiz için hiç bişey almadılar. Mobilyaları eşimle beraber ödedik. Beyaz eşyalara gelince annemler kızdı. Onu bari siz alın dediler. Eşim kredi çekip almış. Ben krediyi sonradan öğrendim tabi ve evlendikten sonra yine biz ödedik. Altın olarak annem 7 tane bilezik ve takı seti alın dedi. Kayınpederim hiç bişey almadı eşim takı setiyle 6 tane bilezik ancak alabildi. Kayınvalidemi yine zorla kına için istanbula getirdik. Kına gecesi günü annemlerdeyiz kayınpederim kayınvalideme demez mi ki yürü bizim eve gidelim. Beynimden vurulmuşa döndüm. Benim evime bizim ev diyor ve benden önce onlar gidip kalacaklar. Kavga çıkardım. Düğün iptal oluyordu nerdeyse. Büyükler girdi araya. Istanbulda ertesi gün nikah oldu. Bir hafta sonra da ordu da düğün yapıldı. Düğün salonun benim istediğim yeri tutmamışlar. Kömürlük gibi bi yer tutmuşlar. Yine kavga çıktı. Toplanan takıları kayınpederim kendine aldı. Yine kavga çıktı. şimdi biz 9 aylık evliyiz. Beni hiç bir gün arayıp sormadılar. üstelik ben aramıyorum die de eşimi doldurup üstüme salıyorlar. Ev aldım 2 ay önce hala hiç biri hayrlı olsun demedi. Eşim de hep onları koruyor. Onları haklı buluyor. Artık eşimi de sevmiyorum galiba. Benim onun için yaptığım onca şeye rağmen o böyle davranıyor. Bana akıl verin kızlar. çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Yaşadıklarının aynısını yaşadım bende. Kelin ilacı olsa başına sürerdi. Bizimkilerde hiç bişey yapmadılar. Üstelik ben senin gibi kavgada çıkaramadım. Evleneli 4 sene bitti. Düğün borcu bitti ev aldık inşallah 1-2 seneye kadar onunda
borcu bitecek. Kayınvaldem bir hayırlı olsun bile demedi bir ev hediyesi bile almadı. O kadar zor günler geçirdik kötü olaylar atlattık hiç bişey yapmadılar. Oğulları işsiz kaldı kaç ay aramadılar. Bu arada bir kaç ay önce diğer ogullarına
ev aldılar hemde kaynım bekar. Kocam canları sağolsun der ver onları kırmamak için gözlerinin içine bakar. Ben hakkımı helal etmiyorum başkada bişey yapamam zaten.

nurumm allah sana da bana da sabır versin. ama ben eşimin onları haklı bulup benim üstüme gelmesine dayanamıyorum. insan bi düşünür her şey ortada ya...

Benzer şeyleri bende yasadım canım senı anlıyorum.

Eşimle çok büyük kavgalar ettik olmadı boşanalım dedik vs.

Sonra baktım bu böyle olmayacak sürekli onlar haklı,

bazı şeyleri üstelemeyi bıraktım sustum kendisi görsün istedim.

Ben sürekli konuşuyordum bunu yaptılar şunu yaptılar,benim zoruma gidiyor sen nasıl rahatsın vs.diye

sürekli dır dır ediyordum,oda varsada yoksada ailem diye dır dır ediyordu.

Ben konuşmayı bıraktım,ailesi hakkında tek laf etmıyorum.

Şimdi eşim düzeldi,artık kendisi ailesinin davranıslarından rahatsızlık duyuyor ve gelip kendısı bana söyluyor.

Bende diyorum ki ''aaa yok öyle deme hayatım onlar senin ailen'' ve konuyu kapatıyorum.

Sende eğer sürekli konusuyorsan,benım yaptıgımı dene bakalım neolacak.

Bu arada daha yenı evlisin evliliğin ilk yılı çook zor gecer az sabret lütfen.

Son düzenleme:
Brownim teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bunu uygulamaya çalışcam. Ama kayınvalidem çok dedikoducu bir kadın ve telefonda sürekli beni çekiştiriyor eşime. Eşim de gelip bana kızıyor. Ne olacak böyle bilmiyorum.

Brownim teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Bunu uygulamaya çalışcam. Ama kayınvalidem çok dedikoducu bir kadın ve telefonda sürekli beni çekiştiriyor eşime. Eşim de gelip bana kızıyor. Ne olacak böyle bilmiyorum.

inaanki benimkilerde hic birseyyapmadi sozde igrenc bir kolye taktilar oda taaaaaaaaaaaa babanemin zamninda bebklere takiliyomus dusun .zincirine ne demeli zinciride sahte onu bile altin almamislar.sozlendik esim amerikda yasiyodu.esimin aileside trde ama biizmle farkli sehirde.hic birsye el uzatmadilar .esim ta amerikdan bana pirlanta bir set birde kredi karti gonderdi gellinlik kina kiyefeti baska istediigin ne varsa all karttan dedi saolsun canim kocam benim .nisan yapmadik dugun salonu igrencdi berbatti rezaletii.kiz tarafi olarak biz daha cok para harcadik .kina kiyfaetimi 400 tlye aldim esim karttan al dedi yokdedim .denize sifir bir balik lokantasinda yaptik kinayi yeme icme derseniz boreginden tutunde kucuk pizzalardan cikinda kolsindan sodasina herseyi biz aldik.evlenmeye ramak kala bana hala 1 damla birsey takmadilar butun millet bunlari ayipladi aaaaaaaa niye hic birsey yok kolunda bacaginda dediler rezil olmasinlar diye bnde cok sey alilarda ben altin takmayi sevmem esimin aldigi pirlantali akiyorum sadece dedm.dmez olaydim bananeyse.benimkiler dugune 2-3 gun kala birsey takmicakmisini dediler sonra adimiz vayefendim altin meraklilari oldu.genelde oluyo boyle seyler .3 sene amerikda ysadim tryede gelmedim rahattim suan yine baska bir ulkedeyim.ama bizi cok kiridlar hakkimi helal etmeyi dusunmuyorum,

bunlari niye yaziyorum bilmiyorum canim ama uzulme altinlarini alip baslarina calsinlar .masraf olmasin diye hep en ucuzuna giitim ama ianaki hic degmiyo.ilk basda bizde eismle hep tartisdik bu sbeplerden .dolayi.ama geciyo bosver sen huzuruna bak.herkezi bosver yapilanlari unut.cunku oyle birseyki ya olaylar olunca bozcaksin isi yada bozmayip devam ediyosan eger unutcaksin unutmazsan inanki bu isden tek zararli sen cikiyosun canim

Rica ederim canım.

Ah ah bende neler yaşadım bir bilsen.

Çok değil daha gecen sene bunlarla mücadele ediyordum.

O 1 yıl korkunç geçti...Şimdi 1,5 yıllık evliyiz kendimize geldik.

Eşinde anlayacaktır vakti gelince canım,

bırak kayınvaliden dedikodu yapsın.

Sen eşini kendine bağlamaya bakmalısın.

Daha çok yeni olduğunuz için eşinde ikilimde ve neyapacağını bilmiyor olabilir...

Kayınvaliden hakkında tek kötü söz etme sabırlı ol.

Eşin bakacakki sen annesi hakkında konuşmuyorsun,

ama annesi sürekli senin dedikodunu yapıyor...

Kendi aklında muhasebe yapacak bunu sana söylemese bile.

Yanı kayınvalideni kendi silahıyla vuracaksın.

O konuşsun kötülük yapsın,sen iyimserlik ve sukunet içinde ol.

Eşinde bir süre sonra herseyın farkına varacak üzülme.

biz de herşeyi kendimiz yaptık.bi kısmını biriktirdiğimiz parayla bi kısmınıda düğün takılarıyla ödedik.ama bunu ben istedim biz yapalım istedim çalışıyoruz sonuçta tamam ucu ucuna yetiyor ama en azından kafamız rahat.ama hiç gocunmadım.hoşlanmıyorum çünkü erkek tarafı kız tarafı olayını durumlar çerçevesinde istediğini ortak alma düşüncesindeyim.tabi bu benim düşüncem.evlenmişsin artık bunları düşünüp üzülmenin eşinle aranı bozmanın bi anlamı yok ki bırak kapat artık takı düğün konusu.bak ne güzel ev almışsınız artık önünüze bakın boşu boşuna huzurunuzu bozmayın.sen sürekli bunları dile getirirsen eşinle de tadınız kaçar.

Hepsinin aynısını hatta daha fazlasını yaşadım yaşıyorum bende 9 aylık evliyim ama inan eşime olan sevgimde azalmaya başladı senin gibi çaresizim neyi denediysem olmadı.Artık bende bıraktım susuyorum o anlayıp geliyor ama ben yıpranmış üzülmüş oluyorum ne yapıcaz bilmiyorum hemde hiç bilmiyorum bi çözüm bulursan bana da söyle

Ben zaten onlar hakkında eim konu açmadıkça konuşmuyorum. Umarım herşey yoluna girer. çünkü ben gerçekten yoruldum. Söz taktığımız günden beri uğraşıyorum bu şeylerle allah bildiği gibi yapsın onalrı.

Canım aynı şeyelri bende yaşadım bizde farklı şehirlerdeydik kayınvalidem nişana zorla geldi ,banada nişanda bir yüzük birde ince set takıldı onuda eşim aldı alış o alıştı zaten sondu düğündede hiç birşey alınmadı ,kayınvalidem anneme kınaya gelemsem olurmu demiş annemde olurmu gelmen lazım hem altın koycan gelinin avucuna demiş,kayınvalidem de aa bizde öyle birşey yok dedi,ve biz evlendik düğünde bir çeyrek altın bile takmadı ,ama bana göre çok ii eve geldimi birşey dediği zaman hiç karıştırmıyorum evimde ne yapıcağımı ben bilirim teşekkürler diyorum geçiştiryorum,bizimde aramızda böyle tarz sorunalr oldu ben eşime pek yansıtmadım gecenlerde bir olayı anlattım eşim uzatma dedi,ne olcak ki dedi,duymamazlıktan gel ama bizde canız nereye kadar duymamazlıktan görmemezlikten gelicez ki baktım laf söyletmiyor daha 2 aylık evliyim dedim ilerde ne olur daha büyük sorunalrda demekki benim tarafımda olmucak onu anladım

Biz de karadeniliyiz eşimin ailesi de. Ve adetlerimiz aynı olmasına rağmen onlar da kına da küçük altın almamışlar. Eşime ben önceden tembih etmiştim rezil olmayalım die. Kayınvalidem bizim aldığımız altını koydu avcuma. Benim derdim o da değil. Almasınlar yapmasınlar. Benim durumum var alıyorum allaha şükür. Ama huzurumu bozmasınlar telefondaki dedikodularıyla. Ve eşimde onlara hak verip inanıp üstüme geliyo benim.

Erkeklerin aile sevgisi evlendikten sonra depreşiyor.

Evlenmeden önce atıp tutarlar,evlendikten sonra bir anne baba sevdası ki sormayın gitsin.

Melekte olsak adımız ''Gelin'' arkadaşlar.

Erkeklerin aile sevgisi evlendikten sonra depreşiyor.

Evlenmeden önce atıp tutarlar,evlendikten sonra bir anne baba sevdası ki sormayın gitsin.

Melekte olsak adımız ''Gelin'' arkadaşlar.

Aynen öyle evlenmeden önce annesinin evine yatmadan yatmaya gidiyordu şimdi 9 aydır annesini görmüyor diye değerli oldu nede olsa annesiymiş ee ben neyim ozaman?? Ben hiç görüşmüyorum yüzünü bile görmek istemiyorum beni ne eltilerim tebrik etti ne görümcelerim bırakın hediyesini takısını bir mutluluklar bile dilemediler ne diye konusucam onlarla şeytan görsün yüzlerini onların.

ben ailesiyle görüşmesine karışmıyorum. Ara konuş senin ailen diyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum.

Onu taktı, bunu takmadı, 7 bilezik istedik eşim aldı. Yapılanlar terbiyesizce olabilir o konuda haklısın ama maddi konulara takılıp evliliğinizi yıpratmayın. Bırakın ne yaparlarsa yapsınlar.

Herzaman söylerim evlenirken teneke bile bağlamadılar bana ama zerre kadar umrumda değil! Kolumdaki 10 bilezik benim evimde huzur icinde içtiğim 1 tas corbayı alamaz.

ben ailesiyle görüşmesine karışmıyorum. Ara konuş senin ailen diyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum.

Açıkca söylemem gerekirse ben görüştürmüyorum inat ettim bu yüzdende aramızdaki sorunlar bitmiyor bende hatalıyım bu konuda ama içim almıyor napıyım dokunmak bile istemiyorum bazen.Psikolojimi alt üst ettiler benim.Biz 15 dk mesafede oturuyoruz kaynanamla bırakın gelmeyi 9 ayda bir arayıp da nasılsın demedi anca ona buna beni şikayet etsin gelmiyor bana diye neyine gidiceksem onun

Bende aynı fikirdeyim ama huzurda vermiyor ki? Yani çekilse artık dekikoduyu bıraksa bende huzur bulsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…