Tam olarak yazıyor
Herkes gibi ben de anlamsız isim koymak istemem demis bence :) cümlenin kuruluşundan kaynaklı bir yanlış anlaşılma olmuş
merhaba hanımlar
buraya böyle bir konu açacağım hiç aklımın uçundan geçmezdi:)
bir oğlum var iki ismi var ikisinide kullaniyoruz, ilki gercekten hoşumuza gittiği için eşimin dedesinin adıdır.
bebek bekliyorum tabii cinsiyeti belli değil. aile geleneği devam ederse herkes kız olur diyor.
görümcem cana yakın düzgün bir insan severim kendisini büyük abisini ikna edememişti benim adimi kizina koy diye heves işte.
bugünd görüntülü konuşurken laf arasında adimi koyun filan dedi bende bilmem kız olursa ve 2 isim kullanmak istersek koyarsak ilkine uyarsa olabilir ama abin şu şu isimleri begenyor onlara olmaz dedim
sonra kv aldi telefonu görumcem sakadan annem ozel bisey konusacak senle diyerek verdi.
saka bi yana saglkl gelsin filan dedi hoşbeş ettik oda dedi bu ismi koyabilirsiniz bilmiyorum diger eltim yanlarindaydi belki tepkimi ona göstermek istedi belkide anlamadim bende ayni seyi tekrar edince neyse hele cinsiyeti belli olsun saglikla gelsinde ismini koyariz dedi(onlarmi bizmi anlamadim ki kv hic bu tarz emrivaki yapan biri degil iyi de anlasiyoruz her kv gibi az cok fazla konusur ama alistim)
eşime anlattim he ana babasi dururken onlarmi koycak dedi sustu.
simdi ben kendime dert etmedim tabii, mutlaka istedigimiz olacak insallah ama onlari kirmadan nasil isin icinden cikabilirim? görumcenin adi merve, gocunmam kiz olursa ikinci ismi olsun ne var diye kendimce tribe girmen ama sizden akil istiyorum ki merveye baska hangi isim uyar hoffff
esimin begendigi isimler :amine, asude
benim begendiklerim : mintaha,mihrimah, hanna(sonuncusu hz meryemin annesinin adi ailemizde var bi isimde bi kiz)
Merve saremerhaba hanımlar
bir oğlum var iki ismi var ikisinide kullaniyoruz, ilki gercekten hoşumuza gittiği için eşimin dedesinin adıdır.
bebek bekliyorum tabii cinsiyeti belli değil. aile geleneği devam ederse herkes kız olur diyor.
görümcem cana yakın düzgün bir insan severim kendisini büyük abisini ikna edememişti benim adimi kizina koy diye heves işte.
bugünd görüntülü konuşurken laf arasında adimi koyun filan dedi bende bilmem kız olursa ve 2 isim kullanmak istersek koyarsak ilkine uyarsa olabilir ama abin şu şu isimleri begenyor onlara olmaz dedim
sonra kv aldi telefonu görumcem sakadan annem ozel bisey konusacak senle diyerek verdi.
saka bi yana saglkl gelsin filan dedi hoşbeş ettik oda dedi bu ismi koyabilirsiniz bilmiyorum diger eltim yanlarindaydi belki tepkimi ona göstermek istedi belkide anlamadim bende ayni seyi tekrar edince neyse hele cinsiyeti belli olsun saglikla gelsinde ismini koyariz dedi(onlarmi bizmi anlamadim ki kv hic bu tarz emrivaki yapan biri degil iyi de anlasiyoruz her kv gibi az cok fazla konusur ama alistim)
simdi ben kendime dert etmedim tabii, mutlaka istedigimiz olacak insallah ama onlari kirmadan nasil isin icinden cikabilirim? görumcenin adi merve, gocunmam kiz olursa ikinci ismi olsun ne var diye kendimce tribe girmen ama sizden akil istiyorum ki merveye baska hangi isim uyar hoffff
benim begendiklerim : mintaha,mihrimah, hanna(sonuncusu hz meryemin annesinin adi ailemizde var bi isimde bi kiz)
merhaba hanımlar
Bana kızıldereli ismi gibi geldi hepsi ayrıca hannah arapça değil sanırım incilde geçer incil kökenli bir isim Kuran değil...Daha güzel ve modern isimleri düşünseniz biraz..
Mintaha hanım yada hanna hanım demek garip geldi açıkcası..
yorumlariniz icin teşekkür ederim:)
evet begendigim isimler cok alışageldik isimler degil ama piyasada uydurmasyon isimlerle de denk değiller,açıkcasi o begendiklerimden koyarmiyim bilmiyorum okuyan arastiran bir insanim boş bir isimde olsun istemem herkes gibi.
bazınız koymayın diyor, bazınız koyabilirsin diyor.
herhalde ilk isme bakarak eger cok içime sinerse görümcenin ismini düşünebilirim.
arapca furyasi turkiyede ne zamandan beri var bilmiyorum ama buradaki turk topluluklari vakiflarina camiilerine cok bagli insanlar(uzaktan tabii nasi algilanirlar bilemiyorum) o yüzden şu isim arapca şu kürtce diye ayirim yapilmiyor
Isimler cocugun kisiligini belirler derler. O aslinda ismin anlamina gore degil bence. Nasil anlatacagimi bilemedim de soyle soyleyeyim; okul oncesi ogretmeniyim, simdiye kadar karsilastigim tum merve isimli cocuklar cok mıymıy tiplerdi (yavas hareket eden gel kizim dediginde bile once 5 dk yuzune bakan cocuklar) asagilama olarak soylemiyorum kisilik sonucta bu. Mesela efeler beratlar cok yaramaz oluyor, azralar cok guzel, akilli ve sakin oluyorlar.
Yani isim secerken cok dikkat edilmeli, cevrede o isimde insanlar varsa kisilikleri goz onunde bulundurulmali.
Ne cok konustum isimle ilgili :)
Aman allahim...Bi ogretmenin hele ki gelecek nesilleri en temelden egitecek bir ogretmenin boylesine bir genelleme yapmasi...Ulkeye dair umudum gun gectikce tukeniyor. Bilimsellik sifir, safsatalar had safhada. Kisiligin isimle alakasi olduğunu düşünüyor..... Inanilir gibi degil.
Merve ismi güzel, ben çok severim.
Eğer içinizden geliyorsa koyun tabiki de.
Sena ismi de güzel. Eğer beğenirseniz tabi.
Merve Sena
Okuyan arastiran bir insan, "bos isim de istemem herkes gibi" diye bir sey yaratmazdi kafasinda kusura bakmayin, bu ne ego fiskiran bir cumledir boyle. Herkes gibi siradan(!) olmamak istiyorsunuz ama sonuc daha cok "tuhaf" oluyor.
Bu sınav sistemi çocugumuza koyacagımiz isimi bile etkilemiş yaben çocuğumun ismini hera koymayı düşünüyorum o zamana kadar fikrim değişmezse :) hem kulağa hoş geliyor, hem anlamını beğeniyorum (yücelik, tanrıça gibi bi anlamı var), hem de hoş ama kısa, çocuğum ilerde sınavlarda optik formuna ismini kodlarken işkence çekmez, hem de biraz koreceyi anımsatmıyor mu? :) ''hae ra'' diye bi isim var korede, okunuşu hera'yla aynı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?