Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mihribah cok guzel bir isim bence onu koyun anlami ay ve gunes demekmerhaba hanımlar
buraya böyle bir konu açacağım hiç aklımın uçundan geçmezdi:)
bir oğlum var iki ismi var ikisinide kullaniyoruz, ilki gercekten hoşumuza gittiği için eşimin dedesinin adıdır.
bebek bekliyorum tabii cinsiyeti belli değil. aile geleneği devam ederse herkes kız olur diyor.
görümcem cana yakın düzgün bir insan severim kendisini büyük abisini ikna edememişti benim adimi kizina koy diye heves işte.
bugünd görüntülü konuşurken laf arasında adimi koyun filan dedi bende bilmem kız olursa ve 2 isim kullanmak istersek koyarsak ilkine uyarsa olabilir ama abin şu şu isimleri begenyor onlara olmaz dedim
sonra kv aldi telefonu görumcem sakadan annem ozel bisey konusacak senle diyerek verdi.
saka bi yana saglkl gelsin filan dedi hoşbeş ettik oda dedi bu ismi koyabilirsiniz bilmiyorum diger eltim yanlarindaydi belki tepkimi ona göstermek istedi belkide anlamadim bende ayni seyi tekrar edince neyse hele cinsiyeti belli olsun saglikla gelsinde ismini koyariz dedi(onlarmi bizmi anlamadim ki kv hic bu tarz emrivaki yapan biri degil iyi de anlasiyoruz her kv gibi az cok fazla konusur ama alistim)
eşime anlattim he ana babasi dururken onlarmi koycak dedi sustu.
simdi ben kendime dert etmedim tabii, mutlaka istedigimiz olacak insallah ama onlari kirmadan nasil isin icinden cikabilirim? görumcenin adi merve, gocunmam kiz olursa ikinci ismi olsun ne var diye kendimce tribe girmen ama sizden akil istiyorum ki merveye baska hangi isim uyar hoffff
esimin begendigi isimler :amine, asude
benim begendiklerim : mintaha,mihrimah, hanna(sonuncusu hz meryemin annesinin adi ailemizde var bi isimde bi kiz)
Allahim ben susayim dedikce niye bu insanlar okudugunu anlama geregi duymadan bos muhabbet yapiyorlar yarabbimmm..Aman allahim...Bi ogretmenin hele ki gelecek nesilleri en temelden egitecek bir ogretmenin boylesine bir genelleme yapmasi...Ulkeye dair umudum gun gectikce tukeniyor. Bilimsellik sifir, safsatalar had safhada.
Bu sınav sistemi çocugumuza koyacagımiz isimi bile etkilemiş ya
Hera guzelmiş de ben bir türlü alışamadım bu yeni isimlere. Senin tercihin. isim konulduktan sonra bebekle bütünleşiyor zaten.
Biliyorum hangi sebeple beni alıntiladıgını (korecan)ilk duyduğumda direkt koreceyi anımsattı kulağıma da hoş geldi :) zaten seni alıntılayarak bunu söyleme sebebimi de anlamışsındır kore kültürünü isimlerini bilenler, diline aşina olanlar anlayabilir sadece :) yeni isimlere karşı değilim ben, ama uydurukta istemem, güzel bir anlamı varsa, kulağa hoş geliyorsa yeterli benim için :) ben de bu zeyneplerden mervelerden ayşelerden mehmetlerden bıktım etrafımda kim varsa adı merve :) erkek olarakta kimi tanıdıysam 5 inden 4 ü mehmet gına geldi ama
aynen google a da baktım da bi anlam bulamadım, ama kulağa hoş geliyor :)Biliyorum hangi sebeple beni alıntiladıgını (korecan)
Hana ismini seviyorum ben, ama Türkçe de anlamı yok pek.
Turkler Farsca isimleri dislamiyor ama ben disliyorum. Turkler anlamli ya da kulaga hos geliyor diyerek bir suru Farsca isim kullanirken Farslar hic Turkce isim koymuyor (en azindan ben rastlamadim)İyi de kimse sizin saydığınız isimlere BOŞ demedi, söylenişi hoş değil dendi.
Sizin boş dediğiniz isimlerde üyeler var tanıdıklar var, biraz ayıp oldu.
Türkler arapça farsça isimleri dışlamıyor hanfendi, o isimleri tercih edenler de dinsiz değil. Düşünceleriniz çok tuhaf hakkaten. Kendi düşündüğünüz isimleri yüceltmek için diğer isimleri gömdünüz. Ne diyelim hayırlısı.
Tercih meselesi saygı duyarım :)Turkler Farsca isimleri dislamiyor ama ben disliyorum. Turkler anlamli ya da kulaga hos geliyor diyerek bir suru Farsca isim kullanirken Farslar hic Turkce isim koymuyor( en azindan ben rastlamadim)
Bizimde kayınvaldem koymak istedi ve ne bilim hiç sorun olmadı eşim istemedi halada kararsız bakalım bizim ne olacak bir isim bulamadıkmerhaba hanımlar
buraya böyle bir konu açacağım hiç aklımın uçundan geçmezdi:)
bir oğlum var iki ismi var ikisinide kullaniyoruz, ilki gercekten hoşumuza gittiği için eşimin dedesinin adıdır.
bebek bekliyorum tabii cinsiyeti belli değil. aile geleneği devam ederse herkes kız olur diyor.
görümcem cana yakın düzgün bir insan severim kendisini büyük abisini ikna edememişti benim adimi kizina koy diye heves işte.
bugünd görüntülü konuşurken laf arasında adimi koyun filan dedi bende bilmem kız olursa ve 2 isim kullanmak istersek koyarsak ilkine uyarsa olabilir ama abin şu şu isimleri begenyor onlara olmaz dedim
sonra kv aldi telefonu görumcem sakadan annem ozel bisey konusacak senle diyerek verdi.
saka bi yana saglkl gelsin filan dedi hoşbeş ettik oda dedi bu ismi koyabilirsiniz bilmiyorum diger eltim yanlarindaydi belki tepkimi ona göstermek istedi belkide anlamadim bende ayni seyi tekrar edince neyse hele cinsiyeti belli olsun saglikla gelsinde ismini koyariz dedi(onlarmi bizmi anlamadim ki kv hic bu tarz emrivaki yapan biri degil iyi de anlasiyoruz her kv gibi az cok fazla konusur ama alistim)
eşime anlattim he ana babasi dururken onlarmi koycak dedi sustu.
simdi ben kendime dert etmedim tabii, mutlaka istedigimiz olacak insallah ama onlari kirmadan nasil isin icinden cikabilirim? görumcenin adi merve, gocunmam kiz olursa ikinci ismi olsun ne var diye kendimce tribe girmen ama sizden akil istiyorum ki merveye baska hangi isim uyar hoffff
esimin begendigi isimler :amine, asude
benim begendiklerim : mintaha,mihrimah, hanna(sonuncusu hz meryemin annesinin adi ailemizde var bi isimde bi kiz)
Aynen doğru Türkçe çok güzel isimler varkenTurkler Farsca isimleri dislamiyor ama ben disliyorum. Turkler anlamli ya da kulaga hos geliyor diyerek bir suru Farsca isim kullanirken Farslar hic Turkce isim koymuyor (en azindan ben rastlamadim)
Bizimde kayınvaldem koymak istedi ve ne bilim hiç sorun olmadı eşim istemedi halada kararsız bakalım bizim ne olacak bir isim bulamadık
Niye sorun olsun ki benim eşimde aileside kırmazlar beni eşim isteseydi koyardık.bana kalsa olsun ilk defa birşey istemişsizin için neden sorun olmadı ki? bebeği doğuracak olan sizsiniz, isim verme hakkı da sizin ve eşinizin. önerilerini dinleyin kayınvalidenizin ama sonuç olarak kendi istediğiniz ismi koyun.
Ben de öğretmenim ve Merve'ler nedense çok zeki olmuyorlar ( genelden bahsediyorum, istisnalar vardır ) Hanne isminde de bir öğrencim vardı, kızın ismine alışıncaya kadar akla karayı seçtim ama genellikle yanlış telafuz ediliyor. Yurtdışında nasıl algılanır bilmiyorum ama Mihrimah, Hanne isimleriyle çocuğunuz Türkiye'de sıkıntı çeker. Bir de öğrenciler zaten arkadaşlarının ismiyle alay etmeye çok eğilimli, isim verirken bu hususu dikkate alın derim.Isimler cocugun kisiligini belirler derler. O aslinda ismin anlamina gore degil bence. Nasil anlatacagimi bilemedim de soyle soyleyeyim; okul oncesi ogretmeniyim, simdiye kadar karsilastigim tum merve isimli cocuklar cok mıymıy tiplerdi (yavas hareket eden gel kizim dediginde bile once 5 dk yuzune bakan cocuklar) asagilama olarak soylemiyorum kisilik sonucta bu. Mesela efeler beratlar cok yaramaz oluyor, azralar cok guzel, akilli ve sakin oluyorlar.
Yani isim secerken cok dikkat edilmeli, cevrede o isimde insanlar varsa kisilikleri goz onunde bulundurulmali.
Ne cok konustum isimle ilgili :)
Aynen bende yanlış yazdılar sandım ne tuhaf isimler .aynen ben de onu dusundum