- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
yorumlariniz icin teşekkür ederim:)
evet begendigim isimler cok alışageldik isimler degil ama piyasada uydurmasyon isimlerle de denk değiller,açıkcasi o begendiklerimden koyarmiyim bilmiyorum okuyan arastiran bir insanim boş bir isimde olsun istemem herkes gibi.
bazınız koymayın diyor, bazınız koyabilirsin diyor.
herhalde ilk isme bakarak eger cok içime sinerse görümcenin ismini düşünebilirim.
arapca furyasi turkiyede ne zamandan beri var bilmiyorum ama buradaki turk topluluklari vakiflarina camiilerine cok bagli insanlar(uzaktan tabii nasi algilanirlar bilemiyorum) o yüzden şu isim arapca şu kürtce diye ayirim yapilmiyor
orada öyle birsey yazmiyor hanfendi
sizin tutumunuz bana ama öyle geldi. konuyu suriyeye bagladiniz burasi turkiye nilmem ne. biz burda yabanci dusmanligi cok yasadik hepsinin ilk yaklasimi sizin ki gibiydi de ondan ben cok uzuldum bu duruma. insanin burada konu acasi gelmiyor artik..
İyi de kimse sizin saydığınız isimlere BOŞ demedi, söylenişi hoş değil dendi.yorumlariniz icin teşekkür ederim:)
evet begendigim isimler cok alışageldik isimler degil ama piyasada uydurmasyon isimlerle de denk değiller,açıkcasi o begendiklerimden koyarmiyim bilmiyorum okuyan arastiran bir insanim boş bir isimde olsun istemem herkes gibi.
bazınız koymayın diyor, bazınız koyabilirsin diyor.
herhalde ilk isme bakarak eger cok içime sinerse görümcenin ismini düşünebilirim.
arapca furyasi turkiyede ne zamandan beri var bilmiyorum ama buradaki turk topluluklari vakiflarina camiilerine cok bagli insanlar(uzaktan tabii nasi algilanirlar bilemiyorum) o yüzden şu isim arapca şu kürtce diye ayirim yapilmiyor
İyi de kimse sizin saydığınız isimlere BOŞ demedi, söylenişi hoş değil dendi.
Sizin boş dediğiniz isimlerde üyeler var tanıdıklar var, biraz ayıp oldu.
Türkler arapça farsça isimleri dışlamıyor hanfendi, o isimleri tercih edenler de dinsiz değil. Düşünceleriniz çok tuhaf hakkaten. Kendi düşündüğünüz isimleri yüceltmek için diğer isimleri gömdünüz. Ne diyelim hayırlısı.
esimin begendigi isimler :amine, asude
benim begendiklerim : mintaha,mihrimah, hanna(
Evet fikir sorulmamış değil mi, "biz de bunları beğendik işte" konusu. Ayrıca isim kökenini başka bir arkadaş alıntılamıştı onunla konuştuk konu sahibine yönelik yazmamıştık o kendi düşüncelerini dışa vurduysa demek. Neyse uzlaşmaya varılamayacak bir durum, çıkayım da kasmasın konu.Konu görümcenin isminin teklif edilmesiydi zaten, eşi de gerekeni söylemiş aslında ortada konu yok, biz bunları beğeniyoruz diye yoruma açan kendisi
+1 değil +1000Cok farkli isim koyulsun demiyorum ama Merve, Busra, Zeynep zibilyon tane var. 2 sene icinde dogan tum komsularimin cocuklarinin ismi Ali, Poyraz, Ruzgar. Kimse koymasin artik bir sure bu isimleri.
Yani Merve sizin seçtiklerinizden daha güzel. Hepsi çok ağır isimler. Bu arada Hanna İncil'de ve Tora'da (tevrat) geçen bir isimdir ve Salamon yani bizim dinimizde Süleyman peygamberin annesinin adıdır. Mintaha dediginiz de sanırım m'ntah. Cennetin son kapisi amma o mintah diye telaffuz edilir. Sanki mintaks gibi geliyor kulağa. Mihrimah ayyuzlu demek ama dediğim gibi çok çok ağır isimler bunlar. Yani siz bilirsiniz de bence Topkapı sarayında oturmuyorsanız daha normal isimler bulun. O çocuk ömrü boyunca taşıyacak bu isimleri.merhaba hanımlar
buraya böyle bir konu açacağım hiç aklımın uçundan geçmezdi:)
bir oğlum var iki ismi var ikisinide kullaniyoruz, ilki gercekten hoşumuza gittiği için eşimin dedesinin adıdır.
bebek bekliyorum tabii cinsiyeti belli değil. aile geleneği devam ederse herkes kız olur diyor.
görümcem cana yakın düzgün bir insan severim kendisini büyük abisini ikna edememişti benim adimi kizina koy diye heves işte.
bugünd görüntülü konuşurken laf arasında adimi koyun filan dedi bende bilmem kız olursa ve 2 isim kullanmak istersek koyarsak ilkine uyarsa olabilir ama abin şu şu isimleri begenyor onlara olmaz dedim
sonra kv aldi telefonu görumcem sakadan annem ozel bisey konusacak senle diyerek verdi.
saka bi yana saglkl gelsin filan dedi hoşbeş ettik oda dedi bu ismi koyabilirsiniz bilmiyorum diger eltim yanlarindaydi belki tepkimi ona göstermek istedi belkide anlamadim bende ayni seyi tekrar edince neyse hele cinsiyeti belli olsun saglikla gelsinde ismini koyariz dedi(onlarmi bizmi anlamadim ki kv hic bu tarz emrivaki yapan biri degil iyi de anlasiyoruz her kv gibi az cok fazla konusur ama alistim)
eşime anlattim he ana babasi dururken onlarmi koycak dedi sustu.
simdi ben kendime dert etmedim tabii, mutlaka istedigimiz olacak insallah ama onlari kirmadan nasil isin icinden cikabilirim? görumcenin adi merve, gocunmam kiz olursa ikinci ismi olsun ne var diye kendimce tribe girmen ama sizden akil istiyorum ki merveye baska hangi isim uyar hoffff
esimin begendigi isimler :amine, asude
benim begendiklerim : mintaha,mihrimah, hanna(sonuncusu hz meryemin annesinin adi ailemizde var bi isimde bi kiz)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?