eşimin ailesi ve bebeğe isim koymak

1828282828338383 tane Merve ve Elif var ya koymayin artik. Üniversitede sinifimda tam 5 tane Merve vardi. Hoca Merve derdi hepsi bakardi. Azcik az olan isimlerden olsun ancak sizinkiler de bi'tuhaf ya ama zevk meselesi iste.

Mihribah cok guzel bir isim bence onu koyun anlami ay ve gunes demek

Aman allahim...Bi ogretmenin hele ki gelecek nesilleri en temelden egitecek bir ogretmenin boylesine bir genelleme yapmasi...Ulkeye dair umudum gun gectikce tukeniyor. Bilimsellik sifir, safsatalar had safhada.
Allahim ben susayim dedikce niye bu insanlar okudugunu anlama geregi duymadan bos muhabbet yapiyorlar yarabbimmm..
Benim ulkeyi de gectim insanliga dair umudum tamamen tukendi su cevapla..

1828282828338383 tane Merve ve Elif var ya koymayin artik. Üniversitede sinifimda tam 5 tane Merve vardi. Hoca Merve derdi hepsi bakardi. Azcik az olan isimlerden olsun ancak sizinkiler de bi'tuhaf ya ama zevk meselesi iste.

merve ismini seviyorsan koy ama sırf görümcem alınmasın o ne der bu ne der diyosan koyma bu kadar müdahil olmasınlar

Bu sınav sistemi çocugumuza koyacagımiz isimi bile etkilemiş ya
Hera guzelmiş de ben bir türlü alışamadım bu yeni isimlere. Senin tercihin. isim konulduktan sonra bebekle bütünleşiyor zaten.

ilk duyduğumda direkt koreceyi anımsattı kulağıma da hoş geldi :) zaten seni alıntılayarak bunu söyleme sebebimi de anlamışsındır kore kültürünü isimlerini bilenler, diline aşina olanlar anlayabilir sadece :) yeni isimlere karşı değilim ben, ama uydurukta istemem, güzel bir anlamı varsa, kulağa hoş geliyorsa yeterli benim için :) ben de bu zeyneplerden mervelerden ayşelerden mehmetlerden bıktım etrafımda kim varsa adı merve :) erkek olarakta kimi tanıdıysam 5 inden 4 ü mehmet gına geldi ama

Biliyorum hangi sebeple beni alıntiladıgını (korecan)
Hana ismini seviyorum ben, ama Türkçe de anlamı yok pek.

Turkler Farsca isimleri dislamiyor ama ben disliyorum. Turkler anlamli ya da kulaga hos geliyor diyerek bir suru Farsca isim kullanirken Farslar hic Turkce isim koymuyor (en azindan ben rastlamadim)

Turkler Farsca isimleri dislamiyor ama ben disliyorum. Turkler anlamli ya da kulaga hos geliyor diyerek bir suru Farsca isim kullanirken Farslar hic Turkce isim koymuyor( en azindan ben rastlamadim)
Tercih meselesi saygı duyarım :)

Bizimde kayınvaldem koymak istedi ve ne bilim hiç sorun olmadı eşim istemedi halada kararsız bakalım bizim ne olacak bir isim bulamadık

Herkes merve herkes mihrimah zaten, diziden önce kimsede yoktu kimse bilmezdi mihrimah falan. Birden ay güneş falan anlamı çok güzel oldu. Türkçe isimlerin de suyu çıkmış ayrıca kesin bilgi yayalım.

İşte ama bak beni ilgilendirmez, görümceni kvyi de ilgilendirmiyor. Koy beğendiğini bi şekilde söylersin güzellikle.

Bizimde kayınvaldem koymak istedi ve ne bilim hiç sorun olmadı eşim istemedi halada kararsız bakalım bizim ne olacak bir isim bulamadık

sizin için neden sorun olmadı ki? bebeği doğuracak olan sizsiniz, isim verme hakkı da sizin ve eşinizin. önerilerini dinleyin kayınvalidenizin ama sonuç olarak kendi istediğiniz ismi koyun.

sizin için neden sorun olmadı ki? bebeği doğuracak olan sizsiniz, isim verme hakkı da sizin ve eşinizin. önerilerini dinleyin kayınvalidenizin ama sonuç olarak kendi istediğiniz ismi koyun.
Niye sorun olsun ki benim eşimde aileside kırmazlar beni eşim isteseydi koyardık.bana kalsa olsun ilk defa birşey istemiş

Anlamlarını bilmeden yazıyorum mintaha bir kız ismi olarak gerçekten kaba. Mihrimah oldukça ağır. Eğer aralarından bir seçim yapmak zorundaysaniz Asude koyun.
Görümcenizin ismi kötü değil de ne gerek var isim kalmamış gibi

Ben de öğretmenim ve Merve'ler nedense çok zeki olmuyorlar ( genelden bahsediyorum, istisnalar vardır ) Hanne isminde de bir öğrencim vardı, kızın ismine alışıncaya kadar akla karayı seçtim ama genellikle yanlış telafuz ediliyor. Yurtdışında nasıl algılanır bilmiyorum ama Mihrimah, Hanne isimleriyle çocuğunuz Türkiye'de sıkıntı çeker. Bir de öğrenciler zaten arkadaşlarının ismiyle alay etmeye çok eğilimli, isim verirken bu hususu dikkate alın derim.

Canım öncelikle o ismin orjinali Muntaha ve çevremde bikaç tane var. Mihrimah ismi de bence güzel.. aslında Merve ismini de severim ama görümcem ismimi koy dedi diye hayatta koymam. Ki görümcemi severim ismini de severim ama koymam. İçimden gelir koyarım o ayrı ama ... burdakiler sadece sizr tavsiye verebilir karar sizin içinize sinen ismi koyun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…