• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi ve bebeğe isim koymak

arkadaşımın kızının ismi merve elif. ikisi de fazla uzun olmadığı için, birlikte kullanıyorlar. hayatta kimseye benim ismimi koyun diyemem sanırım. :KK64:kendilerince diğer yengeye hava atmışlar, çok da gereksiz olmuş.

Nüfus memuruyum. Böyle acaip isimler gelince çocuk hayatı boyunca bana da saydırır mı diye korkuyorum. Mintaha nedir ya aklıma mintan geldi direkt.

Bir arkadaşım vardı çok dindar bir ailesi varmış ki çocuğa Beytullah ismini koymuşlar çocuk rock dinleyen siyah giyinen bir tipti. Ailesinin koyduğu isimden nefret ederdi.

Çocuklarınıza söylenişi ve anlamı güzel olan isimler koymak neden bu kadar zor?

İşinize karışmak gibi olmasın ama ben mintaha ve hanna koymazdım. Anlamları güzel olabilir ama telaffuzları zor. Buraya yazarken bile acaba doğrumu yazdım diye iki kere baktımo_O Mihrimah güzel... Sağlıkla gelsin bebişiniz inşallah :anne:

Amine ve asude ismini bende düşünmüştüm ama eşim sağolsun isim beğenmez eleye eleye ve iki isim olacak şartı ile Nil sare koyduk ay allahtan annemin adını yada annenin Adını koyalım demedi meyve ismi çünkü :-)asla koymazdım:confused:
Neyki adlari elma şeftali üzüm filanmi

Neyki adlari elma şeftali üzüm filanmi
evet aynen meyve adı kiraz Ve kadın size normal geldi sanırım :işsiz: kendileri nüfusta yazan değil kendi beğendikleri isimleri kullanıyorlar bunu diğer mesajlarda belirttim

Arkadaslar size bir tavsiyem var yakınlarınızın ismini mümkün mertebe cocuklarınıza koymayın çünkü iyi yada kötü 20 huyunu o cocuk alırmıs bunun hakkında hadis olması lazım yanlıs bilmiyorsam.hani derler ya aynı çekmiş falan diye işte bu çekmek degil direk onun huyunu alırmış.isim güzeldir görümcede yada baskasında vardır ama ona niyet etmeden koyarsın ayrı ama kalpten o kişinin ismi niyeti ile koyarsan gercekten cocuk alıyor o huyu.çevremde çok örnek var

Adım Merve. Lisede hiç abartmıyorum 25 kişilik sınıfta 5 tane Merve vardık.
Merve iyi güzel ama çok kişi de var. Hala çoğu kişi Merve koymaya devam ediyor. Bence gorumcenin ismi olduğu için ve cok kişide olduğu için koyma.

Diger isimlerde cok ağır gibi geldi bana. Eski isim gibi sanki.

Ben önceden baska konuda da söylemiştim. Kızım olursa adını "İz" koyucam. Hem kısa hem kullanımı cok cok cok az. Hem benim icin anlamli geliyor. Insanlarin hayatlarinda iz bıraksın :)
Erkek çocuğum olursa da "Kartal" koymayı düşünüyorum. Buda cok az kullanilan bir isim. Besiktasli degilim takim tutmuyorum bu arada.

Adım Merve. Lisede hiç abartmıyorum 25 kişilik sınıfta 5 tane Merve vardık.
Merve iyi güzel ama çok kişi de var. Hala çoğu kişi Merve koymaya devam ediyor. Bence gorumcenin ismi olduğu için ve cok kişide olduğu için koyma.

Diger isimlerde cok ağır gibi geldi bana. Eski isim gibi sanki.

Ben önceden baska konuda da söylemiştim. Kızım olursa adını "İz" koyucam. Hem kısa hem kullanımı cok cok cok az. Hem benim icin anlamli geliyor. Insanlarin hayatlarinda iz bıraksın :)
Erkek çocuğum olursa da "Kartal" koymayı düşünüyorum. Buda cok az kullanilan bir isim. Besiktasli degilim takim tutmuyorum bu arada.
sen yurtdışına cikmayacakmiydin?
Gittiğin ülkenin dilinde iz ve kartalın Manasini ve dildeki yerini iyi araştır derim sonra cocuk alay konusu olmasin

nasıl yani sevilen bi tanrıça değil derken lanetli kötü bi şey mi?:bicak:

Evet doğru, Hera bir yunan tanrıçasıdır Zeus'un eşidir. Çok kıskanç ve kincidir, Zeus'la ilişkisi olan kadınlara ve Zeus'un onlardan olan çocuklarına çok işkenceler çektirmiştir. Şu Paris'in üç tanrıçadan kim en güzel olayı vardı sanırsam, Aphrodite, Hera ve Athena (Athena yerine Artemis de olabilir onu hatırlayamadım)'nın içinden Paris diye bir çoban Aphrodite'i seçince Hera çok sinirlenmiş, onlara da kinlenmiştir mesela. Bir aralar Yunan mitolojisine çok ilgiliydim, şimdi çok okuyamıyorum unutmuş olabilirim bazı hikayeleri.

Evet doğru, Hera bir yunan tanrıçasıdır Zeus'un eşidir. Çok kıskanç ve kincidir, Zeus'la ilişkisi olan kadınlara ve Zeus'un onlardan olan çocuklarına çok işkenceler çektirmiştir. Şu Paris'in üç tanrıçadan kim en güzel olayı vardı sanırsam, Aphrodite, Hera ve Athena (Athena yerine Artemis de olabilir onu hatırlayamadım)'nın içinden Paris diye bir çoban Aphrodite'i seçince Hera çok sinirlenmiş, onlara da kinlenmiştir mesela. Bir aralar Yunan mitolojisine çok ilgiliydim, şimdi çok okuyamıyorum unutmuş olabilirim bazı hikayeleri.

ama bunların çocuğu etkileyeceğini sanmıyorum ya o öyle biriymiş diye benim çocukta mı öyle olacak ki :)

ama bunların çocuğu etkileyeceğini sanmıyorum ya o öyle biriymiş diye benim çocukta mı öyle olacak ki :)

Bilmem, çok beğeniyorsanız koyun tabi ki. Etkiler ya da etkilemez diye kesin bir şey söylememiz mümkün değil ama işte Hera tanrıça olarak böyle biri. :) Ben de kızımın adını Artemis koymak isterdim, en sevdiğim Yunan tanrıçası.

Sizin beğendiğiniz isimlerin söylenişi zor. Koydugunuz isimle bi seslenin önce...
ÖzellikLe kızlara güzel zarif söylenişi de kibar isimler yakışıyor. .. Ayrica iki isim de sıkıntılı... Çocuğun üç ismi oluyor. Ailesi ikisini birden söylüyor. Ne kadar uyarsanız bile birileri ya sadece ilk ismini söylüyor ya da ikincisini... Oğluma iki isim koymasaydım diyorum şahsen...

Bilmem, çok beğeniyorsanız koyun tabi ki. Etkiler ya da etkilemez diye kesin bir şey söylememiz mümkün değil ama işte Hera tanrıça olarak böyle biri. :) Ben de kızımın adını Artemis koymak isterdim, en sevdiğim Yunan tanrıçası.

ama isimleri bence çok hoş ne yapalım insan ister istemez koymak istiyo:) artemis de çok güzel çok asil duruyo bence :)

Gorumcenin ismini koymak tamamen saçmalik. Ben zaten kv kp ismine bile karsiyim kaldi ki gorumce elti hala teyze ismi falan bana cok uzak şeyler.
Ama sizin begendiginiz isimler icinde bi normal gelen bana Mihrimah oldu acikcasi digerlerine göre Merve ismi bile daha anlasilir.

Görümcemin ismini asla koymazdım.
Dünyanın en güzel ismi bile olsa. Böyle bir teklif yapmak bile çok ilginç açıkcası.

Sizin seçtiğiniz isimleri de tercih etmezdim ama zevk meselesi, siz istediğiniz ismi koyun, merveyi düşünmeyin bile.

O hanna değil hanne sanirim...

Ama cok ağır söylenmesi zor isimler bence türkçe isimler olsa güzel benim oğlumun ismi Kürşad mete?kürşad i eşim meteyi ben koydum.. türkçe isimler daha kulağa hos geliyor

Uyeler de bi garip :)
Ayse, Zeynep, Fatma, Hatice isimlerin kokeni Turkce sanki :) Milli olsun diyorlar, Özturkce olsun diyorlar diyorlar da diyorlar...
Herkes bir sey soyler konu sahibi. Ben Merve ismindense Mihrimah'i tercih ederim mesela, Asude ismini ayrica cok severim :) Ama insanlarin milli dedikleri isimler de Arapca kokenli aslinda, Merve de Arapca kokenli bir isim :) O yuzden anlamina gore isim bulabilmek daha onemli kokeninden ziyade bence. Ornek olarak; Minel.. Aslinda Arapca da pek anlam ifade etmeyen bir isim -ek olarak kullaniliyor- ama kokeni sirf Arapca diye manasiz bir ismi bebege koymak ne kadar dogru?

hamile sensin doğuracak sensin büyütecek sensin.kimseyi ilgilendirmez deyip kendi istediğin ismi koy.görümcen ne alaka haddini bilsin biraz...

Back