• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi ve bebeğe isim koymak

yorumlariniz icin teşekkür ederim:)
evet begendigim isimler cok alışageldik isimler degil ama piyasada uydurmasyon isimlerle de denk değiller,açıkcasi o begendiklerimden koyarmiyim bilmiyorum okuyan arastiran bir insanim boş bir isimde olsun istemem herkes gibi.

bazınız koymayın diyor, bazınız koyabilirsin diyor.
herhalde ilk isme bakarak eger cok içime sinerse görümcenin ismini düşünebilirim.

arapca furyasi turkiyede ne zamandan beri var bilmiyorum ama buradaki turk topluluklari vakiflarina camiilerine cok bagli insanlar(uzaktan tabii nasi algilanirlar bilemiyorum) o yüzden şu isim arapca şu kürtce diye ayirim yapilmiyor

Yakın akrabanın ismini koymak sıkıntı oluyor ya.
Ve seçtiğiniz isimlerin söylenişleri o kadar zor ki, hangi ülkedesiniz de beğeniliyor merak ettim çok

Kusura bakma arkadaşım ama burası Türkiye.
Orada güzel karşılanıyorsa oranın nabzını ölç madem.
ben kürtüm napicaz o zaman:) bi cok ismin kökü arapca veya farsca ben sizin sorununuzu anlayamadim
fatma ayse halime zeynep bunlari siz kökü turkce mi saniyorsunuz?
ayrica mihrimah ismide kanuninin kizina verdigi bir isim bilemiyorum..

yorumlariniz icin teşekkür ederim:)
evet begendigim isimler cok alışageldik isimler degil ama piyasada uydurmasyon isimlerle de denk değiller,açıkcasi o begendiklerimden koyarmiyim bilmiyorum okuyan arastiran bir insanim boş bir isimde olsun istemem herkes gibi.

bazınız koymayın diyor, bazınız koyabilirsin diyor.
herhalde ilk isme bakarak eger cok içime sinerse görümcenin ismini düşünebilirim.

arapca furyasi turkiyede ne zamandan beri var bilmiyorum ama buradaki turk topluluklari vakiflarina camiilerine cok bagli insanlar(uzaktan tabii nasi algilanirlar bilemiyorum) o yüzden şu isim arapca şu kürtce diye ayirim yapilmiyor

Herkesin boş isim istediğini nerden çıkardın

ben kürtüm napicaz o zaman:) bi cok ismin kökü arapca veya farsca ben sizin sorununuzu anlayamadim

Sana kimse o isimleri koy demedi ki ha istersen öz türkçe tavsiye edilirdi

vallah konuyu bulandirip millyetcilige baglayan hatunlari cözemiyorum.
konu nerden nereye geldi, bilmiyorsunuz ve bu acigi baskasini ezmeye calisarak kapatmak istiyorsunuz.

Kimin isminin konduğundan ziyade isimlerin biraz da kolay söylenişine dikkat etmek lazım. Şahsi fikrim sizin koyacağınız isimlerin bir çocuk için ağır gelebileceği ve söylenişi de zor isimler. Çağrılması zor, söylenişi uzun. Asude ismi biraz daha güzel geldi diğerlerine kıyasla. Yurtdışında da söylenişi rahat olur, Türkiye'de de. Anlamı da güzel.

Isimler cocugun kisiligini belirler derler. O aslinda ismin anlamina gore degil bence. Nasil anlatacagimi bilemedim de soyle soyleyeyim; okul oncesi ogretmeniyim, simdiye kadar karsilastigim tum merve isimli cocuklar cok mıymıy tiplerdi (yavas hareket eden gel kizim dediginde bile once 5 dk yuzune bakan cocuklar) asagilama olarak soylemiyorum kisilik sonucta bu. Mesela efeler beratlar cok yaramaz oluyor, azralar cok guzel, akilli ve sakin oluyorlar.
Yani isim secerken cok dikkat edilmeli, cevrede o isimde insanlar varsa kisilikleri goz onunde bulundurulmali.
Ne cok konustum isimle ilgili :)

Sana kimse o isimleri koy demedi ki ha istersen öz türkçe tavsiye edilirdi
sizin tutumunuz bana ama öyle geldi. konuyu suriyeye bagladiniz burasi turkiye nilmem ne. biz burda yabanci dusmanligi cok yasadik hepsinin ilk yaklasimi sizin ki gibiydi de ondan ben cok uzuldum bu duruma. insanin burada konu acasi gelmiyor artik..

Ablam dünyada en çok beni sever.. ama kızı olursa adımı koymayı düşünmüyor :) arada laf sokuyorum şaka ile hiç orali bile olmuyor :)

Eşiniz iyi demiş.. Ana baba olarak koyarsiniz ne istiyorsanız.. baskı yapılması ayıp.. ne isterlerse düşünsünler..

Isimler cocugun kisiligini belirler derler. O aslinda ismin anlamina gore degil bence. Nasil anlatacagimi bilemedim de soyle soyleyeyim; okul oncesi ogretmeniyim, simdiye kadar karsilastigim tum merve isimli cocuklar cok mıymıy tiplerdi (yavas hareket eden gel kizim dediginde bile once 5 dk yuzune bakan cocuklar) asagilama olarak soylemiyorum kisilik sonucta bu. Mesela efeler beratlar cok yaramaz oluyor, azralar cok guzel, akilli ve sakin oluyorlar.
Yani isim secerken cok dikkat edilmeli, cevrede o isimde insanlar varsa kisilikleri goz onunde bulundurulmali.
Ne cok konustum isimle ilgili :)

Ya bunu ben de okul öncesi öğretmeni olan kuzenimden duydum. Aynen dediğiniz gibi, Efe'ler çok yaramaz oluyor, Azra'lar çok uysal falan demişti. İlginç :)

Kürt olmanız ile ne alaka anlayamadım?
Ben arapça farsça koymayın mı dedim, saydıklarınızın hitabı hoş gelmiyor dedim çoğunluk bu şekilde.
Zeynep, elif bin kat daha hoş klasik olsa bile dedim.
Sanırım siz birinin çıkıp of saydığın isimler muhteşem demesini bekliyordunuz.
Bu benim fikrim ben düşüncemi belirttim bebek sizin kan sizin buyrun koyun biz fikrimizi söyler geçeriz neticede :)

su ismini koydurma merakinida hic anlamam.hic aklima bile gelmez yegenime adim konulsun.ne gerek var istememde.benimde basima geldi ama boyle bir teklif hic orali olmadim.o ismi dusunmedigim icin dusunsemde ters teperdi heralde istek uzerine olunca.insanin kendi icinden gelmesi lazim.anne babasi ne istiyorsa o olmali bence cocugun adi.fikir alinabilir tabiki.merve guzel isim ama icinize sindiyse koyabilirsiniz.diger isimler hakkinda fikrim yok yasadiginiz yerde kullanilan isimlerse olabilir tabiki.ama sirf degisik olsun diye degil cocugun karsilacagi durumlarida dusunmek lazim.dilerim saglikla kucagiza alirsiniz.ayrica henuz cinsiyeti bile belli degilmis.belki erkektir.:)

Bence gorumcen ve kayinvaliden eltine artistlik yapmislar,alttan alta kiskandirmislar onu :) Bence istediginiz isimleri koyun, laf ederlerse de kocanizin ustune atin ben koycaktim falan dersiniz :KK55:

görümcen torun torbaya karışsın sonra otursun ismini koysun bence... çok yakışıksız buldum.

Back