Eşimin ailesi sorunsalı

En azından kibar üslubunuz için teşekkür ederim.

böyle konulara artık çok sinirleniyorum .
Oğlum var ,evlenecekse Allah gecinden versin ,bu yaşa kadar çocuklarama bakayım ,büyüteyim sonra yaşli anne babanın arkasından koşayim .Emeklilik yaşi gelmiş şöyle canım istediği gibi yatıp kalkmak isterim belki gezmek isterim.
Çünkü hakkım amaaa ordan elin kızı gelsin benden bu yaşta hizmet beklesin.Torunumu severim arada bakarım ama öyle hergün mesai gibi değil.
Haa diyorsanız bende ileride ona bakmam yinede oğlu bakmalı..

Kötü mü avrupai olması anlamadım kötü bir şey gibi yazmışsınız. Kayınvalide evden çıkmasa, gelininden iş beklese, birlikte oturma şartı koysa ay bu ne Ortadoğulu düşünce dersiniz. İşinize geleni kabul ediyorsunuz galiba.

Konu sahibi 4 aylık bebeği varken daha lohusa olamaz. Lohusalık 6 hafta sürer.

Bebek sahibi olmakla hasta ziyareti arasında nasıl bağlantı kurdunuz anlamadım. Hasta ziyareti tek bir kere yarım saat bir saat oluyor. Tamam zorunda değil yazdığınıza göre diğer tüm şeyleri boşuna yazmışsınız. Zorunda değilse neyin beklentisi bu bir saat gelsin bebek pışpışlasın? Zorunlu bir durum olur çocuk hastalanır, acil bir yere gidilmesi gerekir o zaman yardım istenir anlarım ama çocuk bakımı konusunda herkes kendi doğurduğu çocuğa bakmak zorunda. Çocuktan sorumlu olan sadece anne baba babaanne değil. Babaanne kendi çocuğuna bakmış büyütmüş zaten. Kişinin kendi bebeğini kimseden yardım almadan büyütmesi övünülecek bir şey değil gayet normal bir durum.

Son düzenleme:
Yeri ve ortamı gelince de tek başıma büyütüyorum bebeğimi, kimseden yardım almadan diye övünün de millet nasılsa kayınvalidesi yakın, yardım eder gelinine sanmasın.

Bunu özellikle bayramlarda eşimin akrabalarının yanında söylüyorum, sırf o gurur bile çektiğim zorlukları unutturuyor

Hayat mottom: "Tırnağın varsa başını kendin kaşı." Anne olmak zor bir şey. Yardım edilmeden çocuk bakmak hele çok zor. Ama x şöyle y böyle diye birilerini suçlayarak bir yere varamazsiniz. Madem yakın zamanda işe başlayacaksınız güvenilir bakıcı arayışına girin şimdiden. Kafanız rahat etsin. Her babaanne/ anneanne torun aşkıyla yanmıyor. Bakmaya yanıp tutuşmuyor ki anlayabiliyorum bir yaştan sonra kafa kaldırmıyor çünkü çok normal. Bu yüzden ne yapıyoruz, kaynana görümce uğruna sinirden küplere binmeyip çare arıyoruz. Bir de arada yemek getiriyormuş çok iyi bence. Haftada bir bile olsa yemek büyük nimet. Ayrıca kocanızın kulağını çekin de arada çocukla ilgilensin arada duşa girin böyle olmaz.

Bizimki gibi ülkelerde kayınvalidenin asla yardım konusunu açmaması dahi büyük bir düşüncesizlik,zira her konuda çoğu zaman bir fikirleri oluyor.
Niyemiş hanim efendi ?
Artik yeni gelinler sadece kendi cikarina göre hareket ediyor
Evlenirken 200g altin ,eşya ev araba ister ama kayinvslidenin bir fikiri olmasin .o kimki.
Kv evine iki kere gittimi ,ben evine hizmet etmeye gitmek zorundamiyim diye ciģlik atar .
Merak ettim gelin olarak gidipte bir bayram temizliģinde yardim ediyormu.Yada misafiri gelecekse hizmete gidiyormu?
Şimdide cocuk doģurmuş kendisi uyusun diye kv bakacakmiş .
Soruyorum, farz edelim kayinpeder rahatsiz yalniz birakilmiyor ,gidip bakarmiydiniz ?KV de duşunu yapsin uyusun diye gidip bakarmiydiniz yoksa kizi oğlu var banane onlar ilgilensinmi derdiniz?
Artik yeni gelinlere hayat güzel. (hepinizi saymiyorum kizlar )
Hazira konmak ,evlenirken öyle ,calişirken öyle birde şimdi cocuk bakimi eklendi .Başkasi büyütsün cocuģu ama ben anneyim .Caniniza tak ettimi laf sokmak en iyi iş.
Niye buna izin verdi niye böyle davrandi niye bunu yedirdi niye tv baktirdi ?
Cocuğunda sizinde psikolijisi bozulmasin .
Elbette arada sirada haftada ilgilenilir .
Bindir arabaya ver dişarda bir saat gezdirsin .Hem onada kolay olur .

Papatya çayı.

Ben birisi hastalık geçirdiğinde eğer kayınvalidem gibi yakın bir kişiyse kendini iyi hissedene kadar gider yardım ederim. Bunun bebek sahibi olmakla bir alakası var demedim. Tecrübesiz ve anneliği ilk kez yaşayan bir anne var karşımızda ve yardıma ihtiyacı var. Taşlanıp ayıplanacak bir şey değil bence bu. Dediğim gibi bunlar BENCE olan şeyler. Ben de kayınvalidemle bir sokak kadar yakın oturuyorum, herhangi bir sebepten başını kaşıyacak vakti olmasa, zorlandığı bir dönem olsa gider yardım ederim bunu demek istiyorum. Buna mecbur muyum? hayır. İnsani duygularla yaparım.

E ben de bebek bakımında zorlanıyorsam, kapımı çalıp 1 saat duş almama müsaade edecek kadar torunuyla ilgilenmeli o da.
Zorunda mı diyip sıyrılmak bana hoş gelmiyor.

Kaynanası toplu ortamlarda torunun her şeyiyle ilgilenen babaanne gibi davranırsa, tek başına büyütüyorum demek o ortamda övünülecek bir şey bence.

Bebek sahibi olmakla ilgisi yok madem hastalık örneğiniz alakasını anlamadım konuyla. Bir insanın yardıma ihtiyacı olabilir evet dediğiniz gibi ayıplanacak bir şey değil. Burda ayıplanan yardımda ihtiyacı olması değil kayınvalidesi sanki onun bebeğine bakmak zorunda gibi davranması. Bir insan kendi doğurduğu bebeğe bakmalı/bakabilmeli. Neticede herkes kendisi için, kendi isteğiyle çocuk doğuruyor. Çocuğa bakmak sorumluluğu da anne ve babaya ait. Bu zorlandığı dönemin belli bir süresi var mı? İlk günler olur anlarım daha tecrübesi yok denir, çocuk hasta olur anne rahatsızlanır normalin dışında bir durum olur anlarım ama çocuk 4 aylık. Konu sahibi 10 aylıkken işe başlayıp kayınvalideye baktırmak istediğine göre öyle sizin dediğiniz gibi zorlanırken yardım etsinlik bir durum değil. Kadın 1-2 senesini çocuk bakarak geçirsin isteği var

Kayınvalidesi hiç gelmiyor değilmiş. Geldiğinde sen dur ben 5 dakika duş alayım demek zor olmasa gerek. Zaten evde koca ne işe yarıyor onu da anlamadım. Çocuğa bakması gereken anne baba olduğuna göre kocası akşam çocuğa bakarken konu sahibi gayet rahat girip duşunu sizin yazdığınız gibi bir saat alabilir

Toplu ortamda torunuyla ilgilenen babaanne gibi mi davranıyormuş? Ben kaçırdım sanırım burayı hiç hatırlamıyorum böyle bir cümle. Öyle bile olsa kendi çocuğuna bakıyor olmak hiçbir ortamda övünülecek bir değil bence.

Baskalarina guvenerek cocuk yapmayin. Ne calistiginizda ne de geldiginden bakmak zorunda degil. Kendi isterse ne guzel olur ama iatemiyo die ofkelenmeyin. Calismak zorunda olan milyonlarca anne varm once cozum dusunup sonra doguruyolar. Dogurmadan bakar misin diye sormaliydiniz yok derse planinizi ona gore yapmaliydiniz

YArdim etmeyene zorla ettiremezsiniz ki. Istemiyo. Bana da kmse yardim etmedi. Kmse de ben baktim yardim ettim diyemez mesela. Kendim bakabilecegime altindan kalkabilecegime inandigim noktada cocuk sahibi oldum. Bahsettiginiz zorunda olmadiginiz seyleri siz de yapmayabilirsiniz istemiyosaniz. Gonulsuz yapilan hangi isten hayir gelmis?

Ay şu mesajlardan

Sizinle aynı kafadayız.cokta güzel anlamışsınız konuyu. Diğer arkadaşlar nasıl okudular bilmiyorum ama cevap vermeye değer görmüyorum. Herkes papağan gibi bir tutturmuş "ona mı doğurdun, planlasaydin, kimse zorunda değil" o kadar komiksiniz ki bunları yazanlara sesleniyorum lütfen kutal

Yazdığınızı okuduk. Sizinle aynı düşünmüyoruz diye mi komiğiz? Eleştiri kaldıramıyorsanız konu açmasaydınız.

++++10000

Fikir fikir diye geberip sadece hosuna giden fikirleri isteyenlerden de gina geldi. Pohpohlanmak istiyorum deseniz ona gore vakit kaybedip yazmazdik. Ayrica evet ona mi dogurdunuz

Bir de kendi isteği şekilde yazanlar kibar üsluplu olurken diğerleri halden anlamayıp ahkam kesen, canı sıkıldığı için biri konu açsa da eleştirsek diye bekleyen kaba üsluplu kendini bilmezler olduk. Sahiden iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak lazım. Bu kadar büyük öfke barındıran itici dile sahip olmak zordur ama konu sahibesi başarmış. Eşinin ailesine de karşı böyle bir dil kullanıyorsa öyle çok kapısını çalmamamalarına şaşırmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…