• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi misafirperver değil :(

Bu nasıl bir saçmalık ya..
Sen bence çok tuhaf birsin...
Belki durumu yok belki oda seni eşinin zoruyla çağrıyordur
Şahsen ben senin gibi rekabetçi birini evimde istemem
Bu arada eşine helal olsun...

Kajmery34 bence de sen çok tuhaf birisin. Beni tanımadan kişisel şeyler yazamazsın. Yok senin gibi birini evimde istemem falan ben de senin gibi birini evimde istemem. Git burdan bana yorum yapma sakın.

herkesin ağırlama şekli, misafire olan bakış açısı ve imkanları aynı değildir...
ancak bu hayatın en küçük ayrıntılarından biridir
benim için öyle en azından
örneğin bunu konu edecek kadar yüzeysel olmamalı kişinin yaşamı

rahatsız edici davranışları varsa, size katılırım da ikramları konuşmak gerçekten hoş olmadı

Kajmery34 bence de sen çok tuhaf birisin. Beni tanımadan kişisel şeyler yazamazsın. Yok senin gibi birini evimde istemem falan ben de senin gibi birini evimde istemem. Git burdan bana yorum yapma sakın.
Şaka yaptiginizi düşünüyorum. Yoksa hasta oldugunuz kanaatine varacagim.
Kahvenin yaninda bir sey ikram edilmez ki yukarda arkadaslar da demis. Kadin ayıp olmasin diye yine bir seyler koymus.
Valla ben eşime bunu deseydim bana diyecegi sey aynen böyle olurdu "madem cok rahatsiz oldun bayat krakerden, giderken elinde bir seyler goturseydin, onu yerdin"

Ne kadar ilginc insanlar var. Sirf bunun icin nasil gorusmeyelim diyebilirsiniz? Pes dogrusu...! PES
Hasta sensin. Yorum yapma geç o zaman. PES

Üzgünüm ama ben ikram edilen şeyin çok istisna bir şey olmazsa muhabbetinin geçmesinden nefret ederim.
Kadın size en azından bir şeyler ikram etmiş.Belki farkında bile değildi bayat olduğunun ikram ederken.
Kuru kuru kahve de içebilirdiniz.Teşekkür etmeniz lazım,hakaret değil.

Yeni evliyim, eşim 3 kardeş 1 abisi 1 de ablası var. Eltimle nişanlılık döneminden bu yana iyi anlaşırız, şimdiye kadar da çok şükür ki hiçbir sorunum olmadı. Ta ki geçtiğimiz günlerde onlara oturmaya gidene kadar...Biz evlendik ailemizde gelin yemeği adeti olur. Önce gelin yemeğe alınır sonra da gelin onları yemeğe alır. Eltim bunu yapmadı sadece elde açtığı bir böreği yapıp bizi çaya çağırdı tamam dedim sorun değil. Daha sonraları bana geldiklerinde en güzel şekilde ağırladım. Bayramlaşmaya geldiklerinde falan hep herşeyi en güzel şekilde yaptım o dönemde çalışıyordum hatta diyorlardı hamarat gelin herşeyi en güzel şekilde yapıyor diye. Eltim ev hanımı bu arada buna rağmen geçen gün kahveye gittik. Kahvenin yanında kraker çeşitleri çıkardı. Ama krakerler tamamen bayattı yiyemedik hiçirini. Ardından hiç bozuntuya vermeden kalktık geldik. Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı. Bayat şey ikram edilmez dedim. Eşim de tamam gitmeyiz ama bana dedikodularını yapma onların konuyu kapat dedi şok oldum. Evde tartıştık zaten. Misafirperverlik kalmamış artık insanlarda. Çok üzüldüm :KK43: Ben mi abartıyorum sizce? Ayrıca bir daha bize gelirlerse ben de onlara bayat kraker mi çıkarsam kısasa kısa gibi ne dersiniz hanımlar?
Bence siz abartmışsınız ..
Ortada bir daha gitmeliyim denilecek bir problem yok .. Sorun da yok ..
Eltinizin sizi samimi görmesi ya da ailevi edindiği görgü ile alakalı bu siz ailenizden gördüklerinizi
uyarlamışsınız ve eltinizi o şekilde düşünün ..
Ortada kötü art niyet ile bağlaştıracağınız hiçbir neden yok ..
Eşiniz de size tepki göstermekte çok haklı ..
Sizin ki eşinizin gözünde hoş olmamıştır ve haklıdır da bence ..

Gönül muhabbet ister kahve bahane diye boşuna dememişler..Bu ne şimdi krakerler bayattı ,tazesini de sen götürseydin ...Ayrıca kahve içmede bir şeyler ikram edilmez kahve ikram edilir benim bildiğim..Kuzu mu çevircekti kadın kahveye çağırdı diye ..Tövbe yarabbim ...
BN GİDERKEN GÖTÜRDÜM ZATEN ELİM BOŞ GİTMEDİM PARDON UNUTMUŞUM YAZMAYI. HAYRET BİRŞEY YA

Üzgünüm ama ben ikram edilen şeyin çok istisna bir şey olmazsa muhabbetinin geçmesinden nefret ederim.
Kadın size en azından bir şeyler ikram etmiş.Belki farkında bile değildi bayat olduğunun ikram ederken.
Kuru kuru kahve de içebilirdiniz.Teşekkür etmeniz lazım,hakaret değil.

Ben kendisine hakaret etmedim yanlız

Bence sizin yaptiginiz da ayip....Kahveye gitmissiniz isde kadin daha ne yapsin....Bayatsa onun ayibıdir sizde buna söylenerek daha çok ayip etmissiniz.... Misafir agırlama durumu ona müsaitmis onu yapmis...Siz her misafirlikde böyle ikramlaramı bakarsınız....Yine kadin elinden geldigınce birseyler ikram etmis ya önunüze hic birsey koymasaydı o zaman işde misafirperver olmazdı.... Bu kadarcık seyi esinize iletmenizde yanlıs böyle seylerin lafı yapılmaz bana göre.... Bayat kraker koydu mesafeli duralim anlayısınızda ters siz geldiklerin de daha çok hürmet edinki onlar da sizden görüp birseyler yapsinlar...

Abartıyorsun.çalışan biri olarak kendini o kadar yıpratma bence

Yeni evliyim, eşim 3 kardeş 1 abisi 1 de ablası var. Eltimle nişanlılık döneminden bu yana iyi anlaşırız, şimdiye kadar da çok şükür ki hiçbir sorunum olmadı. Ta ki geçtiğimiz günlerde onlara oturmaya gidene kadar...Biz evlendik ailemizde gelin yemeği adeti olur. Önce gelin yemeğe alınır sonra da gelin onları yemeğe alır. Eltim bunu yapmadı sadece elde açtığı bir böreği yapıp bizi çaya çağırdı tamam dedim sorun değil. Daha sonraları bana geldiklerinde en güzel şekilde ağırladım. Bayramlaşmaya geldiklerinde falan hep herşeyi en güzel şekilde yaptım o dönemde çalışıyordum hatta diyorlardı hamarat gelin herşeyi en güzel şekilde yapıyor diye. Eltim ev hanımı bu arada buna rağmen geçen gün kahveye gittik. Kahvenin yanında kraker çeşitleri çıkardı. Ama krakerler tamamen bayattı yiyemedik hiçirini. Ardından hiç bozuntuya vermeden kalktık geldik. Eşimle eve dönerken dedim br daha onlara gitmeyelim mesafeli duralım çünkü krakerler bayattı. Bayat şey ikram edilmez dedim. Eşim de tamam gitmeyiz ama bana dedikodularını yapma onların konuyu kapat dedi şok oldum. Evde tartıştık zaten. Misafirperverlik kalmamış artık insanlarda. Çok üzüldüm :KK43: Ben mi abartıyorum sizce? Ayrıca bir daha bize gelirlerse ben de onlara bayat kraker mi çıkarsam kısasa kısa gibi ne dersiniz hanımlar?

Siz tamamen yeme içme durumundan dolayı rahatsızsıznız. Yanlış mı anladım?
Bir kere adetleriniz aynı olmayabilir. Si,zi yemeğe almayabilir. Aynı dahi olsa adetleri devam ettirmek istemeyebilir.
Ben de tek bir adete dahi uyan bir insan değilim.
Siz de yapıp laf edenlerdensiniz.
Ne yapın; ne laf edin.

belki farkında değildir bayat olduğunun? niye bu kadar dedikoducusunuz ? bu kadarcık şeyden bir daha gitmeyelim diyorsunuz kardeşlerin arasını yani bir bayat kraker mi bozacak ?

Benim burada anlatmak istediklerimi anlamayanlar oldu sanırım. Ben gösterdiğim yakınlığı görememekten şikayetçiyim. Kendisi de eşinin ailesinin tamamıyla kavgalı. Ben hep onu anlamaya çalıştım sorunları var yanında olayım arkadaşça yaklaşayım dedim. Ben demiyorum ki bana çeşit çeşit yiyecek çıkarsın. Kuru kahve ile de ağırlayabilirdi ben yemek yemeye gitmedim ki. Ama hazır şeylein bile böyle özensiz olmasına ben anlam veremedim. Ben onun duygusal anlamda hep yanında oldum. O benim yardımlarımı biliyor. Size böyle bir ikram yapılsa siz de aynısını düşünürsünüz. Ben eşime tüm bağlarımızı koparalım demedim ki. Bir daha seyrekleştirelim dedim. Çünkü çok sık görüşüyorduk onlarla.

Siz yanlış biliyorsunuz gelini yemekle ağırlamak diye bir şey yoktur asıl gelin evlendikten sonra eşinin ailesini yemeğe alır adet böyledir. Hadi diyelim ki adet öyle zaten elde börek açmış kolay iş mi bu. Gittiğinizde kahvenin yanına bayat kraker çıkarmış ev hanımıymış yemek yapamıyor muymuş yapmak zorunda olduğunu sanmıyorum. Belki o gün evde çok işi vardı, belki rahatsızdı olamaz mı çocukları yok mu. Kendinizi övmüşsünüz sürekli hamaratım diye başkası söyledi diyerek olabilir bir gün insan sofra donatır bir gün öyle olur siz ailesiniz artık lafı mı oluyor sizin için böyle şeylerin vay efendim kraker çıkardı gitmeyelim belki kendi bile farkında değildi bayat olduğunun. Sizi değersiz gördüğünü zannetmem ama işin arka boyotunu bilemezsiniz ve iki olayda silip atamazsınız yeni evlisiniz börek çıkardı kraker çıkardı tamam görüşmem. Bu bence hiç uygun değil.

sizin gelenekleriniz ve yetiştirilme tarzınızla başkalarınınki aynı olmuyor. her insan aynı karakterde aynı titizlikte değildir. ne yapalım hoşgörüver aranız bozuk olmasın yeter ki. krakerlerle ilgili; kimi abur cuburlar paketten bayat çıkabiliyor ev sahibi bunu farketmemiş olabilir. bence sizin yaptığınız kusur aramak. iyi bi ev sahipliği yapan insanlar olmasalar bile eşinize bidaha onlarla görüşmeyelim demek gerçekten olayı abartmak olur

Bozulmakta çok haksız değilsiniz ama bir daha gitmeyelim çünkü krakerler bayattı demek çok komik olmuş. İkram bahane güleryüz şahane. Problem yaratmayın kendinize.

belki krakerin bayat olduğundan da haberi yoktu.

misafirciliği bende pek beceremem... başlı başına strese giriyorum yahu...

siz bahane arıyormuşsunuz gibi geldi. o olmasa kahve soğuktu dersiniz.

Siz tamamen yeme içme durumundan dolayı rahatsızsıznız. Yanlış mı anladım?
Bir kere adetleriniz aynı olmayabilir. Si,zi yemeğe almayabilir. Aynı dahi olsa adetleri devam ettirmek istemeyebilir.
Ben de tek bir adete dahi uyan bir insan değilim.
Siz de yapıp laf edenlerdensiniz.
Ne yapın; ne laf edin.

Adete uymak değil ki konu. Karşınızdaki insanlarla birlikte olmak isteiğinizi ve onlara değer verdiğinizi göstermektir bu.
Kendime 1 adet kraker alamayacak durumda değilim çok şükür.
Önemli olan karşınızdakine değer verdiğinizi göstermek. Bu hareketiyle bize değer vermediğini anladım. Bunu söylemeye çalıştım.

Back