• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile aynı apartmanda oturmalı mıyım?

Sizce ne yapmalı?

• Kayinpederinin ev teklifini kabul et

• Bu teklifi asla kabul etme

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

ShinSeGi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
19.106
26.520
598
Merhaba bayanlar tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Eşimin işinden dolayi bu sene merkeze taşınmamız gerekecek (suan küçük bir ilçede oturuyoruz). Kayinpederim bize merkezde ayni apartmanda (altli üstlü) oturmayi teklif etti. Gelecekte 3 çocuğuna birer daire parasi vermeyi düşünüyor (10 sene sonra filan). Eğer teklifini kabul edersek bize o vermeyi düşündüğü para ile şimdi bir ev almış olacak, böylece o maddi desteği çok daha önce almış olacağız. Ev şehrin merkezinde güzel bir yerde. Evin kendisi de gayet guzel ve rahatmis. Biz kendimiz merkezden ev almaya kalkarsak öyle bir evi (sıfır ev ve rahat) alamaya gücümü yetmez, üstelik yine kredi borcuna girmemiz gerekir:KK43: Tam da suan oturdugumuz evin borcu bitmek üzereyken rahat edicez artik derken. Yani maddi yönden karlı olacak. Eğer kayinpederimin teklifini kabul edersek suanki evimizi de satıp sermaye yapıp bana bir iş kurmayı düşünüyoruz. Üstelik kabul edersek ev suan kaba insaat halinde içini istedigimiz gibi de yaptirabilriz (parkeleri, dolaplari, boyalari vs.).

Amaaaaaaa ayni apartmanda altli üstlü oturmak gözümü korkutuyor. Suan aramiz cok iyi. Ben onlari kendi annem babam gibi görür severim onlar da beni kızı gibi görür. Suanda da yakin oturuyoruz yürüyerek 5 dk. Haftada bir muhakak sevdigimiz yemekleri yapip yemege çağırırlar. Bize cok sık gelmezler rahatsız etmeyelim, siz bize gelin diye. Maddi manevi hep destek olurlar. Ama ayni apartmana taşınırsak bu iliskilerimiz bozulur diye korkuyorum.

Kayinpederim cok otoriterdir. Bazen bize sormadan kararlar alabiliyor ve bizim uymamizi bekliyor biz de kırmamak adına saygıdan dediğini yapıyoruz ama biz zorda kalıyoruz. Mesela evine sığmayacak kadar yatili misafiri oldugunda bi kısmını (eşimin kardesleri kuzenleri filan) bize yollamak (bize musait misiniz diye sormadan) hatta biz evde yoksak "siz anahtari birakin onlar eve gider kalir" demek gibi. Bu tip olaylar sene de bi kaç kere oluyor, çok sık değil ama ayni apartmana oturunca ya devamli böyle şeyler olursa diye korkuyorum. Bir de eşimle en ufak tartışsak sesimizi duyacaklar. Evde devamli sesimizi duyarlarsa tedirginliği yaşayacağım. Korktuğum noktalar bunlar.

Bir arti tarafi da çocuğum olduğu zaman çalışıyor olursam çocuğu da rahatça kayinvalideme birakabilirim. Kayinvalidem cok iyi bir insandir, arkadaş gibiyizdir onunla sorun yaşayacağımızı hiç sanmam.

Sizce ne yapmak mantikli? Teklfilerini kabul etmeliyiz? Yoksa suan oturdugumuz evi satip üstüne yine kredi çekip kendimiz bir ev arayip bulup, eski küçük demeden ona mi tasinmaliyiz?

Not: Suan oturduğum evinde yari parasini eşimin ailesi vermişti üstünü kredi cektik. Ilcede olduğu icin ev fiyatlari uygundu, cok guzel bir ev almistik. Şimdi merkezde kendi imkanlarimiz ile böyle geniş bir ev bulmamiz zor :( Esyalar da hep bu eve gore alınmıştı, genis bir ev bulamazsak esyalarim bile sığmaz :( Keske hiç taşınmak zorunda olmasaydik :(

Taşınma zorunluluğunuz var mı ya rahatsanız bence düzeninizi bozmayın bir de aynı apartmanda oturma olayı zorunda değilseniz pek cazip gelmedi bana. Araçla ulaşımı olmuyor mu eşiinizin?

Bi arada olmak çok zor, huzurunuzun kaçması muhtemel. Çok zorda kalmadıkça kabul etmemenizi tavsiye ederim. Benim kayinvalidem kayinbabam da iyi insanlardır aramızda hiç sorun olmamistir ama 10 gun bi arada kalsak insan bi kusur arıyor. Ikı taraf için de geçerli. Bence olmaz.

Taşınma zorunluluğunuz var mı ya rahatsanız bence düzeninizi bozmayın bir de aynı apartmanda oturma olayı zorunda değilseniz pek cazip gelmedi bana. Araçla ulaşımı olmuyor mu eşiinizin?
Malesef araçla ulaşım cok zor. Bi sürü benzin parasi gider her ay bu da ekonamik olarak zorlar :( Toplu taşıma desen tam bir facia; 2 aktarma yapip 30 dk yürümesi lazim ve bu sekilde en az 1buçuk-2 saat sürer yol. Yine de eşim biz taşınma kararı alip ev bulana kadar 6 ay filan bu sekilde idare edecek

merkezdeki işiyle şuan oturduğunuz evin arasındaki mesafe nasıl?

eğer ulaşımını kolaysa hiç taşınmayın derim.

ayrıca taşınmanız zorunluysa da asla aynı apartmanda oturmayın asla..

neden merkezde beraber ev alıyosunuz o kısmı anlamadım?
nıye sadece sıze degılde ıkı e alınıyor? onlarda sızle beraber merkeze tasınıyor galıba, gerek varmı buna?
Ben sızın samımıyetınızı bılmedıgım ıcın bısey dıyemem ama ebn esımın aılesıyle aynı sehırde bıle oturmadım, cunku oturulacak tıpler degıller. bılemıyorum.

Altı üstü değil de az uzakta alsalar
Ben de aynisini dedim ama... Daireler alınmış. Biz oturmazsak kayinpederim yatirim amaçlı kullanacak. Yakin olan tek çocuğu benim eşim o da bu yüzden bizden uzak kalmak istemiyor. Ayni apartmanda oturmak en büyük hayali gibi :işsiz:

Merhaba bayanlar tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Eşimin işinden dolayi bu sene merkeze taşınmamız gerekecek (suan küçük bir ilçede oturuyoruz). Kayinpederim bize merkezde ayni apartmanda (altli üstlü) oturmayi teklif etti. Gelecekte 3 çocuğuna birer daire parasi vermeyi düşünüyor (10 sene sonra filan). Eğer teklifini kabul edersek bize o vermeyi düşündüğü para ile şimdi bir ev almış olacak, böylece o maddi desteği çok daha önce almış olacağız. Ev şehrin merkezinde güzel bir yerde. Evin kendisi de gayet guzel ve rahatmis. Biz kendimiz merkezden ev almaya kalkarsak öyle bir evi (sıfır ev ve rahat) alamaya gücümü yetmez, üstelik yine kredi borcuna girmemiz gerekir:KK43: Tam da suan oturdugumuz evin borcu bitmek üzereyken rahat edicez artik derken. Yani maddi yönden karlı olacak. Eğer kayinpederimin teklifini kabul edersek suanki evimizi de satıp sermaye yapıp bana bir iş kurmayı düşünüyoruz. Üstelik kabul edersek ev suan kaba insaat halinde içini istedigimiz gibi de yaptirabilriz (parkeleri, dolaplari, boyalari vs.).

Amaaaaaaa ayni apartmanda altli üstlü oturmak gözümü korkutuyor. Suan aramiz cok iyi. Ben onlari kendi annem babam gibi görür severim onlar da beni kızı gibi görür. Suanda da yakin oturuyoruz yürüyerek 5 dk. Haftada bir muhakak sevdigimiz yemekleri yapip yemege çağırırlar. Bize cok sık gelmezler rahatsız etmeyelim, siz bize gelin diye. Maddi manevi hep destek olurlar. Ama ayni apartmana taşınırsak bu iliskilerimiz bozulur diye korkuyorum.

Kayinpederim cok otoriterdir. Bazen bize sormadan kararlar alabiliyor ve bizim uymamizi bekliyor biz de kırmamak adına saygıdan dediğini yapıyoruz ama biz zorda kalıyoruz. Mesela evine sığmayacak kadar yatili misafiri oldugunda bi kısmını (eşimin kardesleri kuzenleri filan) bize yollamak (bize musait misiniz diye sormadan) hatta biz evde yoksak "siz anahtari birakin onlar eve gider kalir" demek gibi. Bu tip olaylar sene de bi kaç kere oluyor, çok sık değil ama ayni apartmana oturunca ya devamli böyle şeyler olursa diye korkuyorum. Bir de eşimle en ufak tartışsak sesimizi duyacaklar. Evde devamli sesimizi duyarlarsa tedirginliği yaşayacağım. Korktuğum noktalar bunlar.

Bir arti tarafi da çocuğum olduğu zaman çalışıyor olursam çocuğu da rahatça kayinvalideme birakabilirim. Kayinvalidem cok iyi bir insandir, arkadaş gibiyizdir onunla sorun yaşayacağımızı hiç sanmam.

Sizce ne yapmak mantikli? Teklfilerini kabul etmeliyiz? Yoksa suan oturdugumuz evi satip üstüne yine kredi çekip kendimiz bir ev arayip bulup, eski küçük demeden ona mi tasinmaliyiz?

Not: Suan oturduğum evinde yari parasini eşimin ailesi vermişti üstünü kredi cektik. Ilcede olduğu icin ev fiyatlari uygundu, cok guzel bir ev almistik. Şimdi merkezde kendi imkanlarimiz ile böyle geniş bir ev bulmamiz zor :KK43: Esyalar da hep bu eve gore alınmıştı, genis bir ev bulamazsak esyalarim bile sığmaz :KK43: Keske hiç taşınmak zorunda olmasaydik :KK43:
Aslında otorite bir kb ise şuanda yaptığı teklifi red ettiğiniz takdirdede sıkıntılar yaşarsınız.
Benim tavsiyem ikili saygılı bir şekilde süren ilişkinizi berbat etmeden borcum altına girerim ayrı bir evim olur derim.
Evet size artıları çok gibi görünsede sonrasında bir çok soruna neden olur.
Şİmdiden size sormadan anahtar isteyen kb yarın üste oturduğunuz da o anahtar hep 1.katta kalır.
Zora düşmediğiniz sürece bu kısmı önermem.

Çok iyi niyetlilerse farklı bir apartmandan alsınlar.
Aynen niye burnunun dibinde istiyor ya sinir bozucu.
Ama şöyle olur evin tapusunu üstünüze geçirin sonra kırmadan etmeden bir bahaneyle ev küçük yada uzak falan diye daha farklı bir eve geçersiniz 1 seneye ya da durumuza göre işte.

neden merkezde beraber ev alıyosunuz o kısmı anlamadım?
nıye sadece sıze degılde ıkı e alınıyor? onlarda sızle beraber merkeze tasınıyor galıba, gerek varmı buna?
Ben sızın samımıyetınızı bılmedıgım ıcın bısey dıyemem ama ebn esımın aılesıyle aynı sehırde bıle oturmadım, cunku oturulacak tıpler degıller. bılemıyorum.
kayinpederim de merkeze taşınmayi düşünüyordu. Bi insaatta temelden zaten iki daire almıştı belki biz de taşınırız umudu ile. Biz taşınmazsak da karli olarak satacak, yatırım amacli kullanmış olacak.

tamamen kişilik meselesi aynı apartmanda oturup mutlu olanda var mutsuz olanda var. hayır yada evet diyenlere bakıp kestirip atmayın düşünün işinize geliyorsa ona göre davranın. babamı düğünden sonra kaybettim annemi alt katımıza taşıdık şahsen eşim istemeseydi ben çok üzülürdüm. yükümü baya hafifletti annem. çalışıyorum yeme içme derdim kalmadı sağolsun annem herşeyi hallediyor. yarın çocuğum olsa çok rahat bakar. aynı şekilde onun aileside taşınsa rahatsız olmazdım ben ikimizde ailelerimize değer veriyoruz. ve evde kalma mevzusuda oluyor illaki toplu birşey olduğunda mecbur kalınıyor yer olmadığında yeri geliyor komşumuz bile kapısını açıyor değil ki siz çocuklarısınız tabiki yardımcı olmak zorunda kalıyoruz.

ilişkileriniz bozulabılır aynı apartmanda oturmak bır nevı aynı evde oturmaya benzer çünkü eskısı gıbı rahat olamazsınız. eşiniz vesaıtle ulaşım sağlasa tasınmak zorunda kalır mısınız yıne de çok mu uzak?

Back