Eşimin ailesi hep beraberim ne yapacağım?

Olmamış. Kendinizi kaybedersiniz böyle. Sınırımiz olması gerekiyor.

PSK Fatih Reşit Civelekoğlu'nun videoları var izleyin

Çoğu kez konuştum . Bu eve bakıyorsak kendi evimize de bakarız dedim. Şuan yapamayız dedi. Neden dedim lafı eveledi.. işte annesine destek olması gerekmiş başka bir eve çıksak bile. Merhameti buna izin vermezmiş güya. Merhameti karısıyla bir yuva oluşturmamaya el veriyordu oysa. Ben fikrimi ona sunduğumda ; yanlış bir düşünce gibi manipüle ediliyorum. Bazen acaba ben bile yanlış mı düşünüyorum ben bu kadar insafsız biri miyim diye düşünürken buluyorum kendimi. Tamamen ters psikoloji .
Dediğiniz gibi; artık yorulduğumu hissettiğim bir evredeyim. Ve bence siz psikolog olmalısınız :) Harika yorumlarınız var
Çocuğunuz var mı yazdıysanız göremedim ben ama çocuk varsa iyice bunaltı içindesinizdir muhtemelen. Madem annenin dizinin dibinden ayrılmayıp karına bir yuva veremeyeceksin neden evlenmek gibi bir işe kalkıştın diye sorarlar adama.

Keşkelerden fayda yok ama keşke baştan kabul etmeseydiniz. Şu anda eşinizi ikna etmeye çalışmak durumundasınız ve bunun dışında tek alternatif boşanma. Onu da istemezsiniz gibi hissettim çünkü tek sorun olarak aileden bahsetmişsiniz. Çocuğunuz yoksa eğer ve ikiniz de istiyorsanız, eşinizin iyi bir baba olacağına inancınız varsa bunu gündeme getirip artık kendi yolumuzu çizelim diyebilirsiniz belki ya da ben de çalışırım kendi evimizi kurarız diyebilirsiniz hali hazırda çalışmıyorsanız.

Durumunuza gerçekten üzüldüm. Kolaylıklar diliyorum

Çocuk asla yapmadım yapmam da bu düzene. Benim asıl sorunum şu ; ben yanlış olanları ve hislerimi karşı tarafı söylediğim zaman karşı taraf beni ters köşe yapıyor. Örneğin bu yuvaya bakacağına kendi yuvamıza bakalım diyorum. Çocuk anneye bakar abim bakmıyor ben öyle bırakamam biraz daha durumumuz olsun, annenin evine de bakarım bizimkine de bu kadar merhametsiz olma diyor. Sanki ben kötü bir şey demişim gibi.. hatta inandırıyor da. Hatta ben sorumu yazarken linç yemekten korktum . Kocamın bilinci ile.
Kayinvalideniz bakilcak bir durumu yokmus ki maasi var istese calisir diyorsunuz. Manipule ola ola normal kabul etmissiniz bu durumu. Cocugunuzda yokken bir rest cekin sizi gercekten seviyorsa durumu duzeltir evi ayirir sevmiyorsada kaybedeceginiz birsey yok ayrilirsiniz.

Kayınvalide ile yaşamak zorunda kalmak başlı başına boşanma sebebi. Çok istiyorsa sizin annenizi de yanınıza alın bakalım nasıl oluyormuş merhamet... Lütfen kimsenin sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Kayınvalide isterse dünya iyisi olsun, olmaz yani... Yakında bir yerden ev tutulsun, hem elinizi üstünden çekmemiş olursunuz hemde kendi düzeninizi bilirsiniz. Benim gördüğüm siz kayınvalide ölene kadar birlikte yaşayacaksınız böyle giderse.

Guzel kardesim omur boyle gecmez. Hazir cocugun da yok. Goze alip rest cekiceksin. Ya birlikte ayri eve cikar bu evi arkamizda birakiriz ya da ben seni bu evle birlikte arkamda birakirim.diyeceksin. manipulasyona gelmeyecek geri adim atmayacaksin
Eger gercekten ufacik vazgecemeyecegini dusunurse o evi ayirir. Ama git seni tutmam derse zaten bu adamdan bisey olmaz fikri bi omur anasinin eteginin altinda oturmaktir kurtulmus olursun iki turlu de.

Eskiden kayınvalideler gelinlerini yanına alırlarmış. Her geline bir oda cümbür cemaat oturulurmuş. Sene olmuş 2023 hala aynı ev nedir? Gençler bunu nasıl kabul eder anlamıyorum. Evlenirken aşktan gözünüz bir şey görmüyor kabul ediyorsunuz sonra acı gerçekler ortaya çıkıyor. Aşkın ömrü ancak 3 yıl. O da cinsel çekim bana göre. Aşk bitince sonuç böyle yorulma, bıkma vs.
Eşiniz kendini ve anasını düşünen sizi zerre düşünmeyen bir tip. Rest çekmeniz lazım yoksa düzelmez. Çocuk yokken başardınız başardınız yoksa geçmiş olsun

Değil mi bu detay çok önemli?
Evlenmeden önce eşim ile bir iş kurmuştum.
Ona da güveniyordum . Ama karşınızda ki insan eğer güzel manipüle ediyorsa; düşündüğünüz doğru şeyler bile size yanlış gelir.
İşte böyle bir durumdayım :)
Doğru bildiğin düşünceyi savunurken kararlı durmasan tabi seni manipüle eder. Çünkü adamın bilinç altına ikna edilebilir, herşeyi çeker izlenimi veriyorsun. Bir şeyi değiştirmek istiyorsan taviz vermeyeceksin. Başka yolu yok

Çocuk asla yapmadım yapmam da bu düzene. Benim asıl sorunum şu ; ben yanlış olanları ve hislerimi karşı tarafı söylediğim zaman karşı taraf beni ters köşe yapıyor. Örneğin bu yuvaya bakacağına kendi yuvamıza bakalım diyorum. Çocuk anneye bakar abim bakmıyor ben öyle bırakamam biraz daha durumumuz olsun, annenin evine de bakarım bizimkine de bu kadar merhametsiz olma diyor. Sanki ben kötü bir şey demişim gibi.. hatta inandırıyor da. Hatta ben sorumu yazarken linç yemekten korktum . Kocamın bilinci ile.

Kocanız elbette vicdandan vurmaya çalışır, o kadar rahata alışmış ki elbette bırakmak istemez.

Çocukların oyuncak sakız alınmayınca senden nefret ediyorum anne demesi gibi.

Siz benim ailemle yaşayalım deseniz asla kabul etmez. Mesele adalet/vicdan değil lükse alışmış olmaları. Şu anda yaptığınız hizmeti verecek bir kişiyi mümkün değil parayla karşılayamazlar.

Yapacağınız şey şu, benim bir biyolojik yaş sınırım var anne olmak istiyorum kendi evimiz bile yokken bu koşullarda yapamam diyeceksiniz. Ayrı ev isteyeceksiniz.

Eşiniz ya ayrı ev açacak ya da vicdandan girecek, kötü eş olmanızdan çıkacak. Bu durumda herkes kendi yoluna gidecek.

Ayrı ev açmak onun görevi, bu imkanı sağlayamayan evlilik yoluna girmeyecek.

Yaaa çok tatlı yazmışsınız. Allahtan hizmet ettirme olayı yok’ta. Her ne olursa olsun içinde bulunduğum durum çok yanlış . Kaynana elim elim üstüme muhteşem hayat, gelin göçebe . Olmuş oluyor :KK43:

Belli ki vicdanlı bir insansınız, iyi niyetli insanları böyle uyanıklık yapıp kötüye kullanıyorlar maalesef.

Bence bu vicdanınızı gerçekten yardıma muhtaç ihtiyaç sahipleri için kullanın, oturup annesinin dibinden ayrılamayanlar için değil.

Hayır bir de çocuk sahibi bile olamıyorum diyorsunuz, yazıktır. Şu ortamdan uzaklaşsanız, kendi çocuğunuz olsa hatta bir yudum sevgiye muhtaç başka çocuklara yardım etseniz daha iyi değil mi? Niye millet lüks yaşasın diye uğraşıyorsunuz ki?

Sen calisiyormusun? Meslegin var mi? Kocanin geliri nasil? Ailen bosanma durumunda arkanda durur mu? En mühim soru, bosanmayi göze alirmisin?

Eşiniz merhametli değil korkak. Yavru kuş gibi yuvadan ayrılmaktan korkuyor. Evinizi ayırın iş hayatında da abisiyle mi çalışıyor annesiyle mi umursamayın. Kabul etmez de demeyin bulun bi ev koyun önüne kontratı ya bunu imzalarsın ya da boşanma dilekçesini deyin. Yani ben kendi annemin evinde bile yapamam siz nasıl bilmem kaç yaşında tanıdığınız bi aileyle aynı evde yaşayabiliyorsunuz

Önce bir iş bulun, sonra da işiniz garanti olduktan sonra alın bunu karşınıza konuşun. Ben bu şekilde devam etmeyeceğim, herkes evlenince kendi evine geçiyor, herkes mi vicdansız? Ben bu ortama çocuk getirmem, mutsuzum, beni görmek anlamak zorundasın de. Akli başına gelirse kendi evinize geçersiniz gelmezse direkt boşanın. Bu yaşta ohooo kimleri kimleri bulursunuz, çok gençsiniz. Mutlu olmak sizin de hakkınız.

Ne kadar güzel bir konuya değinmişsiniz; kadın evlenirken ailesinde ayrıldığı gibi ayrılmalı. Sorumluluğunu bilmeli almalı.
Bir kere bu şekilde demiştim eşime; ben senin için ailemden vazgeçtim ailemi bıraktım sen bi annenin evine baktığın gibi bize yuva açmadın diye :) oda bana abim anneme bakmıyor. Ben bakarım benim merhametim buna izin vermiyor. Aynı durumda senin baban vefat etse annen’e de bakarım bazen kötü düşünüyorsun dedi bana. Bende şaşırdım ve annemin bir emekli maaşı olsa kimseye muhtaçlık yaratmaz dedim güldüm geçtim :) ama mağlesef ki bu kelimeyi kullandığım için kötü olan ben oldum
Bu durum evlenmeden önce var mıydı yoksa evlenince mi ortaya çıktı?

Çocuğunuz var mı yazdıysanız göremedim ben ama çocuk varsa iyice bunaltı içindesinizdir muhtemelen. Madem annenin dizinin dibinden ayrılmayıp karına bir yuva veremeyeceksin neden evlenmek gibi bir işe kalkıştın diye sorarlar adama.

Keşkelerden fayda yok ama keşke baştan kabul etmeseydiniz. Şu anda eşinizi ikna etmeye çalışmak durumundasınız ve bunun dışında tek alternatif boşanma. Onu da istemezsiniz gibi hissettim çünkü tek sorun olarak aileden bahsetmişsiniz. Çocuğunuz yoksa eğer ve ikiniz de istiyorsanız, eşinizin iyi bir baba olacağına inancınız varsa bunu gündeme getirip artık kendi yolumuzu çizelim diyebilirsiniz belki ya da ben de çalışırım kendi evimizi kurarız diyebilirsiniz hali hazırda çalışmıyorsanız.

Durumunuza gerçekten üzüldüm. Kolaylıklar diliyorum
Hayır çocuğum yok, bu durumda olmamasına şükür ediyorum. Dediğiniz gibi keşke baştan kabul etmeseydim. Herşey olur cümlesine bu kadar denli inanmasaydım.
Bazen yaşanacakların önüne geçemiyorsun. Geçememe sebebi, bir an’da ağızdan çıkan evet / olur kelimeleriymiş meğer. Bunu çok iyi anladım.
Belki zaman geçince , belki yaş alınca.
Kendime şimdi kızıyorum, eğer bir şeyleri toparlamazsam ömür boyu kızacağım. Ama kendime inanıyorum bir cesaret ile kendi isteklerimi ve olması gerekeni sunacağım karşımdaki insanı, anlıyorsa olur , anlamıyorsa olmaz .
İşte herşey birikiyor içte. Birikince karşı tarafın saltanatı da bitiyor .. o güzel yorumlarınız için , fikirleriniz için teşekkür ederim. Allah o güzel kalbiniz gibi, bir ömür sunsun size💓

Kayinvalideniz bakilcak bir durumu yokmus ki maasi var istese calisir diyorsunuz. Manipule ola ola normal kabul etmissiniz bu durumu. Cocugunuzda yokken bir rest cekin sizi gercekten seviyorsa durumu duzeltir evi ayirir sevmiyorsada kaybedeceginiz birsey yok ayrilirsiniz.
Kesinlikle ya öyle ya böyle demek. Dediğiniz gibi kaybedecek hiç bir şeyim yok..

Kayınvalide ile yaşamak zorunda kalmak başlı başına boşanma sebebi. Çok istiyorsa sizin annenizi de yanınıza alın bakalım nasıl oluyormuş merhamet... Lütfen kimsenin sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Kayınvalide isterse dünya iyisi olsun, olmaz yani... Yakında bir yerden ev tutulsun, hem elinizi üstünden çekmemiş olursunuz hemde kendi düzeninizi bilirsiniz. Benim gördüğüm siz kayınvalide ölene kadar birlikte yaşayacaksınız böyle giderse.
Çok haklısınız, kişiliği iyi ya da çok iyi olsun. Durum değişmiyor. Yuva yuva üzerine olmuyor. Ya bir şeyler düzene girmeli, ya da girmeli . Hayatı seçeneklere bırakmamalı. Eğer harekete geçmez isem cümlenizin son’u gibi olabilir . O yüzden harekete geçeceğim inanıyorum .. burada ki yorumlar da beni bir silkeledi

Guzel kardesim omur boyle gecmez. Hazir cocugun da yok. Goze alip rest cekiceksin. Ya birlikte ayri eve cikar bu evi arkamizda birakiriz ya da ben seni bu evle birlikte arkamda birakirim.diyeceksin. manipulasyona gelmeyecek geri adim atmayacaksin
Eger gercekten ufacik vazgecemeyecegini dusunurse o evi ayirir. Ama git seni tutmam derse zaten bu adamdan bisey olmaz fikri bi omur anasinin eteginin altinda oturmaktir kurtulmus olursun iki turlu de.
Ne kadar güzel yazmışsınız. Ya birlikte ayrı eve çıkar bu evi arkamızda bırakırız ya da ben seni bu evle birlikte arkamda bırakırım.
Dediğiniz gibi bir ömür bu şekilde geçmez ve ömrümden 5 sene gitti. Güzel yorumun ve düşüncen için teşekkür ederim, emin ol ki bu gibi güzel yorumlar beni silkeledi. Manipülasyon olduğu yerde , düşüncelerinde sustuğu için burası bana çok iyi geldi.

Eskiden kayınvalideler gelinlerini yanına alırlarmış. Her geline bir oda cümbür cemaat oturulurmuş. Sene olmuş 2023 hala aynı ev nedir? Gençler bunu nasıl kabul eder anlamıyorum. Evlenirken aşktan gözünüz bir şey görmüyor kabul ediyorsunuz sonra acı gerçekler ortaya çıkıyor. Aşkın ömrü ancak 3 yıl. O da cinsel çekim bana göre. Aşk bitince sonuç böyle yorulma, bıkma vs.
Eşiniz kendini ve anasını düşünen sizi zerre düşünmeyen bir tip. Rest çekmeniz lazım yoksa düzelmez. Çocuk yokken başardınız başardınız yoksa geçmiş olsun
Çok haklısınız.. Emin olun ki harekete geçeceğim, restimi çekeceğim.

Doğru bildiğin düşünceyi savunurken kararlı durmasan tabi seni manipüle eder. Çünkü adamın bilinç altına ikna edilebilir, herşeyi çeker izlenimi veriyorsun. Bir şeyi değiştirmek istiyorsan taviz vermeyeceksin. Başka yolu yok
Kesinlikle , çok haklısınız. Taviz vermeyeceğim artık.

X