Eşimin ailesi hep beraberim ne yapacağım?

inşallah konusuna cevap yazar merak ederim
konu sahibi böyle bir evliliği kabul ederken merak ettim aileniz neredeydi?
nasıl verdiler sizi oraya

kp kv nin ekonomik durumu mu kötü de onlarla yaşayıp kiralarını falan ödüyorsunuz?
dişinizi göstermenin vakti gelmiş..
Ah şimdi ben size nasıl evlendiğimi anlatsam bana kızarsınız, o an ailem yanımda değildi ve eşim babasını kaybetmişti. Ona destek olayım derken fazla abarttım. Oda kendini ya da burdan vurdu kendini bilmiyorum.
Ben birine bir el uzatmaz isem sanki günah işliyormuşum gibi hissederdim. Ergenlik aklı. Ya da saflık aklı diyelim .
Babasını kaybetti destek olayım yanında olayım dedim , konu evliliğe kadar geldi.
Ayrıca benim ne düğünüm oldu ne bir gelinliğim.
Annesi durumumu düzelteceğim öyle yapacağım dediğinden 5 sene geçti.
Şimdi yüzüne vuruyorum; öyle bir şey demedim diyor. Aklım ile oynanıyor bazen.
Durumu aşkında kötü değil kayınvalidenin, emekli maaşı var . Ama eşime sorsan çocuk anneye bakarmış. O yüzden ne dersem diyim beni sen böyle düşünüyorsun kötü insansın manipülesi ile düşüncelerimin yanlış olduğunu beynime sokmaya çalışıyor .

Kime merhametli bu adam ben anlamadım? Çünkü sana değilde.
Çoluk çocuk musunuz ya aile evinde yaşıyosunuz evlilik değil evcilik oynuyosunuz :) Sabredersen sonu gelmez ama rest çekersen belki bir şeyler değişebilir. Her şeye he diyen taraf bi kerede başkaları olsun ya, kendinize değer verin.
Çok fazla güzel yazmışsın çok :) şu bir cesaret gelse , herşeyin çok güzel olacağından eminim

Hayır ev annesinin olsa yine anlayacağım, kiralar uçtu.

Şimdi konu sahibi itiraz etse kaynana “Benim kiram ödeniyordu bedava eşyalarımla güzel güzel oturuyordum, ayağıma hizmet ediyordun, bana yemekler pişiriyordun, çamaşırımı yıkıyordun ben lüksümü isterimm” diyecek.

Böyle bir imkan bu devirde kimde var? Konu sahibinin kaynanası olmak varmış. 😮
Yaaa çok tatlı yazmışsınız. Allahtan hizmet ettirme olayı yok’ta. Her ne olursa olsun içinde bulunduğum durum çok yanlış . Kaynana elim elim üstüme muhteşem hayat, gelin göçebe . Olmuş oluyor :KK43:

Bir arkadaşım evlilik arefesinde ve bu konuyla ilgili konuşurken onu da uyarmıştım. Bana göre ailelere aşırı yakın mesafelerde oturmak bile yanlış. Tabii ki istisnai durumlar olabilir ama çok içiçe geçilmesi beni çok rahatsız ediyor mesela. Evlenirken hiç demediniz mi kendinize ben bunu kaldırabilir miyim sonu ne olur diye

Hayır geliriniz çok az olur, mecburen eş ailesinin evinde kalmak zorunda kalırsınız onların kurallarıyla yaşarsınız anladım.

Ancak kirayı da siz ödüyorsunuz, neden? Hem parayı verip hem de başka evin düzenine biat etmişsiniz?

Eşinizin iş konusunda da aileye bağlandığını düşününce o eve eş değil bedava hizmetçi olarak alındığınızı düşünebiliriz. Aileniz hiç mi itiraz etmedi bu duruma sizi oraya nasıl gelin gönderdiler?

Sizin ilk olarak çocuk yapma çabanız varsa bir dur demeniz lazım, sakın anne olmayı düşünmeyin bu şartlarda. Kendinizin çalışma imkanı var mı?

Ailenizin yanında olsanız en azından beni büyüttüler dersiniz hizmet ederken canınız yanmaz.

Bu evlilik evlilik değil, kayınvalide yanında yaşamaya zorlama boşanma sebebi biliyorsunuz değil mi?
Çocuk asla yapmadım yapmam da bu düzene. Benim asıl sorunum şu ; ben yanlış olanları ve hislerimi karşı tarafı söylediğim zaman karşı taraf beni ters köşe yapıyor. Örneğin bu yuvaya bakacağına kendi yuvamıza bakalım diyorum. Çocuk anneye bakar abim bakmıyor ben öyle bırakamam biraz daha durumumuz olsun, annenin evine de bakarım bizimkine de bu kadar merhametsiz olma diyor. Sanki ben kötü bir şey demişim gibi.. hatta inandırıyor da. Hatta ben sorumu yazarken linç yemekten korktum . Kocamın bilinci ile.

bana, Böyle evliliklerdeki kadınlar hizmetçi ve düzenli sex ihtiyacını gideren kimse olarak görülüyor gibi geliyor. Konu sahibi eşini iyi anlatmış ama aslında adam tam el iyisi. Karısı dışında herkes hayatından memnun
Çok haklı bir yorum yapmışsınız. İşte bazen bazı şeylere başta dur demek gerekiyor

Herşeye evet demem kısmını anlayamadım.
Evet demediğiniz ,kabul etmediğiniz neler var?
Evlilik için dogru mu sorusuna cevap sizde.bu bir evlilik mi ?
Bence değil.
Kendine ayrı hayat kuramayan erkek evlenmesin.
Kadın evlenirken ailesinden ayrıldığı gibi ayrılmalı,sorumluluğunu bilmeli,almalı.
Bu tip erkek ailesine hizmetli almak için evlilik yaptığını düşünüyorum.
Ne kadar güzel bir konuya değinmişsiniz; kadın evlenirken ailesinde ayrıldığı gibi ayrılmalı. Sorumluluğunu bilmeli almalı.
Bir kere bu şekilde demiştim eşime; ben senin için ailemden vazgeçtim ailemi bıraktım sen bi annenin evine baktığın gibi bize yuva açmadın diye :) oda bana abim anneme bakmıyor. Ben bakarım benim merhametim buna izin vermiyor. Aynı durumda senin baban vefat etse annen’e de bakarım bazen kötü düşünüyorsun dedi bana. Bende şaşırdım ve annemin bir emekli maaşı olsa kimseye muhtaçlık yaratmaz dedim güldüm geçtim :) ama mağlesef ki bu kelimeyi kullandığım için kötü olan ben oldum

Rabbim büyüktür deyip ses etmemeye devam edersen daha çok kendi kendini yersin. Her şeye he evet deyip durmuşsun adam ailesine iyi, sizin aile olduğunuzu anlamamış ki.
Anlatmaya çok çalıştım ama , hep zaman muhabbeti yapıyor. Oysaki zaman benden geçmiş ve sıra ondan da geçecek haberi yok

Neyse ki esiniz cok merhametliymis ya olmasaymis? Esinizin size merhameti yok herhalde. Siz her seye evet derken eminim esiniz ozunde cok iyi biridir.
Ya da bana merhametini kullanarak, manipüle ediyordur . Yoksa herşeyin yanlış olduğunun bilincindeyim. Fakat ona belirttiğim de ; kötü insansın böyle düşünmemelisin imajını veriyor bana

kayınvalideniz kendine bakamayacak yaşta ve ya durumda mı? neden beraber oturuyorsunuz onu anlamadım. kirayı giderleri siz ödüyorsanız ayrı eve çıkabilirsiniz demek çünkü
Hayır gayet iyi durumda. Emekli maaşı da var ayrıca çalışmak ister ise çalışır durumda . Eskiden çalışıyordu oda eve katkı sağlıyordu , sonra eşim sen çalışma dedi ve işi bıraktı . Beraber oturma sebebimiz; ilk evlendiğimiz de durumumuz yoktu ve eşim babasını kaybetmişti. Destek amaçlı ve durumumuzu toparlarız düşüncesi ile ( belkide ben öyle sandım ) başta beraber oturduk. Sonra sonu gelmedi bu durumun. Oldu 5 sene, ve ben sizinde dediğiniz gibi bu eve bakılıyorsa kendi yuvamıza da bakılır mantığı ile düşüncemi belirttim.
Belirttiğimde ters köşe oldum. Kötü insan imajı verildi sanki bana . Oda öyle istermiş ama durumumuz yokmuş. Oysaki var :) aynı şey annemin başına gelse bakarmış :) beni oradan vuruyor oysaki annemin eli ayağı tutsa böyle bir şeye muhtaçlık dahi bile etmez de işte…

Ya ne kadar doğru söylemişsiniz. Bende her zaman derim bir erkek ayrı ev açamayacaksa, evini geçindiremeyecekse, kendisini ve karısını başkalarına muhtaç bırakıp ezdirecekse evlenmesin arkadaş

Kızlarda ekonomik özgürlüğünü kazanıp ondan sonra evlensin.
Değil mi bu detay çok önemli?
Evlenmeden önce eşim ile bir iş kurmuştum.
Ona da güveniyordum . Ama karşınızda ki insan eğer güzel manipüle ediyorsa; düşündüğünüz doğru şeyler bile size yanlış gelir.
İşte böyle bir durumdayım :)

Evlilik sorumluluğunu ustlenemeyenler neden evlenirler? Ayri bir ev acip oturamayacak duzeydeysen neden evlenirsin ki hakikaten?
Evlenipte halâ ana baba evinde oturan, esini oraya götüren birini ciddiye alamam ve zaten bu aciziyetteki birinden de cok sey beklememek lazim.
Çok güzel dile getirmişsiniz hislerini. Karşımdaki insan ters psikoloji yapmayı iyi bilen ve doğru bildiğim şeyleri manipüle eden biri olduğundan; ben bu soruyu yazarken bile linç edilmekten korkarak yazdım. Acaba yanlış mı düşünüyorum diye..
evlenmeden önce karşı çıktığım herşeyi sanki bir bir yaşıyorum .
Güzel yorumunuz için teşekkürler
Belki bir gün belki en yakın zaman da sizlere güzel haberler veririm 🫱🏼‍🫲🏾

Sabrederek hiç bir şey düzelmiyor inan bana. Başta merhametinizi gösterip, evet demeniz ile herşeyi kabul etmiş oluyorsunuz. Eşiniz anne ve aile kuzusu . Böyle insanlar bir yuva kuramayacaksa neden evlenir bilmiyorum. Hadi ev de beraber , iş’te beraber? Senin açından hiç düşünülmemiş, sana hiç sorulmamış. Ne kadar tepki koyarsan koy bu böyle gidecektir
Çok haklısınız

Bir arkadaşım evlilik arefesinde ve bu konuyla ilgili konuşurken onu da uyarmıştım. Bana göre ailelere aşırı yakın mesafelerde oturmak bile yanlış. Tabii ki istisnai durumlar olabilir ama çok içiçe geçilmesi beni çok rahatsız ediyor mesela. Evlenirken hiç demediniz mi kendinize ben bunu kaldırabilir miyim sonu ne olur diye
Aslında bende çevremi bu konuda uyaran biriydim. Sonra ne oldu bilmiyorum . Neyin içine düştüm bilmiyorum.
Evlenirken durumumuzu toplar çıkarız dedim , denildi .. o şekilde avuttum kendimi. Bir bakmışım 5 sene geçmiş. Ve herşeyin bile isteye yapıldığını gördüm.
Bazen de düşünüyorum . Daha önce ben nasıl sabır ettim? Ya da bana şimdi ne oldu?

Aslında bende çevremi bu konuda uyaran biriydim. Sonra ne oldu bilmiyorum . Neyin içine düştüm bilmiyorum.
Evlenirken durumumuzu toplar çıkarız dedim , denildi .. o şekilde avuttum kendimi. Bir bakmışım 5 sene geçmiş. Ve herşeyin bile isteye yapıldığını gördüm.
Bazen de düşünüyorum . Daha önce ben nasıl sabır ettim? Ya da bana şimdi ne oldu?
Yoruldunuz elbette. Eşinizle sakin ve yalnız hayat istemek en doğal hakkınız. Eşinizle konuşup en azından evlerinizi ayırmayı deneyebilirsiniz.

Çok güzel dile getirmişsiniz hislerini. Karşımdaki insan ters psikoloji yapmayı iyi bilen ve doğru bildiğim şeyleri manipüle eden biri olduğundan; ben bu soruyu yazarken bile linç edilmekten korkarak yazdım. Acaba yanlış mı düşünüyorum diye..
evlenmeden önce karşı çıktığım herşeyi sanki bir bir yaşıyorum .
Güzel yorumunuz için teşekkürler
Belki bir gün belki en yakın zaman da sizlere güzel haberler veririm 🫱🏼‍🫲🏾
İnşallah canım

Yoruldunuz elbette. Eşinizle sakin ve yalnız hayat istemek en doğal hakkınız. Eşinizle konuşup en azından evlerinizi ayırmayı deneyebilirsiniz.
Çoğu kez konuştum . Bu eve bakıyorsak kendi evimize de bakarız dedim. Şuan yapamayız dedi. Neden dedim lafı eveledi.. işte annesine destek olması gerekmiş başka bir eve çıksak bile. Merhameti buna izin vermezmiş güya. Merhameti karısıyla bir yuva oluşturmamaya el veriyordu oysa. Ben fikrimi ona sunduğumda ; yanlış bir düşünce gibi manipüle ediliyorum. Bazen acaba ben bile yanlış mı düşünüyorum ben bu kadar insafsız biri miyim diye düşünürken buluyorum kendimi. Tamamen ters psikoloji .
Dediğiniz gibi; artık yorulduğumu hissettiğim bir evredeyim. Ve bence siz psikolog olmalısınız :) Harika yorumlarınız var

Hadi siz başta kabul ettiniz, ananız babanız ya da bir büyüğünüz neden akıl vermedi size? Bir tane mi aklı başında insan yok çevrenizde?
Mağlesef , ve sanırsam annem ile babamın ilgisiz , ilgiye gelince de baskılı bir ebeveyn olduğunu bildikleri için; belkide bu kadar üzerime yürüdüler

X