• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi beni hiç sevmedi.

Misafir gibi nasıl takılayım kayın validem yemek bile yapmıyor gelin var o yapsın diyor kızlar kesinlikle mutfağa girmiyor ... son gittiğimde girmeyeyim dedim eşim aç kaldı sinirlendi kimse yemek yapmıyor ben yapmadan
Ben yemek yapmaya kalktığımda üzerime yürüdüğünü unutmadım diye eşime çıkışırdım
Ayrıca onların evine gittiyseniz onlar yemek yapmak zorundalar ne biçim insanlarmış bunlar

mesafe candır diye hep söylerim.bırak hiç görüşme cenazeden cenazeye gör hatta en sağlıklısı senden uzak olmaları.hem de böyle kötü insanlarsa.benden uzak Allah'a yakın olsunlar de geç.

Kocanizda iş yok hatta ve hatta butun suc kocanizda.
Gitceksiniz onunuze bi tas yemek konmucak adam size diyecek ki gir mutfaga yemek yap. Pess.
Gorumceniz ustunuze yurur kocaniz öteden izler. Herkese kahve yapilir size yapilmaz kocanizda oturup kahvesini keyifle icer.
Ustune ustluk siz bu durumdan mutsuz olunca sizle tartişir telefonla oynama surat asma muhabbet et diye. Tutup kolunuzdan hala goturur misafirlik diye.
Sinirimden catladim burda siz afedersiniz ama saf misiniz acaba ya?
Kocaniz azcik adam olsa o evde sizi mutfaga sokmayi birak hepsinin agzinin payini verip sizi kolunuzdan tutar evinize getirir bir daha da onlara yaklastirmaz bile.
Aynennn
Adam orada karısının surat astığını cep telefonuyla oynadığını görüyor da karısının üzerine yüründüğünü bir hoş geldin demediğini kahve yapılmadığını görmüyor mu
İşte orada nerede x in kahvesi niye yapmadın diye.bozup atsa kadın kendine gelir
Adam hala cep telefonu derdinde bunlar olurken cep telefonunu kafasına atasın gelir böylesinin

Gorusmeyin
Sizi adam yerine koymayani siz de adam yerine koymayin
Gorusmel zorunda kaldiginizda merhaba deyip kenara gecin
Opmek tokalasmak icin caba harcamayin
Farzedin ki ilk defa gorusyorsunuz bu insanlari o sekilde davranin

Ben olsam oyle yaparim gorusmek zorunda kalsam
Farzederim ki odada onlar yoklar
Goz temasi bile kurmam

Esin madem .boyle kabul et..dedi ben olsam boyle davranirim gorusmek zorunda kalirsam

Bir durusunuz olmali
Siz onlara maddi manevi muhtac degilsinz.
Ilk once bunu kendinize kabul ettirin.

Bana saygi duymayana ben de duymam sahsen.
Cok da tin.

Eşimin ailesi ve benim ailem bizden saatlerce Uzakta, eşim ve benim işimiz dolayısıyla İzmir deyiz

Eşimin ailesi beni ilk tanıştığım günden beri sevmedi. 2 görümcem var ikisinde okumuş yüksek mevkilerdeler. Küçük olanla ilk tanıştığımızda tokalaşmak için bile elini uzatmadı, evlerine ilk defa gittiğimde eşimle evlilik düşündüğümüzü açıkladığımızda ev alacağımızı da söyledik görümcelerim küsüp odadan çıkmadı.. alışacaklar dedim sevecekler dedim olmadı. Ailesinden hiçbir üye ne evlilik öncesi ne evlilik sonrası 1 kere bile aramadı. Defalarca aramama rağmen,Düğün öncesi çok tehlikeli bi hastalık atlattım hastanede kaldım arayan hiç kimse olmadı. Eşim, ailesinin soğuk insanlar olduğunu onları böyle kabul etmem gerektiğini onları değiştiremeyeceğini söylüyor (hep aynı cümleleri kürüyor) bu arada eşimi çok seviyorum ve çok severek evlendik en son bayramda gittiğimizde misafirler geldiğinde görümceme herhangi birşeyin yerini sorduğumda “yeter artık soru sorup durma “dedi bende Meryem bana neden böyle davranıyorsun ? dediğimde dişini sıkarak elini yumruk yaparak üstüme yürüdü ... bunu gören ne annesi ne ablası hiçbirşey demedi.. eşim bu konuda onunla konuştu ama tabi ki bana “yaptığı yanlış biliyorum ama Benim için onu böyle kabul eder misin dedi” ağlayacak birşey Yok dedi günlerce ağladım ve görümcemle konuşmuyorum. Şimdi eşim görümceme araba aldı onun yaşadığı şehire götürecek ısrarla sende gel dedi mecbur kabul ettim.en son ağustos ayında gördüm ve o günden sonra eşimin ailesine hiç gitmedim eşim yalnız gitti bahaneler bularak
şimdi gitmek İnan’ın hiç içime sinmiyor düşündükçe ağlayacak gibi oluyorum ne yapmalıyım lütfen yardım edin ...
Not görümcemin biri 38 yaşında diyetisyen evli çocuğu var
Diğeri 30 yaşında bekar mimar
Ben 26 yaşındayım hemşireyim
Arkadaşlar sanırım konuyu tam anlatamadım yorumlarda meslek sorulduğu için meslekleri buraya ekledim fakat bu sefer mesleklerle ilgili yorum yapılmaya başladı sorun meslek değil bi İnan ne meslekte olursa olsun bunlar iyi yetiştirilmekten gelir lütfen yorum yapmak için yorum yapıp beni daha fazla üzmeyin polemiğe girecek halim bile yok
bir kere dov kendine gelirler;)

Vallah esinin ailesi sogukkanyliymis gideceksen kaya gibi dimdik olman lazim sizinle konusmadikca sende konusma ve yardim da etme mutfaga giripte! Sadece esinizle konusursunuz fazla da gitmezsin ayda 1 kez gidersin fazlasina gerek yok onlar senin pesinde kossunlar bu glrümceleri ne zannetiyor kendini hahaha iyice sinirim bozuldu okudukca herhalde cok mutsuzlar :) Allah askina kardesinin hatri icin sevmesede saygi duysunlar hic mi düsünmüyo kardesinin üzülür eder stres yapar hastaligi hortlar diye düsünmezler mi??? Ay Allah benimki var öyle bi arkadasimin görümcesi ama görümcesi yüzünden esi üzüntüden stresten vucutta hortladi beyaz beyaz lekeleri... sende soru sorma görümcelere hic konusma bi daha da hic aramasin onlar arasin seni...

Kusura bakmayın ama suç sadece eşinizde ve sizde. Eşiniz hayat arkadaşının arkasında durmayı bilmiyor, siz de kendinizi korumayı bilmiyorsunuz. Bu kadar pasif olmayın. Size terbiyesizlik yapılıyorsa aynı terbiyesizlikle cevap vermek zorunda değilsiniz ama gidip görüşmek zorunda da değilsiniz.
Sokakta herhangi biri üzerinize yürüyemiyorsa eşinizin kardeşi de yürüyemez. Haddini bilmeyenle görüşmeyin.
Siz "aman huzurumuz bozulmasın" diye sustukça huzursuz olan tek kişi siz oluyorsunuz, eşinizin keyfi yerinde. Bari dik durup kendinizi savunun ki o da huzursuz olsun, bir çare bulmaya kadar yorsun. Yoksa bu düzen böyle sürüp gider.

Eşimin ailesi ve benim ailem bizden saatlerce Uzakta, eşim ve benim işimiz dolayısıyla İzmir deyiz

Eşimin ailesi beni ilk tanıştığım günden beri sevmedi. 2 görümcem var ikisinde okumuş yüksek mevkilerdeler. Küçük olanla ilk tanıştığımızda tokalaşmak için bile elini uzatmadı, evlerine ilk defa gittiğimde eşimle evlilik düşündüğümüzü açıkladığımızda ev alacağımızı da söyledik görümcelerim küsüp odadan çıkmadı.. alışacaklar dedim sevecekler dedim olmadı. Ailesinden hiçbir üye ne evlilik öncesi ne evlilik sonrası 1 kere bile aramadı. Defalarca aramama rağmen,Düğün öncesi çok tehlikeli bi hastalık atlattım hastanede kaldım arayan hiç kimse olmadı. Eşim, ailesinin soğuk insanlar olduğunu onları böyle kabul etmem gerektiğini onları değiştiremeyeceğini söylüyor (hep aynı cümleleri kürüyor) bu arada eşimi çok seviyorum ve çok severek evlendik en son bayramda gittiğimizde misafirler geldiğinde görümceme herhangi birşeyin yerini sorduğumda “yeter artık soru sorup durma “dedi bende Meryem bana neden böyle davranıyorsun ? dediğimde dişini sıkarak elini yumruk yaparak üstüme yürüdü ... bunu gören ne annesi ne ablası hiçbirşey demedi.. eşim bu konuda onunla konuştu ama tabi ki bana “yaptığı yanlış biliyorum ama Benim için onu böyle kabul eder misin dedi” ağlayacak birşey Yok dedi günlerce ağladım ve görümcemle konuşmuyorum. Şimdi eşim görümceme araba aldı onun yaşadığı şehire götürecek ısrarla sende gel dedi mecbur kabul ettim.en son ağustos ayında gördüm ve o günden sonra eşimin ailesine hiç gitmedim eşim yalnız gitti bahaneler bularak
şimdi gitmek İnan’ın hiç içime sinmiyor düşündükçe ağlayacak gibi oluyorum ne yapmalıyım lütfen yardım edin ...
Arkadaşlar sanırım konuyu tam anlatamadım yorumlarda meslek sorulduğu için meslekleri buraya ekledim fakat bu sefer mesleklerle ilgili yorum yapılmaya başladı sorun meslek değil bi İnan ne meslekte olursa olsun bunlar iyi yetiştirilmekten gelir lütfen yorum yapmak için yorum yapıp beni daha fazla üzmeyin polemiğe girecek halim bile yok

Yerinde olsaydım gitmezdim gorumcemin bana o davranışlarından sonra. Ayrica erkek ailesi ne kadar uzak o kadar iyi. Aramasınlar sormasınlar ne güzel işte

Yumruğunu sıkıp üstüme yürüyen görümcenin o gözünü şişiririm , o yumruğu onun suratında patlatırdım. Baştan susarak hata yapmışsın sen canim. Güçlü ol sağlam dur , dik dur karşılarında ve ağlama.

Eşiniz sizi neden ezdiriyor, ne demek onu böyle kabul et! Oldu! Terbiyesizlik yapacak hem de sizden büyük ama bir de buna araba alacaksınız ayağına kadar gideceksiniz. Siz neden kendinizi ezdiriyorsunuz aman bırakın kimse kimsenin yüzüne bakmasın

Arkadaşlar bizim oturduğumuz şehirde onun beğendiği bi arabayı internetten görmüş parasını eşime gönderdi eşim satın aldı
Dayak yeseniz, canım az yedin biraz daha ye de kardeşlerim rahatlasın diyecek:işsiz: ne tuhaf bir eşiniz var üzüldüm size gem meslek sahibisiniz hem de bunları yaşıyorsunuz yazık cidden de

Dayak yeseniz, canım az yedin biraz daha ye de kardeşlerim rahatlasın diyecek:işsiz: ne tuhaf bir eşiniz var üzüldüm size gem meslek sahibisiniz hem de bunları yaşıyorsunuz yazık cidden de
benim kocam. dover kardesi bana saygidizlik yapack bazen yirtici olmak en iyisi

Okumuşlar ama insan olamamışlar yazık yani. Sende hiç yüz verme git misafir gibi otur yabancı gibi davran ama kesinlikle git eşini yalnız bırakırsan amaçlarına ulaşmış olurlar o arada eşinede olabildiğince şirin tatlı dilli ol, çatlasınlar

Çok basit bir olay karşısında dişlerini sıkıp yumruğunu göstermesi normal bir insanın yapabileceği bir davranış değil. Uzak durun derim

Soru hâlâ aktif mi bilmiyorum ama yinede yazmak istedim, benim bildiğim; okumuş, kültürlü ve medeni insanlar karşısındaki insanın mesleğine, statüsüne veya veya maddiyatına göre muamele yapmaz. İnsana insan olduğu için değer verirler. Aşağı görmezler kimseyi. Saygı görmek için illa doktor ,hakim mi olmak gerek yani ? Bu çok saçma. Ama bu algının bunu ülkemizin gelişmemiş olmasına bağlıyorum çünkü: İskandinav ülkelerinde insanlar mesleği ile ön plana çıkmaz , kimliklerinde bile ünvanları yazmaz. Çünkü kimse kimseyi statüsü ile yargılamaz, ülkemizin de öyle olmasını çok isterdim. Her neyse. Görümceniz gerçekten medeniyetten uzak bir insanmış. Siz doktor olsanız bile tavrı aynı olurdu gibime geliyor çünkü kendini yetiştirememiş.

Kusura bakmayın ama suç sadece eşinizde ve sizde. Eşiniz hayat arkadaşının arkasında durmayı bilmiyor, siz de kendinizi korumayı bilmiyorsunuz. Bu kadar pasif olmayın. Size terbiyesizlik yapılıyorsa aynı terbiyesizlikle cevap vermek zorunda değilsiniz ama gidip görüşmek zorunda da değilsiniz.
Sokakta herhangi biri üzerinize yürüyemiyorsa eşinizin kardeşi de yürüyemez. Haddini bilmeyenle görüşmeyin.
Siz "aman huzurumuz bozulmasın" diye sustukça huzursuz olan tek kişi siz oluyorsunuz, eşinizin keyfi yerinde. Bari dik durup kendinizi savunun ki o da huzursuz olsun, bir çare bulmaya kadar yorsun. Yoksa bu düzen böyle sürüp gider.
Aynen katılıyorum ama bu arkadaş beceremez ben olsam çoktan ayrılırdım böyle bir ortamda ne aşkı..başlarm aşka

Back