- 13 Ocak 2022
- 25
- 15
- Konu Sahibi Sosyologgelin
Arkadaşlar Merhaba. 7 aylık evliyim. Oncesinde eşimle 1 sene goruştuk. Ben Selanik goçmeniyim, eşim ise karadenizli. Biz de geline çok hurmet edilir. Her bakimdan. Evlenmeden evvel Rizeli bir arkadaşim, 'kendini ezdirme karadenizli bazi aileler gelinleri ezmeye çalişir' vs demişti. Ben de sen iyi olursan karşi tarafta iyi olur mantiğindaydim surekli. Buradan hareketle şunu diyeceğim. Nişanlilikla birlikte eşimin ailesinden surekli 'şaka' yaftasi altinda laf sokma durumlari yaşamaya başladim. Buna kv de dahil. Şimdi ornekler verecegim. Kvler yayladalar. Ben de bu yil ilk kez gittim. Gitmeden evvel 'bizim yediklerimizden yemezsen kendi yaptigini yersin' dedi. Bunu cok kez soyledi. Oraya gidince onlar çok erken uyaniyorlardi, eşimle beni hiç beklemedi kahvalti için. 9 buçukta uyandim ve bana kimse yokken ' bizim gelin sofrayi kaldirmaya kalkti' diye laf soyledi. Hic cevap vermedim. Eşime soyledim bana bişey demedi. Annesine dediyse bilmiyorum. Teyzeleri de ayni şekilde. İnstagramdan kahvalti hikayesi atmiştim ve teyzesi hikayeme cevap atmiş. O kaşik bardaga hic yakişmamiş diye. Eşimin dogum gununde eşimi goruntulu aradi. Kiz ne yapmişsin bu cocuga dedi. Saniyorum ki kilo almiş, guzel olmuş falan dicek. Cevremizdekiler oyle diyor cunku. Demesin mi daha cocuk olmadan yaşlandirmissin cocugu diye. Sonra uzerimde hirka vardi. Eviniz cok mu soguk kapkalin hirka giymis bu kiz diyor eşime. Kuşun sesini duydu arkadan, benim cocugu gondereyim bakin kuş bakacaginiza gibi laflar etti. Eşime soyledigim ise onceden' sevdikleri icin şaka yapiyorlar sana' diyordu. Simdi 'onlarin konuşmasi boyle ne yapayim' diyor. Ben bu zamana kadar hic kotu bi cevap vermedim. Sizce de beni ezmeye çalişmiyolar mi? Bende artik cevap vermeli miyim?