• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi bayram

soyleboyle6

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2025
17
9
1
Merhaba. Henüz evleneli 1 sene olmadı ancak eşimin ailesi ile görüşmüyorum. Ben hâlâ görüşmüyorum, eşim çok nadiren 2 aydır görüşüyor. Sürekli bizi yönetmek istemeleri, yarattıkları bütün sorunlar ve benzeri birçok özel sebep var. Bu zamana kadar 1 kere tartışmadık kendimiz için, bütün huzursuzluğu onlae yarattı evimizde. Düğün süreci boyunca her şeyi bizim üzerimize attılar paramız yok diyerek, ama bu sürede hep kendi evlerine yeni perde yeni mobilya vs aldılar, sadece düğün salonu tutup altın aldılar. Kalan her şeyi kendimiz yaptık. Üstüne üstlük düğündeki altınları aldılar ve paralardan da almışlar. Ben bunları affedemiyorum bu yüzden görüşmüyorum. Eşimle de düğünden sonra akrabaları ile sosyal medyadan fotoğraf paylaşmadığı için küstüler, bu onlar için çok çok önemliymiş. Eşim biraz üzülüyor duruma, çok sık görüşülmese bile ayda yılda bir görişsek yeterdi diyor heo ama bu konuda beni suçlamıyor. Ben bu olayın üzerine 2 kez evlerine gittim.ikisinde de yüzümüze bakmadılar desem yeridir. Ne hoşgeldin vardı ne güle güle. Ve üstüne üstlük hâlâ laf sokma çabaları vardı. Hiçbir şeye cevap vermedim, bilerek laf soktukları için. Şuanda da görüşmek istemiyorum çünkü yoğun panik atak yaşıyorum ve iyi hissetmiyorum kendimi öyle zamanlarda. Eşimle bu konuyu konuşmadık ama onun gitmesine karşı değilim bayramda, ben gitmek istemiyorum yalnızca. Gitsem bile onların elini öpmek vs hiçbir şey yokmuş gibi bana doğru gelmiyor, hatta belki de el öptüreceklerinden bile şüpheliyim öyle kendilerini dünya merkezine koyuyorlar. Siz olsaydınız ne yapardınız? Beni sevmeleri önemli değil ama insan kendi çocuğunu arayıp konuşup görüşemez mi? Ben bunları affedemiyorum. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var çevremdekilere bunları anlatıp açıklayamjyorum. Kusura bakmayın uzun yazdım.

Beni sevmeleri önemli değil ama insan kendi çocuğunu arayıp konuşup görüşemez mi? Ben bunları affedemiyorum.
Bunu sen değil kocam düşünsün seni ilgilendirmiyor sen kendi tarafına bak, gitmek istiyorsan gidersin gitmek istemiyorsan gitmek istemediğini söyle kendisi gitsin bayramlaşsın gelsin

Bence gitmemelısın huzur bulamadığın yerde ne işin var yüzüne dahi bakmamıslar gitsen bile laf sokup dururlar ne anladın o zaman bayraslamadan sen bendede aynı durum var

Ya kimse kimsenin ailesiyle görüşmek zorunda olmasa keşke. Herkes kendi ailesiyle nasıl samimi olmak istiyorsa olsun. Birden kalabalığın içine giriyoruz bu erkek içinde geçerli herkesin bizi sevmesini ya da bizim onları sevmemiz beklenmemeli. 🥲 Eşiniz kendi ailesiyle istediği kadar görüşsün, sizde kendi ailenizle öyle. Ama bayramdır, eşimi tek bırakmam istemem derseniz biraz dişinizi sıkıp yarım saat el öpüp kalkabilirsiniz. Orda da saygısızlık yaparlarsa en azından eşiniz görmüş olur.

Eşinizi sevsinler sevmesinler arasınlar veya aramasınlar,bunda sizin hazmedemeyeceğiniz bir şey yok ki. Eşinizin davasını siz gütmeyin. Sonunda o ailem der koşar gider siz açıkta kalırsınız benden söylemesi.

Ayrıca düğün salonu tutup altın takmaları yeterli. Geri kalanı eşinizle beraber siz yapmalıydınız. Kimse kimseyi evlendirmek zorunda değil.

Bayramlaşmaya gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Ama yine siz hatalı sayılırsınız. Nasıl başlarsanız öyle gider,bu ilk bayramınızsa gidin derim. Sonrasında bakarsınız duruma.

Başta bu insanlar size eşya çeyiz altın almak zorunda değiller. Ayrıca kendilerine perde alırken sizden izin mi almaları gerekiyor ?
Yine de onlar altın alıp düğün salonunu tutmuşlar. Belki de sadece bu altın veya düğün salonunun parasını almışlardır sizin takıların içinden? Belki eşinizin haberi vardır ona hiç mi söylememişler?

Ayrıca eşinizle ailesi arasında olan bitene siz pek müdahale etmeyin bence, onlar şimdi belki kırgın yada kızgın olabilirler ancak zamanla geçer.

Ben ilişkinizin başında kayın aileye kurulma sebebinizi tam olarak anlayamadım bizim süreçte de her şeyi eşimle ben yaptık maddi manevi sadece altın taktılar. Üstelik bize Düğün yeri de tutmadılar anlara küsmeli kızmalı miydim onu düşünüyorum şimdi

Merhaba. Henüz evleneli 1 sene olmadı ancak eşimin ailesi ile görüşmüyorum. Ben hâlâ görüşmüyorum, eşim çok nadiren 2 aydır görüşüyor. Sürekli bizi yönetmek istemeleri, yarattıkları bütün sorunlar ve benzeri birçok özel sebep var. Bu zamana kadar 1 kere tartışmadık kendimiz için, bütün huzursuzluğu onlae yarattı evimizde. Düğün süreci boyunca her şeyi bizim üzerimize attılar paramız yok diyerek, ama bu sürede hep kendi evlerine yeni perde yeni mobilya vs aldılar, sadece düğün salonu tutup altın aldılar. Kalan her şeyi kendimiz yaptık. Üstüne üstlük düğündeki altınları aldılar ve paralardan da almışlar. Ben bunları affedemiyorum bu yüzden görüşmüyorum. Eşimle de düğünden sonra akrabaları ile sosyal medyadan fotoğraf paylaşmadığı için küstüler, bu onlar için çok çok önemliymiş. Eşim biraz üzülüyor duruma, çok sık görüşülmese bile ayda yılda bir görişsek yeterdi diyor heo ama bu konuda beni suçlamıyor. Ben bu olayın üzerine 2 kez evlerine gittim.ikisinde de yüzümüze bakmadılar desem yeridir. Ne hoşgeldin vardı ne güle güle. Ve üstüne üstlük hâlâ laf sokma çabaları vardı. Hiçbir şeye cevap vermedim, bilerek laf soktukları için. Şuanda da görüşmek istemiyorum çünkü yoğun panik atak yaşıyorum ve iyi hissetmiyorum kendimi öyle zamanlarda. Eşimle bu konuyu konuşmadık ama onun gitmesine karşı değilim bayramda, ben gitmek istemiyorum yalnızca. Gitsem bile onların elini öpmek vs hiçbir şey yokmuş gibi bana doğru gelmiyor, hatta belki de el öptüreceklerinden bile şüpheliyim öyle kendilerini dünya merkezine koyuyorlar. Siz olsaydınız ne yapardınız? Beni sevmeleri önemli değil ama insan kendi çocuğunu arayıp konuşup görüşemez mi? Ben bunları affedemiyorum. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var çevremdekilere bunları anlatıp açıklayamjyorum. Kusura bakmayın uzun yazdım.
Bu artık eşinizin sorunu kendi ailesine kafa tutmalıydı.
Siz bu kadar olayın üstüne birde hırsız gibi altınlarınızı almalarına rağmen 2 kez gitmişsiniz
. Birde yüzünüze bakmamışlar.
Daha da işim olmaz hiçde gitmem. Eşinizin sizi manupile etmesine izin vermeyin.

Salon tutup altin almak nerden baksan 200 300 bin tl zaten
E insanlar daha ne yapsin?
Koltuk takimi avizesine kadar alan aileler eskidendi ekonomi ne duruma geldi bi koltuk takimi olmus 70bin
Simdi yeni evlisiniz diye esiniz sizi suclamiyor ama yarin birgun ailesinden birine birsey olsa senin yuzunden ailemle gorusemedim yillardir diyecek

Salon tutup altin almak nerden baksan 200 300 bin tl zaten
E insanlar daha ne yapsin?
Koltuk takimi avizesine kadar alan aileler eskidendi ekonomi ne duruma geldi bi koltuk takimi olmus 70bin
Simdi yeni evlisiniz diye esiniz sizi suclamiyor ama yarin birgun ailesinden birine birsey olsa senin yuzunden ailemle gorusemedim yillardir diyecek
Yok yaşadığımız yer küçük bayağı, salon ve alın dediğiniz miktarı bulmadı bile, ben aslında Almamalarına da kızmıyorum, tam anlatılmadığı için öyle anlaşılıyor. Ben evime her şeyi aldım mesela, sonra aldıklarımızı küçümsediler. Kurutma makinesi neden almadınız ikinci televizyonu alamadınız mı dediler. Aynı zamanda eşimin görüşmesine de ben karışmıyorum

Kadının evine aldığı perde niye batıyor size? Salon tutup altınları almışlar, gerisi size kalmış. Anlamıyorum bu kafayı.
Mesele bizim kendi aldıklarımızı küçümsemeleriydi bunu yazdım aşağıda. Evet onu yaptılar ama onun üzerine düğün takılarımı da aldılar zaten, yani bize en ufak destek çıkmak istemediler benim kırgınlığım bu yüzden, ben evime bütçeme göre yaptırdım her şeyi. Fon perde yaptırmadım diye beğenmediler mesela, onun üzerine gidip kendi fon perdesinin rengini değiştirdi ben buna kırıldım, en azından ben fon yaptıramadım diye beğenmediyse en ufak katkıda da ben bulunayım size diyemezler miydi? Bu şekilde üslupla çıkışmak yerine daha iyi ifade edebilirdiniz.

Sizi anlıyorum ama eşiniz sizi zorbalamıyorsa,görüşeceksin diye diretmiyorsa gidebilirsiniz.
En şık halinizle gidin ve yüzünüzden gülücük eksin olmasın.İnanın onların çok zoruna gidecek bu durum.

Eşimin ailesi bir çöp bile almadı.Ne salon tuttu ne de altın aldılar.
Eşimin çabalayıp alması benim için daha kıymetliydi 🌸

Ben ilişkinizin başında kayın aileye kurulma sebebinizi tam olarak anlayamadım bizim süreçte de her şeyi eşimle ben yaptık maddi manevi sadece altın taktılar. Üstelik bize Düğün yeri de tutmadılar anlara küsmeli kızmalı miydim onu düşünüyorum şimdi
Yok hayır sorunumuz bu değil. Maddiden de ziyade manevi desteklerine ihtiyacımız vardı. Bizi hep eleştirdiler ben buna kızgınım. Sürekli ufacık bir şeyden bile nem kapıp küsüp kötülemeye kalkıyorlar herkese karşı. Ben şuan görüşmesem bile onlar nasıl diye soranlara iyiler pek görüşmüyoruz deyip geçiyorum herkese kötülemenin ne gibi manası var mesela? Yani tek olay o değil.

Sizi anlıyorum ama eşiniz sizi zorbalamıyorsa,görüşeceksin diye diretmiyorsa gidebilirsiniz.
En şık halinizle gidin ve yüzünüzden gülücük eksin olmasın.İnanın çok zoruna gidecek bu durum.

Eşimin ailesi bir çöp bile almadı.Ne salon tuttu ne de altın aldılar.
Eşimin çabalayıp alması benim için daha kıymetliydi 🌸
Kesinlikle katılıyorum benim için de çok kıymetli. Ve hayır asla zorlamaz sağolsun. Hatta ben kaç kez bir şey yokmuş gibi gitmeme rağmen yüzümüze bakmadıkları için kendisi onların adına mahcup oluyor. Bende hiçbir zaman bak bunları yaptılar bunları dediler diye söylemiyorum ona üzülmesin diye

Bunu sen değil kocam düşünsün seni ilgilendirmiyor sen kendi tarafına bak, gitmek istiyorsan gidersin gitmek istemiyorsan gitmek istemediğini söyle kendisi gitsin bayramlaşsın gelsin
Evet öyle yapıyorum ama onlar sahip çıkmadıkça biz sevgiliyken bile ne kadar üzüldüğünü hep gördüğüm için bazen sorgulamaktan alıkoyamıyorum kendimi. Şimdi bile benim arkadaş çevrem olsun akrabam olsun biri ona yakın dvarandıkça acaba kendi kendine üzülüyor mudur diyemeden duramıyorum..

Kesinlikle katılıyorum benim için de çok kıymetli. Ve hayır asla zorlamaz sağolsun. Hatta ben kaç kez bir şey yokmuş gibi gitmeme rağmen yüzümüze bakmadıkları için kendisi onların adına mahcup oluyor. Bende hiçbir zaman bak bunları yaptılar bunları dediler diye söylemiyorum ona üzülmesin diye
O zaman sadece eşinizle aranızı iyi tutun ve inanın eşiniz bunu hak ediyor.
Ne konular okuyoruz burada,adamın annesi gelinine hakaret ediyor adam eşine hak ettin diyor.

Dediğim gibi eşinizin hatrı için birkaç saat katlanabilirsiniz.
Umursamamayı ya da umursamamış gibi yapmayı öğrenmek zorundasınız.
Bir ömür bu,kolay değil.
Giyinin,süslenin ve eşinizle yakın olun onların yanında.

Yok yaşadığımız yer küçük bayağı, salon ve alın dediğiniz miktarı bulmadı bile, ben aslında Almamalarına da kızmıyorum, tam anlatılmadığı için öyle anlaşılıyor. Ben evime her şeyi aldım mesela, sonra aldıklarımızı küçümsediler. Kurutma makinesi neden almadınız ikinci televizyonu alamadınız mı dediler. Aynı zamanda eşimin görüşmesine de ben karışmıyorum
Kurutma almadik butcemiz yok su an dersiniz
Ikinci tv yok ama illa olmali diyorsaniz oglunuzun dogum gununde alirsiniz ailesi olarak dersiniz
Lafinizi soylersiniz yeri gelince
Esiniz de siz gitmeyince gitmek istemiyor tek haliyle

Evet öyle yapıyorum ama onlar sahip çıkmadıkça biz sevgiliyken bile ne kadar üzüldüğünü hep gördüğüm için bazen sorgulamaktan alıkoyamıyorum kendimi. Şimdi bile benim arkadaş çevrem olsun akrabam olsun biri ona yakın dvarandıkça acaba kendi kendine üzülüyor mudur diyemeden duramıyorum..
Ben de buna benzer bir durum yaşıyordum baktım o dert etmiyor ben niye dert edeceğim ya boş ver keyfine bak

Bu durumu ben de yaşamıştım,sonra çok iyi bir arkadaşım bana ‘boşver üzülme onun adına,ailesini tanıyor’denişti.
Kendinize gereksiz şeyleri yük etmeyin.
Ailesini tanıyor,gün gelir hesap döner.

Back
X