• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi. Akıl verin lütfen !!!

Dogununannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
22
45
3
36
Merhaba
Artik dolunca burda yzmaya karar verdim. Fikirlerinize ihtyacim var. 1,5 yillik evliyim 3 aylik bir oglum var. Evlilikten once esimle 10 yillik beraberligimiz vardi. Neyse evlenmeye karar verdik. Esimin aile iliskileri biraz karisik. Esimin annesi 6 aylik kanserden vefat etmis simdiki annesi 1.5 yaşında babasnla evlenmis. Annsinin onceki evliliginden bir kizi var. Kizi Evli ve 3 oglu var. Esimin babasinla evliliginden de ortak bir kizi var. 10 yil hic tanismadik babasinla gorustum söz zamani annesi ile tanistim bana iyi biri gelmisti. Ama artik iyi biri olamdigina eminim. Neyse uzunda olsa yazmak istiyorum. 3 aylik lohusayim ve cok doldum. Kaynpederim ogluna hep ev almaktan bahsederdi esimi askerde bekledim. O sirada her pazar onlara gidrdim. Hep ev alicaz dye anlatirlardi. Esimin gelmesine yakin bu arada dgun tarihi kesildi kaynanam bir igne bile almadi ogluna. Bir kac kere sunu begendim bunu begendim diye laf yaptim yaninda alirsin tabi al diye gecistirdi. Neyse ev almaya yakin kayinpederim annen dugun takilarini istiyor ama ben istemiyorum dedi. Kaynana tabi yardim olsun borca giricez dedi. Bnde vermem dedim konu kapandi. Ev buldu sonra kredi çekicem dugundeki takilardan yardim edin ki ev alayim dedi. Kredi cekti ev aldi dugun oncesi sorunlar yasadik bu sora hep aglanıyor kayinbaba param yok napicz nasil esya alicaz ordan burdan buldu neyse aldi. Dugun geldi. Ceyizlerim gitti onlardan gelen hersey pislik icinde geldi. Esime koydugum fransiz gupuru bohcalar ki ileride ortu kullanirim dedim kaynanam tarafindan siyab harallara tikistirilmis toz pislik icinde geldi. Iki uc ordan buradan gelen havluyu pislik icinde yolladi. Esime hediye bir kac aklet delik pislik icinde gonderdi. Allahtan benim ailem esime biseyler almistida onlari giydi. Dugunde uzerimizden cikanlari alalim sonra ihtiyacimiz olani icinden alip yardim ederiz dedim. Bu arada evin yari esyasini babam aldi babamin durunu iyi ki esimin ailesinin durumuda iyi mal mulk gani. Babasi memur annesi evde dikis dikiyor. Bir memurdan fazla para alıyor. Ama esime 1 tl para vermez. Dugun gunu ustumuzden cikan herseyi ignesine kadar aldilarm evde tv yok yemek masasi yok buzdolabi Bos. Dugun paralarindan alir doldururuz dedim. Balayi donusu gittik dolabiniza kendiniz bseyler alun dedi. paralarin ve altinlarin hepsi borca gitmis. yakinlarin taktigi bilezikleride aldilar tv alacaklardi. kayinvalide bu ortu ceyzi isi yapiyor bana yatak ortsu nevresim felan yapti kndi yapmamis baskasina yaptirmsi 2.500 tl onlari odemeye almis. Yaptirdiklarim o kadar tuttu demis acele evlendiniz kendim yetistiremedim baskasina yaptirdim nevresimi pikeyi yatak ortusunu demis.bu arada 3 yil nisanli kaldik :) her kazandigini ilk esinden olan kizina veriyor.maaslarimiz cok az hali yemek masasi tv aldik felan. baya odedik gersini babam odedi. dugun resimlerini bile alamadik yokluktan. emekli olucam alirim borclariniz kapatim dedi. 90.000 para aldi ne resim aldi ne borc kapatti bizden fellik fellik kacti resmen. esim gitti istedi 1100 tl para verdi. ben hamieyim ozel hastanede dogum yapicam ilk torunu veririm parayi ederim dedi vermedi tabiki. kredi cektik kalan borcalri kapattik bebegin.ihtiyaclarini karsiladik bir cok seyini aldik. ailem dunya sey aldi onlar bir iki kiyafet bir kucuk altin bir kunye.ben bu kadar saniyordum kske olsa. oglum bir hafta yogun bakimda kaldi dgumdan sonra. misafir gibi aksamdan aksama 10 dakika geldler. hic yanimda olamadilar. hastanden evladim orda ciktim kaynanam yarını güne gitti aramadi bile. çocuk eve geldi iftardan sonra 10 dakika akraba gibi cocugu gormeye geldiler. gittiler. evladimi yogun bakimdan cikardigimiz gun orucluyuz dokunuyo dediler yanimizda olamadilar. dogum iznnde çalısamadim yardim etmediler maddi manevi. kayinpederim arada yardima geldi kaynanam elim tutarken ia yapayim gelirsem musteriler kacar birdaha bulamam dedi gelemdi. en son olay bardagi tasirdi malum kurban gecti sut veriyorum ben canim kavurma cekti hayatimda hicbsey hamileligimde bile cekmedi onlardan. kavurma varsa babamla yollarmsin dedim kem kum etti camda saatlerce et bekledim 5 saat sonra aradi miras meseleleri var baban hesap yapiyor ondan solemedim gelirken getirir dedi. esim aksam gitti aldi. daha neler neler. buna karsin daha onlara bir kez saygisizlik etmedim. bir laf soylemedim ama patlıcm. annem hep sus saygisiz olam eden bulur diyor.maas almazken borcalarimiz var analik parasiyla kapaticazm ogluma gelen kucuk altinlardan bile 3_5 dugunde takilan kisilerin dugunlerine gitti. kayinbaba siziN borcunuz banane dedi. bir cogunu o takiyor simdi ona bisey diyemem ama bizimde taktigimiz yerler var simdi tarla satacaklar 400.000 parada. bahsediliyor ve biliyorum ki kurus vermicek biz cebellesirken. neyse ne yapayim akil verin ne maddi ne manevi yoklar. aldigi evedee kayinbaba benim evim diyor. esim annesinin suratina bakmiyor. ama babasina kiyamiyor. evden atmasındanda korkuyor sanirim. akil verin artik bende icimden gecenleri söylemek istiyorum onlara saygi saygi sistim. cok uzun oldu hakkinizi helal edin. sagolun.bana yol gosterin arkadaslarim

Öncelikle konun hiç anlaşilir değil kim kime ne vermiş anlamadim. Ayrica neden bu kadar maddi manevi beklenti içindesiniz? Sonuçta o kadin eşinizin öz annesi değil sizin istediğiniz gibi bir kayinvalide olamaz. Yinede ben ev aldiklari için bile şükrederdim sanirim.

Yapsalar iyi olur... Ama adamların keyfine kalmış yapip yapmamak... Kimseden bir sey beklemeden eşinizle hayatı sürdürmeyi deneseniz daha kolay olur... İnanın bir çok insan da kendi başına yapiyor her seyi.. Hem öz annesi de değil zaten.

yapıp yapıp yüzünüze vurmalarındansa boşverin maddi manevi destekleri olmasın,arkadaşlara katılıyorum kendi yağınızda kavrulmaya çalışın.insan maddi olmasa da(ki durumları varmış ama vermiyorlar demekki) manevi destek bekliyor ama ben çok az gördüm geline manevi destek gösteren.yapan da oğlunun hatırına yapıyor el kızına yardımı. bide anne üvey diyorsunuz babalar daha yüzeyel düşünebiliyor(erkek kafası işte,babası eşinden de etkileniyor olabilir)
beklentiye girmeyin daha huzurlu olursunuz

Parraaa paarraaaa paaraaaa... Valla konunun hepsini okuyamadım. O kadar ince para hesaplari yapmissin ki aklım ermedi. Adam size niye ev almak zorunda olsun ki. Almasın da zaten. Niye minnet ediyosun. O zaman tapusunu da kendi üzerine yapsın diiimi ama. Bi de bu bohça çeyiz falan vardı. Bohçadan örtü yapsan noooolur yapmasan nolur. Pis olmuşsa yıka gitsin. Boşver takmaya değmez. Hem 3 ay bu ne lohusaligi yahu :KK51: bırak bunlari bebişinin tadını çıkar. O kadar çabuk büyüyecek ki dünü özleyeceksin. Sonra bi de bebeğin doğum masrafını ödemediler diye kızmışsin. Ben ilk defa duyuyorum doğum masrafı ödeyen dede. Babasi yok mu bu çocuğun? Eğer varsa öyle bi adet bizim haberimiz yoksa yandık valla :) bi çeyrekle yakayı kurtarıyor demek bizimkiler.

Alindi lakin isinizde para
Size ev alındı mı alınmadı mı?

Alındıysa ve 2 altının lafını ediyorsanız çok ayıp.
Alindi lakin kayinbabam eliniz rahatlayinca ev alırsınız kendinize ben oraya gecerim diyor. Ayrica o ev benim bu evden cikrsam oraya gececegim sizde kiraya felan cikrasiniz diyor yada ev alin diyor

Anladigim kafariyla kv niz esinizin oz annesi degil. Belli ki kadin benimsememis, oz evlat gibi gormemis. Sizin de ondan maddi manevi beklentiniz olmasin kp zaten yardimci oluyormus. Niye bu beklentiniz anlamadim.

Beklentini bu kadar yüksek tutma, mutsuz olursun. Yetişkin insanlarsiniz, bakın başınızın çaresine. Sayelerinde ev kirası vermiyosunuz, böyle düşünün. ( çok karışık yazmışsın, bu kadar anladım )

e tamam ev almışlar evi ödüyomuş gibi düşünün
artık başka para vermeyin de onlardan da beklemeyin
evlenmiş barklanmş çocuklu bi ailesiniz kendi etinizi de kendiniz alın kavurma yapın yiyin kendi çocuğunuza da kıyafetini kendiniz alın kimseden bişey beklemezseniz huzurunuz kaçmaz

Çoook uzun yazmışsınız ama anladığım kadarıyla yorum yazmak istedim. Bu kadar maddi beklenti içinde olmak bana tuhaf geldi. Tabi her yörenin, ailenin geleneği ayrıdır. Ama ben olsam şöyle düşünürdüm. Bu beklediğiniz birçok şeyi eşiniz size yapmalıydı ya da beraber yapmalıydınız. Evi, eşyayı, fotoğrafları vs. :KK12:Kayınpederin üvey annen ne yapıyorsa teşekkür edip, geri kalanları gücünüz yettiği kadar siz yapsaydınız. :KK43:

Onlar bazi seyleri yapmamaya inat etmisler sizde beklenti icine girmeye hatta zaman zaman istemeye inat etmissiniz.

Buyuk konusmiyimde evlenip bide ustune cocuk yapabilcek sorumlulugu almissam kimseden bir sey istemem cok buyuk bir sey yasamadikca. Bence sizde bunun farkinda olun artik kimse size yardimda bulunmak zorunda degil

onlar bir iki kiyafet bir kucuk altin bir kunye.ben bu kadar saniyordum kske olsa. oglum bir hafta yogun bakimda kaldi dgumdan sonra. misafir gibi aksamdan aksama 10 dakika geldler. hic yanimda olamadilar

Ya daha baska ne alacaklar? Yemin ederim sürekli beklenti, bu nasil maddi aclik? Onlara mi muhtacsin? En sevmedigim sey, sürekli maddi beklentileri olan insanlar. Ben kv'de olsam sana birak evi, bir cigit vermezdim.

Ha "biz alariz" demeleri ve sonra almamalari evet etik degil fakat bunu bildigin halde halen niye beklentiye giriyorsun? Sonucta biraz sorumluluk alman lazim. En basit o cocuk sizin cocugunuz. Evi nasil gecindereceginizi, o cocuguna nasil bakacaginizi siz hesaplayip ayarlamaniz lazim. Yarin ben hamile kalsam ve kv'de bebek odasini ödemek istese ben red ederdim. Bebek bizim ve onun sorumlulugu da ben ve esimin. Asla kabul etmezdim. Ve bu sekilde basina birsey kakilmasinida önlersin.

Ayrica gelinlerin artik ne istedigi bile belli degil. Kv'de lohusa dönemi her gün evlerine gelince rahatsiz oluyorlar, gelmiyince rahatsiz oluyorlar. Bu ne perhiz... der insan.

kayinvalide , kayinpeder eve cok gelince vay efendim rahat vermediler zirt pirt bizdeler, az gelince misafir gibi gelip gittiler. biz kadinlari anlamak zor. olsun daha iyi aksamdan aksama 10 dk bebegi seni gorsunler gitsinler ne olacak. bu kadar buyuk beklenti icine girersen hic bi seyden mutlu olamazsin. ev almis adam tapuyuda kendi adina yapsin ne olacak en azindan kira derdi olmaz.ayrica kadının gune gitmesini bile laf etmissin ne yapacakti gitmeyip sana mi gelecekti. hic hoslanmiyorum boyle kayinvalidenin gezmesine karisanlardan. annen gelir yaninda kalir bakar eder. kayinvalidede arada gelir gorur gider daha rahat degil misin sende? dibinden cikmasaydi herseye karissaydi daha mi iyi olurdu.cpk beklenti icine girme ki en ufak bi iyilik seni mutlu etsin.

Allah aşkına bu kadar beklentini karşılamayan insanlardan kavurma istemeseydin bari.. Boşuna kendini üzmüş oldun. Hiçbir şey bekleme, isteme, sende onlara yapma..

Üç aylık lohusalıktan sonrasını okumadım :) Lohusalığı 40 günden fazla düşünen biri olayları biraz abartabilecğinizi düşündüm.Sadece su kısıma cevap veriyim lohusalık 40 gündür :)

Back