• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin 2. çocuk isteği kafam çok karışık. özellikle 2. çocuğu olanlar..

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
14.984
28.842
798
evet arkadaşlar eşim aniden 2. çocuk zamanı geldi diye konuşmaya başladı.
aslında benim hep aklımın ucunda vardı bu fikir. ama korkularım da yok değildi. . o yüzden dile hiç getirmiyordum. kendi kendime düşüp unutuyordum :D ilk çocuğum yani oğlum çok dişli bir bebek çıktı :D ilk 6 ay anamdan emdiğimi getirdi burnumdan. hiç uyumayan, yani 24 saatin 6 saati sadece uyuyan geri kalanında sürekli ağlayan gazlı bir bebekti. sabahlara kadar tüm şehri gezdirirdik o 6 saatte uyusun diye. arabada uyurdu, ben de araba da dinlenirdim. şimdi en büyük korkum bu. tabi Allah dan önce sağlık diliyorum.

gelgelelim diğer olumlu olumsuz şeylere. oğlum 3 yaşında. araları çok uzamasın istiyor bir yanım. babam öldüğünde en büyük destekçim aramızda 4 yaş olan kız kardeşlerimdi. yarın ben gittiğimde aynı duyguyu yaşayıp birbirine destek olacak evlatlarım olsun istiyorum. yaş farkı açılmazsa paylaşımları da fazla olur diyorum. eşim çok fazla kardeş. eşimle arasında yaş farkı olan abileri ablaları ile pek iletişimleri yok. ayrı büyümüş gibi hissediyor. o yüzden de yaş farkının az olması iyi gibi. maddi durumumda uygun 2. çocuk için. bunlar olumlu sayılabilecek şeyler.

zorlanacağımı düşündüğüm konular ise, eşim çok yoğun çalışıyor geceli gündüzlü. genel olarak çocukların sorumluluğu bende olacak. üstelik ben de çalışıyorum. oğluma eltim bakıyor. bir sıkıntımız yok şükür. diğeri olsa şayet eltime versem bakar ama oğlum etkilenir mi?? ya da eltimin evi uzak biraz süt izinlerimde yakında olması mantıklı olmaz mı?? ya veremediğim 6 kilo nolacak?? eşim diyor ki hepsini birden verirsin. ben 2 çocuğa yetemezsem :( evimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım :D bu da olumsuz bir sebep mi ki?? ya kafam çok karışık. bu karışıklık boşa mı acaba akışına mı bıraksam. 2. çocuğu yapanlar gözümde çok yüksekler çok :D

evimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım

valla bu yazdıgına çok guldum ,

benım 1 kızım var çok şükür 1 yıldır istiyoruz olmuyor artık tüp bebek demeye basladılar ki kızım hapı bıraktıgım ay kalmıştım ,

lütfen arayı çok acma heleki imkanın varsa hiç düşünme , eve düzenli bir yardımcı alırsın ohh hayat misss

ben imkansızlıklardan ve kv inadımdan dogurmadım bakalım kısmet olur inşallah diyoruz ,

Benim 3,5 yaşında oğlum 2 aylık da kizim var. Bence anlattiklarinizin hiç biri dert değil. Sadece oğlum etkilenir mi diye sormussunuz ya işte asıl sorun orda. benim oğlum bana çok suskun ve bazen saatlerce yuzune bile bakamadigim oluyor yavrumun. Ufaklık kolik bir bebek zaten en iyi siz anlarsınız kolikte neler yasadigimizi. Oğlum bildiğiniz mutsuz su anda ne kadar sevgi gosterirsem gostereyim fark etmiyor. ufak her uyudugunda işi gücü bırakıp oglumla oyun oynuyorum. Ama içine kapanmasına engel olamıyorum. Bu konuda size tavsiyem hamile kaldığınız anda, ilk çocuğunuzu bebek varmis gibi ufak ufak kendi başının çaresine bakabilecek duruma getirin. biranda ilgi azalınca depresyona giriyorlar. Ben o konuda hata yaptım maalesef.

Benim 3,5 yaşında oğlum 2 aylık da kizim var. Bence anlattiklarinizin hiç biri dert değil. Sadece oğlum etkilenir mi diye sormussunuz ya işte asıl sorun orda. benim oğlum bana çok suskun ve bazen saatlerce yuzune bile bakamadigim oluyor yavrumun. Ufaklık kolik bir bebek zaten en iyi siz anlarsınız kolikte neler yasadigimizi. Oğlum bildiğiniz mutsuz su anda ne kadar sevgi gosterirsem gostereyim fark etmiyor. ufak her uyudugunda işi gücü bırakıp oglumla oyun oynuyorum. Ama içine kapanmasına engel olamıyorum. Bu konuda size tavsiyem hamile kaldığınız anda, ilk çocuğunuzu bebek varmis gibi ufak ufak kendi başının çaresine bakabilecek duruma getirin. biranda ilgi azalınca depresyona giriyorlar. Ben o konuda hata yaptım maalesef.

oyy kuzucuğum kıyamam ona ben. acaba 2. biraz eli avuca gelince emekleyince abisiyle oyunlara katılınca aşar mı ki?? ya da kreşe mi gitse yarımgün. belki çoluk çocuk görünce gözü alışır, kardeşini özler. ayy o konu da ayrı zaten. mesela eşim işteyken oğlumu alıp dışarı götürüyorum. takılıyoruz falan. o zaman böyle bir imkanda olmaz. 2. çocukla otobüste kendimi düşünüyorum da zor yaaa..

bir de diyorlar ya tek çocuk hiçbir şeymiş. 2 çocuk çok çocukmuş diye. acaba o kadar ciddi mi durum

benim tek çocuğum var ikinciyide düşünmüyoruz bi zararını görmedik bi sorun yaşamadık bu sorunun ama sizin durumunuz farklı karı koca ikinizde istiyorsunuz o halde arayı açmadan yapın derim, diğer yazdığın sorunlar aşılabilinecek şeyler bence

evimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım

valla bu yazdıgına çok guldum ,

benım 1 kızım var çok şükür 1 yıldır istiyoruz olmuyor artık tüp bebek demeye basladılar ki kızım hapı bıraktıgım ay kalmıştım ,

lütfen arayı çok acma heleki imkanın varsa hiç düşünme , eve düzenli bir yardımcı alırsın ohh hayat misss

ben imkansızlıklardan ve kv inadımdan dogurmadım bakalım kısmet olur inşallah diyoruz ,

aslında eşimde bundan korkuyor sanırım. işte arkadaşının kızı 5 yaşındaymış. adam olmuyor şimdi tedavi görüyoruz falan demiş. belki de aniden 2. çocuk düşünmüştür. inş sizinde sağlıklı hayırlı evlatlarınız olur ;)

benim tek çocuğum var ikinciyide düşünmüyoruz bi zararını görmedik bi sorun yaşamadık bu sorunun ama sizin durumunuz farklı karı koca ikinizde istiyorsunuz o halde arayı açmadan yapın derim, diğer yazdığın sorunlar aşılabilinecek şeyler bence

evet biz istiyoruz da zamanı kestiremedik. bir de tek çocuk hiçbir şey derken zorluk anlamında dedim aman yanlış olmasın. zira evlat kokusunu almak çok farklı. şükür Allah'ım birinciyi nasip etti ömürler versin inş. 2. de artık hayırlısıysa olsun ;)
umarım dediğiniz gibi aşılır. Rabbim sizin evladınıza da uzun , hayırlı, sağlıklı ömürler versin inş.

evet biz istiyoruz da zamanı kestiremedik. bir de tek çocuk hiçbir şey derken zorluk anlamında dedim aman yanlış olmasın. zira evlat kokusunu almak çok farklı. şükür Allah'ım birinciyi nasip etti ömürler versin inş. 2. de artık hayırlısıysa olsun :KK66:
umarım dediğiniz gibi aşılır. Rabbim sizin evladınıza da uzun , hayırlı, sağlıklı ömürler versin inş.
İkinizde istiyorsanız yaparsınız ama illa iki çocuğun arasında ki yaş farkı az olacak diye birşey yok benim de kardeşimle aramla 9 yaş civarı var bir sorun yaşamadık hiç.

evet arkadaşlar eşim aniden 2. çocuk zamanı geldi diye konuşmaya başladı.
aslında benim hep aklımın ucunda vardı bu fikir. ama korkularım da yok değildi. . o yüzden dile hiç getirmiyordum. kendi kendime düşüp unutuyordum :KK70: ilk çocuğum yani oğlum çok dişli bir bebek çıktı :KK70: ilk 6 ay anamdan emdiğimi getirdi burnumdan. hiç uyumayan, yani 24 saatin 6 saati sadece uyuyan geri kalanında sürekli ağlayan gazlı bir bebekti. sabahlara kadar tüm şehri gezdirirdik o 6 saatte uyusun diye. arabada uyurdu, ben de araba da dinlenirdim. şimdi en büyük korkum bu. tabi Allah dan önce sağlık diliyorum.

gelgelelim diğer olumlu olumsuz şeylere. oğlum 3 yaşında. araları çok uzamasın istiyor bir yanım. babam öldüğünde en büyük destekçim aramızda 4 yaş olan kız kardeşlerimdi. yarın ben gittiğimde aynı duyguyu yaşayıp birbirine destek olacak evlatlarım olsun istiyorum. yaş farkı açılmazsa paylaşımları da fazla olur diyorum. eşim çok fazla kardeş. eşimle arasında yaş farkı olan abileri ablaları ile pek iletişimleri yok. ayrı büyümüş gibi hissediyor. o yüzden de yaş farkının az olması iyi gibi. maddi durumumda uygun 2. çocuk için. bunlar olumlu sayılabilecek şeyler.

zorlanacağımı düşündüğüm konular ise, eşim çok yoğun çalışıyor geceli gündüzlü. genel olarak çocukların sorumluluğu bende olacak. üstelik ben de çalışıyorum. oğluma eltim bakıyor. bir sıkıntımız yok şükür. diğeri olsa şayet eltime versem bakar ama oğlum etkilenir mi?? ya da eltimin evi uzak biraz süt izinlerimde yakında olması mantıklı olmaz mı?? ya veremediğim 6 kilo nolacak?? eşim diyor ki hepsini birden verirsin. ben 2 çocuğa yetemezsem :KK43: evimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım :KK70: bu da olumsuz bir sebep mi ki?? ya kafam çok karışık. bu karışıklık boşa mı acaba akışına mı bıraksam. 2. çocuğu yapanlar gözümde çok yüksekler çok :KK70:
sen kaç yaşındasın?
eğer sen de olumlu bakıyorsan 2. çocuk fikrini erteleme derim ben:))
elbette zorlukları olacak.
olmayacak desek inanacakmısın:))
bu arada sadece 6 kilocuk bahsetmeye bile değmez be ya:))
eltin ikisine birden bakamaz zaten.
oğlunu kreşe verebilirsin.
bebeği eltine baktırabilrisin.
süt izni süresince eltin senin eve gelip bakabilir mi bebeğine?
belki böyle bir çözüm bulursunuz.
aslında bulunur bir çözüm o zamana kadar.
dediğim gibi sen de istiyorsan erteleme

sen kaç yaşındasın?
eğer sen de olumlu bakıyorsan 2. çocuk fikrini erteleme derim ben:))
elbette zorlukları olacak.
olmayacak desek inanacakmısın:))
bu arada sadece 6 kilocuk bahsetmeye bile değmez be ya:))
eltin ikisine birden bakamaz zaten.
oğlunu kreşe verebilirsin.
bebeği eltine baktırabilrisin.
süt izni süresince eltin senin eve gelip bakabilir mi bebeğine?
belki böyle bir çözüm bulursunuz.
aslında bulunur bir çözüm o zamana kadar.
dediğim gibi sen de istiyorsan erteleme

ben 27 yaşındayım. hani büyük konuşmak istemiyorum ama 2 çocuktan sonra düşünmüyorum. tabi hayırlısı olsun.
kreş işine çok olumsuzum zeymur. biz onu denedik ve kötü anılarımız oldu hep. artık anaokulu düşünüyoruz kısmetse.
bir de eltimle baya mesafeli hareket ediyoruz. çünkü birbirimize ihtiyacımız var. aradaki çizgiyi kaçırmıyoruz. onun maddi ihtiyacı var benim de oğluma bakacak güvenilir birine ihtiyacım var. eve gel git olursa o çizgi kaçar malesef. ama şöyle düşüncem var. konu uzayıp sıkmasın diye yazmadım.

bebek doğduktan sonra 3 ay analık iznim var. 6 ay da yarım gün çalışıcam. 6 ayda 1,5 saat iznim var. bebeğe bakacak yakında komşu falan bulursam şayet oğlum anaokuluna başlayana kadar öyle devam ederiz. ondan sonra eltim bakabilir. zaten yabancı olmaz. bildiği tanıdığı bir sima olur eltim. tabi burdan bakınca doğmamış çocuğa don biçiyorum gibi görünüyor ama herşeyi düşünmeliyim Allah nasip ederde olursa sonra çok zorluklar çekerim plansız olursam.

İkinizde istiyorsanız yaparsınız ama illa iki çocuğun arasında ki yaş farkı az olacak diye birşey yok benim de kardeşimle aramla 9 yaş civarı var bir sorun yaşamadık hiç.

işte onu ben kendim direkt yaşamadığım için kestiremedim. sıkıntı olur mu olmaz mı diye. bütün fikirleri değerlendiricem inş ;) zaten konu açıp açmamak da kararsızdım ama şu an iyi ki açmışım diyorum. sağolun.

ben 27 yaşındayım. hani büyük konuşmak istemiyorum ama 2 çocuktan sonra düşünmüyorum. tabi hayırlısı olsun.
kreş işine çok olumsuzum zeymur. biz onu denedik ve kötü anılarımız oldu hep. artık anaokulu düşünüyoruz kısmetse.
bir de eltimle baya mesafeli hareket ediyoruz. çünkü birbirimize ihtiyacımız var. aradaki çizgiyi kaçırmıyoruz. onun maddi ihtiyacı var benim de oğluma bakacak güvenilir birine ihtiyacım var. eve gel git olursa o çizgi kaçar malesef. ama şöyle düşüncem var. konu uzayıp sıkmasın diye yazmadım.

bebek doğduktan sonra 3 ay analık iznim var. 6 ay da yarım gün çalışıcam. 6 ayda 1,5 saat iznim var. bebeğe bakacak yakında komşu falan bulursam şayet oğlum anaokuluna başlayana kadar öyle devam ederiz. ondan sonra eltim bakabilir. zaten yabancı olmaz. bildiği tanıdığı bir sima olur eltim. tabi burdan bakınca doğmamış çocuğa don biçiyorum gibi görünüyor ama herşeyi düşünmeliyim Allah nasip ederde olursa sonra çok zorluklar çekerim plansız olursam.
yani bir çözüm bulunuyor bir şekilde.
bu düşündüğün gibi de yapabilirsiniz.
yaşın da müsait.
benimkilerin arasında 8.5 yaş var.benm oğlumla ikizler arasında.
haliyle zorlukları oldu.
ideali 3-4 yaş civarı bence.

işte onu ben kendim direkt yaşamadığım için kestiremedim. sıkıntı olur mu olmaz mı diye. bütün fikirleri değerlendiricem inş :KK66: zaten konu açıp açmamak da kararsızdım ama şu an iyi ki açmışım diyorum. sağolun.
Zamanıda annemede söylemişler işte yok bir sürü zorluk çekersin yok iki kardeş anlaşamaz aralarında kardeşlik bağı olmaz vs hiç birşey olmadı gayet aramız güzel anneme bunu diyenlerin çocukları anlaşamıyor aksine aralarında 8-9 hatta 10 yaş olan kardeşler tanıyorum gayet güzel anlaşıyorlar ha zorlukları elbette olur olmaz değil misal kardeşim doğduğunda 9 yaşında idim kardeşim sabahlara kadar uyumazdı o zaman da en büyük destekçi babam oldu beni okula götürdü kahvaltımı hazırladı iş yerine giderdi iş yerini açıp tekrar eve gelip beni alıp giderdi bu süreçte eş desteği önemli.

yani bir çözüm bulunuyor bir şekilde.
bu düşündüğün gibi de yapabilirsiniz.
yaşın da müsait.
benimkilerin arasında 8.5 yaş var.benm oğlumla ikizler arasında.
haliyle zorlukları oldu.
ideali 3-4 yaş civarı bence.

3-4 yaş dediğine göre tecrübe konuşuyor ;) ikiz mi hehehe :D ayy maşallah Allah sana güç kuvvet, kuzularada uzun sağlıklı ömürler versin inş. iyiden iyiye ısınmaya başladım bu fikre ;)

Zamanıda annemede söylemişler işte yok bir sürü zorluk çekersin yok iki kardeş anlaşamaz aralarında kardeşlik bağı olmaz vs hiç birşey olmadı gayet aramız güzel anneme bunu diyenlerin çocukları anlaşamıyor aksine aralarında 8-9 hatta 10 yaş olan kardeşler tanıyorum gayet güzel anlaşıyorlar ha zorlukları elbette olur olmaz değil misal kardeşim doğduğunda 9 yaşında idim kardeşim sabahlara kadar uyumazdı o zaman da en büyük destekçi babam oldu beni okula götürdü kahvaltımı hazırladı iş yerine giderdi iş yerini açıp tekrar eve gelip beni alıp giderdi bu süreçte eş desteği önemli.

ewt eşim destek olur Allah'ın izniyle. tabi o anlaşma işi, aileden ve çocukların karakterlerinden kaynaklı aslında da . yine de işte insan acaba diyor ;) inş hayırlısı neyse o olur bizim içinde.

ewt eşim destek olur Allah'ın izniyle. tabi o anlaşma işi, aileden ve çocukların karakterlerinden kaynaklı aslında da . yine de işte insan acaba diyor :KK66: inş hayırlısı neyse o olur bizim içinde.
Oğlunuz ne diyor mesela 3.5 yaşında sanırım hiç kardeş istiyor mu sonuçta çevresinden görüyordur.

Back