Eşimi tanımakta güçlük çekiyorum.Akıl verin lütfen.

..........................

canım bende vajınısmusdum ama allaha çok şükür geçti 8 aylık evliyim şimdide bebek istiyoruz ama polikistli olduğum için biraz uşraşmamız gerekiyormuş zor bir şey vajinismus ama benden size bir tafsiye bir hafta kadar bir ayrı olarak attil yapın bir yakının var ise onun yani na git biraz kafa dağıt çünkü ben çok bunalmıştım be bir hafta kayın validemlerin yanına gittim şehirden uzaklaştım saolsunlar orda kafam baya bir dağıldı ve bir haftanın sonunda eve geldiğimde vajınısmusu yendim biraz herşey kedi elimizde çok kafaya takıyoruz biraz dagıt kafanı böyle giderse allah korusun evliliğinde yıkılır kaç yıllık evlisin

ama sende eşine hemen tavır alıyorsun
yorganı alıp içeri gitmek,sorun mu çözer
yani istiyorsun ki eşin gelsin gönlünü yapsın,özür dilesin
hep kendi isteklerini baz alıyorsun
eşininde beklentileri olamaz mı
zamanla bu eşinde sana karşı ilgisizliğe neden olur
hem ağlamak yerine konuşmayı siz tercih etmiyorsunuz

her kadın gönlünün hoş edilmesini ister
ama her daim yapılan naz aşık usandırır
hem eşin robot değil ki hep aynı davransın
onun istekleri,hataları,yanılgıları olabilir

kendi görüş çerçevenizden az biraz dışarı çıkıp eşinizin tarafından da bakın...

vajinismus psikolojik biliyorsun dimi
zamanla düzelir
ama düzelmesi için çaba sarfetmelisin,sen kaçmayı tercih ediyorsun ve her kaçtığında eşinden ilgi bekliyorsun...

içerik silemezsin,yazılanlar hoşuna gitmedi galiba,aferin iyi yapmışsın mı denmeliydi.biraz da karşımızdakini anlamaya çalışsak herşey daha güzel olurdu

İçeriği niye siliyorsunuz ki????
Neyseki bir arkadaş alıntılamış da ilk mesajı konuyu okuyabildim...
Boşuna eşinize ve kendinize eziyet çektirmişsiniz...
Erkekler olaya bizler gibi bakmazlar,ki bana bu kadar naz yapılsa bir kahve yapar tvde ne var bu akşam diye sorardım....

Son düzenleme:
yazılanlar canınızı sıktı galiba sildiniz yazıyı. ama bi düşünün burda yorum yapan herkes yanlış düşünüyo olamaz değil mi. hatayı bi de kendinizde aramanız gerekiyo bence. sizi eleştirmek yargılamak için yazmıyoruz hiçbirimiz. amacımız bi de diğer taraftan düşünmenizi önermek.ne dememizi beklerdiniz evet eşiniz çok büyük hata yapmış, olmaz olsun böle eş, atın çöpe gitsin dememizi mi. yıkıcı değil yapıcı olmaya çalışıyoruz. lütfen siz de biraz yapıcı düşünün. düşmanınız değil o sizin kocanız ve yaptığı bi hata da yok. sakin düşünün siz de hatanızı anlayacaksınız.

Ayrıca ilgili bir eşiniz var, içini boşalt diye beklemiştir, ilgisiz olsa vurur kafayı yatardı, saat 5 e kadar uyumamış, bellkiki odadan sesinizi dinlemiş belki daha da büyür olay diye gelmemiştir...
Tamam siz de sıkıntıdasınız ancak olumlu tarafından bakmaya çalışın, bırakın eşinizin tarafından bakmayı olumlu tarafından bakın, yemek yok dedim tamam dedi sustu, yeni önemsemedi yemek konusunu elimden ne olursa yemeğe hazır, belki de bişeyler alıp gelecek benim de sevdiğim vb. gibi....

Yanlış anlamanızı istemem ama ben daha okurken daraldım bir de yaşayanı düşünmek lazım.İnsan üzüldüğü noktada falan elbette ilgi bekler ama sizi inanılmaz kıracak,fenalaşma boyutuna getirip saatlerce ağlatacak hiç bir şey yok.
E bence bu durumun eşinizde farkında..Bunun farkında olup daha da sinirlenmediğine şükredin.Bunu asla erkekler hemen sinirlenir vs.gibi algılamayın.Genel olarak insanın çok tahammülü kalmayabilir.Ki bence sizi yalnız bırakıp sakince düşünmeniz için vakit bile bırakmış.
Bu tarz şeyler yaparak ne kendinizi ne eşinizi dolayısıyla evliliğinizi sıkıntıya sokmayın...​

Eşi de çoğu kez geçiriyordur içinden "Eşimi tanımakta güçlük çekiyorum" diye

Aslinda cok sabirli ve ilimli bir insanimdir ama yazdiklarini okurken kendimi tutamadim ve yazmak istedim, ki cok nadiren yorum yaparim konulara.

Bana göre cok simarik davraniyorsunuz...

1. hata: esiniz ne güzel ki sizi arzuluyor (tamam olmasi gereken belki bu ama uzun süreli vajinismus yasayan ciftlerde genelde erkekler
bu durumdan negatif yönde etkilendikleri icin esinden soguyan cok erkek var), hatta bayagi istekli bir sekilde üsteliyor ve siz onu
redediyorsunuz. Zaten durumunuzdan dolayi su an yasayabilecekleriniz kisitli iken azcik uykunuzdan fedakarlik yapmayip esinizi geri cevirmeniz
bana göre yanlis, hatta cok bencilce! Yanlis anlasilmasin: es her istediginde kosulsuz sartsiz ona kendinizi sunmak zorundasiniz demiyorum, ama
zaten zorlu bir sürecten geciyorsunuz; bir de böyle red ederseniz iyice sogukluk girer araniza ve sorununuz cözüldügü zaman bile bu durumdan kurtulmaniz
cok zorlasir...

(Esiniz siz istekli davrandiginizda sizi redetmis olsa ne yapardiniz diye sormuyorum bile; sergilediginiz tavirlardan dünyayi basina yikacaginizi tahmin edebiliyorum!)

2. hata: ufakta olsa yatakta böyle bir gerginlik yasamisken yataktan kalkip, bir de yastik battaniye alip salona gecmeniz cok büyük bir yanlis! Esinizin
bu durumu yanlis anlayacagi belli!

3. hata: tamam yataktan kalktiniz; esiniz gelip "burda mi yatacaksin?" diye sordugunda, ki sorusunda cok hakli bence, "hayir hayatim, sadece uykum kacti,
az tv izleyip gelecegim yanina" diye cevap vermemeniz de cok yanlis bence. Hem madem uykunuz kacti, kalkip odaya gececeginize esinize yaklasip tv izlemekten
daha eglenceli vakit gecirebilirdiniz...

4. hata: tamam tüm bunlar yasandi, peki siz neden tabiiri caizse etinizi kesmisler gibi agliyorsunuz?! Bana bunun sebebini vajinismusdan dolayi cok hassaslastiginizi
bahane olarak göstermeyin sakin; siz zor durumdasiniz da esiniz degil mi?!

5. hata: esinize git diyorsunuz ve gidiyor... e ne yapacakti peki? Kalip yalvaracak miydi "lütfen beni kovma" diye?! Sizde gurur var da onda yok mu?!

6. hata: bence anlamakta cok gec kalmissiniz: hayat sizin etrafinizda dönmüyor, hayatin merkezi siz degilsiniz!

7. hata: öyle agayinca fenalasiyorum falan gibi düsünceleri de kafanizdan atin bir an önce (eger tanisi konmus psikolojik bir rahatsizliginiz yoksa tabii!); herseyin bir
adabi usulu var, aglamanin da!

8. hata: esiniz ne güzel yaptiginiz cocukluklari görmezden geliyor ve ariyor sizi "alisverise gidelim" diyor, siz de ona "yemek yapmayacagim!" diyorsunuz. Yav ne oldu da
yemek yapmayacaksiniz Allah askina, hayret birsey!

Allah esinize sabir versin; size de olaylari baska bir pencereden görme yetenegi...

Acilen hatalarinizi gözden gecirmeniz ve esinizi biktirmamaniz dilegiyle...

Son düzenleme:

Pek bunu yapmam ama beğen butonun olmamasına bir kez daha üzüldüm.Yazdığınız her şeyde çok haklısınız.Durumu en iyi anlatan mesaj olmuş bence.

5 yaşında ilgi çekmek için bağıra bağıra ağlayan çocuklar geldi aklıma

canım yaptıklarının doğru olduğunu söyleyemem ama ama sana bu yanlışlıklar dizisini neyin yaptırdığını çoook iyi anladığımı söyleyebilirim. tam bir buçuk yıl vajinusmusu yaşadım ve psikolojim alt üst olmuştu ... yaşamayanlar pek anlayamaz maalesef...... ben de olur olmadık şeylere kızıyordum ve şimdi geriye dönüp baktığımda eşime karşı bir sürü abuk subuk tavırlar sergiliyordum (ki bu sorununu çözdükten sonra eşine neler yaptığını daha iyi göreceksin ) hele bir de eşim bu duruma karşı anlayışlı davrandıkça karşısında iyice eziliyordum bu da beni daha agresif ve çekilmez yapıyordu ne yazık ki ... bu yüzden eşine karşı neden böyle davrandığını çok iyi anlıyorum ...
şimdi şöyle bir derin nefes alıyorsun, elini yüzünü yıkıyorsun , güzelce hazırlanıp eşinin gönlünü alıyorsun tamam mı canım :) birlikte bu zor günleri aşıp gelecekteki güzel günlerinizle ilgili planlar yapıyorsunuz... benden sana bir abla tavsiyesi ...
bir de bu işin çözümü için bir uzman yardımı almayı da sakın ihmal etme...
güzel günler sizinle olsun canım..

evet konuya en güzel cevabı vermişsiniz beğen butonu olmadığı için sizi

Galiba vajinusmus yaşadığından dolayı eşine karşı çekimserlik, sorumluluk hissediyorsun.
Eşini kendi içinde huzursuz ederek de, benzer suçluluk duygusunu yaşamasını istiyorsun
o duygudan alacağın ilgi için yapıyorsun aslında. hissettiğin vajinusmusum duygusunu ilgi ile bastırmak istiyor olabilirsin.
Konu ile birebir bağlantısı olmadığı halde, anlatımının başında şu kadar zamandır vjnsmsum demen hassasiyetini belli ediyor.

Nasıl ki erkek özel yaşamında hissettiği eksikliği kendisi ile bağdaştırıp, kendini eksik hissediyor, bize göre anlamsız triplere giriyorsa
kadın da öyle. Eşe karşı hissedilen eksiklik duygusunun sebep olduğu kendine öfke, normal zamanda yapmayacağımız tepkiler vermemize sebep olabilir.

Forum manifestosunda yazar, içerik silmek doğru değil. Bunun dışında hislerinin yönlendirdiği gibi davranmışsın.
Üç beş gün, hafta sonra gel tekrar oku. Beğenmekten geri durduğun yorumlar şimdiki gibi katı gelmeyecektir.

arkadasim kusura bakma ama olayi kendin buyutmussun kendin kusmussun kendin aglamissin adam birsey yapmamiski gelip gonlunu alsin dahada yinede gelmis yanina yataga goturmus falan baskasi olsa onuda yapmazdi...

Canım sadece sen mi 8 aydır vajinismus illetiyle uğraşıyorsun? Eşin de uğraşmıyor mu? Takılmış kalmışsın, yok nasıl yanıma gelmedi de ağlamaktan çatladım da. Düşün düşün çatla, kafanda kur, kendini doldur fitille, eşine çemkir.. Bunun sonu yok ki. Ağlamışsın gelmemiş işte. Bu kadar basit. Hepimiz bazen ya beni sevse böyle yapmazdı diye düşünürüz. Haklı bulunmak istiyorsun ama değilsin canım. Sana haklısın deyip gazı verelim git adamı canından bezdir. Zaten bezmiştir de. Vajinismus konusunu da bilemiyorum sanırım ne desek boş, ancak sen çözümleyebilirsin, demek ki eşinin engin hoşgörüsü işe yaramıyor, belki adam zorla yapsa aşmıştınız bu konuyu bilemiyorum ki..

Son düzenleme:
evet bence de sen dert görmemişsin

fazla naz aşık usandırırmış sizinkide usanmaya başlamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…