Takıntılarla ve OKB ile yaşamak çok zordur. Takıntılı - saplantılı düşünceler üzerine size kitap önerisinde bulunabilirim. Psikolog ya da psikiyatr değilim öncelikle , ama size bildiğim ve anladığım kadarıyla birkaç şey sormak istiyorum. Eşiniz suçlayıcı/ manipülatif biri mi? Size karşı onu aldattığınıza dair imalarda bulundu mu? Belki de tüm bu takıntıların gelişmesinde onun üzerinizde kurduğu baskı aktif rol oynadı. Baskıyı direkt bir tavır olarak algılamayın. Belki bazen küçük bir ima , bazen sizi kontrol etme hissi , küçük şeyler de olabilir yani. Size kendinizi sorgulattığı her an bu tarz takıntılı saplantılı düşünceleri beslemiş olacak çünkü. Diğer bir durum ise çalışıyor musunuz mesela , hobileriniz var mı , evde nasıl zaman geçirirsiniz bir gün içinde? Evde sıkılarak ve düşüncelerle mi geçiyor saatleriniz mesela ? Eğer öyleyse bu boşluğu doldurmanızı öneririm. Sosyalleşmemize öneririm. Kendinize bir hobi edinin , çalışıyor iseniz iş sonrası yapacak aktiviteleriniz muhakkak olsun. Kendinizi besleyin. Evliliğinizi de iletişiminizi de , eşinizin size davranış biçimlerini de ayrı ayrı inceleyin gözlemleyin. Sonuçta ilk başlarda böyle değildiniz, bu takıntılar sonradan gelişti değil mi? Onları tetikleyen bir sebep mutlaka olmalı. Mesela mükemmelliyetçi biri misiniz? Belki de sizin hassas kişiliğiniz, eşinizi çok sevmeniz ve kaybetme korkusu yaşamanız da bu takıntıların oluşmasında etkili olmuş olabilir , kendinizi bir dinleyip bunları düşünmenizi tavsiye ederim. Her şey bizim beynimizde ,düşünceyle başlıyor. Çünkü beyin bu şekilde işliyor. Ama durun bir dakika , her düşünce gerçek değildir ve düşünceler doğruyu yansıtmaz çoğu zaman :) Çok sevdiğim bir psikolog var, Beyhan Budak. Takıntılı ve rahatsız edici düşünceler üzerine videoları var YouTubeda izlemenizi öneririm. Ayrıca birine beğeni duymak eşinizi aldatmak anlamına gelmez sevgili hanımefendi. Herkes birilerini beğenebilir, hoş bulabilir. Bundan doğal bir şey yok inanın bana. Eşinizin de beğendiği kimseler olmuştur mutlaka. Şunu da unutmayın. Eşinizi aldatmak isteseniz bunu zaten yaparsınız. Kendinizi de bu denli suçlu hissetmezsiniz. Aldatma fikriniz olsa zaten buraya gelip başlık açmazsınız. Kaygı çok tehlikelidir , hayat kalitenizi ne çok etkilediğini tahmin edebiliyorum. Lütfen bir uzmandan destek alın inanın bana size çok iyi gelecek. Siz özelsiniz ve kıymetlisiniz. Zaman geçip gidiyor, hayat kalitenizi bu denli düşürmesine izin vermeyin bu durumun. Kesinlikle destek almalısınız. Buradaki yorumlar oldukça can sıkıcı ve kırıcı olabilir, sizin gibi ileri düzey takıntı yaşayan birine hiç ama hiç iyi gelmeyecektir inanın bana. Desteği uzmanlardan arayın. Umarım kendinizi çok iyi hissedersiniz ve her şey yolunda ilerler sizin için.