eşime yalan söyledim

erleichda1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
18
5
39
Merhaba, siteye görece yabancıyım ve ilk kez bir şey yazıyorum.

Benim bir arkadaşım vardı 2007'den 2015 Mart ayına kadar kardeşim olarak bildim o da beni öyle bildi. Hatta 2012'deki nikahımda nikah şahitliği yapmıştır. aramızda hiçbir şey asla olmadı olamaz da. kardeşimdir her zaman. ben de onun için öyleyimdir.

Fakat 2015 mart ayında bir kavga ettik kendisiyle, sonra da konuşmadık 2015 ağustos ayına kadar. bana, evliliğime, kocama denmemesi gereken şeyler söyledi öfkeyle. ağır saçmaladı yani.

sonra beni kendi aradı, özür diledi vs. bu ağustos ayında, ama bu arada ben kocama onun beni geri aradığını ve özür dilediğini söyleyemedim, çünkü arkadaşımı zaten sevmezdi - malesef kıskanıyordu - hem de son dediklerinden sonra iyice tilt olmuştu. ben de görüşmeyecektim zaten o arkadaşımla, o ağır saçmalamasından sonra. ama telefonla konuştuk birkaç kez (5 i geçmez bu zamana dek).

eşim "onu bir daha görürsen beni unut" dediği için, arkadaşımın beni aradığını söylemeye çekindim bu tarihe dek. bugün eşim işten erken geldi, yanındayken şans eseri arkadaşım aradı, açmadım telefonu ama durum açığa çıktı. "senden korktuğum için yalan söylemek zorunda kaldım, özür dilerim" dedim, ama güveni eşimin tamamen sarsılmış durumda. buraya yalansız dolansız yazıyorum. yemin ederim.

erkek bir arkadaşım olmasaydı da bir kadın arkadaşım olsaydı bunu yapan, sorun olmazdı. yalan söylemiş olduğum için bana kızıyor haliyle eşim ve hak veriyorum, ama ben de korktum, bir ara söyleyeceğim derken bu zamana geldim. arkadaşımın beni aradığını o gün söyleseydim her şey çok kötü olabilirdi, zaten tartışıyorduk bir de bu eklensin istemedim dediğimde "ne olacak güler geçerdim" dedi ama biliyorum, öyle olmazdı. öyle olsaydı zaten söylerdim ama biz her şeyden sorun yaşayabiliyoruz ne yazık ki. Ben, evi temizlediğimi söylerken, süpürdüğümü ama silmediğimi söylemediğim, bunu söylemeyi unuttuğum için bana "beni kullanıyorsun yalan söylüyorsun" demiş birisi kendisi tam da o ağustos aylarında. söylemeye korktum gerçekten.

ne yapabilirim? eşim ben ne yapsam güven sıkıntısı olan birisi, bu tür salakça şeyler de bunu daha körüklüyor malesef.

Cevap için teşekkürler, evet söylemeyi istedim ama o ara çok saçma şeylerden olay çıkıyordu evde, bir de bu adamın adını bile duymak iyice havayı gerer diye söylemedim. arkadaşımla eskisi gibi değiliz zaten olamayız da artık. ölümüne küs kalmak gereksiz geldi, öyle kardeşim diyemem artık kendisine, ama eski bir arkadaşım, aramış ve birkaç kez daha aradı, ama daha ötesi olmadı olamaz da. öyle bir bağ kalmadı sıkı dostluğa dair.

Esinizin kizmasi cok normal, keske esinin sozunu dinleyip arkadasina bi sekilde resti cekseymissin. Esinin madem bir guven sorunu var, ozaman daha dikkatli davranmaliydin.

Gecip karsisina samimi bir sekilde sucunuzu kabullenmenizi tavsiye edebilirim sadece. Ayrica esine o arkadasina karsi nasil bir tavir takinmani istedigini sor, daha once gorusmeyeceksin dediyse ozaman o arkadasina 'uzgunum, buraya kadarmis dostlugumuz' de ve esinin arkasinda ol.

Eşinizden neden korktunuz ki , çok ilginç?
Durum bundan daha kötü olmazdı. Arkadaşınız ilk aradığında paylaşacaktınız durumu ilk hatayı orada yapmışsınız.

Eşiniz şu an kendisini kandırılmış hissediyor, gücenmesi çok normal. Kolay gelsin umuyorum düzelir aranız.

Şimdi bütün alıntıları,bütün biz çok özgürüz bayanlarını göze alarak diyorumki;

BEN kendi adıma evli insanların farklı cinslerle arkadaşlık ilişki kurmasını pek benimsemiyorum.yani evli çiftler olur görüştüğümüz ama ben kendi adıma eşimin bir bayanla arkadaşlık yapmasını istemem.
Oda benim istemez..

Dar görüşlü olarak düşünebilirsiniz belki ama benim düşüncem bu yönde..

Ben kaldıramam öyle eşim biriyle arkadaş olucak telefonlaşıcak görüşücek bilmem ne..zaten hamurumuzda kıskanclık mevcut son derece:)

Oda istemez kabul edemez benim öyle bir erkekle samimi olmamı ..
Evliyseniz en yakın arkadaşınız eşiniz olmalı bence bi erkek olarak..

Seni yalan söylemeye iten eşinin ta kendisi. Yazdıklarının belki farkında değilsin ama eşinde büyük bir problem var farkında mısın? "Beni kullanıyorsun yalan söylüyorsun" çok ağır bir cümle ve bunu yeri silmediğin için işitiyorsun,çok tuhaf!

(Sorunlu biri olduğu için asıl konuna bile odaklanamadım açıkçası)

Evet daha önce "onunla görüşeceksen beni unut" gibi tavırlar takınmıştı eşim.
arkadaşımı artık çok da ciddiye almadığım için böyle bir boşluk oluştu. hata ettim biliyorum telefonunu açarak. ama arkadaşımın da anlık öfkeyle saçmaladığını da biliyordum aslında. ondan da aslında küslüğü uzatmak gereksiz gelmişti.
çok üzgünüm, onu çok iyi anlayabiliyorum da... güvenini kazanmak istiyorum ama zaten güven sıkıntısı yaşayan biri, hep yaşamış, çok zor... ne yapabilirim?

son konuda esınız haklı ama çok asırı da detaycıymıs

Ben, evi temizlediğimi söylerken, süpürdüğümü ama silmediğimi söylemediğim, bunu söylemeyi unuttuğum için bana "beni kullanıyorsun yalan söylüyorsun" demiş birisi kendisi

bu cümleyi kurmus birisi sizi hiçbir şekilde anlamayacaktı üzerine gitmeyin bı kere net konusun bıdaha konuyu açmayın o kişiyle de görusmeyın

Aynı şeyi eşin yapmış olsa
Aaa sen o kızla görüşürsen beni unut dediğin halde görüşmüş cnm, seni gözden çıkarmış demek ki o kız daha önemli vs. aldatıyora kadar giderdi bu konu

Sen açıp kibar kibar yazınca evet eşin seni yalan atmak zorunda bırakmış oldu
Ya görüşme ya saklama diyorum ben hala hele de senin eşin genel olarak güven problemli biri, evi silmenin kullanılmayla alakasını çözemedim bile ben ama niye bu kadar güvensiz sence ?

Suçluluk duymanızı gerektirecek bir durum göremiyorum. Eşinizden önce başlamış bir dostluğa eşiniz müdahale edemez, edememeli. Kendisi istemiyorsa görüşmez. Eşinizden sonra da başlasa, yakınlarınızla paylaşımlarınıza ancak siz karar verebilirsiniz.
Birlikte tavır almışsınız, siz fikir değiştirmişsiniz ve söyleyememişsiniz. Olabilir, sizi anlayacaktır. Anlamak zorunda. Herkesin gönlü bir değil.

son nuda esınız haklı ama çok asırı da detaycıymıs

Ben, evi temizlediğimi söylerken, süpürdüğümü ama silmediğimi söylemediğim, bunu söylemeyi unuttuğum için bana "beni kullanıyorsun yalan söylüyorsun" demiş birisi kendisi

bu cümleyi kurmus birisi sizi hiçbir şekilde anlamayacaktı üzerine gitmeyin bı kere net konusun bıdaha konuyu açmayın o kişiyle de görusmeyın

evet bu cümle ve daha bir sürü cümle var bu şekilde. güven sorununun örneği olsun diye özellikle yazdım. sorunun büyüklüğünü anlatmak için. eşim haklı bu konuda bence de... cevap için teşekkür ederim. bir başıma kaldım, ne yapacağımı bilemedim ilk kez burayı bu şekilde kullandım, cevapların her biri arkadaşlarımla konuşuyormuşum gibi geliyor, teşekkür ederim tekrar her birinize ve size tekrar tekrar

Aynı şeyi eşin yapmış olsa
Aaa sen o kızla görüşürsen beni unut dediğin halde görüşmüş cnm, seni gözden çıkarmış demek ki o kız daha önemli vs. aldatıyora kadar giderdi bu konu

Sen açıp kibar kibar yazınca evet eşin seni yalan atmak zorunda bırakmış oldu
Ya görüşme ya saklama diyorum ben hala hele de senin eşin genel olarak güven problemli biri, evi silmenin kullanılmayla alakasını çözemedim bile ben ama niye bu kadar güvensiz sence ?

ailesinde genel olarak bu tür kullanma gibi hareketler alışkanlıklar mevcut. ayrıca özel mevzu ama, ailede ayrılıp ebeveynlerden birinin eşim küçücük bebekken gitmesi durumu var. kadınlara güvensizlik, ailesinden ve benden önceki yarım yamalak ilişkilerinden kaynaklanan bir şey. ben eşime hak veriyorum bu arada. cevap için teşekkürler

Ben eşimin samimi kız arkadaşı olmasını istemem, kabul etmem.
Haliyle kendisi de benim samimi erkek arkadaşım olmasını istemez.
Madem aramış söyleyecektiniz.
Sonuçta arayan karşı taraf, siz değilsiniz.

ailesinde genel olarak bu tür kullanma gibi hareketler alışkanlıklar mevcut. ayrıca özel mevzu ama, ailede ayrılıp ebeveynlerden birinin eşim küçücük bebekken gitmesi durumu var. kadınlara güvensizlik, ailesinden ve benden önceki yarım yamalak ilişkilerinden kaynaklanan bir şey. ben eşime hak veriyorum bu arada. cevap için teşekkürler
Bu durumu için bir uzmandan yardım alsa iyi olur
Ne bileyim böyle hayat daha zor, evi sildim veya silmedim kocama anlatmam ki ben unuttuysam kullanıyosun dese gel sen sil derim sanırım. Bunda senin hatan yok onu aşmak için yardım alması lazım geçmişin acısını senden ya da başka bi kadından çıkaramaz
Ama evet bu kanka olayında haklı, güven sarsılacak bi olay.

Seni yalan söylemeye iten eşinin ta kendisi. Yazdıklarının belki farkında değilsin ama eşinde büyük bir problem var farkında mısın? "Beni kullanıyorsun yalan söylüyorsun" çok ağır bir cümle ve bunu yeri silmediğin için işitiyorsun,çok tuhaf!

(Sorunlu biri olduğu için asıl konuna bile odaklanamadım açıkçası)

ya, paniklediğimde hata yapıyorum. sürekli saçma şeylerden tartıştığımızdan, bu telefon beni panik etmişti. söyledmedim. salakçaydı. ve anlıyorum dediğinizi de, biliyorum, tuhaf şeyler yaşadık malesef hala da yaşıyoruz ara ara. kolay olduğunu söyleyemem. teşekkür ederim cevap için.

X