- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.145
Merhaba,
13 yıllık evliyim. Eşimle hep para sorunlarım oldu. eşimden gizli ailme yardım ettim. Kendi maaşımdan geçmiş borçlarımı ödedim. Çocuklarımın doğumunda takılan altınlarını da borç ödemek için eşimden habersiz bozdurdum. Eşim maaşımı vermemi isteyince de ona maaşımı verebilmek için kendi geçmşten gelen borçlarımı ödeyemedim ve zor duruma düştüm. Eşim şimdi ben de para ve çocukların altınları olduğunu sanıyor. Onu oyalıyorum ancak para bulamadığım için yerine koyamıyorum. Eşime itiraf edersem kesin boşar beni. BU durumda çocuklarımın velayetini almam engel olabilir mi? Biri 9 diğeri 5 yaşında 2 kızım var. Kendisinden maddi hiçbirşey talep edemem ancak anlaşmalı da boşanmaz. Çekişmeli o boşanma davası açarsa ben nelerle karşılaşiabilirim. Eşim Cumhuriyet savcılığına gidip benim para durumlarımı araştıracağını söylüyor. Mahkemenin de bu durumda bana ceza vereceğini ve çocukların velayetini kendisi alacağını söylüyor. Nelerle karşılaşabilirim. Eşime tüm gerçekleri söylemek istiyorum ama tepkisinden çok korkuyorum. Ancak artık bu mutsuzlukla da yaşamak istemiyorum çok bunaldım....
Onu bunu bilmemde konu sahibinin yaptiklatini kocasi yapsaydi burada taş taş üstünde kalmazdi. Aileye yardim yapilir ama borca girerek ve eşten gizlenerek yapilmaz.evlenince bu ailelerle bağın kopması gerektiğini düşünmek ne saçma aile o elin adamı/kadını bırakabilir yani garantisi yok o zaman insan gene ailesine sığınır elbette yeri gelince maddi destek olunacak. bundan dolayı boşanmak isteyene de kapıyı göstermek gerekir.
hiçbir güç beni ailemden ayıramaz.
hele elin adamı için aileme tepki koyamam.
ha sizin borç meselesi de tasarrufla çözülebilir.
Onu bunu bilmemde konu sahibinin yaptiklatini kocasi yapsaydi burada taş taş üstünde kalmazdi. Aileye yardim yapilir ama borca girerek ve eşten gizlenerek yapilmaz.
Kusura bakmayin ben eşimi elin adami olarak göremem o benim ailem. Eşimle durumumuz müsade ettiği sürece ailelere yardim ederiz ama elimizde yoksa yapacak bir şey yok. Yardim yapamiyoruz diye kopukluk olacaksa olsun. Sizin düşüncenize saygi duyuyorum. Benim eşim benden gizli bir iş çevirse çok zoruma gider ve güvenim sarsilir.eş karşıysa eşten gizli de yapılır yani eş dediğin kim ki elin adamı daha dünkü herif için seni bunca yaşa getirmiş aileye sırt çevrilirse orada sıkıntı çıkar. evlilikte çiftlerin bağı önemli ama bu aileyle de kopukluk yaşamak anlamına gelmez.
eş dediğin elin adamı mı??eş karşıysa eşten gizli de yapılır yani eş dediğin kim ki elin adamı daha dünkü herif için seni bunca yaşa getirmiş aileye sırt çevrilirse orada sıkıntı çıkar. evlilikte çiftlerin bağı önemli ama bu aileyle de kopukluk yaşamak anlamına gelmez.
eş dediğin elin adamı mı??afedersiniz ama o "elin adamı" dediğiniz insanı koynunda yatıyoruz her gece nasıl söylersiniz böyle bir lafı? eş dediğin çekirdek aile yani ailenin temeli anne baba evlendikten sonra geniş aile kısmına giriyor ilkokul bilgilerinden de hatırlayacak olursak. eşini elin adamı olarak gören birinin de evliliğinin mutlulukla devam etmesinin mümkün olmadığına inanıyorum nacizane fikrim.
Kusura bakmayin ben eşimi elin adami olarak göremem o benim ailem. Eşimle durumumuz müsade ettiği sürece ailelere yardim ederiz ama elimizde yoksa yapacak bir şey yok. Yardim yapamiyoruz diye kopukluk olacaksa olsun. Sizin düşüncenize saygi duyuyorum. Benim eşim benden gizli bir iş çevirse çok zoruma gider ve güvenim sarsilir.
Boşanma aşamasına gelince ya da eş aldatınca dövünce öyle bir elin adamı olduğunu anlıyorsunuz ki.. zaten onlar da bizi elin kızı olarak görüyor. yoksa bu kadar pervasız davranabilirlermi?
mutlu evlilik demek eşe her seferde boyun eğmek değildir. hayat ne gösterir bilemezsin sonuçta ne kadar zamandır tanıyorsunuz ki onu ama aileniz en az 20 senedir sizinle.
ben görürüm. ailem zor durumda kıvranırken ben eh ne yapalım diye eşimin koynunda gönül eğlendiremem. ailem önceliklidir çünkü o eş aldatabilir dövebilir güvenemem ama aileme güvenirim.
eşinizle ne sıkıntılar yaşadınız bilmiyorum ama yaşamışsınız belli. ben eşimi düşman gibi her an sırtımdan vurabilecek biri gibi bir hain gibi görmüyorum. evet söylediklerinizin hepsi mümkün hepsi olabilir bir gün aldatıladabilirim, dayak atmaya da teşebbüs edebilir eşim, boşanadabiliriz ama ben bunları düşünerek hayatımı zehir edemem. eğer öyle bir durumla karşılaşırsam evliliğimi bitirir önüme bakarım. ama sırf ihtimaller üzerine koynumdaki eşe yılan muamelesi yaparak yaşayamam ki normal olan da bu.
denmeli ama.. saygısızlık onur kırıcı hareket varsa o evliliğin devam etmesi çok anlamsız. Rabbim kimseye göstermesin tabi ama...eşe yılan muamelesi yapmak olmaz zaten ancak her ihtimali düşünmek lazım bir de başa gelince öyle kolay boşanırım ederim denemiyor her zaman. ben sadece evlendik diye ailemizi silmek zorunda değiliz demeye çalışıyorum.
parayı tamamen aileme destek olmak için ahrmaıştım onlara destek olurken bir yandan da eşime maaşımı vermem gerekince yetişemedim tabiiki eşim aileme tepkili olduğu için daha fazla ezilmemek ve ailemi ezmemek için anlatamadım şimdi de çok geç nasıl açıklarım bilemiyorum ki borçların hiçbirini bilmiyor geçenlede tesadüfen öğrendi ondan gizli aileme destek olduğumu kıyamet koptu ama onun da hiç anlayışı yok ki
Allah size kolaylık versin her an aldatılmayı ve dövülmeyi beklemekle hayat geçmez.Boşanma aşamasına gelince ya da eş aldatınca dövünce öyle bir elin adamı olduğunu anlıyorsunuz ki.. zaten onlar da bizi elin kızı olarak görüyor. yoksa bu kadar pervasız davranabilirlermi?
mutlu evlilik demek eşe her seferde boyun eğmek değildir. hayat ne gösterir bilemezsin sonuçta ne kadar zamandır tanıyorsunuz ki onu ama aileniz en az 20 senedir sizinle.
ben görürüm. ailem zor durumda kıvranırken ben eh ne yapalım diye eşimin koynunda gönül eğlendiremem. ailem önceliklidir çünkü o eş aldatabilir dövebilir güvenemem ama aileme güvenirim.
bu ne biçim evlilik yawpara muhabbeti yüzünden kesin boşanırız mantığı