eşime yalan söyledim

Ben olsam tum hatami kabul eder, esimle konusur, uzlasma yoluna giderdim. Ama o guveni tekrar saglamak sana dusuyor. Bosanma falan dusunme, ikna etme yollarini dusun. Olmus bi kere, cozum bosanmak olmamali.

Ayni sey bende de vardi. Dukkanim vardi isler kotuye gidince esimden gizli dugun altinlarimi bozmaya basladim. Yerine koyarim derken derken hicbir sey kalmadi,dukkan devredilemedi kapandi falan. Esimde arsa alalim ne kadar altinimiz var bende nakit ekleyim ustune yapalim falan dedi hep geveledim. O zamanlar yasadigim sikintiyi hic unutmam her gun caresizlik bunalim. Sonra bir gun karsima aldim anlattim agladim. Kizdi,kustu cok sukur 2-3 gun sonra gecti kuzginligi senin mihrindi karismaya hakkim yoktu dedi ve kapandi konu. Anlat arkadasim,icine dert olacagina kizsin kussun.. ama bosanma konularina gelecek kadar icini sikma. Inan tam senin durumundaydim,oyle ki soyleyemeyecegim bosanayim ne yapayim falan diyordum caresizlik her seyi dusunduruyor insana. Durustluk iyidir. Sende anlat. Allah yardimcin olsun

Ailen esinizden gizli kendilerine yardim ettiginizi biliyor mu? Peki yine bu yuzden bosanma durumu oldugunun farkindalar mi?

Bir kere en başından hata sizde bir açıdan. Neden derseniz yalan söylemişsiniz. Ben evli değilim ama evlenirsem ve eşim bana yalan söylerse boşanma sebebimiz o olur başka hiç bir şey değil. Para pul yerine konulur elbet. Altın dediğiniz nedir ki gerekirse 3-5 yıl dişimi sıkar borcumuzu öderdim. Ama bana yalan söyleyip arkamdan iş çeviriyorsa ne o bana güveniyordur ne evliliğimize ne de bana saygısı vardır. Kusura bakmayın ama yaptığınız doğru değil.

Ailenizin borçlarına gelince dizi büyütmüş olabilirler tabi ki her anne baba bu sorumlulukla yükümlüdür ama siz onların borçlarını öderken kendiniz yük altında kalıyorsanız bu sizin ileride evliliğinizin bitmesine yol açacaksa ve çocuklarınızın altınlarını bile onları ödemek için harcıyorsanız aileniz de çok sorumsuzdur.

Böyle birşeyle yükümlü değilsiniz. Ailenize destek çıkmak başka birşey. Destek çıkayım derken kendi yuvanızı yıkmak başka birşey. 13 yıldır eşinizin arkasından iş çeviriyorsanız, maddiyatınızı bozuyorsanız siz de de suç var.
Eşim anlayışsız diyemezsiniz kendisini tartışmaya zorlayan sizsiniz.
Onunda savcılığa gitmesi doğru değil kötü bir cümle olmuş.
Ama iki tarafta böyle cümleler kullanıp boşanma sonrasını bile düşünüyorsa o evlilik zaten bitmiş demektir.

Valla hatalısın ama cumhuriyet savcılığı senin para durumunu araştırmaz. Eşinden gizli para harcadın diye de ceza vermez. Velayette de çocukların en iyi olacağı durum gözetilir. Sırf bu para meselesi durumu etkilemez. Ama baba daha iyi bakacaksa çocuklara öyle verilebilir. Eşin de az fena değil yani...

Sizin durumunuz yoksa aileye niçin yardim ediyorsunuz? Eşinizden gizli iş çevirmişsiniz. Aynisi size yapilsa ne yapardiniz?

Onu bunu bilmemde konu sahibinin yaptiklatini kocasi yapsaydi burada taş taş üstünde kalmazdi. Aileye yardim yapilir ama borca girerek ve eşten gizlenerek yapilmaz.

Onu bunu bilmemde konu sahibinin yaptiklatini kocasi yapsaydi burada taş taş üstünde kalmazdi. Aileye yardim yapilir ama borca girerek ve eşten gizlenerek yapilmaz.

eş karşıysa eşten gizli de yapılır yani eş dediğin kim ki elin adamı daha dünkü herif için seni bunca yaşa getirmiş aileye sırt çevrilirse orada sıkıntı çıkar. evlilikte çiftlerin bağı önemli ama bu aileyle de kopukluk yaşamak anlamına gelmez.

Kusura bakmayin ben eşimi elin adami olarak göremem o benim ailem. Eşimle durumumuz müsade ettiği sürece ailelere yardim ederiz ama elimizde yoksa yapacak bir şey yok. Yardim yapamiyoruz diye kopukluk olacaksa olsun. Sizin düşüncenize saygi duyuyorum. Benim eşim benden gizli bir iş çevirse çok zoruma gider ve güvenim sarsilir.

valla eşim benden gizli ailesine yardım etse ben de kıyameti koparırım! büyük kavga çıkarırım yani ben el miyim benden niye gizliyor? ailesine yardım edecekse söylesin bakalım para durumuna yapabileceğimiz yardımı birlikte yapalım. büyük ayıp etmişsiniz. bir de çocukların altınını harcamışsınız çocuğun hakkıdır o annem 20 sene saklamış abimin sünnet altınlarını evlendiğinde götürdü verdi. benim doğumdaki altınlarla da bilezik yapmış bana taktı. siz eşinizi aile olarak görüp benimseyememişsiniz bence çok hatalı buldum sizi

eş dediğin elin adamı mı?? afedersiniz ama o "elin adamı" dediğiniz insanı koynunda yatıyoruz her gece nasıl söylersiniz böyle bir lafı? eş dediğin çekirdek aile yani ailenin temeli anne baba evlendikten sonra geniş aile kısmına giriyor ilkokul bilgilerinden de hatırlayacak olursak. eşini elin adamı olarak gören birinin de evliliğinin mutlulukla devam etmesinin mümkün olmadığına inanıyorum nacizane fikrim.

Boşanma aşamasına gelince ya da eş aldatınca dövünce öyle bir elin adamı olduğunu anlıyorsunuz ki.. zaten onlar da bizi elin kızı olarak görüyor. yoksa bu kadar pervasız davranabilirlermi?
mutlu evlilik demek eşe her seferde boyun eğmek değildir. hayat ne gösterir bilemezsin sonuçta ne kadar zamandır tanıyorsunuz ki onu ama aileniz en az 20 senedir sizinle.

ben görürüm. ailem zor durumda kıvranırken ben eh ne yapalım diye eşimin koynunda gönül eğlendiremem. ailem önceliklidir çünkü o eş aldatabilir dövebilir güvenemem ama aileme güvenirim.

eşinizle ne sıkıntılar yaşadınız bilmiyorum ama yaşamışsınız belli. ben eşimi düşman gibi her an sırtımdan vurabilecek biri gibi bir hain gibi görmüyorum. evet söylediklerinizin hepsi mümkün hepsi olabilir bir gün aldatıladabilirim, dayak atmaya da teşebbüs edebilir eşim, boşanadabiliriz ama ben bunları düşünerek hayatımı zehir edemem. eğer öyle bir durumla karşılaşırsam evliliğimi bitirir önüme bakarım. ama sırf ihtimaller üzerine koynumdaki eşe yılan muamelesi yaparak yaşayamam ki normal olan da bu.

eşe yılan muamelesi yapmak olmaz zaten ancak her ihtimali düşünmek lazım bir de başa gelince öyle kolay boşanırım ederim denemiyor her zaman. ben sadece evlendik diye ailemizi silmek zorunda değiliz demeye çalışıyorum.

Aileye yardim edilir ama yükle borcun altına girip ne var ne yok satıp köseye sıkışana kadar olmaz bu iş yok okuttu yok ailem o ,esim elin adami diyende bir zahmet evlenmesin elin adami veya elin kizi sizin aileniz yuzunden yaptiginiz birton borcun ceremesini cekmez ..(birde gizli)
Helede arkadan iş cevirerek
Cok merakli olan oturur evinde sayar parayı babasina ,istedigi borcada girer . Zorla mi evleniyorsunuz sanki

denmeli ama.. saygısızlık onur kırıcı hareket varsa o evliliğin devam etmesi çok anlamsız. Rabbim kimseye göstermesin tabi ama...

konu sahibi maaşını niye eşine veriyor acaba? hala buna cevap vermemiş. ortaklaşa verdiğiniz bir birikim kararı mıydı bu konu sahibi?

Eşiniz altın ve para için sizi boşayacaksa boşasın zaten maddiyat üzerine evlilik olurmu üstelik ortada çocuk var biraz güvenin kendinize sizinde maddi özgürlüğünüz var eşinize bunu vermek zorunda değilsiniz üstelik eşiniz para hesabı yapıyorsa korkmayın sizide boşamaz Maaş eksilir diye

Ne tuhaf maasi o size getircegune siz veriyosunz.ailenizn ihtiyaci varms olabilir vermissnz gizli sakli para icin es bosamkta nedir arkadas size nasil bi korku vermis onxesindeki siz velayeti bile dusunur olmussnz evlilik bumudur ya sknti esinizde boyle korku vermeseydide sizde yalan soylemzdnz uyuz oluyorum boyle adamlra kusura bkmyn

Allah size kolaylık versin her an aldatılmayı ve dövülmeyi beklemekle hayat geçmez.

bu ne biçim evlilik yaw para muhabbeti yüzünden kesin boşanırız mantığı

Mesele para muhabbeti değil ki. Senin de kocan arkandan bunca iş çevirse, çocuğunun altınlarını-evinin rızkını bu şekilde harcasa sende boşanma durumuna gelirsin. Mesele para değil, mesele yalan dolan. Kim bi daha güvenebilir ki böyle birine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…