eşime yalan söyledim

DEMCA

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2015
8
0
49
Merhaba,
13 yıllık evliyim. Eşimle hep para sorunlarım oldu. eşimden gizli ailme yardım ettim. Kendi maaşımdan geçmiş borçlarımı ödedim. Çocuklarımın doğumunda takılan altınlarını da borç ödemek için eşimden habersiz bozdurdum. Eşim maaşımı vermemi isteyince de ona maaşımı verebilmek için kendi geçmşten gelen borçlarımı ödeyemedim ve zor duruma düştüm. Eşim şimdi ben de para ve çocukların altınları olduğunu sanıyor. Onu oyalıyorum ancak para bulamadığım için yerine koyamıyorum. Eşime itiraf edersem kesin boşar beni. BU durumda çocuklarımın velayetini almam engel olabilir mi? Biri 9 diğeri 5 yaşında 2 kızım var. Kendisinden maddi hiçbirşey talep edemem ancak anlaşmalı da boşanmaz. Çekişmeli o boşanma davası açarsa ben nelerle karşılaşiabilirim. Eşim Cumhuriyet savcılığına gidip benim para durumlarımı araştıracağını söylüyor. Mahkemenin de bu durumda bana ceza vereceğini ve çocukların velayetini kendisi alacağını söylüyor. Nelerle karşılaşabilirim. Eşime tüm gerçekleri söylemek istiyorum ama tepkisinden çok korkuyorum. Ancak artık bu mutsuzlukla da yaşamak istemiyorum çok bunaldım....

Geçmişten gelen borçlar ne kadar ve borcu ki böyle eşinizden sakladınız.
Ayrıca sizin hiç bi bir birinize sevginiz yok direk boşanmaya çekişmeli ye anlaşmalıya getirdiniz konuyu.
Birde çocuğunuzun altınlarını bozdurmuşsunuz. Aileniz aç açıktamıydı da eşinizden gizli para verdiniz.Birde borcunuz varken.
Ben hiç anlamadım sizi ama eşiniz ne yapsa yerden göğe kadar haklı olur

parayı afedersiniz ama sevgiliyle yememişsiniz ki borç ödemişsiniz bu korku ney. sırf borç ödedi ve ailesine yardıme tti diye bukadar korkmayın bence. çocukların velayetini bu yüzden alabilir mi sanmıyorum . orda da kötü bişey yok

çok kötü olmuş borcu borçla kapatmışsın gibi olmuş...
aslında eşine düştüğün durumdan çok pişman olduğunu anlatman en doğrusu..
yada altınları bulamıyorum demekten başka şansın yok..

parayı tamamen aileme destek olmak için ahrmaıştım onlara destek olurken bir yandan da eşime maaşımı vermem gerekince yetişemedim tabiiki eşim aileme tepkili olduğu için daha fazla ezilmemek ve ailemi ezmemek için anlatamadım şimdi de çok geç nasıl açıklarım bilemiyorum ki borçların hiçbirini bilmiyor geçenlede tesadüfen öğrendi ondan gizli aileme destek olduğumu kıyamet koptu ama onun da hiç anlayışı yok ki

bu bariz saygısız bir evlilik.. sadece sizin gizli iş yapmanız değil böyle bir durumda direk boşanmayı hatta boşanma sonrası bile olacakları düşünmek bile evliliğe yapılmış bir saygısızlık..
eşinizle aranızda gram sevgi ya da güven kalmadı mı da maaşınızı vermediğiniz için sizi cumhuriyet savcılığına şikayet edecek.. neyin borcu bu yıllardır bitmek bilmeyen ben orasını da tam anlayamadım..
bir de çocuklarım diyorsunuz ne kadar geçmiş ki bu borç hala bitmemiş..
bence daha sağlıklı bilgiler verseniz biz de daha güzel yardımcı olabiliriz size..

aynen öyle oldu zaten borcu borçla kapatmaya çalışırken bu zor duruma düştüm aslında çok iyi bir yerde çalışıyorum düzenli iyi bir gelirim var kendi maaşım bana kalsaydı sadece birkaç ay hi,ç bu duruma düşmezdim

En doğrusu karşınıza oturtun ve sakince anlatın. Ayrıca bu borç ne için ki bu kadar zamandır bitmiyor ?

tüm bunları çözüp eşimin güvenini yeniden kazanmam lazım ama nasıl

aileme aylık yardım borçlarımı kapatmak için aldığım krediler
aslında rakam gelirime çok yüksek değil amatopluca bulunmuyor

eşim her ay hatırımı sormadan maaşı bankaya yatırıp yatırmadığımı sorguluyor kendi herşeyi kontrol altında tutmak istiyor ona göre bize biriktiriyoe aslında her eksiğimiz alıyor evimize düşkün ama sadece beni biraz rahat bıraksa bu kadar yönetmeye çalışmasa daha anlayışlı olsa ben de onu karşıma alıp konuşabilirdim sorunları konuşmaya çalışırken bana kendini savunma diyor duruyor ben de susup kendi yağımda kavrulmaya devam ediyorum çok mutysuzum hayattan zevk alamıyorum bu içinde bulunduğum durum hayatımı kabusa çeviriyor

Geçmişten ne gibi borcunuz vardı da hep maaşlarınız ona gitti?

Siz sonuçta çocuklarınıza kötü bir anne olmamışsınız ki; 3 -5 altın harcadın, ailene yardım ettin diye, çocukların velayetini neden kaybedesin?

Eşinle konuş bence...gizli kapaklı iş yaptığın için suçlusun. Sonuçta senin maaşın olmadan geçinebiliyormuşsunuz. Altınları vaad ettiğin süre içinde yerine koyacağını söz verebilirsin. O sadece seni korkutup, itiraf ettirmek için tehditvari konuşmuştur. Çat diye 2 çocuğunun annesi boşanır mı?

Cok ayip etmissiniz.
Aynisini esiniz yapsaydi ne kadar uzulurdunuz degil mi?
Esiniz ne yapsa yeridir..

aileme aylık yardım borçlarımı kapatmak için aldığım krediler
aslında rakam gelirime çok yüksek değil amatopluca bulunmuyor

o zaman ailenden rica et onlar sana yardım etsin şimdi. bir de miktarı söyleseniz ona göre bir şey derdik

velayeti falan alamaz. merak etmeyin.
ben de eşimden gizli anneme yardım ediyorum.
babam vefat etti, annemin bi evi bi de az bi emekli maaşı var. ne yapayım, yıllarca beni okutmuş etmiş, gizlice para, erzak giyecek elimden geldiğini alıyorum. ben de çalışıyorum bu arada.
benim de eşim annemle anlaşamıyor.
arkadaşım ne kadar yardım ediyosun. eşin öğrenirse iyice ailenden nefret eder. kardeşin falan yokmu, o borcu kapatsa sen ona ödesen, ya da bi arkadaşın.

Eşinizden gizli saklı şeyler yapmanız hiç iyi olmamış... Keşke zamanında eşinizle karar vererek yapsaydınız o ödemeleri... Arkasından iş çevirmiş oldunuz eşiniz bu saatten sonra size güvenir mi?

ya ben seni çok iyi anlayabildim. eşin tüm para yönetimini eline almış. modern köle olmuşsun. ailene bi istediğini alamadıktan sonra, maaş kartını alıp paran kendin çekip alamadıktan sonra ne anlamı var yıllarca okumanın.
ama bence yine eşine çaktırmadan hallet bu işi yoksa eşin bi daha sana güvenmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…