- 10 Ekim 2014
- 31.657
- 141.681
-
- Konu Sahibi eftelya2015
Ben asla yaptirmam dovme, sinirim cok marifetmis gibi dovme yaptirmasi+sadece kendisinin ve cocugunun adini yazdirmasi+madem yaptiriyon benide animsatcak isim olur evlilik tarihi olur bisi kazitabilirdi sembolik olarak...
Canim ben anlatamıyorum galiba...Kalıcı değişiklikte fikir almak lazım saç boyası kalıcı değil ki.dovme kalıcı ama.neden oraya takıldınız ki ? örneklendirme yaptım estetik de olabilirdi mesela
Ölen kişi bekarsa aileye soruluyor mesela.işte sizin bu dediğiniz çok farklı bi şey. yahu adam ölmüş töbe ,ona soramayacaklarına göre en yakını eşi ,eşine sorcaklar . ona sorma şansları yok yani.....
Tamam onu anladım canım peki neden sorma gereği duyuyor olabilirler söyler misin?işte sizin bu dediğiniz çok farklı bi şey. yahu adam ölmüş töbe ,ona soramayacaklarına göre en yakını eşi ,eşine sorcaklar . ona sorma şansları yok yani.....
yoo gayet güzel anlatıyorsunuz. ama şunu anlamıyorsunuz fikir almakla sormak aynı şey değil.Canim ben anlatamıyorum galiba...Kalıcı değişiklikte FİKİR ALMAK lazım saç boyası kalıcı değil ki.dovme kalıcı ama.
Estetik de kalıcı. Tabiki fikir alınmalı. Sağlık sorunu hariç mesela nefes alamiyorsun ameliyat olacaksın esin hayir diyor hadi ordan dersin o zaman.ama ben Lopez poposu yaptiracagim ya da göğüs ölçümü buyutecegim kucultecegim vb. SORULMASI lazim bence.
Adam gitmiş dövme yaptırmış ne yaptiracak ne yazdiracak belli değil. Böyle birseyin sorulmamasini ben anlayamıyorum.
İlişkilerin yüzeyselliginden kaynaklanabilir.
Kişi ölmüş olduğu için var. Hayattayken kimseye sorulmuyor.Tamam onu anladım canım peki neden sorma gereği duyuyor olabilirler söyler misin?
Çünkü vücuduna söz söyleme hakkın var.
nedenini söylüyorum işte aaaaTamam onu anladım canım peki neden sorma gereği duyuyor olabilirler söyler misin?
Çünkü vücuduna söz söyleme hakkın var.
Bu kölelik değil birbirinin fikirlerine beğenilerine saygı duymaktadır.vucudunda habersiz değişiklik yapmak bence adam yerine koymamak ve saygisizlik tir. Herhalde adam onu yaparsan seni picaklarim demeyecek öyle adamla zaten ne işim olur.ama diyorsa canım ben hoş karsilamiyorum yaptirmani istemiyorum rahatsız olurum.Benim vücudumda kimsenin söz söyleme hakkı olamaz. Haber veririm ama asla izin almam. Eş demek köle demek değil. Kıllı gezmek istersen seni zorla kimse ağdaya götürmez en fazla arkandan dedikodu yapılır gezebilirsin yani.
Ne demek ya ben dövme yaptırmak isteyeceğim eşim izin vermeyecek kıyamet kopar valla.
Fikrimi alsa bu kadar tepkili olmazdim. Beni animsaticak birseyide bu dovme olayina eklememis olmasi da beni manen uzdu, yoksa dusuncede gecen bir durum olsa istemezdim boyle bisi...Bu kölelik değil birbirinin fikirlerine beğenilerine saygı duymaktadır.vucudunda habersiz değişiklik yapmak bence adam yerine koymamak ve saygisizlik tir. Herhalde adam onu yaparsan seni picaklarim demeyecek öyle adamla zaten ne işim olur.ama diyorsa canım ben hoş karsilamiyorum yaptirmani istemiyorum rahatsız olurum.
Ben onu yaptırmam.
Ayrıca sizin dediğiniz gibi bir sorma izin vermeme olayı yok ki adam direk gidip yaptirmis
İzin almak degil danismak fikir almak es bunun icin vardir gerci i hicbi konuda bana danismaz kafaya koyar yapar gelir ama dovme kalici bisi atiyorum kizil renk sac sevmiyo bem seviyorum ilk tanistigimiz dada sacim kizildi ama su an kahve sevmiyo diye kizil yapmiyom bende dovme sevmeyebilirdim ...Benim vücudumda kimsenin söz söyleme hakkı olamaz. Haber veririm ama asla izin almam. Eş demek köle demek değil. Kıllı gezmek istersen seni zorla kimse ağdaya götürmez en fazla arkandan dedikodu yapılır gezebilirsin yani.
Ne demek ya ben dövme yaptırmak isteyeceğim eşim izin vermeyecek kıyamet kopar valla.
Bakın sabahtır aynı şeyi yazıyoruz ben de haber verilmesi ve fikir sorulması taraftarıyım. Ama yaptırabilir miyim diye izin almam. Mesela eşim dövme yaptırmak istediğini söylese kendim için onun bu fikirden vazgeçmesini asla istemem.Bu kölelik değil birbirinin fikirlerine beğenilerine saygı duymaktadır.vucudunda habersiz değişiklik yapmak bence adam yerine koymamak ve saygisizlik tir. Herhalde adam onu yaparsan seni picaklarim demeyecek öyle adamla zaten ne işim olur.ama diyorsa canım ben hoş karsilamiyorum yaptirmani istemiyorum rahatsız olurum.
Ben onu yaptırmam.
Ayrıca sizin dediğiniz gibi bir sorma izin vermeme olayı yok ki adam direk gidip yaptirmis
İzin almak degil danismak fikir almak es bunun icin vardir gerci i hicbi konuda bana danismaz kafaya koyar yapar gelir ama dovme kalici bisi atiyorum kizil renk sac sevmiyo bem seviyorum ilk tanistigimiz dada sacim kizildi ama su an kahve sevmiyo diye kizil yapmiyom bende dovme sevmeyebilirdim ...
Bak bu örneği beğendim. ..ama buna da cevabım varyoo gayet güzel anlatıyorsunuz. ama şunu anlamıyorsunuz fikir almakla sormak aynı şey değil.
sizin dediğiniz izin almak gibi bi durum fakat ben örneğin burnumu diyelim- bu örneğimi de beğenmemezlilik etmezsiniz umarım.- beğenmiyorum ciddi anlamda bu şekilde mutlu değilsem söyleyeceğim şey şudur benim yaptırma gibi bir imkanım var yaptırcağım derim .çünkü öyle mutlu olacağım benim bedenim sonuçta aynı bedeni paylaşıyormuşuz gibi davranmanın mantığı yok ki
Canim güzel bilgiler vermissin...esin allah korusun organ bağışladı hayattayken.karti var.sen hastanedesin bekliyorsunuz allah korusun.nedenini söylüyorum işte aaaa
çünkü ona sorma gibi bi şanları yok ha sizin dediğiniz gibi olsaydı yaşarken öldüğümde organ nakli yaptırmak istiyorum diyen insanların da eşinden izin almak gerekirdi ama öyle bi durum yok ben öldüğümde organlarımı naklettirmek istiyorsam benim kararımdır. ama iş işten geçmişse kime sorcaklar ....