• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime olan sevgim bitti...

safiye03434

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2013
22
1
16
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım..günlerdir yassam mı yazmasam mı diye düşündüm.çok zor durumdayım yaklaşık 1,5 yıldır içim de taşıyorum..omuzlarım da bu yükü taşıyorum fakat gün geçtikçe ağırlaşıyor ve mutsuzlaşıyorum aynaya baktığım da eski beni göremiyorum yaşamaktan zevk almıyorum...

bundan 1,5 yıl önce eşimle evlendik çok zor şartlar da evlendik gerçi evlilik denemez ama kısacası aileler anlaşamadı eşimin ailesi yüzünden birsürü olay yaşandı..biz benim ailemin desteğiyle evlendik evlendiğimiz hafta eşimle tartışmalar başladı en güzel günlerimiz kavga tartışmayla sonuçlandı..2 defa ciddi şekilde tartışmamızın ardından boşanmaya karar verdim baba evine dönmeye karar verdim eşimin birdaha olmayacak sözleriyle yapamadım aslında ona inandığımdan değil dedim ya güç bir şekilde evlendik benim çok hatalarım oldu...bu hatalarıma rağmen ailem benim arkamda oldu bana destek çıktılar..bu yüzden baba evine dönmeme sebebim eşime inandığımdan değil henüz yedi evliydim ne olur ne derler dul mu kalacağm bu yaşta?? sabrettim...eşimin yüzünden ailemle aram açıldı 1 yıldır görüşmedim kendimce kendimi sorguladım kafam da belki de dul kalmayı çok büyüttüm kendi kabuğuma çekildim gün geçtikçe içten içe eşimii suçladım evliliğimizi gözden geçirdim olmuyordu yürümüyordu.ben 24 eşim 37 yaşında.. belki yaş farkındandır dedim ama değil yaşına göre bana göre olgun değil evliliğimizn ilk aylarında ailesiyle okadar iyidi ki hep beni ve ailemi konuşuyorlardı kaynanamın görümcemin dolduruşuna gelip benmle tartışıyordu içime atıyordum çünkü başarmıştı yalnızdım...ailemle görüşmüyordum ezdikçe eziyordu...benmle yaşadığı herşeyi her anı annesine anlatıyordu samimi arkadaşlarına anlatıyordu ben duydukça daha çok sinirleniyordum arkadaşlarının yanında beni rencide ediyordu ailemi küçük düşürüyordu arkadaşları da istediği gibi espiriye vurup bana ve evliliğime gönderme yapıyordu susuyordum eşimi izliyordum erkek gibi adam gibi eşine sahip çıkmasını bekliyordum fakat o çocuk ruhluydu ne yöne çekersen o yöne gidiyordu...eşimin ilk evliliği değilim daha önce evlenp boşanmış...ben gerçekten çok sevdim 2 yıla yakın flört ettik onu görünce ki o heycanım onu özlemelerim..hiçbiri yok artık kendime de ona da zaman verdim kendimce ama maalesef ne kendimi ne de evliliğimi kurtaramadım...eşim hep beni dul kalmayla tehdit etti...ben dul kalmaktan değil ben başaramamaktan, ben artık kimseye güvenememekten korkuyorum..aylardır kafam da şunları düşündüm ailemle barışıp kendimi affettiirip boşanmak...ailem haklıydı babam haklıydı ama ben dinlemedim sevdim sadece masumanece sevdim ama eşim kendi elleriyle beni kendinden soğuttu...hergün yaşadıklarımızı düşünüyorum bana yaşattıklarını bana yaptıkları haksızlıkları öyle bir an geliyor kii nefret ediyorum..kendi içimde düşünmekten sdece omuzumda yükü benim taşımamdan yoruldum çünkü eşimle konuşamıyorum ne zaman konuşsak hep o haklı oluyor kendince...yada konuşma tartışmaya dönüşüyor kırıp döküyor..bana şiddet uygulamasa da kalbimi kırışları beni anlayamaması bu evliliği,sevgimi bitirmeye yetiyor...son birkaç aydır düzelme gördüm üstüme titrer oldu ama bana geçmişi unutturmuyor içimde hep korkularım var şüphelerim var ya yine değişirse...evlendiğimzden buyana ne zaman eşime güvendiysem hep yarı yolda kaldım ne zaman bana söz verse tutamadı güvenim çok zedelendi..boşanmayı ciddi şekilde düşünmeme,birgün tartıştık bana kötü bir espiri yaptı bende kırıldım ve özür bile dilemedi normal konuşmaya çalıştı bende konuşmadım soğuk davrandım sonra da kırgınlığımıbelirttim bağırdı...çağırdı sonra da bana dedi ki bak ben ilk eşimden de vazgeçtim senden de geçerim sonra bidaha evlenirim ondan da geçerim beni tınlamayan bir kadın benim hayatım da olamaz dedi bende dedim yaptığın espiri saygısızcaydı aynı şeyi ben sana desem hoşuna gider mi dinlemedi bile...sonra dediği bak dedi benim hayatım da bir kadın var ama görüşmüyorum ona evli olduğumu evli olduğum sürece seninle görüşmeyeceğimi ama eşimle olurda boşanmaya karar verirsem seninle görüşeceğimi söyledim dedi..başımdan kaynar sular döküldü karşımda ki nasıl olurda benm eşim olurdu sonra sabah ben hiç birşey söylemedim o konuştukça cevap verdim ve gece söylediklerini söyledim senden beni sinir etmeseydin dedi hayatında biri varsa ben giderim dedim beim duygularımla oynama dedim..ve gece beni sinir etmek için öyle söylediğini söyledi bir yandan inanmıyorum bir yandan da belki görüşüyordur diyorum ama hiç öyle bir izlenim vermiyor birde dediği doğruysa diyorum hangi kadın bir erkek böyle dese onu bekler diyorum çelişkideyim...aslın da benim için çokta önemi yok artık..kendimi herşeye hazır hissediyorum beni evliliğimiz boyunca çok yaraladı artık sözleri canımı acıtmıyor sadece kendime kızıyorum hatalarıma...bu evliliği bitirmeyi artık isteme sebebim hayatım da artık daha fazla birşey kaybetmek istemiyorum ama başarabilir miyim bilmiyorum arkadaşlar...tek isteğim güç kendi ayaklarımın üstünde durabilmek..boşanan veya boşanmayan ama mutsuz olan arkadaşlar siz olsaydınız ne yapardınız çok sevip sevdiğiniz için herşeyi geride bırakıp hayal kırıklığına uğrasaydınız ve sevginizin bittiğini hissetseydiniz ne yapardınız...ailemi çok kırdığım için yüzüm yok kendime kızıyorum affederler mi diyorum bilmiyorum tek bildiiğim ailemi çok özlediğim bana destek çıkacak olanların yine onlar olduğu...

evlilikte en önemli iki şey olan saygı ve sevgi kavramları sizin evliliğinizde ne yazık ki son bulmuş...bundan sonrası devam ettirmek için çok zor olacak....
en çok eşinizin başka bir kadın meselesi can yakıcı...neler yaşadığınızı az çok hissediyoruz yazınızda bu izlenimi görebiliyoruz...
fakat ne olursa olsun son şans olmalı diye düşünüyorum...çünkü eşiniz son zamanlarda iyi davranmaya başlamış ve bu bi işaret olabilir...denemekte fayda var diye düşünüyorum allah yardımcınız olsun...

evlilikte en önemli iki şey olan saygı ve sevgi kavramları sizin evliliğinizde ne yazık ki son bulmuş...bundan sonrası devam ettirmek için çok zor olacak....
en çok eşinizin başka bir kadın meselesi can yakıcı...neler yaşadığınızı az çok hissediyoruz yazınızda bu izlenimi görebiliyoruz...
fakat ne olursa olsun son şans olmalı diye düşünüyorum...çünkü eşiniz son zamanlarda iyi davranmaya başlamış ve bu bi işaret olabilir...denemekte fayda var diye düşünüyorum allah yardımcınız olsun...

teşekkür ederim okadar çok şey yaşadım ki yazabildiğim kadarını aktardım yazamadıklarım içimdekiler ona olan kırgınlıklarım geçmiyor çok sabrettim o da bunu biliyor farkında ama eskisi gibi olamıyorum eskisi gibi sevemiyorum..

yazan arkadaşıma katılıyorum sevgide saygıda bitmiş... biraz daha süre verin bence baktınız bir değişiklik yok çocukta yokken bu işi bitirin yoksa olan size olucak ve anladğım kadarıyla söylediği şey bence doğru başka bir kadın olabilir çünkü bu kızdırmak için söylenmez herkes eşleriyle kavga ediyor ama hiçkimse böyle bişey söylemez ortada bişey yoksa ama bu var olduğunu gösterir bence...ailenizle aranızı sıcak tutun ufaktan pişmanlıklarınızı da yansıtın huzursuzluklarını hoş herkes hata yapabilir onlar sizin aileniz tükenmenize seyirci kalamazlar ki aileniz destek çıkmış bu evliliğe eşinize karşıda sessiz kalın ağır olun tavırlı olun bence belki düzelir değerlerinin farkına varır hatasının farkına varır ne ayıp bişey yaptıkları yazıkkk:26:

Kısa ve net cevap verme mi ister misin ?

Ben olsam çekmezdim...Canıma yazık..Eşin sana olan saygısını kaybetmiş patavatsız iflah olmaz aymaz bir insan kılığına bürünmüş umurunda bile değil..Kıymetsiz misin sen ?

konuyu başından sonuna dek okurken anladım ki eşiniz sizi;gerçek manada hak etmiyor...
her zaman bir evliliğin yıkılmadan evvel son bir şansı hak ettiğini düşünürüm, fakat yazdıklarınızdan ve yazamayıp hissettirdiklerinizden anlaşılıyor ki eşiniz sizdeki tüm krediyi tüketmiş..
yazdıklarınız içerisinde en çok içerlediğim ; eski eşimi bıraktım seni de onun gibi bırakırım, birini daha alır onun da bırakırım diyebilmesi, çok incitici bir söz olmuş...ve çok sinir edici bir cümle, o beyefendi eşlerini ne zanndiyor ki bir eşya gibi; alıp kolayca bırakmaktan bahsedebiliyor..kusura bakmayın ama bu sözünü ben çok incitici buldum..
umarım hakkınızda en hayırlı olan kararı verirsiniz, yaşınız çook genç, size karşı saygısını yitirmiş birisi ile koca bir ömrü çürütmezsiniz umarım...
hayat sizi, sizi hak edecek birisi ile buluşturur inşaAllah..

merak ettiğim bir konu var, siz eşinizle boşandıktan sonra mı yoksa evliykenmi tanıstınız? ve boşandığı eşinden boşanma sebebini biliyormuydunuz? kimse basit bir sebepten yuva yıkmaz bence, boşanmış insanlara yada evliliğini bitirmek üzre olan insanlara yaklaşırken aynı şeyin sizin de başınıza gelebileceğini düşünerek (ki başkasıyla da evlenirim nolacak ilk değilsin son değilsin mantalitesinde bir adam eşiniz) daha temkinli olmak da fayda vardı, her boşanmış kişi suçlu değildir fakat bence neden boşandığı çok önemli bir konu. kadın dediğin nedir elinin kiri diye düşünüyor olsa gerek ki sizi, ailesi ve arkadaşlarının yanında küçük düşürüp duruyor. önceki evliliğinden dersler çıkarmalıydınız zannımca, boşanmanız en doğrusu gibi geliyor bana, mutlu bir gelecek göremedim bu ilişkide, çizeceğiniz yolda Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
bak ben ilk eşimden de vazgeçtim senden de geçerim sonra bidaha evlenirim ondan da geçerim beni tınlamayan bir kadın benim hayatım da olamaz dedi bende dedim yaptığın espiri saygısızcaydı aynı şeyi ben sana desem hoşuna gider mi dinlemedi bile...sonra dediği bak dedi benim hayatım da bir kadın var ama görüşmüyorum ona evli olduğumu evli olduğum sürece seninle görüşmeyeceğimi ama eşimle olurda boşanmaya karar verirsem seninle görüşeceğimi söyledim dedi.....

Hepsini geçtim de şu lafları duydugum an,
dervişin fikri ne ise, zikri de odur der boşanırdım!

Son zamanlarda üzerime titriyor dedin.
Ben olsam bu kadar çektim son şans bu iyi hallerini de denerdim.
Ama bu son olurdu bozarsa kendini bitirirdim..
Çok gençsin canına yazık..

merak ettiğim bir konu var, siz eşinizle boşandıktan sonra mı yoksa evliykenmi tanıstınız? ve boşandığı eşinden boşanma sebebini biliyormuydunuz? kimse basit bir sebepten yuva yıkmaz bence, boşanmış insanlara yada evliliğini bitirmek üzre olan insanlara yaklaşırken aynı şeyin sizin de başınıza gelebileceğini düşünerek (ki başkasıyla da evlenirim nolacak ilk değilsin son değilsin mantalitesinde bir adam eşiniz) daha temkinli olmak da fayda vardı, her boşanmış kişi suçlu değildir fakat bence neden boşandığı çok önemli bir konu. kadın dediğin nedir elinin kiri diye düşünüyor olsa gerek ki sizi, ailesi ve arkadaşlarının yanında küçük düşürüp duruyor. önceki evliliğinden dersler çıkarmalıydınız zannımca, boşanmanız en doğrusu gibi geliyor bana, mutlu bir gelecek göremedim bu ilişkide, çizeceğiniz yolda Allah yardımcınız olsun.

merhaba öncelikle konumu okuyup yorum yaptığınız için teşekkür ederim...eşim ile tanıştığım da eşinden boşanmıştı 4 yıl olmuştu boşanalı..bana boşanma sebebini anlattı kendi hatalı yönlerini de anlattı.ama ben dedim ya hata yaptım ki seviyorum deyip evlendim ailem istemiyordu ama yine de evliliğime destek olmuşlardı..

Sevgi-saygı bittiyse,aynı ev de böyle bir muameleye maruz kalıyorsanız,
çekmek için geçerli tek bir neden göremiyorum ben.
Bence eşiniz ailenizle olan küslüğünüzden faydalanıp,ezmeye çalışıyor.
Utanmadan,arada ki yaş farkının olgunluğunu taşımadan,vicdansızca...
Ailenizle barışın,boşansanız da,boşanmasanız da.

Sevgi-saygı bittiyse,aynı ev de böyle bir muameleye maruz kalıyorsanız,
çekmek için geçerli tek bir neden göremiyorum ben.
Bence eşiniz ailenizle olan küslüğünüzden faydalanıp,ezmeye çalışıyor.
Utanmadan,arada ki yaş farkının olgunluğunu taşımadan,vicdansızca...
Ailenizle barışın,boşansanız da,boşanmasanız da.

çok bekledim olgunluğunun farkına varsın..ben onun için birçok şeyden fedakarlık yaptım çalışma hayatıma son verdim kendi ayaklarımın üstünde bile durmamı istemiyor kendi ev ortamında çalışıyor iş çıktıkça şehir dışına çıkıyor çoğu zaman beni de götürüyor onun dışın da hep aynı evdeyz çok söyledim çalışayım belki herşey daha iyi olur sıkıldığımı dile getirdim çünkü benm ailem uzakta eşimin aile bağları kuvvetli değil ki kalabalık bir aile yapısı yok..yani adam benm kendime güvenm olmasın diye ayaklarımın üstünde durmamı dahi istemiyor!!

eşinin söylediği laflar senin onun canını sıktığı için değil düşünüp taşınılmış söylenmiş laflar ne kadar ağır ben biriyle görüşüyorum sende ayrılınca görüşücem onunla
bence git ailenle barış o adamdan ayrıl zaten adam kendi yolunu yapmış seni boşar başkasını alırmış evleneceğide hazır görüştüğü kişi
daha gencsin anne olmak mutlu olmak hakkın

eşinizin beden yaşı 37 olmuş ama zeka yaşı sanıyorum halen 7 de kalmış..

çok can yakıcı şeyler yaşamışsınız,allah yardımcınız olsun.

ve her erkeği aynı kefeye koymayarak,istisnalar hariç diyerek her zaman diyorumki..

evlenirken on kere,evlenmiş boşanmış bir erkekle evlenirken yüz kere düşünün..

o adamdan bir cacık olmaz...
ailene telefon aç ilk önce, çok özlediğini özür dilediğini onlarsız yapamayacağını söyle....
sonra git ayaklarına tekrar özür dile... sonuçta ipsiz sapsız bir adam için ezdin.... onları... özür dilemekten gocunma
eşin tarafından sürekli sindirilmen seni kendine güvensiz çaresiz bırakmış belliki... ama insan başa geldi ilk zamanlar bocalayıp sonra hayata tutunuyor... ozmanlar hemde böyle ezilmezsin... bir erkek tarafından bu kadar değersiz hissedilmez... en azından bu yöndeki psikolojik baskın azalır...
ayrıca dul olmaktan korkma.... etrafımda görüyorum çok dul var... birşekilde hayatlarına devam ediyorlar...
hele bir komşumuz 4 çocuğuyla istanbulda tek başına ayakta kaldı... ne ailesi sahip çıktı ne kocası... ve hep köyde yaşamış biriydi

Son düzenleme:
Adama bak ikinci evliliğim bundan da ayrılmayayım düşüneceğine yok senden de ayrılırım, yok biri var giderim..defol git deseydin sende..Sinir oluyorum bu erkeklere ne sanıyorlarsa kendilerini.Canım tamam sevdiğin için bi hata yapmışsın evlenmişsin, bir hata yaptın dşie bunu ömrün boyunca çekmek zorunda değilsin..herkes hata yapar, sen istermiydin böyle olsun...bence hiç düşünem kendini de daha fazla ezdirme..boşan gitsin...hemde de ben seni bırakıyorum die..Ailen senin hala ailen yinede sana kucak açarlar eminim ben.kimse çocuğu üzülsün istemez..anlatırsın durumunu...sakın ailem ne der die düşünme..emin ol ailen herkesten çok düşünür seni..böyle şerefsiz bi adam içinde değmez kednini yıpratmaya..başkasıyla evlenirmiş...ha kızlarda bekliyordu zaten 2 kez evlenip boşanan bi adam gelsede evlensem diyorlardı..evlneirse de evlensin bi adam kötüyse ne yaparsa yapsın mutluluk onu bulmaz emin ol..Kötü insanlara cehennem sadece öbür tarafta değil, burdada var..

cevabım gayet net ben bu adamı şak diye boşarım. üzülmek için mi evlenıyoruz ya
bu arada nıye ailenızle görüşmüyorsunuz merak ettım?

merhabalar
8 ay evli kaldıktan sonra evi terkettim. 3 aydır eşimden ayrı yaşıyorum evden sadece kıyafetlerimi alarak çıktım 20 gün önce dava açtım eşim ve eşimin tarafından 3 aydır kimse iletişime geçmedi. dava açtıktan sonra avukat tuttum. evdeki bana ait olan eşyaları (çeyiz-az da olsa birkaç giyim eşyası kaldı) almak için karşı tarafa haber vermeden gidip alabilir miyim?çünkü kimseyle yüzyüze gelmek istemiyorum. avukatım hala evlisin orası senin evin anahtarın var kimse birşey diyemez dedi. ama ben yine de çekiniyorum, haksız bir iftiraya uğramaktan korkuyorum. en kısa zamanda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. nasıl bir yol izlemeliyim?

kızlar hepinize çok teşekkür ederim gerçekten..ben çok düşündüm ama benim eşimle hayat geçmez insan tartışamıyor bile hep içime atıyorum tartışma konusu olunca hep o bağırıp çağırıyor çok şiddetli kavgalarımız oldu..adamın bir günü bir güne sığmıyor davranışları çok farklı...çalışma ortamı desen yok adam iş çıktıkça gidiyor çoğu zamn bende gidiyorum ama onun dışında sürekli aynı yerdeyz ben çalışmak istedim maddi açıdan ve psikolojik açıdan iyi olur dedim kesin katı kuralı karısı çalışamazmış!!bir yığın borçları var bende destek olmak istedim bir köşeden tutalım dedim yaş geçiyor dedim ne yaparsak gençken yaparız diyorum hiç mantıklı düşünmüyor hep ailelerden destek bekliyor bende hata ailemi dinlemedim!! daha 2 ay evliyken tartıştık babamlar boşan dedi bu adamdan hayır gelmez dedi ailemin maddi açıdan sıkıntıları yok babam altına araba vereyim kendine iş yeri aç gel yanımıza dedi ben dinlemedim o dönemlerde deli gibiydim boşanmak istemedim bu yaşta dul kalmaktan korktummm o ne der bu ne der hep bunları büyüttüm kafam da inanın şimdi çoook pişmanım bu adamla bir ömür yürümez...

Back