- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Ben böyle hayal etmemiştim amaValla canım ilk cicim ayını bizde ilk bir ay yaşadık sonra birden yaşlıların evliligine döndü
Peki eşin öyle yapınca sen ne yapıyosun canım?Benim de kısmen buna benzer konuma bakabilirsin.
Benim eşim de uc asagi bes yukari boyle davraniyor. Hatta evliligimizin baslarinda daha mesafeliydi sonra daha ilgili olmaya basladi. Evlilik baslarda erkekleri geriyor. Adapte olmakta zorlaniyorlar. Ayrica sabahlari yatakta oynasmamasi, sarkili turkulu kahvalti hazirlamamasi sizin istekleriniz. Esiniz bu sekilde istemiyor demek ki. "Sevginin kriteri sizin istekleriniz degil!" 6 yillik evliliyim, ozellikle ilk senelerde esim sizinki gibi davranirdi ama ben sevgisinin bittigini hicbir zaman dusunmedim. Belki de sık bogaz etmedigim icin evliligine daha hizli adapte oldu. simdi daha farkliyiz.. Bence beklentilerle alakali sorunlarinizin temeli..Evet artık böyle düşünmeye başladım ya yoksa üstümüzde kara bulutlar mı dolaşıyor ben anlamadım..
Çoğu tanısma hikayelerinden farklı bir tanısma hikayemiz oldu çok sevdik aşık olduk birbirimize ve evlendik evlendik ama sanki bir senede o aşk bitti heyecan bitti saygı deseniz o da arada bi gidiyo..aklım çok karışık bazen diyorum eşim beni hala seviyor mu acaba..
İşi gereği zaten yoğun calısıyor ama kalan zamanlarında ise elinde telefon göz tvde aklı başka yerlerde..tamam bazen telefondan işlerini takip ediyor ona bişey demiyorum ama genelde bi insan yanında gözlerinin içine bakan karısının yüzüne bakmaz mı bi iki laf etmez mi gelip sarılıp öpmez mi
Eşin ya hayat arkadasın en yakının olmus artık yani ondan beklemeyeceksin de kimden bekleyeceksin
Tamam insanız sonuçta o an keyfimiz olmayabilir konusmak istemeyebiliriz ama her zaman bu böyle..suratına bakmamak nedir yani göz teması kurmamak..
Bir de her an gergin eşim yani her an herşeye sinirlenebiliyor ben onu bi türlü yumuşatamadım genel tarzı agır gülmez fazla ama güzelce de konustum gerilmek yok sinirlenirsen çık bi hava al gel ama yok..sadece bana bu kadar tepkili sinirli..tamam bazen ben kızdırıyo olabilirim ama bazen de agzımı açmamısım bile yine mesafeli yine soğuk yine sinirli..belki de bu yüzden hamile kalamadım, stres gerginlikk.,kendisi bebek te çok istiyo sürekli adet günlerimi her ay takipte ama diyorum ki bak hayatım stres gerginlik olmucak bebek olmazmıs diye konusuyorum tamam diyo ama değişmiyo..
Mesela sabah uyanıyoruz günaydın hayatım diyorum güzelce öpüyorum filan..adam sadece günaydın diyo gülümsüyo kalkıyo..o an bekliyorum hani ne biliyim yatakta biraz bana sarılsın sıkıştırsın şebeklik yapsın gülelim filan sonra kahvaltı hazırlasın bana ya da beraber şarkılarla türkülerle kahvaltımızı hazırlayalım neşeli sohbetle yiyelim içelim..ama bunlar bende sadece hayalzor şeyler bu isteklerim beklentilerim..sen yap sen yaklaş diyeceksiniz ama hep ben hep ben tek taraflı mutluluk olur..
Ben eşimin sadece cinsellik için yaklaşmasını istemiyorum bu zamana kadar konustum bunları söyledim ettim ama yok
Sadece aklıma şu takılıyor; insan karısına bukadar soğuk nasıl durabilir ki? Nasıl ayrı gayrı oturur evde, nasıl sarılmaz öpmez öpmeden işe gidebilir ne biliyim gözlerne bakmaz güldürüp şakalaşmaz vs vs..evlenince böyle mi oluyormus cidden yoksa evlilik aşkın büyüsünü mü öldürdü ya da evlenince eşim değişti mi
sonuç olarak; eşim evlendikten sonra imzayı garanti olarak gördüğü için ilişkimizde artık eski hassasiyeti şefkati ilgiyi saygıyı sevgiyi göstermemeye başladı..hem de daha ilk seneden..daha ilk seneden evliliği 30senelik evliliğe dönüştürdü bişeyler yapılması lazım ama ne
Ya ne biliyim muska büyü vs inanırım bide eşimin tarafı küçük yerde yaşıyo geçmişte falcıya hocaya vs gitmişler..aklıma artık bu tarz seyler mı yaptılar acaba diye geliyo..Yani cok mutsuzsan boşanabilirsin sonucta caresi olmayan bir dert degil cokmu seviyorsun cocuklarmi var tam bilemiyorum tabi ama gencsem ve bu sekilde yasamak istemiyorsan bosanirsin cok fazla secenegin yok bosanamam diyorsan boyle yasamayida kabul edecek dert etmeyeceksin muskayla falan alakasi yok odunlastirma buyusu diye buyu duymadimcokta inanmam oyle seylere zaten adamin huyu bu belliki
Peki eşin öyle yapınca sen ne yapıyosun canım?
Evet cok haklısın ama nişanlıyken bu kadar yapmıyodu dediğim gibi evlenince daha sıkı fıkı oluruz samimiyet olur diyordum..karısıyım sonucta tamam ben de cok asırı ilgiden hoslanmam cok sarmas dolas sevmem sokakta zaten yapmam ama evdeyiz ya özel alanımız kimse yok evimizde oynasmıcaz sımarmıcaz sohbet muhabbet gülüşmücez nerde yapcaz nezaman yapcazBeklentinizi karşılayacak mizaçta bir adamla yollarınızı birleştirseydiniz keşke..
Forumda okuduğum %80 'lik kısım evli ve mutsuz, adam elmadır sen mandalina olsun ben mutlu olacağım diyorsun..
Aslinda hayatta karsimiza cikan problemlerde eger elimizden geleni yaptigimiza inaniyorsak sadece 2 secenek var ya bu deveyi gutmek ya bu diyardan gitmek deveyi guderkende diyardan giderkende sonuclarina katlanmaktan baska care yok siz bu ikisinden birini secme asamasindasiniz fazla dallanip budaklandirmadan buna yogunlasin bence artisini eksisini dusunun karar verin derim benYa ne biliyim muska büyü vs inanırım bide eşimin tarafı küçük yerde yaşıyo geçmişte falcıya hocaya vs gitmişler..aklıma artık bu tarz seyler mı yaptılar acaba diye geliyo..
Baska evli arkadaslarımızla görüşüyoruz onların eşlerine bakıyorum nasıl davranıyo diye,.gayet karısına gülüyo adam mesela sürekli eşine güleryüzle konusuyo şakalaşıyolar yanımızda sonra elini tutuyo sarılıyo bide benimkine bakıyorum resmi dairede memur gibiyiz
Benim beklentilerim aşırı değilki zor da değil olması gereken şeyler..gülüşmek oynasmak samimiyet ben mutfaktayken gelsin sarılsın beni öpmeden işe gitmesin bana hep tatlı dil güleç olsun bunlar zor mu? Evimiz resmî daire gibiBenim eşim de uc asagi bes yukari boyle davraniyor. Hatta evliligimizin baslarinda daha mesafeliydi sonra daha ilgili olmaya basladi. Evlilik baslarda erkekleri geriyor. Adapte olmakta zorlaniyorlar. Ayrica sabahlari yatakta oynasmamasi, sarkili turkulu kahvalti hazirlamamasi sizin istekleriniz. Esiniz bu sekilde istemiyor demek ki. "Sevginin kriteri sizin istekleriniz degil!" 6 yillik evliliyim, ozellikle ilk senelerde esim sizinki gibi davranirdi ama ben sevgisinin bittigini hicbir zaman dusunmedim. Belki de sık bogaz etmedigim icin evliligine daha hizli adapte oldu. simdi daha farkliyiz.. Bence beklentilerle alakali sorunlarinizin temeli..
Aynen biz de sabah atıstık benimki de ne arama ne mesaj bişey yol şuan,.ben de aramayı düşünmüyorumDediğim gibi şu telefonu elinden bırak artık diyorum, bazen bırakıyor bazen dediğim gibi akşama kadar çalışıyorum, şurda araba bakıyorum ne var diyor..
O öyle dediği zaman ben de kabuğuma çekilip sessizliğe gömülüyorum..
TV izliyorum biraz, sıkılıp kalkıp gidip başka odada başka şeylerle meşgul olmaya çalışıyorum..
Daha dün akşam tartıştık, şuan aramız bozuk mesela ne bir mesaj ne bir arama hiçbir şey yok..
Önceden böyle yapınca üzülüyordum, artık buna takmamayı öğrendim..
Paşa gönlü bilir diyorum, yazarsa cevap atıyorum , yazmazsa tek kelime dahi yazmıyorum..
Beni aramıyorsun, msj atmıyorsun vs tarzında da hiç bir talepte bulunmadım..
Bunları sırf ben diyorum diye yapacaksa hiç yapmasın zaten, bi kıymeti yok
Eşimi seviyorum yani boşanma söz konusu değill..ben sadece bana yakın olsun samimi olsun gülsün gözlerime bakarken yani bana hep tavırlı soğuk durmasın evimizde istiyorum..bi insanı da değiştiremiyoruz ama malesefAslinda hayatta karsimiza cikan problemlerde eger elimizden geleni yaptigimiza inaniyorsak sadece 2 secenek var ya bu deveyi gutmek ya bu diyardan gitmek deveyi guderkende diyardan giderkende sonuclarina katlanmaktan baska care yok siz bu ikisinden birini secme asamasindasiniz fazla dallanip budaklandirmadan buna yogunlasin bence artisini eksisini dusunun karar verin derim ben
Çok tatlı anlatmışsınız. Kesinlikle biz kadınlarda çok kıyaslama huyu var. Konu sahibi üzerinden söylemiyorum. Hayatımda bir insan var ve sürekli ölçüp biçiyordum onu. Başkasına kıyaslarsam romantik mi değil ama cidden çok can bir insan. Ama ben bunu anlayana kadar oo kendi kendimi yedim.Siz kömürü alıp elmas istiyorsunuz sabah öpüyorsun adamda tepki yok ama bana kahvaltı hazırlasin yada şarkı türkü söyleyelim diyorsun olabilecek şeyler ıste benim esim de ağır abidir bak mesela ben ona doğum gününde neler yaptim evlilik yıl dönümlerinde ama eşim sadece hediye alırdı kutlardı büyük kriz çıkardı ben çok ağlardım ruhsuz duygusuz diye ama şimdi 6 yıllık evliyim eşimi tanıdım bak bu adam bunu beceremiyo gerçekten ama canını ver desem verir yemin ederim samimi seviyo ama bunu ne biliyim evi süpürür bebelere bakar kalbim kırılır bazen pasta alır sevdiğim yerden adamın tarzı bu peki senin esin sevme şekli bedir bunu bul hayat öyle hayal ettiğimiz gibi gitmiyo malesef
Zor demedim ki. Ya da yapmasi tuhaf seyler degil ancak erkekler talep edildikce irite olan, o talep edilen seylerden uzaklasan canlilar. Icinden yapmak gelmiyor zaten bir de siz talep ediyosunuz.. Iyiden iyiye o davranislar kocaniza nefret edilesi geliyor. Benim esim de ayniydi! Talep ettiklerimi dille soylemek yerine ben ona yaptim. O da zamanla aramizda bu sekilde bir iliski gelismesine alisti. Sanki evliligimizin ilk zamanlarini son birkac senedir yasiyoruz. Erkekler beklenti icinde olunmasindan nefret eder. Talep edince de daha cok uzaklasir. Ben bunu ogrendim yillarca. Haa.. Ben yine de talepkar bir es olurum. Beklentilerimi dile getiririm diyorsaniz siz bilirsiniz. Daha duyarsiz bir es olur degismez. Dedigim gibi talep etmeyin. Bir sure siz yapin bunyesi alissin :)Benim beklentilerim aşırı değilki zor da değil olması gereken şeyler..gülüşmek oynasmak samimiyet ben mutfaktayken gelsin sarılsın beni öpmeden işe gitmesin bana hep tatlı dil güleç olsun bunlar zor mu? Evimiz resmî daire gibi
Hay ağzınız bal yesin.. Çok guzel izah etmissiniz.. Benim de esimle dogum gunu anilarim vardir :) boyle seylerden hoslanmasina ragmen yaptigim zaman 'yoo hic etkilenmedim. Zaten kutlamayi sevmem' falan derdi. Hic tepki vermezdim. Bu sozlerine ragmen birkac kez daha kutladim durum ayni. Ki o benim dogum gunumu bir kez kutlamamistir ancak bu durum aramizda asla aslaaa krize donusmedi. Tepki gostermedim. Son zamanlarda hic kutlamam. Beklenti icinde oldugunu birkac kez dile getirdi. Ben de onceki kutlamalari hatirlatip artik yapmayacagimi soyledim. Biz bu tur seylerden sürtüsecek insanlar degiliz. Kimseyi bisey icin zorlamak dogru degil. Onceki mesajimda da soyledim. Beklentilerimiz sevginin kriteri degil. Bekledigimi yapmadi beni sevmiyor demek hic dogru degil. Esimin sevgisinden eminim ama belki beklentilerimin bir cogunu karsilamiyordur.Siz kömürü alıp elmas istiyorsunuz sabah öpüyorsun adamda tepki yok ama bana kahvaltı hazırlasin yada şarkı türkü söyleyelim diyorsun olabilecek şeyler ıste benim esim de ağır abidir bak mesela ben ona doğum gününde neler yaptim evlilik yıl dönümlerinde ama eşim sadece hediye alırdı kutlardı büyük kriz çıkardı ben çok ağlardım ruhsuz duygusuz diye ama şimdi 6 yıllık evliyim eşimi tanıdım bak bu adam bunu beceremiyo gerçekten ama canını ver desem verir yemin ederim samimi seviyo ama bunu ne biliyim evi süpürür bebelere bakar kalbim kırılır bazen pasta alır sevdiğim yerden adamın tarzı bu peki senin esin sevme şekli bedir bunu bul hayat öyle hayal ettiğimiz gibi gitmiyo malesef
Evet artık böyle düşünmeye başladım ya yoksa üstümüzde kara bulutlar mı dolaşıyor ben anlamadım..
Çoğu tanısma hikayelerinden farklı bir tanısma hikayemiz oldu çok sevdik aşık olduk birbirimize ve evlendik evlendik ama sanki bir senede o aşk bitti heyecan bitti saygı deseniz o da arada bi gidiyo..aklım çok karışık bazen diyorum eşim beni hala seviyor mu acaba..
İşi gereği zaten yoğun calısıyor ama kalan zamanlarında ise elinde telefon göz tvde aklı başka yerlerde..tamam bazen telefondan işlerini takip ediyor ona bişey demiyorum ama genelde bi insan yanında gözlerinin içine bakan karısının yüzüne bakmaz mı bi iki laf etmez mi gelip sarılıp öpmez mi
Eşin ya hayat arkadasın en yakının olmus artık yani ondan beklemeyeceksin de kimden bekleyeceksin
Tamam insanız sonuçta o an keyfimiz olmayabilir konusmak istemeyebiliriz ama her zaman bu böyle..suratına bakmamak nedir yani göz teması kurmamak..
Bir de her an gergin eşim yani her an herşeye sinirlenebiliyor ben onu bi türlü yumuşatamadım genel tarzı agır gülmez fazla ama güzelce de konustum gerilmek yok sinirlenirsen çık bi hava al gel ama yok..sadece bana bu kadar tepkili sinirli..tamam bazen ben kızdırıyo olabilirim ama bazen de agzımı açmamısım bile yine mesafeli yine soğuk yine sinirli..belki de bu yüzden hamile kalamadım, stres gerginlikk.,kendisi bebek te çok istiyo sürekli adet günlerimi her ay takipte ama diyorum ki bak hayatım stres gerginlik olmucak bebek olmazmıs diye konusuyorum tamam diyo ama değişmiyo..
Mesela sabah uyanıyoruz günaydın hayatım diyorum güzelce öpüyorum filan..adam sadece günaydın diyo gülümsüyo kalkıyo..o an bekliyorum hani ne biliyim yatakta biraz bana sarılsın sıkıştırsın şebeklik yapsın gülelim filan sonra kahvaltı hazırlasın bana ya da beraber şarkılarla türkülerle kahvaltımızı hazırlayalım neşeli sohbetle yiyelim içelim..ama bunlar bende sadece hayalzor şeyler bu isteklerim beklentilerim..sen yap sen yaklaş diyeceksiniz ama hep ben hep ben tek taraflı mutluluk olur..
Ben eşimin sadece cinsellik için yaklaşmasını istemiyorum bu zamana kadar konustum bunları söyledim ettim ama yok
Sadece aklıma şu takılıyor; insan karısına bukadar soğuk nasıl durabilir ki? Nasıl ayrı gayrı oturur evde, nasıl sarılmaz öpmez öpmeden işe gidebilir ne biliyim gözlerne bakmaz güldürüp şakalaşmaz vs vs..evlenince böyle mi oluyormus cidden yoksa evlilik aşkın büyüsünü mü öldürdü ya da evlenince eşim değişti mi
sonuç olarak; eşim evlendikten sonra imzayı garanti olarak gördüğü için ilişkimizde artık eski hassasiyeti şefkati ilgiyi saygıyı sevgiyi göstermemeye başladı..hem de daha ilk seneden..daha ilk seneden evliliği 30senelik evliliğe dönüştürdü bişeyler yapılması lazım ama ne
evde tikilip kalmayin evde olunca oyle oluyor sosyallesin yuruyus tapin birlikteEvet artık böyle düşünmeye başladım ya yoksa üstümüzde kara bulutlar mı dolaşıyor ben anlamadım..
Teşekkür ederim sizde çok tatlısınız biz kadınlar zorluyuz açıkçası balık onun sevgilisi neler yapıyo benimki ödün hemen trip hemen küsme ama tamamda her adam bir olmaz ki yeni evliyiz eşimin doğum gününu beylerbeyinde boğaza karşı kutladım düşün herkes var alkışladı falan etraftan seni çok seviyorum yaziyo pastanın kenarında adam demez mi aslanım yiğidim yazaydi Allahım sinirden felç indi bana ama sonra eşime baktım bana çok saygılı inanılmaz bi güçlü bağ var aslında aramızda ama ben o kadar odaklanmisim ki bu adam odun demeye gözüm bisey görmüyor neyse 3 ay mecburi ayrı kaldık ve anladım ki benim esim davranislariyla bağırıyo zaten adamın tarzı bu zorlamamak lazımÇok tatlı anlatmışsınız. Kesinlikle biz kadınlarda çok kıyaslama huyu var. Konu sahibi üzerinden söylemiyorum. Hayatımda bir insan var ve sürekli ölçüp biçiyordum onu. Başkasına kıyaslarsam romantik mi değil ama cidden çok can bir insan. Ama ben bunu anlayana kadar oo kendi kendimi yedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?