- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Demek istediğim; evliliğin ilk yılları heyecan bitmez ilişkideki tutku heyecan aşk devam eder sonraki seneler sevgiye dönüşür derler ondan dedm..30 senelik evliliğe dönüştürdü lafına katılmıyorum. Anneannemle dedem en az 45 senelik evliler. Sizden çok daha mutlu, eğlenceli, huzurlu bir evlilikleri var. Ayrıca muska ne alaka yani?
Başka kadın derken?Bütün erkekler böyle oluyor genelleme yaparsak %90 ama başka kadın olunca konuşurlar .
Bnm eşimde böyleydi oysa ben daha neşeli hayat dolu bi yapıya sahibim , gezelim konuşalım sinemaya gidelim diye hep ben teklif ederim .Başka kadın derken?
Bütün erkekler böyle oluyor genelleme yaparsak %90 ama başka kadın olunca konuşurlar .
Yani eşlerine karşı öyle erkekler dışarıda öyle değil .Başka kadın olunca konuşurlar derken ?
Bnm eşimde böyleydi oysa ben daha neşeli hayat dolu bi yapıya sahibim , gezelim konuşalım sinemaya gidelim diye hep ben teklif ederim .
Sonra gitti iş yerinden bir teyze yi bana tercih etti benim le saniye lik konuşan adam onunla saatlerce konuşmayı başardı .
Üzerine düşme o konuşmazsa kavga etme derim ben .
Gerisi taktiri ilahi.
Yani haklısın her erkek sevgisini belli edemez belki söyleyemez benimki de öyle mesela istediğim şey olsa hemen alır yapar..ama sadece maddiyatla olmaz kiSiz kömürü alıp elmas istiyorsunuz sabah öpüyorsun adamda tepki yok ama bana kahvaltı hazırlasin yada şarkı türkü söyleyelim diyorsun olabilecek şeyler ıste benim esim de ağır abidir bak mesela ben ona doğum gününde neler yaptim evlilik yıl dönümlerinde ama eşim sadece hediye alırdı kutlardı büyük kriz çıkardı ben çok ağlardım ruhsuz duygusuz diye ama şimdi 6 yıllık evliyim eşimi tanıdım bak bu adam bunu beceremiyo gerçekten ama canını ver desem verir yemin ederim samimi seviyo ama bunu ne biliyim evi süpürür bebelere bakar kalbim kırılır bazen pasta alır sevdiğim yerden adamın tarzı bu peki senin esin sevme şekli bedir bunu bul hayat öyle hayal ettiğimiz gibi gitmiyo malesef
Şuan ayrıyız .Boşandınız mı peki?
Üzerine düşmeyip ben de ona yabancı gibi davranınca bu sefer manzarayı anlatyım; soğuk bir ev sessiz bir oda iki yabancı insan..kendisi gelmez kesnlikleBnm eşimde böyleydi oysa ben daha neşeli hayat dolu bi yapıya sahibim , gezelim konuşalım sinemaya gidelim diye hep ben teklif ederim .
Sonra gitti iş yerinden bir teyze yi bana tercih etti benim le saniye lik konuşan adam onunla saatlerce konuşmayı başardı .
Üzerine düşme o konuşmazsa kavga etme derim ben .
Gerisi taktir-i ilahi.
Şuan ayrıyız .
Senin nasıl canım?Konu sahibi benzer bir konu sabah ben de açtım maalesef
Ama seninki başka durum yani aldatmaya giriyo sanırımŞuan ayrıyız .
Valla canım ilk cicim ayını bizde ilk bir ay yaşadık sonra birden yaşlıların evliligine döndüEvet artık böyle düşünmeye başladım ya yoksa üstümüzde kara bulutlar mı dolaşıyor ben anlamadım..
Çoğu tanısma hikayelerinden farklı bir tanısma hikayemiz oldu çok sevdik aşık olduk birbirimize ve evlendik evlendik ama sanki bir senede o aşk bitti heyecan bitti saygı deseniz o da arada bi gidiyo..aklım çok karışık bazen diyorum eşim beni hala seviyor mu acaba..
İşi gereği zaten yoğun calısıyor ama kalan zamanlarında ise elinde telefon göz tvde aklı başka yerlerde..tamam bazen telefondan işlerini takip ediyor ona bişey demiyorum ama genelde bi insan yanında gözlerinin içine bakan karısının yüzüne bakmaz mı bi iki laf etmez mi gelip sarılıp öpmez mi
Eşin ya hayat arkadasın en yakının olmus artık yani ondan beklemeyeceksin de kimden bekleyeceksin
Tamam insanız sonuçta o an keyfimiz olmayabilir konusmak istemeyebiliriz ama her zaman bu böyle..suratına bakmamak nedir yani göz teması kurmamak..
Bir de her an gergin eşim yani her an herşeye sinirlenebiliyor ben onu bi türlü yumuşatamadım genel tarzı agır gülmez fazla ama güzelce de konustum gerilmek yok sinirlenirsen çık bi hava al gel ama yok..sadece bana bu kadar tepkili sinirli..tamam bazen ben kızdırıyo olabilirim ama bazen de agzımı açmamısım bile yine mesafeli yine soğuk yine sinirli..belki de bu yüzden hamile kalamadım, stres gerginlikk.,kendisi bebek te çok istiyo sürekli adet günlerimi her ay takipte ama diyorum ki bak hayatım stres gerginlik olmucak bebek olmazmıs diye konusuyorum tamam diyo ama değişmiyo..
Mesela sabah uyanıyoruz günaydın hayatım diyorum güzelce öpüyorum filan..adam sadece günaydın diyo gülümsüyo kalkıyo..o an bekliyorum hani ne biliyim yatakta biraz bana sarılsın sıkıştırsın şebeklik yapsın gülelim filan sonra kahvaltı hazırlasın bana ya da beraber şarkılarla türkülerle kahvaltımızı hazırlayalım neşeli sohbetle yiyelim içelim..ama bunlar bende sadece hayalzor şeyler bu isteklerim beklentilerim..sen yap sen yaklaş diyeceksiniz ama hep ben hep ben tek taraflı mutluluk olur..
Ben eşimin sadece cinsellik için yaklaşmasını istemiyorum bu zamana kadar konustum bunları söyledim ettim ama yok
Sadece aklıma şu takılıyor; insan karısına bukadar soğuk nasıl durabilir ki? Nasıl ayrı gayrı oturur evde, nasıl sarılmaz öpmez öpmeden işe gidebilir ne biliyim gözlerne bakmaz güldürüp şakalaşmaz vs vs..evlenince böyle mi oluyormus cidden yoksa evlilik aşkın büyüsünü mü öldürdü ya da evlenince eşim değişti mi
sonuç olarak; eşim evlendikten sonra imzayı garanti olarak gördüğü için ilişkimizde artık eski hassasiyeti şefkati ilgiyi saygıyı sevgiyi göstermemeye başladı..hem de daha ilk seneden..daha ilk seneden evliliği 30senelik evliliğe dönüştürdü bişeyler yapılması lazım ama ne
Senin nasıl canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?