Eşime layık olmak istiyorum . Yardımcı yorumlara ihtiyacım var 🥺

Kendini salmıslığa, tüm gün amaçsızca yatıp kalmaya sempati duyacak insan sayısı azdır bence. Kadın erkekte ayırmıyorum ikisi içinde geçerli.

Belki eşi de konu sahibi gibidir ev işi konusu disinda. Bence de bu kadar salmışlik karşısında hala sorun etmeyen biri bana da yoktur gibi geliyor, özellikle kendine dikkat eden aktif biri olsa yok yani çok zor ihtimal geliyor.

Eşim evde yemek, temizlik bilmem ne beklemez ama kendime bakmami bekler yani.

BİM’den bir dolu popkek, koliyle alınmış meyve suyu, ekmek arası peripella yedirerek çocuk doyurduğunu zannedenler de var. Zaten böyle biri olmayın.

Sürekli çorba ve meyve olmaz. İki yaş çocuğu taneli etli tencere yemekleri, buharda sebzeler, omletler, ızgara etler köfteler, tatlı tuzlu pankekler, mücverler, doğal ilikli kemik sulu veya kıymalı çorbalar, evde yapılmış cipsler, börekler, humuslu beraber sebze tabakları yer. Yemediği şeyler tarifler uydurularak yedirilmeye çalışır ki, gelişim çağında her şeyden fayda sağlasın. Meyve iki porsiyonu geçmemeli. O gün çikolata yediyse meyve hakkı gider. Çok meyve tüketmesin, rafine şekerden, paketli gıdadan uzak tutun.

Siz de bir baktırın değerlerinize, insülin direnciniz varsa glifor verilir. Glifor iştahınızı keser, krizlerinizi önler, insülini dengede tutar; hareket katarsanız hayatınıza zayıflarsınız. Takviyeler de alırsınız enerji ve sağlık için beslenmenizi düzenlemek şartıyla.

Kendinize rutin oluşturun, evi dip köşe temizleyin, sabahları erken kalkın, alarm kurun mutlaka, günlük temizlik rutininiz olsun; çocuklu evde her gün yapılması gereken şeyler var klozet fırçalanması, lavabo silinmesi, süpürge ve mop yapın her gün, dip köşe temizlik sonrası rutini devam ettirirseniz zaten eviniz kirlenmez. İş yaptıkça kalori de yakarsınız.

Sık sık hatta mümkünse her gün ya da iki günde bir çocuğunuzla gezmeye gidin bundan sonra. Spor olsun, çocuğunuz da aktif olur, enerjisini atar. Yine bir spor.

Rutin oturunca biraz gidin cilt bakımı yaptırın, saç boyatın, kirpik liftingi yaptırın bir canlanın. Hareketli yaşam dinç tutar. Zayıfladıkça kendinize özgüveniniz gelir, baktıkça bakasınız gelir; işi de yaptıkça yapasınız gelir. Yatarak hiçbir şeye mecâliniz olmaz, tembellik iyi bir şey değildir, kendinizi dürtün.
Öneriler ve yazma şekliniz harika👏👏👏👏
Okurken motive oldum resmen iyi ki varsınız.

birtek size böyle gelmesi peki. Hicte yorumlar nisbet falan kokmuyor. Baska üyelerde kendi cocuklarindan bahsetiler üstelik
Olabilir napayıö bir tek bana öyle geldi diye hissettiğimden vaz mı geçeyim. Taraftar toplamaya çalışmıyorum ya da var mı benim gibi hisseden demiyorum zaten

Belki eşi de konu sahibi gibidir. Bence de bu kadar salmışlik karşısında hala sorun etmeyen biri bana da yoktur gibi geliyor, özellikle kendine dikkat eden aktif biri olsa yok yani çok zor ihtimal geliyor.
Kendine bakma kısmıyla ilgili bir şey okumadım sanırım ama hırslı, çalışkan biridir diye bahsetmişti eşinden.

Oncelikle masallah size❤️🧿 bu durum gecici merwk etmeyin eski enerjinize geri doneceksiniz yine
yazilan oneriler mantikli ve guzeldi deneyin ve harekete gecin
Kaygilanmayin hersey yoluna girer😍

Ya kendinizi neden bu kadar kandırıyorsunuz Allah aşkına?
Eşim bugün evlendiğimizdekinden 20 kilo fazla olsa, tembel tembel gezinse uyuklasa iş yapmasa gözüme batar.
Seviyor muyum çok seviyorum. Ama sevdiğim haliyle olmasını isterim.
Ha hastalanır, hastalıktan saçı dökülür, kilo aşır kilo verir başım gözüm üstüne iyileştirmek için elimden geleni yapar yanında dururum.
Ama keyfi miskinlik aşırı kilo alma durumunda da hala aynı sevemezsin kimse sevmez.
Sevginin içinde beğenseniz de beğenmeseniz de fiziki şeyler de var.
Kilo almışsınız. Vermek istiyorsunuz bu çok güzel. Ama mükemmel kocam bu halime de aşırı aşık hama aynı arzuluyor demeniz cidden komik duruyor. Tek severek evlenen siz değilsiniz. Şu çağda genel olarak herkes zaten aşık olup evleniyor.
Bir kiskanclik sezdim
Kadin boyle hissediyor boyle uazmis size ne ki
Herkes severek evlenmiyor , severek evlenenenlerin bir kismi sonra birakiyor sevmeyi neler okuduk burda konu shaibinin mutlu bir evliligi var derdini paylasmis yardim istemis boyle bir konuda bile bu tarz yorumlar pes dogrusu

Ya kendinizi neden bu kadar kandırıyorsunuz Allah aşkına?
Eşim bugün evlendiğimizdekinden 20 kilo fazla olsa, tembel tembel gezinse uyuklasa iş yapmasa gözüme batar.
Seviyor muyum çok seviyorum. Ama sevdiğim haliyle olmasını isterim.
Ha hastalanır, hastalıktan saçı dökülür, kilo aşır kilo verir başım gözüm üstüne iyileştirmek için elimden geleni yapar yanında dururum.
Ama keyfi miskinlik aşırı kilo alma durumunda da hala aynı sevemezsin kimse sevmez.
Sevginin içinde beğenseniz de beğenmeseniz de fiziki şeyler de var.
Kilo almışsınız. Vermek istiyorsunuz bu çok güzel. Ama mükemmel kocam bu halime de aşırı aşık hama aynı arzuluyor demeniz cidden komik duruyor. Tek severek evlenen siz değilsiniz. Şu çağda genel olarak herkes zaten aşık olup evleniyor.
Yani,zaten bu konuda içten içe bir huzursuzluk olmasa "eşime nasıl layık olabilirim?"diye bir konu neden açılsın ki?
Ben ergen oğlumun bile kilosunun bir tık fazla olmasından rahatsız oluyorum,uyariyorum,ona gore yemek hazirliyorum.hastalik olur herhangi birsey olur kilo alır o ayrı...ama sırf miskinlikten olunca insanın gözüne batar tabi dile getirmese de.

Bir kiskanclik sezdim
Herkes severek evlenmiyor , severek evlenenenlerin bir kismi sonra birakiyor sevmeyi neler okuduk burda konu shaibinin mutlu bir evliligi var derdini paylasmis yardim istemis boyle bir konuda bile bu tarz yorumlar pes dogrusu
bugün de herkeste bir sezgiler çıkarımlar aman Allahım yani😁
Ben kendim öyle dağınık evde duramam. Kocam da duramaz. Kocamın salmasını istemem ben de salmam.
Ben de doğum kilosu aldım vermeye çalışıyorum. Sadece konu kilo değil. Konu sahibi isminin hakkını vermek istediği için hiç bir gerçeği görmeyip aşkitosunun kraliçesi, kaynanasının gözbebeği Babişinin prensesi diye geziyor. Ama hayat böyle bir şey değil.
Evlenirken verilen sözlerde sadece hastalıkta sağlıkta denmiyor. Bazı sorunluluklara da evet diyoruz. Aynı şey çocuk yaparken de geçerli. Bir ebeveynin bir çocuğa sağlıklı bir ortam sunması da zorunlu.
Ben çocuğumu tüm gün evde yatarak büyütsem, kocam işten geldiğinde yemeği hazır alsa yada kendi yapsa uyarır. Çünkü haklı. Bu aile bir iş bölümü yapmış mı yapmış. Kadın evde çocuğa bakacak/ bakıyor mu? Tartışılır. Ev dağınık, çocuk kendini oyalıyor. Be uyku düzeni ne yeme düzeni var. 2 yaşında çocuk öğlen 12de Kahvaltı yapıyor: ben bu kadar salsam kocam uyarmasa o da sorumsuz bir ebeveyndir.
Ben buna özenmem. Neyini kıskanacağım Allah aşkına. 24 saat eski dizi izleyip yatmayı kıskanan olur mu?

Yani,zaten bu konuda içten içe bir huzursuzluk olmasa "eşime nasıl layık olabilirim?"diye bir konu neden açılsın ki?
Ben ergen oğlumun bile kilosunun bir tık fazla olmasından rahatsız oluyorum,uyariyorum,ona gore yemek hazirliyorum.hastalik olur herhangi birsey olur kilo alır o ayrı...ama sırf miskinlikten olunca insanın gözüne batar tabi dile getirmese de.
Tabii ki. Allah korusun herkesin eşini ama hastalık olsa başımızın üstüne. Hayat bu be getirir bilemeyiz. Uzuv kaybı dahi olabilir. Yanında okursun. Seversin. Aşkın devam eder.
Ama tüm gün uyumak istiyorum diyip yayılıp evde yatan, yemek yapmayan çorbayla meyveyle geçiştiren bir insana ben saygı duyup sevemem.
Çocuğumun ihmal edildiğini düşünür uyarırım.
Burada koca da hatalı.
En azından uyku düzeni konusunda destek olmalı. Erken kalkmalarına teşvik etmeli. Böyle düzende çocuk büyüt mü?

Ben kendim öyle dağınık evde duramam. Kocam da duramaz. Kocamın salmasını istemem ben de salmam.
Ben de doğum kilosu aldım vermeye çalışıyorum. Sadece konu kilo değil. Konu sahibi isminin hakkını vermek istediği için hiç bir gerçeği görmeyip aşkitosunun kraliçesi, kaynanasının gözbebeği Babişinin prensesi diye geziyor. Ama hayat böyle bir şey değil.
Evlenirken verilen sözlerde sadece hastalıkta sağlıkta denmiyor. Bazı sorunluluklara da evet diyoruz. Aynı şey çocuk yaparken de geçerli. Bir ebeveynin bir çocuğa sağlıklı bir ortam sunması da zorunlu.
Ben çocuğumu tüm gün evde yatarak büyütsem, kocam işten geldiğinde yemeği hazır alsa yada kendi yapsa uyarır. Çünkü haklı. Bu aile bir iş bölümü yapmış mı yapmış. Kadın evde çocuğa bakacak/ bakıyor mu? Tartışılır. Ev dağınık, çocuk kendini oyalıyor. Be uyku düzeni ne yeme düzeni var. 2 yaşında çocuk öğlen 12de Kahvaltı yapıyor: ben bu kadar salsam kocam uyarmasa o da sorumsuz bir ebeveyndir.
Ben buna özenmem. Neyini kıskanacağım Allah aşkına. 24 saat eski dizi izleyip yatmayı kıskanan olur mu?
İkincisi de geliyor ayrica 😶.

İkincisi de geliyor ayrica 😶.
Valla orası gerçekten zor.
Benim gözüm kesmedi ikinci çocuğu. Harcım da değildi. Bakamazdım.
Allah kolaylık versin.
Hem emzirecek, hem uykusuz kalacak hem diğer çocuğa yemek verecek bakım verecek.
Konu sahibi için en mantıklı tercih bebek doğduktan kısa süre sonra kreş bulması olur. Düzeni kolay oturtabilecek gibi durmuyor. En azından çocuk okuldayken bir nebze düzen kursr

Valla orası gerçekten zor.
Benim gözüm kesmedi ikinci çocuğu. Harcım da değildi. Bakamazdım.
Allah kolaylık versin.
Hem emzirecek, hem uykusuz kalacak hem diğer çocuğa yemek verecek bakım verecek.
Konu sahibi için en mantıklı tercih bebek doğduktan kısa süre sonra kreş bulması olur. Düzeni kolay oturtabilecek gibi durmuyor. En azından çocuk okuldayken bir nebze düzen kursr
Zaten farkında o da. Üstesinden gelir inşallah.

Gerçekçi olalım...tüm kendini salmisligiyla dolanan biri herkese itici gelir.kadin erkek diye ayırmıyorum.enerji sömürücü bir kere...ekstra sağlık gibi konuları ayırıyorum.kilo da konu değil alinir verilir yeter ki çaba olsun ama işte çaba yok konu o zaten.
Çocuk konusu zaten ayrı bir mevzu... benimde 25 ay cocugum var.kendimi mükemmel anne olarak görmüyorum mutlaka eksiklerim oluyordur ama kural olmasa da bazı gerçekler vardır.bu aylardaki çocuk gece 12 de yatıp öğlen 12 ye kadar uyumaz. Çözümü basit birkaç gün sabah erken uyandırırsın alışır. Öğlen de birkaç saat öğle uykusuna yatar.beslenme konusu sınırsız zaten...öğlen o saatte uyanan çocuğun nasıl beslenme duzeni olacak...tamam özel pankekler ilik suyuna çorbalar olmayiversin ama en azından saatleri düzenli olsun mesela.
Ama bunlar çok da dert edilmiyor varsa yoksa kocam da kocam...e ona yorum yapıyoruz bu defa da yok kocam bana aşık.o halde neden dert edinip buraya konu açma gereği duydunuz? diye sorasım geldi.

Merhaba 🌸
4.evlilik yıldönümümüzü kutladık 2 gün önce . 2 yaşında oğlum var , 6 aylıkta kızıma hamileyim . Beni çok seven bir eşim ve hayatta kalan birtek annesi var. Kaynanam beni çok sever bende onu, gelinim değil kızımsın der ne temizlik yapmama izin verir ne de köye geldigimizde köy işi yaptırır . Eker biçer hep bize kışlık hazırlar 6 ay köyde tek kalır 6 ayda bizim üst katımızda kalır.

Eşim desem beni benden çok dusunur . Isten gekir oglumuzu alıp parka goturur bana uyu dinlen sen der dışardan yemek alır gelir. Bazen ben bile utanırım neden bu kadar el üstunde tutuyor diye aileme cok saygilidir. Annem, babqm cok severler esimide kaynanamıda , maddi durumumuz çok iyi ben şuan calismiyorum esim tamamiyle ben ve cocuklarım odaklı yasar isteyken surekli arar ozledim der 🥰

Ee sorun ne diyeceksiniz.. Sorun benim hayatt enerjimin olmaması, ilk dogumdan asiri kilo aldim ve beklenmeyen ikinci gebelik oluncada veremedim kilolarimi smdi hamileyim ve cok kiloluyum kendime de cok bakan biri degilim daha dogrusu asiri üşengecim . Yemek yapmayq bile üşeniyorum, oglumda cok yaramaz bir cocuk degil ama ben nedense kendimi bırakmıs gibiyim .

Önerilerinize ihtiyacım var. Evlendikten snra benim gibi üşengec olan varmı? Varsa nasl kurtuldunuz bu durumdan , evim cok guzel, esim yemek takimindan tutun tum mutfak malzemelerimi kendi alır, mor severim diye mutfak hep mor ama ben instgramdan bile hikaye atacak hevesi bulmuyorum kendimde hani şu guzel masa hazirlayip hikaye atan kadinlar gbi hayat enerjim yok .

Sizce çok kilolu olmam beni yavaslatiyor strese mi sokuyor..? Nasıl enerjimi yukseltip esimin sevgisine bana yaptiklarina layık olabilirim..? ❤️
Ilk once MasaAllah diyelim. Allah nazardan saklasin. Sorununuza gelince fazla efor sarfetmeyen ufak degisikliklerle kendinizi motive edin derim. Ornegin şįk giyinin. Parfum, makyaj, bakimli saçlar... ikinci olarak evinizi temiz tutun derim. Bunu en çokta kendiniz için yapin. Çunki daginik ev daginik, yorgun zihin demek. Temiz evde insan daha bi mutlu ve enerjili oluyor. 3cu olarak kilo konusunu şuan kafaya takmayin. Zaten yapacaginiz birsey yok. Saglikli beslenip fazla kilo almamaya bakin sadece. Bebeginiz ve rahat dogumunuz için. Eşiniz için başka ne yapa bilirsiniz konusuna gelince. Fiziksel olarak yorgunsaniz eğer guzel sozlerle eşinizin sizi mutlu ettigi gibi mutlu edin. Sevgi sozcuklerini, guler yuzunuzu, takdir etmeyi, deger vermeyi ihmal etmeyin. Zaten bunlar varsa diger olumsuz şeyler goxe gorunmuyor
Bunlardan ote kan degerlerinize baktirmayi ihmal etmeyin. D, hemogram, ferritin. Bunlara baktirin. Vitamin agirlikli beslenin

Eşime yazdıklarınızı okudum adam şok oldu. Öyle bir erkek yoktur dunyada diyor, o derece 😄
Eşim yanımda yok okutamıyorum. Depresyonu olan biri olduğum için sağolsun çok idare etmiştir, ama bu kadar çabasızlığı da hoş görmezdi haklı olarak. Ben de şahsen salmış, hayat kalitesini yükseltmek için bir çabası olmayan, tüm gün yatmakla geçiren bir koca istemem. Üstelik bir de çocuk var bakılması gereken. Zaten çocuk bana benzemiş diye gülmesi beni benden aldı. Büyük kızımın 1.sınıftaki öğretmeni kızımın kaynaşamadığını, alışamadığını bir problem sezdiğini söylemişti. Ben kendimi duvardan duvara vurdum bana benzedi, benim çektiğimi çekecek diye. Bütün çocukluk travmalarım çıktı böyle, kafamda halay çektiler. Hiçbir şeyin farkında değil, tek sorunu kocasına layık olmak. Off.

Eşim yanımda yok okutamıyorum. Depresyonu olan biri olduğum için sağolsun çok idare etmiştir, ama bu kadar çabasızlığı da hoş görmezdi haklı olarak. Ben de şahsen salmış, hayat kalitesini yükseltmek için bir çabası olmayan, tüm gün yatmakla geçiren bir koca istemem. Üstelik bir de çocuk var bakılması gereken. Zaten çocuk bana benzemiş diye gülmesi beni benden aldı. Büyük kızımın 1.sınıftaki öğretmeni kızımın kaynaşamadığını, alışamadığını bir problem sezdiğini söylemişti. Ben kendimi duvardan duvara vurdum bana benzedi, benim çektiğimi çekecek diye. Bütün çocukluk travmalarım çıktı böyle, kafamda halay çektiler. Hiçbir şeyin farkında değil, tek sorunu kocasına layık olmak. Off.

Kocasi cidden bu halini pohpohluyorsa keşke yapmasa, her haliyle sevmek böyle bir şey değil bence çünkü.
Yeri gelince herkesten önce eşinin sarsması, kendine getirmesi lazım insanı. Böyle her halin aşk filan yapan anca daha aşağı çeker eşini yükseltmesi lazımken.

Kocasi cidden bu halini pohpohluyorsa keşke yapmasa, her haliyle sevmek böyle bir şey değil bence çünkü.
Yeri gelince herkesten önce eşinin sarsması, kendine getirmesi lazım insanı. Böyle her halin aşk filan yapan anca daha aşağı çeker eşini yükseltmesi lazımken.
Adam kendi adına takmaz etmez, hoş görür anlarım. Ama çocuk var. Benim eşim haklı olarak canıma okur. Adamın umrunda değil demek ki, iyi kötü anası başında, iyi kötü bakıyor diyor.

Sadece konu basligini ve ilk mesaji okudum evin daginik olmasi , cocuklarin durumu vs bilmiyorum butun mesajlari okumadim sonrasinda konu sahibi birseyler uazdiysa ve siz ona gore yorum yaptiysaniz bilemem ama hicbir sey yokken yazdiysaniz acimasizca geldi neyse ..
BEkar ve genc biri olarak evlilik sorumlulugu cocuk buyutmek vs bilmiyorum yorum yapmasam daha iyi

Bir kiskanclik sezdim
Yorumlariniz cok iyi geldi bana cok tesekkur ederim 🥰 anlam veremedigim sekilde mutlu olusum elestirildi oysa istedigim sadece birkac oneriydi

X