eşime kırgınım.

eshes

:) (:
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
189
110
35
Herkese merhabalar. bu benim ilk konum. belki çok basit gelebilir ama kırgınlığımı ya da haklılık payımı tarafsız bir şekilde sizlere sormak istedim.
biz eşimle 2 yıl önce evlendik. birbirimizi severek. Çok altın takmayı seven biri değilim. bilezik takmayı hiç sevmem hatta. düğünde eşime şöyle bir öneride bulundum'' düğün için alalım o bilezikleri, işimiz bitince değer kaybetmeden hemen satalım, o para nakit olarak elimizde kalsın. tamam dedik. bu olayı ben, babam ve eşm biliyo sdece. annem duyarsa üzülür diye söylemedik. Anneleri bilirsiniz altına çok düşkündür ya da hep kolda görmek isterler.
geçen gün ise şöyle bişey oldu: anneannem pemfigus hastası. diline geçmek bilmeyen yaralar var 12 yıldır.
ve 12 yıldır sabah öğle akşam süt dışında bişey yiyemiyor. anneannem şuana kadar kuzenimin yanındaydı. onlar bakıyordu. şimdi ailemin yanında. annem de hastalığın üzerine düşmüş tıp fakültesinde çok iyi bir hocaya götürdü. doktor demiş ki tamamen geçmez ama gerileyebilir. bir ilaç getirteceğim sağlık bakanlığından demiş. ilaçlar çok pahalı , tek fiyatı 6 milyar. devletin ödediği haliyle 1.5 milyar. toplam 7 adet takıldı. 10.5 milyar. feda olsun anneanneme. şuan için durumumuz çok sıkışık. babam kredi kartından halletmiş ilaç parasını. annem de üzülür diye söylemedi ona. 100 lira tutttu demiş durumumuz sıkışık olduğu için. geçen gün eşimle yemekte konuşuyorduk. bu olayları anlattım '' siz de neden gizli saklı bu işler. hep arkadan , gzli gizli iş çevirilyor '' dedi. ben de dedim ki babamın anneme öyleme sebebini anlamayacak kadar anlayışsız mısın dedim. kırıldım o gün. yaklaşık 4 gündür evde buz gibi bir hava var.
haklı olabilir eşim ama sonuçta kötü niyetli bişe y değil bu yapılanlar. şimdi size soruyorum: kırılmakta haklı mıyım, yoksa bu kırgınlığım yersiz mi? herkese teşekkürler.

Durumumuz derken sizin durumunuz mu ailenizin durumumu peki siz altınların parasını ne yaptınız yani ne alaka zaten babanız ödemiş parayı

Durumumuz derken sizin durumunuz mu ailenizin durumumu peki siz altınların parasını ne yaptınız yani ne alaka zaten babanız ödemiş parayı
altın parası bizde yine:) babamların durumu sıkışık. üstünde iki kredi ödemesi var. eşimin lafına takıldım. gizli saklı derken annem üzülmsin diye sakladık. annem evhamlıdır biraz. takar da takar. bilmiyorum. alınganlık da olabilir ama kırıldım biraz

Esine hak verdim bizim ailede de her sey acik ve nettir gizli kapakli is yoktur, o uzulur bu kirilir gibi degil durustce konusulur. Bana da boyle duyarlar yersiz geliyor. Yalan da sevmedigim icin hoslanmam. Koca kadin sen kendi istediginle altinini sattin diye uzulmemeli. Ya da baba gitmis annenin annesi icin paralar vermis esirgememis gurur duysun kocasiyla neyine uzulecek

Hım anneniz üzülmesin diye saklayabilirsiniz eşinizde bunun nesini anlamamış :))bence büyütmeyin kırılcak bişe yok ya o altın paralarını da kendi adınıza hesaba yatırın nolur nolmaz sakın harcamayın

Esine hak verdim bizim ailede de her sey acik ve nettir gizli kapakli is yoktur, o uzulur bu kirilir gibi degil durustce konusulur. Bana da boyle duyarlar yersiz geliyor. Yalan da sevmedigim icin hoslanmam. Koca kadin sen kendi istediginle altinini sattin diye uzulmemeli. Ya da baba gitmis annenin annesi icin paralar vermis esirgememis gurur duysun kocasiyla neyine uzulecek
teşekkür ediyorum yorumunuz içn. objektif olmaya ihtiyacım vardı. teşekkürler

Arkadan iş çevirme diye birinin ayağını kaldırmaya denir.babanız çok ince bir insanmış taktir ettim.eşiniz belki ben herşeyi bilmek isterim demek istemiş tir.
ama yanlış konusmus

Arkadan iş çevirme diye birinin ayağını kaldırmaya denir.babanız çok ince bir insanmış taktir ettim.eşiniz belki ben herşeyi bilmek isterim demek istemiş tir.
ama yanlış konusmus
ya aslında eşim yanlış bişey söylemedi ama ben bunu aileme söylenmiş gibi algılayup savunmaya geçtim sanırım . heralde bu nedenle kırıldım

Bu forumda ne yazık ki çok şahit oldum "iyi niyetle yaptık/yaptım" diye başlanan işlerin kötü sonuçlandığını.

Ben de eşinize hak veriyorum.
İlk olayda babanız ve siz annenizden saklıyorsunuz.
İkinci olayda yine siz biliyorsunuz, anneniz bilmiyor, özellikle saklanıyor.

Yani anneniz ilk duyunca üzülür belki ama sonuçta ilk olayda size ve eşinize, sizin kararlarınıza saygı duymalı. İkinci olayda ise tıbbi bir gerekçe var. Üzülse bile üzüntüden yataklara düşmeyecek herhalde değil mi? Siz mi abartıyorsunuz sanki? Yalanınıza bahane mi bulmaya çalışıyorsunuz?

Koskoca kadın üzülecek diye ona yalan söylenmesini ben kabul de kabul edemem. Yalan söyleyenler de kim üstelik? Kendi öz kızı ve kendi koynuna aldığı kocası. Yani hayatta en güvendiği insanlar.

Ben eşinizin yerinde olsam acaba "eshes" bana da yarın öbür gün gün yalan söyler mi, benden bir şey saklar mı diye düşünürüm. İçime kurt düşer en azından.

Günaydın. ...arkadaşım bence siz ailenize duskunsunuz o sebeple en küçük bir eleştiriyi kaldiramiyorsunuz ki eşiniz aslında haklı değil mi? Ben eşinizin yerinde olsam çok kırılır dım çünkü artık sizin aileniz Esiniz. ...Anne baba Anneanne hepsi ikinci planda....hem birsey soylememis hem aslında söylenebilir de ne var ki bunda ....Siz de yeri geldiğinde yanında eleştirebilin ailenizi ki onun ailesinde de yanlış olunca objektif olabilin bence....agzinizin tadını anne babanız için bile bozmayin eşiniz aileniz artık. ...sevgiler

altın parası bizde yine:) babamların durumu sıkışık. üstünde iki kredi ödemesi var. eşimin lafına takıldım. gizli saklı derken annem üzülmsin diye sakladık. annem evhamlıdır biraz. takar da takar. bilmiyorum. alınganlık da olabilir ama kırıldım biraz
aıle ıcınde gızlı saklı olmamalı bende buna karsıyım, hem yetıskın ınsanlarsınız kımse ne sıze takılan altına ne de tedavı masrafına karısamaz...
altın ısı sızın ve esınızın karar verecegı bırseydır (bende sevmem takı takmayı altını hıc sevmem, setlerım ve bılezıkler harıc gerısı satıldı zaten borc harc ıcın onları da takmıyorum ama hepsının maddıyattan cok manevı degerı var saklıyorum)
tedavı konusunda da borc olmasına ragmen babanız ustune dusenı yapmıs az buz bır meblag degıl ama duasını alsa yeter... annenızdende saklamanıza gerek yoktu...
ev ıcınde gızlı saklı olmamalı tabı su da var sızın aıle ılıskılerınız esınızı baglamaz... ne kadar aıleden bırı olsa da , her kosulda sonradan aıleye dahıl olmus bırı yerı geldı mı bır kosede durmayı susmayı bılmelı, bu her ıkı taraf ıcınde gecerlı..

Ben de gizli saklı iş sevmem, eşim annesinden para konularını hep saklar benim de zerre aklım almaz.
Eşinin haksız olduğu bir durum göremedim.

ben eşinizi haklı buldum bi kaç kez benzer olay yaşanınca adam da niye böyle diye sormuş ve bende olsam sorardım evet annen üzülmesin diye de mesela senin altınlar bozulsa ne bouzlmasa ne annen bunu niye kafasna taksın yani.
gereksiz duyar kasıyorsunuz bence.

Aslında kocan inceden uyarmış. Bana iyi kötü ne varsa anlat demiş.

Bence ikinizde haklısınız fakat soğuk rüzgar estirecek bişey yok. Eşiniz doğrusunu söylemiş size.

şahsi fikrimdir kendi ailemde olumsuz hiç birşeyi eşe anlatmama taraftarıyımı, zira sonrasında başa kalkılıyor

ben de eşinize hak verdim. aile içinde gizli saklı olmamalı ne kadar üzücü olsa da anneniz bilmeli. Babanız tek başına bunları göğüslemek yerine beraber sıkılıp beraber çözüm üretebilirler.

bence eşiniz haklı.

eşler arasında böyle gizli saklı olur mu? siz kendinizi annenizin yerine koyun mesela. kızı yalan söylüyor, eşi yalan söylüyor. hem de para pul konusunda.

Ben de aile içinde gizli saklı olmaması taraftarıyım. Altın konusunu şimdi saklayabilirsiniz ama bir süre sonra anneniz üzerinizde görmeyince sormayacak mı?

Bu arada babanızın inceliği ve duyarlılığı çok hoşuma gitti benim. Ellerinden öperim kendisinin. Anneannenize de acil şifalar.

X