Eşime karşı birsey hissetmiyorum !

Peki bunu bir anda mı fark ettiniz? Hamilesiniz ya o yuzden sordum. Daha önce bir sebep varsa neden tekrar cocuk yaptınız? Bence esin kesinlikle hicbir degeri hak etmiyor.
Tabiki bianda farketmedim evliliğimizin başından beri aynı seyler . Ama seviyodum cesaret edemiyodum ayrılığa ! Diğer hamileligmde de aynı şekilde davrandı evin yükü hep benim uzerimdeydi 5 te işten gelir 6 ya kadar yemek hazırlardm bide akşam misafir geldiğinde kek pasta yaptgmda yardım etmiyosun diye soylendgmde kavga ederdi benmle ! ağladı üzdü umrunda olmadi smdi bide hamile halimle hemde kızımın yükünü benim üzerime vermesi bide hal ve tavirlari iyice soğuttu kendinden ..

Sevmiyorum sogudum diyosun cocuk nasıl yapıosun ben onu sordum brni haksız bulablrsnz kendnzce haklı olablrsnz madem yorumları kaldramıcaksnz soru sormayın sizden yana cıksam savunsam benden iyisi olmaz neden kendmizdeb farklı dusunenler oldıgu zaman onları bastrmaya calışırız?
Üslubunuz hoşuma gitmedi . Yoksa her türlü yoruma açığım zaten bekliyodum neden 2 .çocuk sorularını ama sizin konuşma tarzınız hiç hoşuma gitmediği için tepkimde o yönde oldu .

Esiniz cok saygısız kendini de böyle kabul ettirmiş size. Sizde cokkkk pasifsiniz benim gördüğüm.
Yani bunları başka kadın olsa ya olay çıkarır odunu yontar azcik ya bosar ama siz onu anasinin evindeki gibi el bebek gül bebek geçirdiriyosunuz masallah

hamilesiniz ve çocuk var beyefendi rahatini bozmuyor sizde maşallah can hiras her seye kosuyosunuz yani! yapma arkadaşim gitsin baska yerde yesin sen disarda ye gel mesela ?

Eminim eve de yemek yok ev isi bekler diye koşa koşa geliyonuzdur ahh ne diyim bu kadınlara sen caninin kiymetini bilmezsen bu adam değişmez
Aynen . Diger hamilelgmdede saat 5 te gelip 6 ya kadar yemegi hazir ederdim beyefendide ben evde yokum diye gezerdi disarda . Aslında evlenmeden önce hiç böyle değildim biliyo musunuz ? Aman tartsmayalim agzimizin tadı kacmasn dedikçe o yüz buldu ve ben bianda ondan korkan pasif birine dönüştüğümu farkettim . Bu halimi hiç sevmiyorum çünkü böyle biri değildim hiç böyle hayal etmiştim evlilik denen şeyi !

Ay sizi hatirladim,onceki konunuzdan.. el.iyisi kocanizdn orda da bahsetmistiniz. Of isiniz zor. Ickici kumarci dayakci olsa daha kolay bosanirdiniz. Smdi acaba mi diyip durcaksiniz. E hamilesiniz de..bence kafa dinlemevakti. Ailenizin yanina gidin,gerekcesi de esim bana yardimci olmayip turlu turlu isler bekliyor dersiniz. Bi aure ayri kalin olmadi. Ama izin meselesini cozebilir misiniz,aileniz uzakta mi nerede,gideilcek durumda misiniz yani?
Aynen ozetlemssinz aslında . Gittgimde zaten babam hepsini sordu ortada bişey yok bunlar evlilikte olan şeyler gidin konuşun çözün dedi bişey diyemedim gerçekten bunlardan biri olsa gözünün yaşına bakmycam ama olmaynca insan acaba diyo çocuklarım için katlanabilir miyim ? Gidebilirim ama eşim çok hassastır bu mevzularda daha kötü olur aramiz !

bak bu cümle yaşadığın herşeyin özeti. adam en başında net olmuş. senin de böyleysen esas ben kabul etmiyorum demen gerekirdi. kocan bu saatten sonra değişmez. ya sabredeceksin ya da gideceksin
Annemde öyle diyo . Ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen! Ben seviyodum işte her kavgada hatanın bende olduğunu kabullendirdi bnde hata bende sanıp kendimi düzeltmeye çalıştım anladım ki onların hepsini sevdgmden yapiyomusum smdi ufack bagrmasi bile batıyor !

Eşini al karşına ciddi ciddi konuş bütün sıkıntılarını dile getir. Ya da bi mektup yaz uzun uzun dök içini ver okusun. Eğer bu durumu düzeltmezse ''hislerinin tamamen biteceğini boşanmaktan başka çare kalmayacağını'' söyle.

Kendini düzeltip çabalamazsa boşan.
Benim eşim çok gururludur . Hatasını pek kabullenmeZ ama mektup iyi fikir cnku konustgumuz zaman cok cabuk sinirleniyo ve konusmanin sonuna bi turlu varamiyoruz . okur mu bilmiyorm ama cnku bikere yazdim okumaya bile tenezzul etmedi beyefendi !

Aileniz anlaşamadığınızı biliyor mu? çocuklar ufak ne rede kalıcaksınız öğretmensiniz çalışırken kim ilgilenecek bunlar önemli benim amcamın kızı boşandı 3 çocuk ailesi tekrar birleşin diyor şimdi çlışıo hala eşinin evinde :110: bakıcı bakıo aldığı nafakayla
Biliyo ve arkamdalar hamdolsun . Annem bakar bekar genç kizkardeslermde var hiç olmadı 3 milyar maaş alıyorum yeter de artar diye düşünüyorum .

Canım daha 3 senelik evlisin çalışıyosun.eşin hiç bi konuda yardımcı değil.çocuğu bırakıp tuvalete gidemiyosun.ikinci çocuk çok acele olmamışmı.

Benim eşim çok gururludur . Hatasını pek kabullenmeZ ama mektup iyi fikir cnku konustgumuz zaman cok cabuk sinirleniyo ve konusmanin sonuna bi turlu varamiyoruz . okur mu bilmiyorm ama cnku bikere yazdim okumaya bile tenezzul etmedi beyefendi !

senin gerçekten boşanmakta ciddi olduğunu anladığında da böyle tenezül etmemelere devam edebilecek mi bakalım.. ederse zaten direk yol ver gitsin.

Canım daha 3 senelik evlisin çalışıyosun.eşin hiç bi konuda yardımcı değil.çocuğu bırakıp tuvalete gidemiyosun.ikinci çocuk çok acele olmamışmı.
Olmuş . Ama seviyodum neyini sevdiysem smdi o duygularmdan eser yok sağolsun .. bide bebeğim beni hiç yormuyodu hep öyle kalacak sandım . Hata ettigimin her gün farkındayım hergün kendime kiziyorum ama artk hersey için çok geç :-(

Şimdi şöyle bir durum var. Siz bu konuyu hisleriniz için açıyorsunuz. Ama konu o kadar hassas ki. Konu da hakaret var, değer vermeme var, sevgisizlik var, psikolojik şiddet var, hödük bir erkek var. Var da var. Siz belki sadece karı koca olarak yorum bekliyorsunuz ama yorum yapanlar esas öneml kısmı görüyor. 2 tane çocuk. Ben üzgünüm yetişkin bir kadının aldığı kararlarla ilgili yaşadığı sonuçlara birşey diyemem. Ama beni üzen iki yetişkinin sorunlarını yaşamak zorunda kalan çocuklardır.
İnsanlar başka insanların çocuk yapıp yapmamasına müdahale edecek bir çeşit manyak değiller. Ama çoğu insan mutsuz annenin yetiştirdiği, huzursuz ortamda büyüyen çocuklarıda açılan psikolojik yaraların farkında. Bu yüzden bu kadar tepkililer bu ortamda iki çocuğa. Yoksa tuhaf bir doğum kontrol tarikatına mensup falan değiller. İnsanlar nedense psikolojik şiddeti fiziksel şiddet kadar önemsemiyor. Eşiniz ilk çocuğunu dövseydi siz ikinciyi yapar mıydınız? Ama eşinizin ve birazcık da bu mutsuzlukla sizin çocuğunuzun psikolojisinde açtığınız yaralar dayaktan beter. Burda kaç tane konu var huzursuz aile ortamından nerdeyse intiharı düşünen arkadaşlarımızın açtığı.
Bir kadın ve bir erkek istediği evliliği istediği şekilde yürütmekte özgür ama bir anne ve bir baba artık sadece bir kadın ve bir erkek değil. Onlar çocuklarını da düşünmek zorunda. Sizde beğenmediği huyları psikolojik baskı ile değiştiren, sizin içinizdeki neşeli kadını öldüren, hayat enerjinizi emen adamın nasıl çocuk yetiştireceğini düşünüyorsunuz? Nasıl bir rol model olacak? Çocuklarınızn kadın-erkek ilişkilerindeki modeli sizin ilişkiniz mi olacak? Yarın öbür gün babasının kopyası bir oğul yada annesinin çaresizliğinde ezikleşen bir kız çocuğu görürseniz ne olacak?
Daha çok şey yazılabilir ama bir noktadan sonra anlamsızlaşıyor. İnanın burdaki insanlar incitmek için, aşağılamak için keyiflerinden 2. çocuğa takmıyorlar. Nasıl ki dayak yiyen bir çocuğu görünce kayıtsız kalamıyorsak, psikolojik şiddet gören bir çocuğu görünce de kayıtsız kalamadığımızdan. Onlar için çok ama çok üzülüp, onlar adına sinirlendiğimiz için.

Olmuş . Ama seviyodum neyini sevdiysem smdi o duygularmdan eser yok sağolsun .. bide bebeğim beni hiç yormuyodu hep öyle kalacak sandım . Hata ettigimin her gün farkındayım hergün kendime kiziyorum ama artk hersey için çok geç :-(
Olan olmuş artık yapcak bişey yok canım.inşallah bundan sonrası iyi olur.en azından maddi olarak kimseye muhtaç değilsin.belki eşinde düzelir.

Bence de eşinize şu yazdıklarınızdan sonra birşey hissetmiyor oluşunuz büyük problem.
Hakaret eden, size yarımcı olmayan, bencil, çocuguna babalık yapmaktan aciz, sizi sürekli aşagılayan, size saygısı güveni olmayan, kölesiymişsiniz gibi davranan bir kisiye karşı sağlıklı bir insanın duygusu vardır; öfke, nefret vs. vs.
Hayatınızdan çıkarmak için varınızı yoğunuzu ortaya koymanız gerekirken siz eskisi gibi sevemiyorum diye üzülüyorsunuz.

Boşuna ayrılık nedenimiz yok demeyin,
şu adamın yaptıklarına odunluk diyip o halini bile sevmiştim diyebiliyorsanız içkisi kumarı vs. olsa da ayrılmazdınız.

Çocuğunuzu nasıl bir ortamda büyütmek istediğinize biran önce karar verin,
Doğru olanı yapın, davayı açın.

Ayrıca mutsuzluktan insan ölür de. Psikoloji tüm saglıgı etkileyebilen birsey.
Üstelik o durumda çocuğunuzu yetistirecek tek insan kalmış olur o da eşiniz.
Aslında çok güzel ozetlemssinz yaşadıklarımı . Hergün kavga hergün huzursuzluk artık iyice bunalıma başladım huzura güler yüze içten samimi sarilmalara hasret kaldım diyebilirim . Halim içler acısı! Aslında şuanda tam tayin zamanı şeytan diyo ki tayinini işte annenleern yanına oda ne hali varsa görsün çünkü eminim onu istemedigime !

Sizi yargılanıyor ama Eşiniz enteresan geldi bana. Bir yere gitme ama çalış.
Bence birseyler yapma zamanınız gelmiş ya bu çark böyle dönecek yada siz bir yerde eee yeter beee diyeceksiniz.

Yeni evliliklerde kisa surelerle hamile kalinmasi bana cok acayip geliyor. Yani bunlari atlatip saglikli evlilik surdurebilenleri alkisliyorum.
Konu sahibi sadece sana degil bu soylediklerim yanlis anlama.
Mesela bir uye vardi,26 yasinda mi ne,6. cocuguna hamile.
Yani arkadas bunun bulantili gecen donemi var, hormonlarin bastirdigi donemi var, karnin burnunda donemi var.
E doguruyorsun lohusalik 6 ay gecmiyor zaten. Emzirme vs...cinsel hayat diye bir sey kalmiyor. Cok ozur dileyerek soyluyorum ama sevisirken goguslerimden sut gelmesi benim icin fazlasiyla itici bir durum. Erkek icin de ayni olmali.
Sonra hicbir sey rayina oturmamisken hadi hoop bastan, sonra bir daha bir daha.
Giderek artan sorumluluklar...insanin esine bile tahammulu kalmaz su durumda.
Yani kisacasi ben cok normal buluyorum su donemde yasanan sorunlari. Iki taraf icin de surekli sikinti var. Ikinci cocuguma hamileyim ama ben inanmiyorum oyle bir gulumsemeyle her zorlugun unutuldugu masalina.
Evet evladin yuzune gulunce her sey bir anda guzellesiyor ama yapilmasi gereken utu, pisirilmesi gereken yemek, uykusuz gecirilen gece degismiyor malesef.

Biliyo ve arkamdalar hamdolsun . Annem bakar bekar genç kizkardeslermde var hiç olmadı 3 milyar maaş alıyorum yeter de artar diye düşünüyorum .

O vakit eşinle konuşup anlaşın boşanın hayırlısı olsun yada biraz uzaklaşın ne bilim ayaklarınızın üstünde durabiliyorsanz ömür boyu çekmenin lüzumu yok

Yo hiç içimde kıskançlık yok ben onu lafın gelişi soyledim yoksa ben yeni evlym :KK66: bi arkaadsımın oyle konuşması uzerine o cumleyi kurdum bu bir ikincisi ise size fikrinizi sormadım yorumuma karısmayın hem eşimi sevmyorum sogudum deyip hem cocuk yapan insanlardan bahsedyoruz neyni savunuyosaan
Niye o zaman uzuuuuun zamandir diye uzatarak cocuk istedigini ve cocugunun olmadığını yazdin ki. Hic kiskanc degilsin hı hı.
Derdim konu sahibini savunmak niye oldun ki. Tanimam etmem. Ama dogruta dogru. Senin gibi egriye ise eğri. Burda kiskanclik yapacagina dua et cocuk icin.

Bir kere de 2.çocuğu niye yaptın diye sorulmasa dişimi kıracağım.Neden yapıldığı niye soruluyor? Çözüme bir katkısı olacaksa eyvallahta öyle birşeyde yok.Olan olmuş.

Konu sahibi derdini anlatıyor çözüm arıyor bu saatten sonra ne yapılabilir onun hakkında fikir verilsin ÇOK MU ZOR?

Şimdi şöyle bir durum var. Siz bu konuyu hisleriniz için açıyorsunuz. Ama konu o kadar hassas ki. Konu da hakaret var, değer vermeme var, sevgisizlik var, psikolojik şiddet var, hödük bir erkek var. Var da var. Siz belki sadece karı koca olarak yorum bekliyorsunuz ama yorum yapanlar esas öneml kısmı görüyor. 2 tane çocuk. Ben üzgünüm yetişkin bir kadının aldığı kararlarla ilgili yaşadığı sonuçlara birşey diyemem. Ama beni üzen iki yetişkinin sorunlarını yaşamak zorunda kalan çocuklardır.
İnsanlar başka insanların çocuk yapıp yapmamasına müdahale edecek bir çeşit manyak değiller. Ama çoğu insan mutsuz annenin yetiştirdiği, huzursuz ortamda büyüyen çocuklarıda açılan psikolojik yaraların farkında. Bu yüzden bu kadar tepkililer bu ortamda iki çocuğa. Yoksa tuhaf bir doğum kontrol tarikatına mensup falan değiller. İnsanlar nedense psikolojik şiddeti fiziksel şiddet kadar önemsemiyor. Eşiniz ilk çocuğunu dövseydi siz ikinciyi yapar mıydınız? Ama eşinizin ve birazcık da bu mutsuzlukla sizin çocuğunuzun psikolojisinde açtığınız yaralar dayaktan beter. Burda kaç tane konu var huzursuz aile ortamından nerdeyse intiharı düşünen arkadaşlarımızın açtığı.
Bir kadın ve bir erkek istediği evliliği istediği şekilde yürütmekte özgür ama bir anne ve bir baba artık sadece bir kadın ve bir erkek değil. Onlar çocuklarını da düşünmek zorunda. Sizde beğenmediği huyları psikolojik baskı ile değiştiren, sizin içinizdeki neşeli kadını öldüren, hayat enerjinizi emen adamın nasıl çocuk yetiştireceğini düşünüyorsunuz? Nasıl bir rol model olacak? Çocuklarınızn kadın-erkek ilişkilerindeki modeli sizin ilişkiniz mi olacak? Yarın öbür gün babasının kopyası bir oğul yada annesinin çaresizliğinde ezikleşen bir kız çocuğu görürseniz ne olacak?
Daha çok şey yazılabilir ama bir noktadan sonra anlamsızlaşıyor. İnanın burdaki insanlar incitmek için, aşağılamak için keyiflerinden 2. çocuğa takmıyorlar. Nasıl ki dayak yiyen bir çocuğu görünce kayıtsız kalamıyorsak, psikolojik şiddet gören bir çocuğu görünce de kayıtsız kalamadığımızdan. Onlar için çok ama çok üzülüp, onlar adına sinirlendiğimiz için.

Bu sebepten soruluyor.

Bir kere de 2.çocuğu niye yaptın diye sorulmasa dişimi kıracağım.Neden yapıldığı niye soruluyor? Çözüme bir katkısı olacaksa eyvallahta öyle birşeyde yok.Olan olmuş.

Konu sahibi derdini anlatıyor çözüm arıyor bu saatten sonra ne yapılabilir onun hakkında fikir verilsin ÇOK MU ZOR?

X