- 29 Ocak 2021
- 1.454
- 4.076
- Konu Sahibi beyazyakali35
Neden sallayalım? Bir de en başında eşini seçerken, memur alsaydı o zaman?? Ticaret bu, ne olacağı belli olmaz (esnafken) direkt bir memur tercih edebilirdi.Ya işte başa gelinmeden gerçekten yapmam,etmem deniliyor..Şeffaf bir yorum için gerçekten yaşamak gerçekten o durumda olmak lazım,Eşi kendinden iyi mevkide veya eşit olan herkes ne biçim insansın diye sallamış konu sahibine..Nasreddin hoca ne demiş bana doktor değil,damdan düşeni getir anca o anlar halimden gerçekten bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmaz,içinde olmadan o anın analizini yapmak,doğru yapmak çok zor..Bu arada artık herkes sanayici mi wayy iyi kazaniyordur gözüyle bakıyor yani günümüzde mevkileri bayağı yükseldi,cerrah bile gerine gerine söyleyebilir..
Şu an neden utanıyor? Zorla mı verdiler adamı? Hem utanılacak ne var?
Ben eşimi ilk olarak sivil gördüm, mevkisini sonradan söylemişti ve emniyet mensubu olunca, farklı sebeplerden dolayı bir an duraksadım. (Asker, polis çapkınlığı) Allah var, geri çekildim ve düşünmek istedim. Karakterinden iyice emin olana kadar, bir yola girmedim. Çünkü asla tercih edeceğim bir meslek gurubu değildi. Konuşmaları, davranışları oturaklıydı ama bu yetmedi tabii. Ailesiyle tanıştırdı ve Annesine, kız kardeşlerine nasıl davrandığını gördüm. Durumu olmayan ablasının, kız çocuklarının eğitimini üstlendiğini ve buna çok önem verdiğini gördüm.
Beşimle randevulaştığı bir gün, yeğeni bir sorun yaşamış bana "Öğleden sonra dershaneye gitmem lazım şöyle bir durum var. İstersen beraber gidelim, beklersen akşama görüşelim, ama muhakkak görüşelim, seni görmeden bugünü bitiremem dedi.
Yine başka bir gün, Annesi "Oğlum gel özledim" dedi. "xxxx leyim, akşama planımızda var, ilk fırsatta gelirim anam, ben de seni çok özledim" dedi.
Ailesinden kadınlara saygısı, kişilere mantık çerçevesinde öncelik vermesi ve adil olmasını görüp "Bu adamdan eş olur" dedim. (Çapkın bir tipte değil)
Yani bu kararı almam mevkisi mi?Saygısız, karaktersiz olsa mevkisini ne yapayım? Derdim sadece yüksek maaş olsa, tanımadan bodoslama dalardım. O an ki rütbesiyle kalmayacaktı, daha yükselecekti ve maaşı daha yüksek olacaktı, ama korktum ilk başta.