- 4 Ocak 2016
- 60
- 30
- 38
- Konu Sahibi yesilperi3
Merhaba bayanlar.. nereden başlayacağımı bilmiyorum, tam 31 gündür eşimle ayrıyız..4 yıldır evliyim, evlendiğimiz günden beri hep sorunlarımiz vardi.. onun ailesi tam bir anadolu insanı ve eşim tek erkek çocugu.. normalde erkek cocugu ayni binada yasar ve herseylerine kosar. Ama biz ayri bir eve kiraya ciktik o sekilde evlendik. Ben evlenirken aile yapisinin boyle oldugunu tam bilmiyordum.. babasinin bir suru mal varligi var.. ve bunlari alirken cektigi kredileri surekli esimle birlikte odediler. Esim eve para getirmez bana 5-10 tl harclik verir surekli babasinin borclarini oderdi. Nasil olsa bu mallar bana kalacak derdi.. ve surekli neredyse hergun anne babasinin evine gider cay icer, yemek yer, mangallar yapar eve gelmezdi. Bana karisamazsin onlar benim ailem derdi.. ben evde hamileyken gece yarisina kadar tek kalir onu beklerdim, oda ailesinin evinde otururdu.. babasi bize ev alacagi yerde gitti kendine koyde villa yapti.. kendine baska seyler edindi.. toplam 7 tane evi var su an.. ama onlarin mahallede diye oturmam mumkun degil.. benim ailem ise cok genis goruslu tiyatro, sinema, kitapla ilgilenen bir aile.. bu konuda surekli tartismalar cikti..kendime ozel hicbirsey almaman ragmen,ailesi surekli kafasini karistirdigi icin esim bana cok harciyoruz hic para biriktiremiyoruz der durrdu. Cunku onlarin memleketlileri paraya tapiyor, dilencilik yapani bile var... devletten bedava maas baglatanlar, rapor alanlar.... ilkte esim benim aileme cok duskundu bana cok duskundu ve bize ayak uyduruyordu... hic ailesine benzemiyordu.. ama cocugumuz olduktan sonra babasinin annesine davrandigi gibi davranmaya basladi.. ben evde oturayim, cocuk bakayim; evde yemek yapayim.. ona karismiyayim soru sormiyim,evime bakayim.. iside babasiyla ortak bu arada.. eve ne para girdigi hep belirsiz, hep babasina verir.. ayri evde yasasada ayni evde yasar gibi onlaei 1 gun gormeden duramaz. Ayrica 2 gun gitmesi ailesi hemen der evlendin ananani babani unuttun diye.. evde elektrik gitse esimi arar, ilac alinacaksa esime aldirir, dogalgazi acamasa onu cagrir babasi asla kendi basina bisey yapmaz. Bu arada esimin kahve aliskanligi basladi, isi olmasa dahi ise gidiyorum diye yalan atar hergun gider kahvede saatlerce okey oynardi, 40 yildir evli ciftler gibi davranirdi bana. Sen kadinsin otur evde cocuguna bak, beni rahat birak vs.. ya kahvede ya annesinde otururdu bende calisiyor sanardim.. son 3 aydir maddi olarak ailesinin borclarindan dolayi bunalima girdi. Ben bir erkekle konussam dahi umursamayacak derecedeydi.. kendimi degersiz bir esya gibi hissediyordum. Duzeltmek icin elimden geleni yaptim.. ailesini evime defalarca davet ettim; daha bakinli oldum, anlayisli oldum.. hatta umursamaz olmayida denedim ama duzelmedi ben boyleyim deyip isine gelrse dedi. Son gun yine tartistik, ben artik kendimi anlatamamaktan yorulmustum ondan sevgi gormuyordum. Kendimi cok yalniz hissediyordum. Balkonda oturup 1 sise viski ictim.. aksam oldugunda gittim yanina konusmaua ve beni yine asla anlamadi.. gerisini hatirlamiyorum. Sinir krizi geciemisim, balkona kendimi atmak icin cikmisimm. Bacaklarim asagiya sarkiyormus. Beni zor tutmus sakinlesmiyormusum oda caresiz kalip babamlari aramis.. hastaneye gittik 4 tane sakinlestirici igne yaptilar.. oda 2 yasindaki kizimizla hastaneye geldi.. daha sonra birbirimizi arayip sormadik, 10 gun gecti konusmak istedi.. bende kabul ettim cok pisman oldugunu beni cok sevdigini aslinda herseyin bos oldugunu ve simdi tat vermedigini aklinin basina geldigini bensiz yapamayacahini soyluyor. Bende o eve felmem dedim cubku eski ve agir havasi olan cocukla cok zor yasanacak bir evdi. Bu surecte O evden baska bahceli guzel bir eve tasidi esyyalarimizi kimseden yardim almadan tek basina yerlestiedi. Yetwrki gel diyor yeni evde yeni hayata baslayalim diyor. 1 hafta icinde yeni ev buldum, ailemede artik eskisi gibi olmocam onceligim sen v kizimiz olacak diyor.. ilerde isimide degistircem diyor. Ve daha once ayrilmadik bu ilk oldu.. ben derdimi aldim diyor.. ama annem ve babam asla barismami istemiyor.. eger barisirdan biz buradan gideriz asla yuzumuze bakma, iji yakan bir araya gelmesin fiye beddua ediyor. 1 insan 2 okmaz duzelmez diyor. Kendine yeni hayat kur diyor. Asiri teokililer ve gercekfen annem asla birdahs yuzume bakmaz.. ve ileride keske ailemi dinleseydim diye pisman olursun bosuna yillarini gecirme diyor.. bendd ne yapacafimi sasirdim? Ailemi silip ona 1 sans dahami verim.. yoksa ailemi dinleyip bosanayim mi?? Onu seviyorum. Ama ayni olur diye korkuyorum.. bu arada ben 22, esim 29 kizimizda 2 yasinda.bana bir akil verin nolur