- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.511
- 133
- 32
- Konu Sahibi Duygusalbiri
Herkes muhasir medeniyetler seviyesinde olmadığı için ister istemez es kıskanma olaylari yasanabiliyor memlekette. Ayrıca o karakterde olan biri ile baştan olmaz dediniz ama insan bazen kendini bile taniyamazken karakter analizini başka insanlara nasıl yapacağız? Ya da yıllar içinde insanlarda olabilecek aksi değişimleri nasıl yönlendirebilecegiz? Evlenirken muhteşem olan bir insanin karakter yapısı değişime ugrayabiliyor. Neler duyuyoruz, en olmaz denen şeyler gerçekleşiyor hayatta. Evet, evlenirken "köle" olmuyoruz birbirimize. Ama iki tarafın da birbirine karşı sorumluluğu oluşuyor. Ve bir taraf bir şeyden rahatsız olduğunda karşı taraf bu rahatsızlığı gidermek zorundadır.Gidermiyorsa ya da ters geliyorsa zaten o evlilik sonlandırılır. Ve evet, benim hayatımda olmayan, tanımadığım bir insan eşime kendi özel hayatı ile ilgili bir şeyi uzun uzun telefon sohbetleri ile anlatamaz. Öğrendiğim an müdahale ederim. Çok sorunu varsa gitsin bir psikologa uzuuuun uzun anlatsın.Evet çok şükür gelişmiş ve medeni bir insanım. Keşke herkes o seviyeye erişebilse :) Anlatamaz derken? Anlatmasını istemem demek farklı anlatamaz demek farklı. Bir nikah defterine imza atıldı diye kimse kimseye emir vermemeli. Güzel bir noktaya değindiniz ‘eğer karakteri müsaitse’ yoldan çıkar evet. Zaten karakteri bu şekilde bir insanla evlilik yürütmeyi geçtim en baştan evlenmek yanlış. Onu sil cümlesi pek orta yol bulunabilecek bir cümle değil ve özel hayata müdahale gibi demişsiniz gibisi fazla olmuş. Ben kendi adıma kimi takip edip etmeyeceğimi biliyorum, yönlendirilmeye ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Aynısı eşim için de geçerli. Evlenmeden önce yaşadığım hiçbir ilişkide de karşımdaki insanın kendi başına bir birey olduğunu unutmadım. Sosyal medyaya, şahsi hesaba ve telefona müdahaleyi saygısızlık olarak görüyorum. Hayatta aklıma gelmez kimin hikayelerini izlemiş acaba eşim bir kontrol edeyim demek.
Yazım hatalari için özür . Otomatik düzeltme