• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime çok kırıldım

saynur93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2020
19
26
3
31
Merhaba arkadaşlar,
Bu gün biraz fazla bunaldım , yazıp rahatlamak istedim 😞
Bu gün eşim beni aradı , annesinin bizden borç istediğini ve bende ne kadar para olduğunu sordu. Ben de dedim ki, kredi kartı borcunu ödemek için ve bir de diğer masraflar için ayırdığım miktarda var .Kredi kartını ödeyince fazla bi şey kalmıyor zaten nasıl borç verelim dedim, o da öyle deyince sinirlendi tabi kapattı telefonu. Ben de sinirlendim tabi olan paranın tamamını hesabına gönderdim , akşama kadar da hiç arayıp sormadı ,işten eve geldim ve merak edip eşimin banka hesabına girdim , benim gönderdiğim parayı çekmiş ve ayriyeten 1000 tl daha kredi kartından avans çekmiş tabi bunu görünce çok sinirlendim , sonuçta ben de çalışıyorum, çabalıyorum kimseye borcumuz olmasın , kimseye muhtaç olmayalım diye... Bana da sorması gerekmez miydi , benim de gönlümü alarak böyle bir şeye kalkışamaz mıydı..?? diye kendi kendime sorular sorup durdum...
Benim anlayamadığım bir diğer konuysa , kayınvalidemin bizden borç istemesi bizim zaten durumumuz belli, biliyor, ev kredisi ödüyoruz birimizin aldığı maaş zaten oraya gidiyor, ee Ne kalıyor geriye .
Uzun lafın kısası , elimizde hiç para bırakmadı , kredi kartını erteledi, üstüne üstelik borç yaptı bunları yaparken beni hiç düşünmemiş olması beni çok üzdü, para vermiş olması değil böyle yapması beni kırdı. Evlilik böyle bir şey mi, bir şey yaparken eşlerin birbirlerinin rızasını alması gerekmez miydi?

eve geldiğinden beri de konuşmuyoruz, ben suçlu oldum, ben düşüncesiz oldum. Ben henüz 1 yıllık evliyim,evlilikte benden daha tecrübeli olan ablalarım , siz bana yol gösterin lütfen. Bazen beceremediğimi düşünüyorum evliliği , yoruluyorum, nerde nasıl davranacağımı bilmiyorum.

Belki anlatmak istediklerimi tam toparlayamamış olabilirim, şu an sanki yakın birine derdimi anlatırcasına yazdım kusura bakmayın lütfen 🙏

Bende yeni evliyim ve evlendiğim gunden beri gerek ben gerek eşim birbirimize sormadan hiçbişey yapmayız burda sorun eşinizde kime olursa olsun evden bi para çıkacaksa bunda sizinde görüşünüzün alınması gerekir ben şahsen sizin yerinizde olsam parayı yollamazdım bulamadim da diyebilir annesine sonucta şu an siz zor duruma düştünüz üstüne üstlük bide suclu duruma dustunuz valla acikcasi ben olsam bir ay sonra verdiğim parayı geri isterdim borcum var diyerek

Merhaba arkadaşlar,
Bu gün biraz fazla bunaldım , yazıp rahatlamak istedim 😞
Bu gün eşim beni aradı , annesinin bizden borç istediğini ve bende ne kadar para olduğunu sordu. Ben de dedim ki, kredi kartı borcunu ödemek için ve bir de diğer masraflar için ayırdığım miktarda var .Kredi kartını ödeyince fazla bi şey kalmıyor zaten nasıl borç verelim dedim, o da öyle deyince sinirlendi tabi kapattı telefonu. Ben de sinirlendim tabi olan paranın tamamını hesabına gönderdim , akşama kadar da hiç arayıp sormadı ,işten eve geldim ve merak edip eşimin banka hesabına girdim , benim gönderdiğim parayı çekmiş ve ayriyeten 1000 tl daha kredi kartından avans çekmiş tabi bunu görünce çok sinirlendim , sonuçta ben de çalışıyorum, çabalıyorum kimseye borcumuz olmasın , kimseye muhtaç olmayalım diye... Bana da sorması gerekmez miydi , benim de gönlümü alarak böyle bir şeye kalkışamaz mıydı..?? diye kendi kendime sorular sorup durdum...
Benim anlayamadığım bir diğer konuysa , kayınvalidemin bizden borç istemesi bizim zaten durumumuz belli, biliyor, ev kredisi ödüyoruz birimizin aldığı maaş zaten oraya gidiyor, ee Ne kalıyor geriye .
Uzun lafın kısası , elimizde hiç para bırakmadı , kredi kartını erteledi, üstüne üstelik borç yaptı bunları yaparken beni hiç düşünmemiş olması beni çok üzdü, para vermiş olması değil böyle yapması beni kırdı. Evlilik böyle bir şey mi, bir şey yaparken eşlerin birbirlerinin rızasını alması gerekmez miydi?

eve geldiğinden beri de konuşmuyoruz, ben suçlu oldum, ben düşüncesiz oldum. Ben henüz 1 yıllık evliyim,evlilikte benden daha tecrübeli olan ablalarım , siz bana yol gösterin lütfen. Bazen beceremediğimi düşünüyorum evliliği , yoruluyorum, nerde nasıl davranacağımı bilmiyorum.

Belki anlatmak istediklerimi tam toparlayamamış olabilirim, şu an sanki yakın birine derdimi anlatırcasına yazdım kusura bakmayın lütfen 🙏
Tabikide senin rizani alması gerekirdi ve hayır deseniz bile surat asıp konusmamazlik yapmamalı . Sonuçta ikinizin kazancı ve siz evlisiniz aile oldunuz herşeyden önce kendinizi düşünmeniz lazım bence öyle tabiki de sizi bilemem.bence eşinle konuş güzel kardeşim siz zaten ödeme yapiyorken ve borclariniz varken neden annesine para veriyor ki

Kendi parasından annesine borç verebilirdi senin paranı rızan olmadan dokunamaz. Fazladan borç yapıyorsa bunuda söylemeliydi. İlk kez mi kv borç istedi?
Ben senin paran benim param lafını hiç yapmadım zaten, evet ilk defa istedi ama borç para bulabileceği bir çok yer var zaten, kayınpederimin durumuda iyi neden bizim durumumuzu bildiği halde bizden istediğini anlamış değilim. O kısımlara da takılıp kalmıyorum zaten sadece eşimin böyle düşüncesiz olması beni üzdü

Su evliliklere musallat olan anne babalardan onların boyle cocuklarından gına geldi ya. Sende sıkma canını diycemde eşine parayı niye gönderdin annesine vereceğini bildiğin halde.
O an sinirlendim naparsa yapsın dedim kendi kendime ve birazda benim kızdığımı bile bile vermez diye düşündüm açıkçası

Siz yolladığınız için rizanız var nasılsa diye düşünmüş ya da bahane olarak kullanacak ama sorması lazımdı. Nasıl başlarsa öyle devam eder o yüzden şunu aklına sokun evlilikte ortak karar önemlidir tek başına çalışsa bile sormadan başkasına para vb vermemesi gerekir.

Ben senin paran benim param lafını hiç yapmadım zaten, evet ilk defa istedi ama borç para bulabileceği bir çok yer var zaten, kayınpederimin durumuda iyi neden bizim durumumuzu bildiği halde bizden istediğini anlamış değilim. O kısımlara da takılıp kalmıyorum zaten sadece eşimin böyle düşüncesiz olması beni üzdü
Kayınpederle ayrı mı? Öyle ise evladından borç istemesine takılmazdım asla sonuçta el değil annesi ama burada ki koca sorun kv değil kocan odunun teki kusura bakmayın. Kocanız normal durumu anlatsa problem yok derdim

Niye vermis? Surekli mi veriyor? Ailesinin durumu nedir? Bu soruları bilmek lazim tabi yorum yapabilmek icin.

Simdi anasıdır verecek tabi denilebilir ama diger tarafta da bir yuva kurup her anlamda kendi saadetini tesis etmeye çalışan bir kadin var.

Ben borc olaylarinda hastalık, kaza, bela vb durumda sorgususuz sualsiz al son kuruşuna kadar derim ama diger turlusu başkasının hayatından, huzurundan, mutluluğundan calmaktir.

Bir erkek mustakil bir ev acip sorumluluğunu alamayacaksa evlenmesin kardesim. Anasina babasina baksin. Iyi bir es olamayacaksa iyi bir evlat olarak misyonunu tamamlasin su hayatta. Hep mutsuzluk hep gözyaşı yoksa. Mutsuz kadin, mutsuz cocuklar... Yazık...

Siz haklisiniz. Esiniz henuz evliligin sorumlulugunu alabilecek olgunluga gelememis. Once kendi evin gelir, yeterse acil bir durum varsa tabiki aileye yardim edilir de bu cok baska bi durum.

Sen neden parani gonderdin ki?
Baskasindan bulup verseydi. Hem senin parani annesine vermis hem de sana trip atiyor
Neden gönderdim, o an sinirlendim o düşünmüyorsa ben mi düşüncem dedim ve benim istemediğimi bildiği halde göndermez diye düşündüm 🥺 biraz da deneme amaçlıydı sanırsam o anın verdiği sinirle verilen bi karar

Bence ailelere eşler birbirinden habersiz yardım edebilir. Ben anneanneme aylık alışveriş yapıyorum ve eşime söylemiyorum. Eşim de aynı şekilde eminim annesine yardım ediyordur. Çünkü ihtiyaçları var, etsin de.
Bu konularda birbirimizle çok yüz göz olmuyoruz. Annesi benim bilmemi istemez eminim. Utanır.
Bunu niye anlattım üstte birkaç kişi senden habersiz yollayamaz demiş diye. Yollar bal gibi de kendi anası.
Ama seni zor durumda bırakmadan sana hissettirmeden yollasın. Adam hem senden para istiyor. Hem senin verdiğin parayı kullanıyor. Üstüne ortak borcunuzu ödemiyor, erteliyor. Bir de paşa beyin tribini çekiyorsun.
Saçmalık.

Göbek bağını kesen doktorlara sesleniyorum. Kesmiyor musunuz bu adamlarınkini. Bir biz mi evimiz, yuvamız diyoruz birşeyler yapmaya çabalıyoruz bilemiyorum.

Sana diyebileceğim tek şey var ablam. Kocan darbe yemeden anlamayacak. Yani kendisi dara düşüp kimseden destek görmediği zaman ancak senin ne demek istediğini anlayacak.
O masal günü gelinceye kadar.. Susuyorum demen lazım malasef.

Yoksa hep birbirinizi kırarsınız.Sonunda olan evliliğiniz ve karşılıklı saygı, sevginize olur.

Neden gönderdim, o an sinirlendim o düşünmüyorsa ben mi düşüncem dedim ve benim istemediğimi bildiği halde göndermez diye düşündüm 🥺 biraz da deneme amaçlıydı sanırsam o anın verdiği sinirle verilen bi karar
Gördüğün gibi elinde patlamış.
Bidaha olursa tecrübe olmuş, artık olan olmuş. Annesi borç istediğine eminmissin bari, geri ödeyecekmi veya durumu varmı

Esin ana-babasina yaranmaya calisiyor. Yeterince olgun degil. Birdaha da para falan gonderme. Kendi kazandigindan versin borcu.
Hatta boyle musrif insanla ben butcemi ayirir birikimimi kendim yapardim. Erkekleri cok dusunmeyeceksin, cunku onlar bencil olur

Niye vermis? Surekli mi veriyor? Ailesinin durumu nedir? Bu soruları bilmek lazim tabi yorum yapabilmek icin.

Simdi anasıdır verecek tabi denilebilir ama diger tarafta da bir yuva kurup her anlamda kendi saadetini tesis etmeye çalışan bir kadin var.

Ben borc olaylarinda hastalık, kaza, bela vb durumda sorgususuz sualsiz al son kuruşuna kadar derim ama diger turlusu başkasının hayatından, huzurundan, mutluluğundan calmaktir.

Bir erkek mustakil bir ev acip sorumluluğunu alamayacaksa evlenmesin kardesim. Anasina babasina baksin. Iyi bir es olamayacaksa iyi bir evlat olarak misyonunu tamamlasin su hayatta. Hep mutsuzluk hep gözyaşı yoksa. Mutsuz kadin, mutsuz cocuklar... Yazık...
Annesinin borcu varmış o kısmı ben de çok bilmiyorum ki eşiminde bildiğini sanmıyorum, annesi bir şey isteyince hayır diyemiyor çünkü. Kayınvalidem de çalışıyor kayınpederimde çalışıyor , emekli . Biz ev aldık kimse bize yardım etmedi kendi imkanlaramızla ki ben istemiyorum da zaten Allah yine de muhtaç etmesin tabi.
Ben eşime hep diyorum ki biz artık ikimiz bir aile kurduk , ne yaparsak kendimiz yapalım , neler yapabildiğimizi görelim kimseye muhtaç olmadan .
Ailelerimiz zordaysa görmezden gelelim zaten demiyorum ama bizim durumda ortada . Yoktan var edip borç yapmasına gerek mi vardı? Evlendik evleneli çabalıyorum zaten. Ayrıca bu kadar borç istememişti ama her ay kredi kartıyla onu alın bunu alın diye istekleri oluyordu. Tamam sonrasında veriyordu kayınvalidem ama hesaplar karışıyor, bu yüzden de çok tartıştık eşimle

Back