• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşime bir haller oldu, resmen boğuluyorum

minetti

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2010
238
32
318
İstanbul
büromuzu sattık yeni bir ofis aldık, bayada bir borca girdik.
bir kenarda birikmiş bir paramız yok.
anlicanız şuan sadece kredi taksitlerimiz haricinde ek bir harcama lüksümüz yok.
eşim dediki yeni ofise yeni eşyalar alalım, taksitle
borçtan hiç korkmaz
kırılmasın diye tamam dedim.
işte perdesiydi masasıydı koltuğuydu filan bunlar alındı,
tamam dedim olmayan parayla bunları aldık başka masraf yapacak durumda değiliz
eşim tutturdu büyük ekran lcd ve klimada alaım diye.
biraz bekle işlerin durumuna göre dedim, tamam dedi
ama sen yeme içme bugün klimayıda lcd yide al kredi kartına cart çektir
kafayı yedim, tartıştık. bu henüz sıcak olan mesele
anlicanız eşim kafasına koyduğunu yapıyor,
benim fikrimide soruyor fakat gene bildiğini okuyor
yeni yere geçince zaten bir haller oldu, herkese yeni ofis aldığını söylemeler filan,
anlicanız baya bir görgüsüzleşti,
beraber çalışıyoruz ben işe yatırım yapmak istedikçe eşimin abidik gubidik hayalleri yüzünden
yerimizde sayıyoruz.
birden bire gösteriş meraklısı olup çıktı
herşey benim sırtımda evde iki çocuk,
işyerine gelmezsem işimiz diye birşey kalmayacak
eşim har vurup harman savuracak
çocuklara annem yardımcı oluyor.
annem yeni yürümeye başlayan kuşumun peşinden koşturamıyor.
evde temizlikti, çocukların bakımıydı %80 benim sırtımda.
hem ev işi yap, hem çocuklarla yarım gün ilglen, hem gel işte çalış,
BOĞULDUM
eve yardımcı alalım dedik, beğendiğim birisi vardı hafta içi 9:00-18:00 gel
evde annemde var yol paran+700 maaş dedim kadın beğenmedi.
eşim hemen onada atladı.
darda olan bir akrabası var, kadının çalıştığı yer kapanmış.
aklınca ona destek olmak istiyor
dedimki bak biz onu tanıyoruz akrabayız,
ben ona şunu yap bunu yap diyemem.
yok dedi o yapar
gitmiş onla konuşmuş işe başladı.
saat 10 dan önce gelmiyor, ne çocuk bakmaktan anlıyor ne temizlikten
iyi bir insan ama bana hiçbir faydası yok
gördüğüm kadarıyla kadının yapısı öyle, işten kaytarimle filan bir alakası yok
bir hoş biri, algısı sıfır
benim üzerimden hiçbir yükü almadığı gibi
daha da sitres oldum
bu durumu eşime söylediğimde o zaman gelmesin dedi.
bunu kendside söyleyemez bana yükledi
bakarmısız beni düşürdüğü duruma
şimdi onu ben istememiş durumuna düşücem....
insanlar beni kötü bilecek
kendimi sindirilmiş sinmiş sönük bir lamba gibi hissetmeye başladım
kendi işime ağırlık veremiyorum, kendi işimi işimizi geliştiremiyoruz
senelerdir aynı düzen devam ediyoruz
hep sıkıntılı hep ucu ucuna denkleştirilen ödemeler,
hep kredi kullanmalar
sıkıldım bir rahat dursa bir kenarda birikim yapıp işi geliştirelim istedikçe
saçma sapan işlere dalıyor
bundan önce gene akrabaları yüzünden sıkıntı yaşamıştık
boşanmanın eşiğinden dönmüştük
ama henüz üzerinden 3 sene filan geçti gene aynı tas aynı hamam
nasıl bir tutuma gireceğimi şaşırdım
bana bir akıl verin lütfen

Eşiniz borctan korkmuyor galıba

Giderek ıflas noktasına gelıcez sayend fılan dıyın.konusmaktan baska care yok. cocuklarınızın oldugunuigelecege daır yatırımın sart oldugunu soyleyın bence

sen bu ilişkide alenen erkekleşmişsin ki bu ilk kez kullandığım bi tabir, adam resmen sana güveniyo, karım öder o halleder gibi bi gevşeklik sezdim, senin ailende biraz koruyup kolluyo galiba buna da güveniyo olabilir, açıkçası bana karada ölüm yok diyo adam, biraz çek kendini, ekstra sorumluluk yükle, çalışmıcaksan biz bu büroyu süslemek içinmi aldık de, bi şekilde saptığı çizgiye geri dönmesi lazım, antropoz galiba

Biz nasıl 2 çocuğu anneme veya başkasına güvenerek yapmadıysak sen de borcunu,işini bana güvenerek yapma de uygun bir dille.Bence sen evine bak çocuklarınla ilgilen biraz.Bir bak bakalımne olacak.Hayatının sonuna kadar arkasını toplama gücünü buluyormusun kendin de? Adamakıllı konuş tavrını koy....

cnmm al kadını karşına bak yanlış anlama anladığım kadarıyla daha eşim size söylemedi. fakat biz çalışmandan memnun değiliz k.bakma deyin açıkça söyleyin yazık günah o kadar yha yoldan mı buluyorsunuz borç harç içinde :32:

eşin sana güvenio heralde.. kredi kartına çekip alıosun da, ödemesini düşünen yok... cnm işin zor.. hele bi de sonradan gösteriş meraklısı olduysa, tutamazsın onu... ancak ne zaman aklı başına gelir, kartların borcunu ödeyemeyip, ofisine haciz gelip eşyalarını tek tek götürdüğü zaman... sen yine de sölemeye devam et.. sende işi gevşek tutsan, harcama yaparken, iyice açılacak adam belli, fırsat vermemeye çalış
yardımcı konusuna gelince, akraba makraba, işini iyi yapmayıosa, verdiğiniz paranın hakkını vermek için çabalamıosa, en önemlisi, durumu bu kadar kötüyken, işini kaybedebileceğini düşünüp, elinden geleni yapmaya çalışmıosa, yol vereceksiniz... rahat insan demek ki...

eşiniz çok yanlış davranmış onu uyarmaya devam edin ona sürekli zor durumda olan insanları çok az bi maaşla geçinen insanları anlatın yada borç yüzünden herşeyini kaybetmiş insanların hikayesini anlatın.arkadaşım anlattı yada bi yerde okudum diyin belki etkilenebilir
gösteriş meraklısı olmak kötü bir huy,mesela lcd ve klima olmazsa olmaz mutlak gerekli olan şeyler değil ki
evinize aldığınız yardımcı konusundada eşinizle konuşun onun size hiçbir faydası olmadığını anlatın umarım anlar sizi

Anlamaz anacım bu adamlar, nelerine güveniyorlar hiç bilmiyorum ki...
Al benden de o kadar benim kocam da öyle bir gösteriş merakı bir savrukluk gibi sorma...
Ah bide hayır dediğim de de küsüp kaçmaları yok mu hiç çekilcek çile değil...
Bizim de benim bildiğim 300bin borç var,adam daha da kredi çekme delisi haline geldi, hadi kendi iiçin olsa gene bi nebze, bide eşin dostun
işleri için de kefillikleri çıldıracam...
Bu zamana kadar kendi kafasına göre çekti kredileri ki artık yeni kanuna göre eşlerin de imzası gerekiyormuş,şimdide beni alet ediyor, evdi arabaydı hepsine ben kefilim zaten...
Artı bide benim maaşım sigortada aldığımdan çok gözüküyor banka ne kadar kredi istersem verecek, sanki bedavaymış gibi şimdide beni alet ediyor...
Bunlar erkeklerin egoları yüzünden, sırf kendilerini çevrelerine ispatlama çabaları yüzünden...
ne var önce bir borç bitsin sonra diğerini çekmen gerekiyorsa çek...Ayağını yorganına göre uzatmayı bu gösteriş meraklısı adamlar korkaklık olarak görüyor...Allah sabır versin canım sanada...

Artık bana daral geldi... Okuyorum okuyorum konuları,merak ediyorum,düşünüyorum ,üzülüyorum...Gerçekten söyleyecek bişeyim yok..Erkekler çok bencil ....

sen bu ilişkide alenen erkekleşmişsin ki bu ilk kez kullandığım bi tabir, adam resmen sana güveniyo, karım öder o halleder gibi bi gevşeklik sezdim, senin ailende biraz koruyup kolluyo galiba buna da güveniyo olabilir, açıkçası bana karada ölüm yok diyo adam, biraz çek kendini, ekstra sorumluluk yükle, çalışmıcaksan biz bu büroyu süslemek içinmi aldık de, bi şekilde saptığı çizgiye geri dönmesi lazım, antropoz galiba

:)valla cnm tabirin cuk diye oturdu. kendimi çektim ikinci bebek olunca, ama bu defada bizimki hergün yanına uğrayan bir adamı işe aldı.
birgün büroya bir gittim adam leş gibi içki kokuyor. dedim bu içipte mi işe geliyor, ya sorma dedi bende sinir oldum.
dedim konuş böle olmaz. ya sen adam gibi çıkarırsın işten bunu yada ben kovarım dedim.
sonra öğrendimki adam içki bağımlısımış. zor kurtulduk adamdan. yani boşta bırakmaya gelmiyor.
şimdide bir şaşırma hallerine girdi, hayırlısı bakalım

Back