eşime baskı yapıyorum

Zambaak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
73
37
Merhaba arkadaşlar,

Eşimle 11 yıldır birlikteyiz 5 yıldır evliyiz. Eşimin arkadaşlarıyla olmasına sanki benim yerime onları tercih ediyormuş hissine sürekli kapılarak devamlı mecazen bununla savaşıyorum. Arkadaşlarıyla birlikte hafta da bir kez dışarı çıkıyor ve bu beni acayip derece de rahatsızlık veriyor. Borçlarımızdan kaynaklı tatiller dışarı çıkma vs şeyleri uzun zamandır yapmıyoruz. Ev dışında yapabildiğimiz farklı bir planlama yok. Bunlardan veryansın ettiğim ya da bana zaman ayırmıyorsun dediğim zaman işten zaten kendime zaman kalmıyor nasıl vakit ayırayım diyor. Eşim evine bana bağlı hiç bir şekilde yalanı dolanı olmayan çok düzgün bir adam ve evliliğimiz de birbirimizi tanıyan ve birbirimizi çok seven bir çiftiz. Ama anlaşamadığımız tek durum Arkadaşları yüzünden sürekli tartışmamız daha doğrusu ben bunları sorun ederek sürekli bir kavga oluyor. Son yıllar da artık bundan çok sıkıldığını ve bunları yaşamak istemediğini, yaşamamız durumunda evliliğimizi sonlandırma isteğinden bahsetti. 1 Ay önce çok büyük bir kavga yaşadık ve ilk kez kavgamıza onun ailesi dahil oldu. Ailesi karşısında söz verdim. Ama ne yazık ki olan yine oldu 5 gün önce yine tartışmalarımız boy göstererek onu çok fena derece yıprattım. Şimdi benimle hiç bir şekilde konuşmayacağını beni yok saydığını benimle muhattap olmayacağını dile getirdi. Onun üzerinde sürekli baskı yaptığımı, onu kafesin içine almaya çalışıp kontrol etmeye çalıştığımı , zaten bir tane annesinin olduğunu 2.annelik ona yapmaman gerektiğini söylüyor. Ona çok hak veriyorum ama ben ne desem haklı ve ben çıkış yolu bulamıyorum. Günlerdir konuşmuyoruz. Konuşmamayı bırakın sanki düşman gibiyiz.

Teşekkürler

Kendiniz kendinizin farkindasiniz bu güzel. Sahip oldugunuz seylerin farkina varin. Yapilacak sey belli alip karsiniza samimi bir sekilde konuşun. Anladigim kadariyla iyi bir insan esiniz yapici birisi gene sizi anlar inşallah. Aslinda önemli nokta bundan sonra boğmayin adami. Haftada bir gün birakin çıksın.

Çok defa bunu yaşadık çok karşıma alıp kendimi ifade ettim. Artık bu konu da dediklerime inanmıyor. Aksine bu durumdan hoşnut olduğumu bilerek onu kırıp döktüğünü ifade ediyor. İnsan sevdiğine bilerek böyle bişey yapamaz ki. Ben bilinçli bir şekilde yapmıyorum. Olayların farkında vardığım zamanda iş işten çoktan geçmiş onu kırıp dökmüş oluyorum. Nasıl toparlayacağımı İnan bilmiyorum.

Hafta da bir arkadaşlarıyla dışarıda yemek yiyerek birşeyler içip kafa dağıtıyorlar.

İlk kez konu başlığı açıyorum nasıl olduğunu bilmiyorum maalesef. Evet maddi olarak güçlük yaşıyoruz ya arkadaşları karşılıyor veya ona bütçe ayırabiliyor. Dışarıda arkadaşlarıyla zaman geçirmesi sanki onlarla benim aram tercih yapıyormuş da onları tercih ediyormuş gibi geliyor.
Öncelikle konu yanlıs yere acılmıs

İkincil olarak haftada bir dışarı çıkıyor ama maddi durumumuz dısarı cıkmaya müsait değil diyorsunuz
E hangi parayla cıkıyor o zaman veya cıkınca napıyorda sizi bu kadar darlıyor

İlk kez konu başlığı açıyorum nasıl olduğunu bilmiyorum maalesef. Evet maddi olarak güçlük yaşıyoruz ya arkadaşları karşılıyor veya ona bütçe ayırabiliyor. Dışarıda arkadaşlarıyla zaman geçirmesi sanki onlarla benim aram tercih yapıyormuş da onları tercih ediyormuş gibi geliyor.
Haftada bir yahu
Eger sizi diğer günler ihmal etmiyor, zil zurna sarhos olup sapıtmıyor, gecenin bi körü eve dönmüyorsa, takıldıgı kişileri tanıyor gittigi yeri biliyorsanız ne olacak ki
Ördek ailesi gibi her dk icice dipdibe olmak zorunda değilsiniz

Bende İnan bu ayrımdayım. Beni tercih etmemiş oluyorsun dediğimde yok öyle bişey bende kafamı dağıtamayacak mıyım? Bırak benimde özel alanım olsun diyor
yemek yeme ve icme olmasa hakli derdim. Bence sen haklısın. Madem sana ayiracak maddi gucu, zamani yok arkadaslarina nasil oluyor? Ayda bir kez olsa amenna

Zil zurna olan bir adam değil. Gittiği yeri kişileri hepsini söyler. Saklamaz hiç bir şeyi. Bana zaman ayırmak istemeyişi boş zamanı olursa da onlarla olması tercihmiş gibi geliyor bu rahatsızlık veriyor bana.
Haftada bir yahu
Eger sizi diğer günler ihmal etmiyor, zil zurna sarhos olup sapıtmıyor, gecenin bi körü eve dönmüyorsa, takıldıgı kişileri tanıyor gittigi yeri biliyorsanız ne olacak ki
Ördek ailesi gibi her dk icice dipdibe olmak zorunda değilsiniz

Zil zurna olan bir adam değil. Gittiği yeri kişileri hepsini söyler. Saklamaz hiç bir şeyi. Bana zaman ayırmak istemeyişi boş zamanı olursa da onlarla olması tercihmiş gibi geliyor bu rahatsızlık veriyor bana.
Haftada bir mi boş zamanı oluyor ?
Genel olarak her gün böyleyse zaten evliliğiniz sekteye uğramıs demektir

Şöyle eve dükkanını kapatıp 9da evde olur hergün hafta içi hafta sonu örneğin ara sıra 9da kapattıktan sonra direkt arkadaşlarıyla toplanıp dışarı çıkarlar eve 12-1 gibi gelir
Haftada bir mi boş zamanı oluyor ?
Genel olarak her gün böyleyse zaten evliliğiniz sekteye uğramıs demektir

Dışarıda arkadaşlarıyla zaman geçirmesi sanki onlarla benim aram tercih yapıyormuş da onları tercih ediyormuş gibi geliyor.

Yanlış düşündüğünüzün siz de farkındasınız

Eş/sevgili başkadır, arkadaş başkadır. İkisi de birbirinin yerini tutmaz.

Bence siz eşinize annelik değil hayat arkadaşlığı yapmaya devam edin.

Rolleri şaşırmayın

Ayrıca siz de arkadaşlarınızla çıkabilirsiniz. Gece çıkamıyorsanız gündüz bir kahve ya da çay içmeye çıkın.

X