eşime abi demiyor normal mi sizce

Birsey anlamadım karısık olmus :) benim de abim esime eniste demiyor 7 yas büyük ama esim takmıyor cünkü benim büyügüm diye ( abim toplum icinde eniste der aile icinde ismiyle hitap eder)

Aman en sevmediğim şey abi abla muhabbeti ben tam tersi yakın gördüklerime ismiyle hitap etmeyi severim anneme bile çoğu zaman ismiyle konuşurum 2 abim var hiç abi demem :)
Eşimin kuzenleride bana abla demezler sormuşlardı ne isterseniz onu deyin dedim ister isimle ister abla ister teyze ister nene malum eşimdem 5 yaş büyüğüm kuzenlerinden de bayağı büyük oluyorum genelde ismimi kısaltırlar

Hahah bende babama x bey derim annemin de anne harici bir cok nicki vardir ne ka saygisizmisiz biz

bana belli bir yaştan büyük insanların birirlerine abi abla demesi çok tuhaf geliyor, yaş kompleksim yok inanın buna ama kalkıp yetişkin bir insanın bana abla demesi komik geliyor. sanırım 25 yaşımdan beri de kimseye abi abla dememişimdir. çok yaşlılarsa amca/teyze, orta yaşlılarsa ya da resmiyet varsa bey/hanım...

Herkes diledigi gibi hitap eder, bırakın bu işleri abi deyince abisimi olacak.Benden büyük kayınlarıma abi demem, kimsede sorun etmez.

sölesın nolcak art nıyet varsa esınden cıkar kardesın o napcak ya

yas mevzusu karısık olmus
1 yas mı kucuk 7 yasmı anlamadım da...
abı dese ne olurmus enıste dese ne olurmus anlayamadım
ben genelde sızlı bızlı konusurum ozellıkle bı hıtap seklım yoktur

kendı aranızda bunu konusmanız bıle yanlıs esınızın bunu kafaya takması sızın bunu kafaya takmanız bana yanlıs geldı bılemedım...

Ahaha aklima ablamin eski nisanlisi aklima geldi benden bir yaş büyüktü nisanda bir kez ismiyle seslenmistim ne saygisizligim kalmisti ne terbiyesizligim hey gidi günler..

Size nasil hitap ediyorsa esinize de öyle hitap etsin. Size abla diyorsa esinize ismiyle hitap ediyorsa garip. Biraz da eşinin nasil hitap ettigiyle alakali.

Kasmayin davranışlarinda bir gariplik yoksa..
Gariplik varsa da umursamayin daha güzel.

Bende esimin ablasina abla demiyorum ismiyle hitap ediyorum bizimde aramizda 6 yas var. Ben hic abla demeyi dusunmedim tabi biz arkadastik ablasiyla ordan aliskanlim vardi. Demeyebilir bana gore cok onemli birsey degil sonucta ama karsi taraf rahatsizlik duymuyorsa soylenmesi istenebilir

16 yas kucuk kuzenim bana abla demez, bebekliginden beri dedirtmedim/dedirtmedik.

Benden 10 yas buyuk kuzenlerime, is arkadaslarima, 14-15 yas buyuk normal arkadaslarima abi abla demem.

Yapi meselesi, benim aklima gelmez mesela benden 5 yas buyuk birine abi demek.

Saygisizliktan degil cok farkli gormemekten, cok buyuk gormuyorum yani abla diyecek kadar. Anne babamin arkadaslari abla abidir benim icin.

Eger bundan rahatsiz oldugunu sezdigim olursa anca abi derim. Kardesinizin esi de oyledir belki. Hem esi demiyorken kendisinin demesi de gereksiz bence 6 yas icin.

Eşimin kardeşi benden büyük ama bana yenge diyo. Ablam eşimden büyük ama enişte diyo eşime. Bizim böyle bi isteğimiz olmadı ama ismimizle hitap etselerdi de sorun etmezdik. Nasıl rahat ediyolarsa oyle desinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…