eşime abi demiyor normal mi sizce

Konudan pek bişey anlamadım ama daha önce de yazdığım şeyi yazayım size de. Babam dışında annem de dahil hayatımdaki herkese ismiyle hitap ediyorum. Bazen babama da x beeey diyorum. Ablamin benden sanırım 23 yaş büyük eşinin ismini pekiştirerek söylüyorum hatta. Kimse de saygısızlık olarak yaklaşmadı duruma şimdiye kadar.

Benim kardeşim benden 1 yaş küçük.esimle ben de aynı yastayiz.tabi kardeşim esimden 1 yaş küçük olunca hiç abi demedi.ismiyle hitap eder,bazen de espirisine enişte der.bu normal de kardeşimin eşi kardesimden 6 yaş kucuk.kardesim bana abla diyor,esi de abla diyor.7 yaş var sonuçta aramızda.esime de başlarda abi derdi şimdi ismiyle hitap ediyor.esim de bana niye abi demiyor bir garip oluyor bence kaç yaş küçük benden diyor.ben de savunmaya çalışıyorum sonuçta eşi ne derse onu diyordur ondan diyorum ama aslında bana da garip geliyor.ayri şehirlerdeyiz haftaya gelecekler stres yapıyorum.aslinda daha önce kardeşimin eşi diye bir konu da acmistim.hareketleri bazen garip oluyor ben de eşime karşı mahcup oluyorum.bir sezdirmeme cabasindayim hep.istemem eşimin onun davranışlarını yanlış bulmasını.biraz da onu stres yapıyorum.bir de bu isimle hitap etme çıktı.aslinda eşim onu bunu sorun edecek biri değildir de bazen eleştiriyor davranışlarını ben de niyeyse hep iyi görsün istiyorum.kardesime de abi desin diyememki,kiz ne der ablası da benim ne diyecegime mi karar veriyor diyecek.ne bileyim sizce normal mi

Aslında konumun sonuna birşey eklemek istedim düşüncemin normal olup olmadığını anlamak istiyorum.boyle kendinden 6-7 yaş falan büyük yengesi ya da eniştesi olan varsa (yani gorumcesinin ya da kaynının eşi olarak)ona ismiyle hitap eden var mı yoksa abi abla mi diyorsunuz
Elrim benden 5byas buyik ona ismiyle hitap ediyorum. Ama kaynim 10 yas buyuk ona abi diyorum. Gorumcem benden 8byas buyuk ona abla diyorum esine de esnite diyorum. Kardesim olmadigi icin kendintrafimdan bir ornek vermedim :)

Bu islerde gonulluyse karsi taraf abi anla denmeyebilir. Benim gorumcem sormustu bana nasil hitap edeyim sana diye. Sadece adim yeterli demistim. Esin istiyorsa kendisi uyarabilir,abi dersen sevinirim diye

Benden 14 yas küçük kuzenim var bana
X abla diye seslenir. Ya x ya da abla diye seslen derim. Tuhaf bi durum yok. İsimler birbirimizde ayirt edilip, özel kilinmamiz icin var zaten

Benim kardeşim benden 1 yaş küçük.esimle ben de aynı yastayiz.tabi kardeşim esimden 1 yaş küçük olunca hiç abi demedi.ismiyle hitap eder,bazen de espirisine enişte der.bu normal de kardeşimin eşi kardesimden 6 yaş kucuk.kardesim bana abla diyor,esi de abla diyor.7 yaş var sonuçta aramızda.esime de başlarda abi derdi şimdi ismiyle hitap ediyor.esim de bana niye abi demiyor bir garip oluyor bence kaç yaş küçük benden diyor.ben de savunmaya çalışıyorum sonuçta eşi ne derse onu diyordur ondan diyorum ama aslında bana da garip geliyor.ayri şehirlerdeyiz haftaya gelecekler stres yapıyorum.aslinda daha önce kardeşimin eşi diye bir konu da acmistim.hareketleri bazen garip oluyor ben de eşime karşı mahcup oluyorum.bir sezdirmeme cabasindayim hep.istemem eşimin onun davranışlarını yanlış bulmasını.biraz da onu stres yapıyorum.bir de bu isimle hitap etme çıktı.aslinda eşim onu bunu sorun edecek biri değildir de bazen eleştiriyor davranışlarını ben de niyeyse hep iyi görsün istiyorum.kardesime de abi desin diyememki,kiz ne der ablası da benim ne diyecegime mi karar veriyor diyecek.ne bileyim sizce normal mi

Aslında konumun sonuna birşey eklemek istedim düşüncemin normal olup olmadığını anlamak istiyorum.boyle kendinden 6-7 yaş falan büyük yengesi ya da eniştesi olan varsa (yani gorumcesinin ya da kaynının eşi olarak)ona ismiyle hitap eden var mı yoksa abi abla mi diyorsunuz
Genelde herkese adıyla hitap ederim. Abla abi demem
Çok demem gerekenler amca statüsü zaten :KK43:

Benden büyüklere ismiyle hitap etmiyorum.Abimle aramda bile 1.5 yaş var.Kimisi abi bile demez ismiyle seslenir bu durumda .

Gelininiz nasıl istiyorsa öyle seslensin.Kardeşine birşey söyleme.Saygılıysa gerisini boşverin.

Son düzenleme:
Eşimin abilerine abi diyorum, eşlerine isimleri ile hitap ediyorum.

Bizim tarafta ise işler baya karışık, ben ortanca kardeşim, ablamın eşi benden küçük, kardeşimin eşi benden büyük, genelde isimleri ile hitap ediyorum, bazı çok geleneksel kişilerin yanında enişte diyorum ki gereksiz sorgulama işine girmeyeyim. Enişteler ikisini de garip bulmadılar bu güne kadar.

Bende abla abi muhabbetlerini hiç sevmem. Bazen banada niye abla abi demiyorsun diye sorarlar... ama benim için abi abla kelimesi çok kutsal ( değeR açısından) herkese söylemem. Eşinde başka dert bulsun kendine

Eşiniz hitap etme meselesini önemseyen bir insan mı? Bazıları arasında 1 yaş olsa bile abi abla ile hitap edilmek ister. Ve de bunu sıkça belirtirler. Değilse ve bu durum gözüne batıyorsa rahatsız olduğu bir şeyler olmalı. Belki bir yanlış anlaşılma olmuştur aralarında. Bu yüzden de mesafeli olmak istemiş olabilir. Eşinizin ağzını arayın bence.

adamlar anne babalarını ismiyle hitap etmezken bizdeki duruma bakarmısın isterse on yaş küçük olsun istemiyorsa abi yada abla diye hitap etmek zorumluluğu yok

Son düzenleme:
benim kardeşim de benden 4-5 yaş küçük..şu yaşıma kadar bi kez olsun abla dediğini duymadım..eşim olursa ona da abi demiycek adım gibi biliyorum :KK70: çok anormal bi durum yada dert değil bence

eklemeden edemiycem
ösym'nin yaş problemine benzemiş
ben eşimle aynı yaştayım
kardeşim benden 1 yaş küçük
,kardeşimin eşi de kardeşimden 6 yaş küçük
o zaman kardeşimin eşi eşimden kaç yaş küçüktür :KK70:

Sayfaları okumadım

Eşimin ablası 8 yaş büyük enişte de 13 yaş büyük bizden

Biz X abi diyoruz

Diğer görümcem bizden 3 yaş büyük o ablasına abla demiyordu zaten Evlenince enişteye de X dedi arada 10 yaş var

Bir ortamda görümceme X abla dedim diğer arkadaşlar güldüler işte ağır görümce modunda zorla mı abla dediriyon vs diye o da ben hiç demedim öyle böyle de diye açıkladı

Eşim abla diyordu ben de abla dedim deyince ve yaş farkını da öğrenince sustular

Ha bir de görümcemden bir yaş küçük abi ve eşi var onlara da X abi ve y abla dedim hep arada 7 yaş var

Sizin olay ilginç sana abla diyen eşine neden adını desin ki kardeşin başlatmış bunu bence

X