eşime abi demiyor normal mi sizce

Abi abla demek saygı göstergesi değildir

Babama bile bazen adı bazen superman ,adamım , tatlım , müdür gibi birçok şey söylüyorum

Önemli olan hitaptan çok tavırdır

Benim anladığım kadarıyla konu sahibinin eşi 7 yaş büyük. Bence abi demesi daha doğru olur burda örnekler verilmiş ben kuzenime demiyorum , ablama demiyorum vb falan ama sonuçta ikisinin arasında o şekilde bi bağ yok yani

Görümcemin eşi annemle yaşıt. Benden 21 yaş büyük, adıyla hitap ediyorum. Kimseye dert olmuyor bu durum. Sizin damada takmaya niyetiniz var da bahane arıyorsunuz sanki

Benim kardeşim benden 1 yaş küçük.esimle ben de aynı yastayiz.tabi kardeşim esimden 1 yaş küçük olunca hiç abi demedi.ismiyle hitap eder,bazen de espirisine enişte der.bu normal de kardeşimin eşi kardesimden 6 yaş kucuk.kardesim bana abla diyor,esi de abla diyor.7 yaş var sonuçta aramızda.esime de başlarda abi derdi şimdi ismiyle hitap ediyor.esim de bana niye abi demiyor bir garip oluyor bence kaç yaş küçük benden diyor.ben de savunmaya çalışıyorum sonuçta eşi ne derse onu diyordur ondan diyorum ama aslında bana da garip geliyor.ayri şehirlerdeyiz haftaya gelecekler stres yapıyorum.aslinda daha önce kardeşimin eşi diye bir konu da acmistim.hareketleri bazen garip oluyor ben de eşime karşı mahcup oluyorum.bir sezdirmeme cabasindayim hep.istemem eşimin onun davranışlarını yanlış bulmasını.biraz da onu stres yapıyorum.bir de bu isimle hitap etme çıktı.aslinda eşim onu bunu sorun edecek biri değildir de bazen eleştiriyor davranışlarını ben de niyeyse hep iyi görsün istiyorum.kardesime de abi desin diyememki,kiz ne der ablası da benim ne diyecegime mi karar veriyor diyecek.ne bileyim sizce normal mi

Aslında konumun sonuna birşey eklemek istedim düşüncemin normal olup olmadığını anlamak istiyorum.boyle kendinden 6-7 yaş falan büyük yengesi ya da eniştesi olan varsa (yani gorumcesinin ya da kaynının eşi olarak)ona ismiyle hitap eden var mı yoksa abi abla mi diyorsunuz
Eşüm benden 8 yaş büyük abimde de büyük abim ismi ile hitap etmez abi yada enişte der ama kardeşim eşimden 10 yaş küçük olmasına rağmen ismi ile hitap eder eşimde takmıştı bu duruma biz birşey demeden babam uyardı kardeşimi askerlik arkadaşın mı ya abi ya enişte de die sonuc olay büyüdükçe büyüdü suan kardeşimle başka olaylarında payı var tabiki ama bu olay alevlendirdi suan 3 senedir konuşmuyoruz . Eşinizde sizde takmayın bence :KK43:

"Hareketleri bazen garip oluyor " demenizden öyle düşündüm.
Eğer bir art niyet aramiyorsaniz , abi demesinin üzerinde neden bu kadar duruyor ki eşiniz o zaman ?
"Ben büyüğüm bana abi desin" sözü çok tuhaf geliyor.
garip derken bazı gorgusuzluk ve yanlış davranışları var daha önce konu acmistim.bu durumla alakalı davranışlar değil yani

bu sitenin gercekten sosyal deney yeri oldugunu dusunmeye basladim buradan olayi ozetliyorum kormayin bizden bir b.k olmaz
Ama burda her çeşit insan var insan çoğunluğun ne düşündüğünü bilmek istiyor güzel bir fırsat aslinda
Şahsen kendimden 6 yaş küçük bir adamla evlenseydim benden 1 yaş büyük insanlara abla/abi demesi beni rahatsız eder kendimi ablası gibi hissederdim. Bir de bu açıdan düşünün.
Yok gelinimizden bahsediyorum kardeşim erkek.esimle gelinimiz arasında 7 yaş var
Bu kardes bayan mı erkek mi(1yas kucuk olan onu merak ettim 3sayfa okudum anlamadim)
Bayansa esi 6yas kucukmus galiba.
Benim burasi dikkatimi cekti sadece
Anlayamadan gidiyorum zaten.
Yok kardeşim erkek.gelinimiz esimden 7 yaş kucuk
Eşiniz hitap etme meselesini önemseyen bir insan mı? Bazıları arasında 1 yaş olsa bile abi abla ile hitap edilmek ister. Ve de bunu sıkça belirtirler. Değilse ve bu durum gözüne batıyorsa rahatsız olduğu bir şeyler olmalı. Belki bir yanlış anlaşılma olmuştur aralarında. Bu yüzden de mesafeli olmak istemiş olabilir. Eşinizin ağzını arayın bence.
Yok o tarz değil de zaten gelinimiz biraz sıkıntılı daha önce konu acmistim
Senin eşin onun eniştesi olduğuna göre neden abi desin. Arada sadece 1 yaş fark var. Ismiyle hitap etmesi gayet normal.
7 yaş var
Benim anladığım kadarıyla konu sahibinin eşi 7 yaş büyük. Bence abi demesi daha doğru olur burda örnekler verilmiş ben kuzenime demiyorum , ablama demiyorum vb falan ama sonuçta ikisinin arasında o şekilde bi bağ yok yani
Evet ben de böyle düşündüm.yoksa ben de abi abla demem bircok yakinima
1 yas varsa abi demesine gerek yok ki zaten
7 yaş var
Görümcemin eşi annemle yaşıt. Benden 21 yaş büyük, adıyla hitap ediyorum. Kimseye dert olmuyor bu durum. Sizin damada takmaya niyetiniz var da bahane arıyorsunuz sanki
gelinimiz de takma niyetin yok aslında.evet bazı sıkıntılar oldu maalesef çok da düşünceli biri değil ama sirf bu yüzden değil buna takmam.gerci diğer sıkıntılardan dolayı da eşime karşı mahcup oluyorum

Neden bu kadar takilmis ki esin buna? Cocuk karisi abi demeyince dememistir.Sen esinden neden bu kadar tirsiyosun? Aman soyle dusunmesin aman boyle dusunmesin.

Benim eşim de kızar cnm amcamın kızıyla aynı yaştayız.eşim benden 6 yaş büyük doğal olarak ondan da büyük oluyor. Ilk zaman abi diyordu biz evlendikten sonra evimize geldi ismiyle hitap etti eşime. Eşim de kızmıştı onun bu tavrına. Şimdi evlendi kocası na ismiyle hitap edebilirim bakalım onun kocası ne dicek ona..

Benim teyzelerim kocama enişte derler. Garip gelebilir ama konuşurken enişte şöyle enişte böyle derler.. Eşin kendince haklı. Bi bayan büyükte olsa kendinden küçük birine abi ya da enişte ne uygunsa demeli. Yakışık almıyo bazen..

Neden bu kadar takilmis ki esin buna? Cocuk karisi abi demeyince dememistir.Sen esinden neden bu kadar tirsiyosun? Aman soyle dusunmesin aman boyle dusunmesin.
çocuk değil de kardeşim erkek bahsettiğim gelinimiz.esimden tirsmam :) tirsilacak bir koca değil yani.ne bileyim hep ailemi mükemmel görür sever sayar.sadece annem babam kardeşimi değil diğer akrabalarımı da.ama kardeşimin evlendiği kızla baya sıkıntılar var gibi.aslinda aramızda sorun yok ,mesafeliyiz ama hep bizim tarafımızdan çok anlayışla karşıladiğımız icin.daha önce kardeşimin eşi diye konu acmistim aslında.ben de esime karsi gelinimizin de iyi görünmesini istiyorum yani gurur mu yapıyorum nedir.zaten hep iyi göstermeye çalıştım.tabi eşim de saf değil goruyor sonuçta bazi şeyleri.ama sorun olan birşey olunca kafaya takan bir tipim

Evet kocanda gözü var bizce de buna mı getirmeye çalışıyorsun nedir anlayamadım yazdım herkes rahatlasın.
ay yok,aklima bile gelmemişti birinin de böyle dusunecegi.oyle bir ihtimal bile yok

Abimin esi benden küçük evlendiklerinde yenge diyeyim istersen dedim ismiyle hitap edersem daha mutlu olacağını söyledi yenge demiyorum o yüzden..kaynim esimden küçük ama benden büyük abi derim o da yenge der. Bazı yörelerde bu saygı gösterisi olarak algilanir.bence çokta sey yapmamak lazim..

Abla abi demek neden bu kadar banal görünüyor bende onu anlamıyorum. Alt tarafi hitap şekli karşındaki oyle istiyorsa öyle hitap et nolacak ki. Tabi ki saygı göstergesi değil hitap şekli ama bizim topluma işlemiş bir kere.

Benden 12 yas büyük arkadaşlarım var ben isimleriyle hitap ediyorum. Sirf benden büyük diye ekstra bir saygi da duymuyorum. Akraba ilişkilerinde durum daha farklı, çünkü hitap şekillerine önem verilir.

Aynen
Abla abi demek neden bu kadar banal görünüyor bende onu anlamıyorum. Alt tarafi hitap şekli karşındaki oyle istiyorsa öyle hitap et nolacak ki. Tabi ki saygı göstergesi değil hitap şekli ama bizim topluma işlemiş bir kere.

Benden 12 yas büyük arkadaşlarım var ben isimleriyle hitap ediyorum. Sirf benden büyük diye ekstra bir saygi da duymuyorum. Akraba ilişkilerinde durum daha farklı, çünkü hitap şekillerine önem verilir.
Aynen arkadaş ilişkilerinde ben de demem hiç samimi değilsem x bey x hanım.ama akaraba ilişkilerinde gerekiyor gibi

X