• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden soğudum

Ben bunların bahane olduğunu düşünüyorum .
En azından örtünmenin .
İlk olarak bir erkek onun bunun
lafıyla karısını çarsafa sokamaz , sokmamalı ve sizde istikrarınızı korumalısınız istemiyorsanız .
Eşinizde bu örtünmüyor diyerek sşzi boşayabilirdi veya sizden soğuyabilirdi ama yapmadı neden çünkü seviyor .
Demek ki neymiş dediğimiz gibi bunlaf senin ondan soğuman için bahanenmiş .
Ve artık bırakın artık şu eski aşklarınızı
Ben gerçekten bahane olduğunu düşünmüyorum evlenmeden önce eşim beni açık kabul etti ve ailesi sürekli eşimin erkekliğine kadar laf ediyor ben örtünmedim diye

Babası annesine şiddet uygulayan ve bu kızı üni. kazandıgı halde göndermeyen bir adam eşinden beter yani.bence mumla aratır bu günlerini ona babası.[/QUOTE
Babam aynı şiddeti bize de uyguladı ve üniversite de okuyacağım bölüm gerçekten kötü bir bölümdü çıkanlar asla iş bulmuyor babamda gidersen git gitmezsen tekstile git dedi her gün dövüş görmek çok kötü birşey yaşamayan anlamıyor

bu insanların kendi fikirleri yok mu da aile etkisi altında kalıp eşleriyle ters düşüyorlar?!?

Ayrı oturuyorlar diye kimseye geri kafalı diyemezsiniz, demek ki insanlar öyle rahat ediyor. Madem siz geri kafalı değilsiniz keşke kendiniZ gibi aydın ileri görüşlü biriyle evlenseydiniz.

Kapan nedir ya? Ne kadar iğrenç bir durum. Bence tepkinizi sağlam koyun. Yoksa kara çarşafa da sokarlar sizi mazallah.

Ayrı oturuyorlar diye kimseye geri kafalı diyemezsiniz, demek ki insanlar öyle rahat ediyor. Madem siz geri kafalı değilsiniz keşke kendiniZ gibi aydın ileri görüşlü biriyle evlenseydiniz.

O da bundan pişman zaten. Öyle tahat etmek geri kafalılık olmayabilir ama kendi görüşünü karşıdakine dayatmak geri kafalılık değil daha da ötesidir de banlanmamal için susuyoruum.

Konu sahibi sen daha çocuksun. o güzel aklını başına devşir de kaç bunlardan ben olsam elin derdini çekeceğime gider kendi aileminkini çekerim.

Evlenmedende ortun evlenince diyormuydu? Bunu kabul ederek evlendiysen suc sende.. adam acikca solemis olur. Eger evlendikten sonra yumurtladiysa bunu cok haklisin

bu kapanma konusunda ailem bana hala baskı yapıyor. Eşim bana bırakmış vaziyette sonuç olarak ailemi görmediğimde kapan diyen olmadığı için tesettüre sıcak bakıyorum ama onları görünce nefret ediyorum tesettürden . Ailemin yanına giderken pantolon tunik veya etek tişört giymeme rağmen kolum görünüyor diye babamın aşağılık bakışlarına maruz kalıyorum. Arkadaşım kapanmak isteniyorsan kaç böylelerinin yanından ... kendi zihniyetleri pis olduğu için herkesi öyle zannedip aklınca sizi korumaya çalışıyor. Ben böyle zihniyet içinde büyüdüm kendi karısına kızına baskı yapar , ama iş yerinde güya beğenmediği tarzda ne kadar kadın varsa işe alır .... tesettür kadının tercihi olmalı erkeğin değil... ayyy çok kızdım eşinizde kaç arkadaşım bu adamın yanından çocuk olmadan kaç ...

Kendini hazır hissettiğin zaman kendi isteğinle kapanmazsan eğer çok pişman olursun. Zaten namazında orucunda bir insansın. Bir gün canın kapanmak ister kapanırsın. Sana bu konuda baskı yapmaya hakkı yok.

Sadece üstünde baskı kurmak için kapanmanı istiyor. Ailesine ve çevresine "bakın ne kadarda erkeğim" diyecek. Ona bu hakkı vermemelisin.

Boşanamayacağını biliyorum ama geleceğin hiç parlak gözükmüyor. Şu an yapman gereken şey açıktan üniversite okurken bir yandan da çalışman. Ama eşinin izin vereceğini hiç sanmıyorum. İşin çok zor.

Sadece bu örtünme konusu yüzünden acayip soğudum ben örtünmek istemiyorum hiç hemde

Haklisiniz ben de olsam bu konuda asiri sogurdum. Ailesinin isteğiyle bana acil ya da kapan diyecek bir erkekten istemsiz irrite duyardim.

Acikca konusmayi deneseniz ben bu sebeplerden senden soguyorum bu gidisle bosanacagiz vb.

Seven bir adam var ama elma ile armut ayıramayacak kadarda saf ailesini istemiyorum çok çok geri kafalılar saygı duyuyorum ama misafirlikte bile kadın erkek ayrı oturuyor bunlar bana çok ekstrem geliyor o onların yaşam tarzı ama ben onlara ayak uyduramıyorum uydurmak istemiyorum da
evlenmeden önce bilmiyor muydun anlatmadı mi ailesini ,kendini veya sen söylemedin mi ben boyle şeylere karşıyım diye?

Dedim bu Allah’ın emri diyor
Allahin emriyse birak ben karar vereyim ortunup ortunmemeye de, benim gunahim bana sorulacak sana degil de . Benim esimin aileside benim kapanmami istemisti asla kapanmam gerekirse ayrilirim senden,benim gunahim bana demistim onbesgunluk evliyken ,bir daha ses etmediler ama uzun bir sure yerleri supuren kiyafetler giymek zorunda birakildim:((. yurtdisinda yasamaya basliyincada eski halime geri dondum. Ben Boyle mutluyum:))

E ortunme sende ne var bu kadar problem yapacak esinde seni seviosa kararina saygi duyup ailesine bi sekilde soyler

Bence sana rahat batmış, dert arıyorsun kendine. Tamam baskı yapmaları hoş değil ama senin şu anki düşüncelerin daha mide bulandırıcı inan.

Kimse kimseyi zorla bir kalıba sokamaz, ben istersem kara çarşafla gezerim buna kimse karışamaz ama BEN istersem. Kim olursa olsun 2. Bi şahış kesinlikle değil...

Çocuk değilsin evli kadınsın kendi kararlarını kendin verebilirsin kapan diye baskı yapmak doğru değil...

Allahın emri diyerek sana vicdan yaptırmaya çalışıyorlar, Allahın emirlerinden bir diğeri de "dinde ve uygulamalarda müslüman müslümana baskı yapamaz" bunu da hatırlat onlara diyeceğim ama işlerine geldiği gibi yaşıyorlar belliki, öyle bir şey yok derler eminim...

Back
X