Arkadaşlar merhabalar. Eşimle 2 yıl önce evlendik severek evlendik. Ailesi falan çok iyi insanlar. Hiçbir zman kotuleyemem. Çünkü her zman ne istersem yapmaya hazır oldular. 5 aylık bir bebeğimiz var. Yaklaşık 2 aydır eşimle bir gün olmasa dahi ertesi gün sürekli kavga ediyoruz. Ve bizim kavgamız her defasında senin annen bnm annem sen babam bnm babam konularında bitiyor. Ve ben ilk kez ömrüm boyunca afedersiniz özür dileyerek anam da anam diye söylenen bir kişiyle yaşıyorum. Bebeğimiz 5 aylık demiştim. Hamilelikten önce çalışıyordum. Şimdi doğumdan sonra çalışmaya karar verdim iş arıyorum. Ve geçen hafta eşimle annesi oturmuş eşim diyor ki sen 15 günde bir layinvalidemle dönüşümlü olarak bakarsın. Diğeri diyor ki yol BN dayanamam görmeden 10 günde bir dönerek bakalım bebeğe ve 10 günde karar kıldılar. Oturdum sadece izledim. Acaba farkedecekler mi diye. Hiç sormadılar bile -ki çocuk benim cocugum.babanin önce bnmle konusmasi gerekir. ((Bu konu gebeligimin basinda bir kaç kez konuşuldu bu konu. Kendi Annemin bakmasi konusunda karar kilinmisti. Ama neden. Annem babamdan boşandığı icin. Elinde her hangi bir geliir yok. Sadece dedemin emekli aylığını alıyor o da 5000 TL şu an bel ki 1500 TL gibi biraz daha fazladir. Dünür sen bak cocuga arada bir yorulursan BN 5 10 gun bakarım sen gezecek oldugunda Bnde kalır dedi. Biz ise eşimle calistigimizda 5 lira 10 lira neyse maaş gibi bir nebze anneme verecektik.)) En çok canımı sıkan da bu ya. Her kes kendi kafasına göre plan yapiyor. Daha önce biz bunu konusmustuk diyen yok.ki BN bir plan dahilinde sunsam bile her zman bnm fikirlerinden önce eşimin ailesinin fikirleri ön planda oldu. BN ne zman bir fikir belirsem evlik olur hayat olur vs. Alınacak bir şeyler olur araba gibi örneğin. Önce ailesiyle konusur. Ve BN bu durumdan artık çok fazla sıkılmaya basladim. Elbette fikirler sunulur ancak önce eslerin birbirini arasında konuşması gerektigi kanaatindeyim. En son eşimin doğum gününde onca sofra hazırladım. Cicekler mumlar oldukça romantik seviyedeydi. evet sevindi ama ena azından 2 3 saat telefonu elindan birakipta doğru düzgün kutlayamadik. Bir arkadaşıyla konuştu bı annesiyle konuştu derken vakit zaten geçti ve biz kavga ettik. BN önem arzedip eşime masa hazırdım. Kendisi ise telefonu 2 saatlik bırakıp vaktini ayiramadi. Ve sorduğu cümle su oldu. "Senin bnm annemle derdin ne?" Dedim isim gücüm yok sabahtan akşama kayinvalideme ne laf atsam diye düşünüp beyin yoruyorum. -ki kaldı ki layinvalidemle aramız iyidir ancak kendi kafasını eseni yapar.tekrar geçen haftaya gelecek olursam yani 15 ocaktan sonraki kayın validem ile eşimin tarih konusunda anlaşması durumuna. Ki kesinlikle çocuğuma kayinvalidemin bakmasını istemiyorum. Bunu eşime soyledim -Ki neden istemiyorum? Bnm cocugim daha yeni yeni ek gıda dönemine geçiyor. (Çok hafif portakal suyu mandalina suyu vermiştim ama çok değil ikisininde birer dilimleri olacak sekilde ancak bebeğim beyaz acımsı bir su kustugu için vermiyorum. inanır mısınız o gün (son kavga ettiğimiz günden bir gün öncesi) inadına sanki portalakal madalina suyu vermeye çalıştılar defalarca uyarmaya çalıştım. Doktor tahin pekmez bal süt kesinlikle verilmeyecek dedi.kasıyor diye ancak takmadilar bile. Eşim ağzını Dahi açmadı. Anne baba eşim icirmeyin dediği halde siz neden iciriyorsunuz çocuğum kusuyor demedi. E biz ertesi gün bunun tartışmasını yaşadık elbette. Eşim yine bnm annnemle nerdin ne diye sordu? Ve versler dahi çok az icirdiklerini, kalbinde kötü niyet olmadıklarını söyleyip duruyor. (Elbette kalplerinde kötü niyet yok bjnu bilmiyorum. Torunlarına ait ozencleri var içlerinde)
ben o iyi bu iyi derdinde değilim. BN cocugum kusuyor diyorum sen annenin babanın derdindesin. BN istersem çocuğuma veririm zamanı geldiğinde . Ki onlarda bnm sunduğum liste dahilinde yedirebilirler. Yani çocuğunun kustugunu anlatmıyor bana annesinin babasının gönlünü yapmaktan bahsediyor. Ve artık bu kavga bardağı taşıran son damla olmuştu. Her kavgamız da laf ağzından çıkıyor ama nereye gidiyor nereye gitmiyor bildiği yok. En son bana " sen zaten bnmle severek evlenmedin. Benimle evlenirken annenin evinden toy geldin gibi cümleler ve dediğim gibi her konu senin ailen bnm ailem gibi sözlere dayaniyor. Ne zman bir akrabam gelse direkt neden geldiler demek yerine sınavlara hazırlanamiyorum. Yok hep senin ailen gibi cümleler kuruyor.ki kendi sülalesi gezmeye gelse sınavları aklına gelmez. Vel hasili BN artık bu kavgalardan çok sıkıldım. Bunaldım daha da önemlisi fikirlerimin dusuncelerimin eşim icon bir ehemmiyeti yok. Bir konu olsa ilk onlarla konuşur onlara danışır. Ve kendisine de boşanmak istediğimi söyledim bildirdim tabi yine çabucak bı parladı söndü. Sonra sakin sakin kalmaya çalıştı. Her kavgada olduğu gibi bağırıp çağırıp gidemedi. Mecbur konusacakti. Artık evlendiğinin farkına varması gerekiyor eşimin. Sizce ne yapabilirim? Haydi yürü ananın evine mi boşuna evlenmişsin iyice doy mu demem gerekiyor yoksa biraz daha sabretmek mi gerekiyor bilmiyorum
Tek bildiğim artık çok bunaldim
ben o iyi bu iyi derdinde değilim. BN cocugum kusuyor diyorum sen annenin babanın derdindesin. BN istersem çocuğuma veririm zamanı geldiğinde . Ki onlarda bnm sunduğum liste dahilinde yedirebilirler. Yani çocuğunun kustugunu anlatmıyor bana annesinin babasının gönlünü yapmaktan bahsediyor. Ve artık bu kavga bardağı taşıran son damla olmuştu. Her kavgamız da laf ağzından çıkıyor ama nereye gidiyor nereye gitmiyor bildiği yok. En son bana " sen zaten bnmle severek evlenmedin. Benimle evlenirken annenin evinden toy geldin gibi cümleler ve dediğim gibi her konu senin ailen bnm ailem gibi sözlere dayaniyor. Ne zman bir akrabam gelse direkt neden geldiler demek yerine sınavlara hazırlanamiyorum. Yok hep senin ailen gibi cümleler kuruyor.ki kendi sülalesi gezmeye gelse sınavları aklına gelmez. Vel hasili BN artık bu kavgalardan çok sıkıldım. Bunaldım daha da önemlisi fikirlerimin dusuncelerimin eşim icon bir ehemmiyeti yok. Bir konu olsa ilk onlarla konuşur onlara danışır. Ve kendisine de boşanmak istediğimi söyledim bildirdim tabi yine çabucak bı parladı söndü. Sonra sakin sakin kalmaya çalıştı. Her kavgada olduğu gibi bağırıp çağırıp gidemedi. Mecbur konusacakti. Artık evlendiğinin farkına varması gerekiyor eşimin. Sizce ne yapabilirim? Haydi yürü ananın evine mi boşuna evlenmişsin iyice doy mu demem gerekiyor yoksa biraz daha sabretmek mi gerekiyor bilmiyorum
Tek bildiğim artık çok bunaldim