• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimden ayrilmak icin universteyi kazinip meslek sahibi olmak??

Hamilesiniz ve eşinizden şiddet görüyorsunuz. Evliliğiniz yeni ama sizi döven adamdan “bebiş” isteyip korunmamışsınız. İnsanın kendine yaptığı kötülüğü başkaları yapmıyor gerçekten.

İçim daraldı konuyu okurken.

Sınava girip açıköğretime yazılabilirsiniz. Güzel bölümler vardı. Eşinizle zıt gitmeyin bundan sonra ne derse tamam deyin geçin. Kolum mosmor, atletle evden attı falan diyorsunuz. Ya ailenizin desteği alıp hemen boşayın ya da biraz sabredin bebek doğsun bakacak birini bulup işe girer boşarsınız. O zamana kadar da sabredin. Etrafa beddua saçmaktan hıçkırarak ağlamalardan vazgeçin, sakin olun. Mantıklı düşünün.
Tesekurler

Saol annem geldi zaten ayni gun annemi aradim apartmadakiler bile demis hamile kizi dovuyo diye sonra da tartismadik bu denli ama tokat atip atletli kapiya bile koyucakti aksam aksam ustumde bi atlet vardi bi pijama kapiya koydu sonra kapiyi caldim acti
Çok çok kötü bir durum. Ben olsam ailemin evine giderdim boşanırdım, çocuğum doğup biraz büyüdükten sonra annem bakardı ben de çalışırdım.

Anlamadım, arabayı aldı eşiniz kendisi mi kullanıyor? Sizin hanenize alınan bir ihtiyaç değil mi? Neden bileziklerinizi hibe etmiş gibi hissediyorsunuz ki?

Ya da nişan elbisesi almayı teklif etmeyen insanlara neden ağlayarak elbise aldırıyorsunuz? Kendiniz alamıyor musunuz? Alamıyorsanız evinizdeki bir elbiseyi kullanabilirsiniz.

Siz ortak bütçe algısı oturtamamışsınız. Hareketlerinizi fedâkarlık olarak nitelendirmeniz bile kendinizi ayrık görmenize delalet bence.

İnsanlar evlenmenize yardım etmek isterse ne ala. Ama yardım etmek zorunda da değiller.
Biz malatyaliyiz nisan elbisesini erkek tarafi alir ağladığım konu halasinin 3 kizi var kizlarina karismaz bana karisti kot pantolla ciksun dedi annem de dedi oda sizin şerefiniz bn kizima alirim dedi sonra halasi iş bozulur diye geri vites yapti

Her uni mezunu kolay is bulsa bu dedigin kolayda. Yeni mezun oluyorsun sonra asgari ucrete ise aliyorlar birde.
Hamile olmasaydin , hem calis hem oku yinede derdim . İsin zor ama imkansiz değil.
Bence ismegin maasli kurslari var ,onlari arastir . Herkese cikmiyor ama ayrica hamilesin .bilemedim .

Esim sinirli normalde sakindir boyle sever ama bi sinirlensin iter dover kolum bi ara ful mordu uzun kol giyiyodum

Eşiniz olacak insan hamileyken bile dövmüş sizi. Sizin derdiniz hala ailesine verdiği para mı?
Bir de "korunmadık, bebek istiyorduk" diyorsunuz.
İnsanların sinirini bozmak için mi konu açıyorsunuz ne yapıyorsunuz?

Her uni mezunu kolay is bulsa bu dedigin kolayda. Yeni mezun oluyorsun sonra asgari ucrete ise aliyorlar birde.
Hamile olmasaydin , hem calis hem oku yinede derdim . İsin zor ama imkansiz değil.
Bence ismegin maasli kurslari var ,onlari arastir . Herkese cikmiyor ama ayrica hamilesin .bilemedim .
Cok tesekur ederi. Arastiricam

Tek anneme dedim babam duysa kotu olur yada beni suclar geri kafalilar biraz bide biz malatyaliyiz yani ayrilsam annemgilde hic duramam hep bi yandan laf eder
Ah be canım neden böyle bir adamla evlendin, ailenin boşanmayı hoş karşılamayacağını bildiğin halde? Üstüne bir de çocuk yapmışsın. Ama hamile kızını döven adamla oturmasını istemez hiçbir baba herhalde ya? Dediğim gibi, ben senin durumunda olsam ailemin yanına döner boşanırdım ama herkesin ailesi, şartları başka. Aklıma başka bir yol gelmiyor. Şuan bir işe girmen de zor çünkü. Ailenin yanına dönemeyceksen eşinin suyuna gideceksin maalesef :(

Senin konunu hatırlıyorum makyajsızken güzel olmadığın için intihar etmek istiyordun. Tahmin etmiştim böyle bir durumun olduğunu. Eşinin ve ailesinin seni bir şekilde özgüvensiz birine dönüştürdüğünü.

Keşke korunsaydın, böyle bir evlilik için hemen "bebiş"istemek çok iyi niyetli değil mi? Gerçi daha yeni yeni idrak ediyorsun içinde bulunduğun durumu.

Niyetin bir an önce meslek sahibi olup boşanmaksa üniversite yerine lise KPSS'ye çalış. Hem üniversite sürecin olacak hem de artık üniversite mezunları bile iş bulamıyor zaten. Ama YKSye de KPSSye de gir atanamazsan üniversiteye gidersin. Eşin müsaade ederse tabi. Allah kolaylıklar versin.

Umarım gerçek değilsinizdir. Bir insanın bunları ciddi yazdığına inanmak istemiyorum. Sizin marifet gibi anlattığınız şeyler örneğin nişanlıyken evden izinsiz çıkmamak, üzerinize kapı kilitleyip sokağa çıkmamak vs sizi yücelten değil aksine düşüren şeyler. Üstüne hamile kalmışsınız evliliğiniz çok güzel gibi. Sadece anlattıklarınızda çocuğunuza üzüldüm. Siz ektiğinizi biçiyorsunuz.
Sizi izinsiz dışarı göndermeyen kocanız üniversiteye gitmenize ne diyor? Siz kocanız yokken evde oturmayı marifet sanarken okula nasıl gitmeyi planlıyorsunuz? Her üniversite mezununu iş hazır beklemiyor ayrıca. Böyle bir niyetiniz varsa şimdiden işe girin diycem ama pardon her konunun olmazsa olmazı bebek var karnınızda.
Siz evinizde yan gelip yatarken kocanız eşşek gibi çalışıyor. Sizin giderlerinizi eksik etmiyorsa ister annesine gönderir ister sobada yakar asla karışma hakkınız yok.
Önce beddua etmeyi bırakın insanlara kimse size yardım etmek zorunda değil. Koskoca insanlarsınız. Düğün borcu dururken tek maaşla geçinip hamile kalmadan önce düşünücektiniz orasını.
yemin ederim + 1500 😊

ayrıca nişanlığımı ve gelinliğimi kendim aldım
çünkü BEN evlenmek istedim eşim de kendi giyeceklerini aldı.
nişan alışverisi vs zaten olmadı çünkü kv ister misiniz dediğinde babam:
Benim kızımın çok şükür çantası da donu da var sağ olun dedi esprili bir şekilde. devamında biz bu çocuklara maddi yardımda bulunmak istiyorsak ütü, tv, süpürge gibi şeyler alabiliriz uygun mudur? diye sordu.
karşı taraf da çok mutlu oldu bu düşünceye.
sonuç: birbiriyle çok iyi anlaşan, hatta bizsiz bile buluşan dünürler oldular 😂

mesele okumakta değil ne yazık ki. ben üniversite mezunuyum yüksek lisansım var. acil doktoruyum. bende hor görülüyorum ne yazıkki. üstelik eşim 3 4 ay işsiz oldugu halde. hala ne yaptıgımı begenir ne işimi begenir ne aldıgım arabayı begenir :) kendinizi hiçbir zaman ezdirmeyin. mesleği olmadan dimdik duran kadınlar var. onlar gibi ol. bu arada da hayalindeki iş için çabala. içinde kalacak hiçbirşey olmasın bu hayatta. izin vermese de oku

Ah be canım neden böyle bir adamla evlendin, ailenin boşanmayı hoş karşılamayacağını bildiğin halde? Üstüne bir de çocuk yapmışsın. Ama hamile kızını döven adamla oturmasını istemez hiçbir baba herhalde ya? Dediğim gibi, ben senin durumunda olsam ailemin yanına döner boşanırdım ama herkesin ailesi, şartları başka. Aklıma başka bir yol gelmiyor. Şuan bir işe girmen de zor çünkü. Ailenin yanına dönemeyceksen eşinin suyuna gideceksin maalesef :KK43:
Sa
Senin konunu hatırlıyorum makyajsızken güzel olmadığın için intihar etmek istiyordun. Tahmin etmiştim böyle bir durumun olduğunu. Eşinin ve ailesinin seni bir şekilde özgüvensiz birine dönüştürdüğünü.

Keşke korunsaydın, böyle bir evlilik için hemen "bebiş"istemek çok iyi niyetli değil mi? Gerçi daha yeni yeni idrak ediyorsun içinde bulunduğun durumu.

Niyetin bir an önce meslek sahibi olup boşanmaksa üniversite yerine lise KPSS'ye çalış. Hem üniversite sürecin olacak hem de artık üniversite mezunları bile iş bulamıyor zaten. Ama YKSye de KPSSye de gir atanamazsan üniversiteye gidersin. Eşin müsaade ederse tabi. Allah kolaylıklar versin.
ya cok saol allh razi olsun🤲

ayrıca nişanlığımı ve gelinliğimi kendim aldım
çünkü BEN evlenmek istedim eşim de kendi giyeceklerini aldı.
nişan alışverisi vs zaten olmadı çünkü kv ister misiniz dediğinde babam:
Benim kızımın çok şükür çantası da donu da var sağ olun dedi esprili bir şekilde. devamında biz bu çocuklara maddi yardımda bulunmak istiyorsak ütü, tv, süpürge gibi şeyler alabiliriz uygun mudur? diye sordu.
karşı taraf da çok mutlu oldu bu düşünceye.
sonuç: birbiriyle çok iyi anlaşan, hatta bizsiz bile buluşan dünürler oldular 😂
Sanslisin ozaman

Kapinizi kilitleyip evde oturmak marifet degil.
Hayatinizin odagi kocaniz olmasin.
Universite okuyabilir misiniz gercekten? Bebege kim bakacak? Mümkünse okuyun. Yil 2020 oldu. Hayatta bilezik hesabi, evde oturup koca beklemek disinda cok sey var. Biraz dunya görüsünüz farklilasir.

Tum bu olanlara sebep aslinda sensin bunu biliyor musun? Esinden izinsiz adim bile atmiyormussun. Bu iyi bir sey mi sence? yoksa kolelik mi? Sen boyle yaparsan adam da ben verirsem harcarsin der sana. Kizma bana ama dost aci soyler. Guven olusturmak icin evden cikmiyordum da ne demek? Evden cikinca ne oluyormus ki? Guvenmiyorsa adam evlenmeyecekti. Evlilik bu degil. Sen es degil kolelik yapiyorsun. Azcik kisikli ol. Senin de haklarin var.

Back