Eşim yüzünden kilo aliyorum

Bundan yaklasik 5_6 yil once bende boyu 160 kilosu artik nerdeyse 70 kiloya dayanan bir ergendim .lise 3 ye falan gidiyorum o zamanlar. Hani herkesin elinde tost,hamburger ,cips ,kola gezdigi zamanlar.
Birde ben liseyi yatili okulda okudum. Spor yapma sansimin hic olmamasinin yaninda okulda cikan yemeklerde de secme sansim olmuyordu ne yazikki cikan yemekler belliydi. Butuuuun arkadaslarim gerek aburcuburlari gerek yemekleri gomuyordu onlar da napsin:). Su anki erkek arkadasimla yeni sevgili olmustuk o fit bir delikanli bense yanindaki pogaca gibi hiseediyordun valla:) o dusunceyle kendi kendime gaz verdim 4_5 ayda 50 kiloya dustum:) azim her seydir. Birakin yiyen yesin. Kimse kasigi zorla agzibiza dayamiyor ki

Normal zamanda olsa emin olun o kızartmayı gömmeyip reddedebilirdiniz.
Ama Oruçluyken kat kat daha fazla yemek istiyor canımız. çünkü açız ve uzun süre...
o yüzden hiç kendinizi boşuna zorlamayın derim.

heee kilo verseniz bile eenn kısa sürede tekrar geri alırsınız.
Kilo yağdan gitmedikçe geri alınır.
Vücuttan su ve kas eksiliyor, kilo verdim sanıyorsunuz.
Kendimizi kandırmayalım.

Ben diyetin ilk haftasi yasak koyuyorum. O hafta eve diyeti bozan bir sey girmeyrcek, pismeyecek diye. O hafta diyete adapte olduktan sonrasi esime serbest, ben de istahimi biraz kontrol altina almis oluyorum.

Siz eger uzun suredir diyetteyseniz esinizin size ayak uydurmasini beklemeniz biraz fazla olur gibi geldi bana. Bir de kizartma bile neyse de kola yani daha cok yolunuz var gibi

Canjm bu icecek sende fayda ediyormu ya tek istegim aksam karnim doysun ya bu icefigi yapicam cnm metobalizma mi hizlandiriiyor

Canim o gruplari cok duyiyorum ama ne gibi faydasi var mesela?

Canim.nasil.motive oldun peki

Esim o inceligi gostermiyo malesef
Hatta bugunde ekmek yuzunden kavga ettik...ariyor beni taze ekmk alalim.diyor evde birsuru ekmek var yersin diyorum tost yap onlari ozaman diyor tekrar ariyor ekmekler cok.guzelmis alayim mi falan cok sinirleniyorum y

Ahaha ne tatlısın. Kocan da kilolu mu bilmiyorum ama diyet yaparken hep ot yiyeyim az yiyeyim dersen bu şekilde ömür boyu diyet yapamazsın yine kilolar geri gelir. Kizartmani yine yerdin mesela çok canın cekiyosa ama Yemen gereken bir sonraki öğünü falan yalnızca midende sorun çıkmasın diye maydanozlu limonlu bitkisel herhangi bir icecekle kapatabilirsin. Diğer türlü keyif alıcı gidalarina tamamen son verirsen diyetin sana mutluluk vermez. Bu arada ben profesyonel biri değilim bu konuda ama bicok kez diyet yapmış biri olarak söylüyorum. Yiyin bacım :d

Canjm bu icecek sende fayda ediyormu ya tek istegim aksam karnim doysun ya bu icefigi yapicam cnm metobalizma mi hizlandiriiyor

Evet bende çok fayda ediyor. Limon içeriği sebebiyle bunun fayda etmeyeceği kimse yoktur diye düşünüyorum. Hem metabolizmanı hızlandırır hem de yağları yakar. Karişik yağlı beslendiğinde de bunların vücuttan hızlıca atılmasını sağlar. Mutlaka yapmalısın bunu. 1 hafta içinde faydasini göreceğinden eminim.

Diyette olan eşiniz değil sizsiniz.Siz yiyin semizotlu yemeğinizi.Kizartmayi çok az yapın eşinize göre mesela.İki aydır eşimle kızıma mantı,tatli yapip aksam yemek olarak kendime sebze ve ya sütle hazırlanan diyet içecekten hazırlıyorum ama sonucunu alıyorum.Bir de karşımda dondurma ,çikolata ,bol yağlı patlamış mısır yiyorlar halimi gormelisin.

Eşinize boşuna kızıyorsunuz . Siz diyettesiniz diye adam sizinle beraber semizotu salatası yemek zorunda değil ki.. bende diyet yaptım hala da yapıyorum Ramazan’da biraz sekteye uğradı ama hiç bi diyetimde eşimin yemeklerinden kısmadım ona kızartma yaptım kendim tostta pişirdim patlıcanı köfteyi ona makarna yaptım kendim tadına baktım hani diyet irade işi biraz çevremizdekileri kısıtlamaya hakkkmız yok bence bunlar bizim kilolarımız. Eşim eve poşet poşet Abur cubur pastayla gelir ben yemem çok canım mı istedi tadına bakarım o kadar. İnsanın iradesine sahip çıkması çok zor gerçekten Allah hepimize kolaylık versin Ramazan’da da diyet hiç olmuyor yaa ben yine ekmek pide pilav yemiyorum ama bi kilocuk gitti koca ay tatlıları dolmaları gömen ben değilim tabi

Eğer azim ve irade olmazsa verirsiniz malesef eşiniz istesin siz yemeyin koksa da yemeyin yani kendinizi şartlayın ödün vermeyin hem eşiniz sürekli kızartma isteyecek değil o gün istemiş tamam artık kolay kolay taviz vermeyin

Yani ramazndan once yada sonra diyet isi daha kolay sanki. Bide evde tek basina zor demkki sizn icin. Esinizle konusun beraber yapmaya baslayn istersenz

Eşiniz için istediği yemeği yapabilirsiniz ama bu demek değil ki aynı yemeği sizde yemek zorundasınız.....o istediği yemeğini yerken sizde kendiniz için uygun olan diyetinizi devam ettirebilirsiniz. bu şekilde bir taşta iki kuş vurulmuş olur hem o mutlu olur ve değer verildiğini düşünerek size olan saygı ve sevgisi artar hemde siz hedefinize emin adımlarla ulaşırsınız.

Bende de aynı sorun var, evlendikten sonra tam 10 kilo aldım, eşim hep sağlıksız şeyler tüketmek istiyor e bende yemek yemeyi seviyorum o öyle yapınca moral motivasyon kalmıyor Allah ne verdiyse karşılıklı yiyoruz

Ramazanda simdiye kadar 3 kilo verdim.hemde 8 aylik bebegime ragmen..gunde 3 ogun farkli menu yiyor kuzum.esimede ayri hazirliyorum.k3ndimede salata ve corba..sahurada kalkiyorum ayrica esim icn..az peynir yiyorum yanina marul ve su.canim cekiyor bazen ama bir 2 kasik aliyorum tutuyorum kendimi..

Aldığın nefese konu açıyorsun ya
Merak ediyorum
Gelen yorumlar pratikte işine yarıyor mu?

ramazandan once 67 kiloydum hayatim boyunca ilk defa bu kadar kiloluydum.sahurda cok az yiyorum iftarda silip supuruyorum.sonrasinda pek bisey yemiyorum.simdiden 62 oldum bile bayrama kadar 59 olsaydim yeterdi bana.bence iradeli olun esiniz yesede siz yemeyin.ozellikle sekerli seyler direk kilo yapiyor

Ama açın halinden anlamak bu mu?
Oruç tutulur çünkü, açı anla empati yap diye.

Akşama ziyafet olduğunu bilerek ben de tutarım oruç.

Asıl ben açın halinden anlıyorum, çünkü ne yemek olursa olsun, 1 kaşık tadımlık yiyorum.
Karnım ötüyor açlıktan, su içiyorum, döner yendiğim zamanları hatırlıyorum yutkunuyorum, pide restaurantlarının önünden geçerken mis gibi koktu diyip yutkunuyorum.

Bitkisel protein ile devam ediyorum yeşil mercimek vs, etten çok çok çok ucuz.

Asıl ben anlarım fakirin halinden, irade meselesi işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…