- 7 Nisan 2010
- 134
- 51
- Konu Sahibi atacenksen
Haziran ayı Lipödem Farkındalık Ayıdır.Tıpkı Tansiyon,Kolestrol,Şeker gibi bu hastalığın da bilinmesi duyulması,sebep ve tedavisine yönelik araştırmaların yapılması tek umudumdur.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çok geçmiş olsun.kalp damar cerrahına gidip renkli dopler çektirmeniz gerek önce.her şişlik lipödem olmayabilir.Benim ayak bileklerim şiş şiş ama ağrı, sızı morarma yok. Lipödem olabilir miyim? Boy 165 kilo 59
merhaba.Devlet hastanelerinde klasik liposuction yapılıyor bu da lipödem yağına uygun bir teknik değil.Ama liposuction yapacak hoca ile görüşüp vaser cihazını kiralayabilirler.Ne sgk ne de özel sigortalar karşılamıyor malesef.Geçmiş olsun çok.merhaba, bilgilendirmeniz için teşekkürler benimde olmam gerekiyor ücretleri çok yüksek, devlet hastanesinde bu işlem gerçekleşiyor mu veya özel sigorta tarafından karşılanıyor mu?
kılcal damar tedavisi lipödemi iyileştirmez.Ben liposuction oldum.Liposuction öncesi varis probleminiz varsa önce mutlaka damarlar tamir edilmeli.Varisleriniz düzelir.Lipödem yağı düzelmiyor ne yaparsanız yapın.Merhaba, siz kılcal damar tedavisi mi oldunuz? Bende de lipödem var fakat yağ aldırma operasyonu geçirmek yerine kılcal damar tedavisi olmak istiyorum
Çok geçmiş olsun hepinize.Lipödem hastalarına doğum kontrol hapları gibi,hormonlu spiraller gibi kadınlık hormonu içeren haplar veya bu tarz hormonumsular yasak.Genetik alt yapıda varsa lipödemi ilerletiyor.Ben regli olamadığım için verilen doğum kontrol hapını 10 yıl kullandım( Çok ilerledi bu yüzden lipödemim.Nacizane tavsiyem hormonlu olanı lütfen çıkarın.Normal spiral taktırın.Benimde oldum olası alt bacağım daha kalındı aldırış etmedim çünkü kiloluydum hep .kilo verdim ve alt bacagim biraz olsun inceldi ama ne yaptıysam gitmiyor. Bacaklarımin ici topak topak dokunduğum zaman ve hatta bu benim kolumda da var aslında. Bacaklarım dokununca müthiş bir ağrı oluyor ve son 6 ayda mirena spiral taktırdım yan etkisidir diye düşünüyorum bacak ağrılarımın ama sanırım lipodem olasiligi var. Fizik tedaviye gittim anlam veremedi ağrılarıma. Aile hekimim dr keza anlam veremedi ( yurttaşındayım) formda okudukça aydınlandım bende, ' acaba olabilir mi?' Diye düşünmekten alikoyamiyorum kendimi . Annemde benim gibi yıllardır bacak ağrısıyla uğraşıyor. Anneannem ve kiz kardeşleri de hep alt bacakları sis. Genetik mi diye ve lipodem mi diye düşünmemek elde degil . Birde cok çabuk morarıyor bacaklarım. Bazen bakıyorum,hastaneye gitsem darp raporu verirler herhalde o derece cok morluk olabiliyor bazen .