Eşim Yüzük Takmıyor

Evlilikte yüzük olmazsa olmaz mı?

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bence maddeye bu kadar kutsallık atfetmemek lazım. Önemli olan eşlerin birbirleriyle kalpten bağlı olması.
Yoksa kapıdan çıkar yüzüğü cebine atar, akşam gelince takar ruhumuz duymaz, o yüzden ben kutsal olarak, en önemli ayrıntı olarak düşünmüyorum yüzüğü.
Evliliğe giden yolda önemli, güzel, hatırası olan adımlardan biri bence o kadar, ben seviyorum, takıyorum ama parmağımda durmasa çekmecemde dursa da olur.
Hayır zaten olay şu.Bu yüzüğün bence isteyerek severek ve kalpten takılması gerekiyor.Dediğiniz gibi kapıdan çıkınca parmaktan çıkıp içeri girerken tekrar takacak gibi bir zorakilikle elbette olmaz bu iş.Ama bence bu aşamadan sonra da sevgiyle alakalı düşünülmesi gerekir.
Ben bu maddenin ciddi anlamda kutsallığına ve hatırasına inanıyorum ve severek isteyerek kalpten olarak parmakta taşınması taraftarıyım.

Benim eşim ilk Zaman'lar unuttum veya işte rahat olmuyor kayboluyor derdi ona tamam dedim.Ama gezmeye veya bir yere gittiğimizde de aa unuttum deyip takmazdı.Küstüm olmadı söyledim olmadı.En sonunda bende hep unuttum deyip takmamaya başladım.Dışarı çıkarken hep parmaklarımı kontrol ediyormuş meğer ve getirip yüzüğü kendi takıyordu kendine de takıyordu.Ben hep unutur gibi yaptım en sonunda dövme yaptıralım Dedi parmaklara dövme yaptırdık isimlerimizi.Ama yine yüzük takıyor üstüne.Demek ki önemliymiş. Siz de takıyorsanız takmayın.Onun rahatlığı oluyor erkeklerde.

Tek problem buysa bence dert etme. Eşinin sana sadık olup olmadığını yüzük takmasından anlayamazsın. Hadi evden çıkarken taktı diyelim, sonra çıkarıp cebine koysa nerden bileceksin ki? Bence başka bir probleminiz yoksa işte soğuk davranması vs gibi buna takılma derim.

Anladığım kadarıyla eşin namaz kılıyor ve inan abdest alırken o yüzüğü tak çıkar zor oluyordur ve başka bir yerde unutma ihtimali de çok yüksek. O sebeple de takmak istemiyor olabilir. He yalan yok ben olsam ben de kızardım böyle bir durumda ama başka bir probleminiz yoksa bu sebepten dolayı kırmayın birbirinizi bence...

cok sukur ciddi sorunumuz yok canim. her evlilikte oldugu gibi ara ara tartismalar olur, sonra yine normale devam.
cok sukur ona guveniyorum, Allahim sasirtmasin.
ama iste...
bi erkekte yuzuk gordum mu icim gidiyor, keske kocam da taksa diye dusunurken buluyorum kendimi.
genelde fikirlerimi onemser, tavsiyelerime uyar ama bu konuda ikna edemedim bi turlu.
sevmiyorum takmayi, tak cikar unutuyorum bi yerlerde, rahatsiz oluyorum parmagimda bi sey olmasindan vs diyor.
evlilik yuzukle mi anlasilir diyor, onemli olan kalpten baglilik diyor vs vs vs...

Ben de çok kilo aldım yüzük olmuyor :KK43: ben ne zamandır takmıyorum,eşim de evde unuttun yoldan dönüp alıyor. Alışkanlık meselesi eşim evlenmeden önce de askeri yüzüğünü hiç çıkarmazdı.

Valla bizde 7 aylık evliyiz. Ben aklıma gelirse takiykrum esim benden daha çok takar ama onunda unuttuğu çok oluyor. Bence bu kadar dert etme esin de benim gibi düşünüyor. Yüzük çok rahatsız edici birşey. Biraz anlayışlı olmaya çalış. Sen ısrar ettikçe daha da inada biner benden söylemesi. Yüzük bir bag değil eşler arasında.

Kizlar herkese merhaba.
Sorunum basliktan da anlasilacagi uzere esimin yuzuk takmamasi.

İlk baslarda takiyordu (elini yikarken, abdest alirken vs cikariyordu.. Sonra unuttugu oluyordu takmayi).
Sonradan kilo almaya baslayinca yuzuk parmagini baya sıkmaya basladi.
Tamamen birakti.

Diyorum ben yuzuk takmani istiyorum,
bunu genisletelim ya da yeni alalim,
madem takmayacaktin neden aldik biz bu yuzukleri,
bir kisinin dahi aa bekar mi diye bakmasini dusunmek bile istemiyorum... vs vs vs.

O da diyor ki evliligin gostergesi yuzuk mu, ben zaten sevmiyorum yuzuk takmasini, yuzuk takinca aldatma olmuyor mu, yuzuk takinca kimse bakmiyor mu, benim sana olan sadakatimi nasil yuzukle olcersin vs vs... Basliyor kavgalar.

:KK12:

Ne onu ikna edebiliyorum yuzuk takmasi icin,
Ne de kendimi ikna edebiliyorum bu saplantidan cikmak icin.:bicak:

Ne yapmaliyim? Cok mu abartmisim?o_O

Not: Farkindayim burdaki bir cok derdin yaninda dert sayilmayacagini.
Not2: Kirici yorum yapmazsaniz sevinirim.
İçinde aldatma isteği olduktan sonra parmağında yüzük olsa da bişey değişmez. Ya da tiyneti bozuk bir kadın esinize yaklaşmak istiyorsa parmağında yüzük var diye vazgeçmez. Ben evldndigimden beri takmıyorum yüzük. Eşim kendi isteğiyle takıyordu parmağını tahriş ettiğini gördüm cikarttirdim o da takmıyor bazen ara ara özledim diye takıyor kendiliğinden:)

Kizlar herkese merhaba.

İlk baslarda takiyordu (elini yikarken, abdest alirken vs cikariyordu.. Sonra unuttugu oluyordu takmayi).
Tamamen birakti.

bir kisinin dahi aa bekar mi diye bakmasini dusunmek bile istemiyorum... vs vs vs.

O da diyor ki evliligin gostergesi yuzuk mu, ben zaten sevmiyorum yuzuk takmasini, yuzuk takinca aldatma olmuyor mu, yuzuk takinca kimse bakmiyor mu, benim sana olan sadakatimi nasil yuzukle olcersin vs vs... Basliyor kavgalar.

İçinde aldatma isteği olduktan sonra parmağında yüzük olsa da bişey değişmez. Ya da tiyneti bozuk bir kadın esinize yaklaşmak istiyorsa parmağında yüzük var diye vazgeçmez. Ben evldndigimden beri takmıyorum yüzük. Eşim kendi isteğiyle takıyordu parmağını tahriş ettiğini gördüm cikarttirdim o da takmıyor bazen ara ara özledim diye takıyor kendiliğinden:)

Ya cok haklisiniz kizlar. İsterse yuzukluyken bile aldatilir ama iste cok hosuma gidiyor yuzuk gormek parmakta lakin bi turlu ikna edemiyorum. Sonra da kiziyor bana sen bana guvenmiyor musun falan felan.

bizde takmıyoruz yıllardır arada yeni alsak yeaa diyip geçiyoruz
ve evet çok takılmışsınız :kahve:

Kizlar herkese merhaba.

Tamamen birakti.

Kendi adiniza hakli olabilirsiniz ama her sey bi yuzuk degil ki , yuzuk taksa da takmasa da icinde art niyet varsa bunu her sekilde yapar zaten.

4 yıllık evliyim, düğünden düğüne takarim yüzüğü. Bana resmen yük geliyor. Hic de bugune kadar bekar sanıp sarkan olmadı.
Eşimin yuzugunun manevi degeri var, takma kaybedeceksin diyorum, takıyor :) bana da hiç tak demez sagolsun.
Ya bunlar karşılıklı guven meselesi. Bekar olduguna inandiracak insan cebine koyamaz mi yuzugu

Şimdiki devirde de parmağına baktım yüzük vardı veya yoktu deniliyor bence takması lazım kim ne derse desin ne güvenle alakalı bu ne sadakatla eee o zaman evlilikte yüzük diye birşey olmasın boşa bir ton para. Engeli olur huylanır alerjisi olur ne bileyim o zaman eyvallah.

Alyans yakismasi haricinde katılıyorum. Kadınlara alyans yakışıyor ama benim elimi sıkıyor sanki. Ve benim de üstüme gelmesinler değil mi ? :)

o kadar güzel yüzükler varki artık ne bileyim alyans çok düz ve genelde kıyafetlerle de pek gitmiyor, gerçi ben hiç bi şekilde hiç bir yüzüğü takamıyorum:KK53:

Huzurunuz yerindeyse, içinizde bir şüphe yoksa çokta problem haline getirmeyin bence bu olayı

Erkekler arasında alyans konusunun alaya alındığını hatırlıyorum çocukluğumdan belki benzer bir sebepten takmak istemiyordur

X