Eşim Yüzük Takmıyor

Evlilikte yüzük olmazsa olmaz mı?

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kizlar herkese merhaba.
Sorunum basliktan da anlasilacagi uzere esimin yuzuk takmamasi.

İlk baslarda takiyordu (elini yikarken, abdest alirken vs cikariyordu.. Sonra unuttugu oluyordu takmayi).
Sonradan kilo almaya baslayinca yuzuk parmagini baya sıkmaya basladi.
Tamamen birakti.

Diyorum ben yuzuk takmani istiyorum,
bunu genisletelim ya da yeni alalim,
madem takmayacaktin neden aldik biz bu yuzukleri,
bir kisinin dahi aa bekar mi diye bakmasini dusunmek bile istemiyorum... vs vs vs.

O da diyor ki evliligin gostergesi yuzuk mu, ben zaten sevmiyorum yuzuk takmasini, yuzuk takinca aldatma olmuyor mu, yuzuk takinca kimse bakmiyor mu, benim sana olan sadakatimi nasil yuzukle olcersin vs vs... Basliyor kavgalar.

:KK12:

Ne onu ikna edebiliyorum yuzuk takmasi icin,
Ne de kendimi ikna edebiliyorum bu saplantidan cikmak icin.:bicak:

Ne yapmaliyim? Cok mu abartmisim?o_O

Not: Farkindayim burdaki bir cok derdin yaninda dert sayilmayacagini.
Not2: Kirici yorum yapmazsaniz sevinirim.
Canim emin ol bazi bayanlar yuxuklu erkege dahs cok bakiyor biliyormusun.

Canim emin ol bazi bayanlar yuxuklu erkege dahs cok bakiyor biliyormusun.

canim bunu universitedeki bir erkek arkadastan biliyorum. o yuzuk takar dururdu, sevgilisi olmadigi halde. derdi kizlar yuzugu olan erkeklere daha cok bakiyor, daha guvenilir goruyor diye.:oha:

İki ucu...degnek. mevzusuna geliyoruz:confused:

Bunu görene kadar hiç farkında değildim ne ben ne eşim yüzük takmiyoruz. hatta alyansimiz bile yok. umrumda mı, değil. hep alalım diyoruz sonra unutuyoruz.

Ya herkesin kendi düşüncesi ama takmazsa takmasın diyenlere gerçekten şaşıyorum.O zaman evlilik olayının en önemli ayrıntısı olan alyans meselesini kimse önemsemesin? Evlenirken alyans takılmasın hatta?Alyans alınmasın bile masraf çünkü?
Alyans bağlılığı gösterir ya evliliğin simgesidir kutsaldır.
Bence maddeye bu kadar kutsallık atfetmemek lazım. Önemli olan eşlerin birbirleriyle kalpten bağlı olması.
Yoksa kapıdan çıkar yüzüğü cebine atar, akşam gelince takar ruhumuz duymaz, o yüzden ben kutsal olarak, en önemli ayrıntı olarak düşünmüyorum yüzüğü.
Evliliğe giden yolda önemli, güzel, hatırası olan adımlardan biri bence o kadar, ben seviyorum, takıyorum ama parmağımda durmasa çekmecemde dursa da olur.

Bence abartılacak bir şey yok. Benim eşim de takmıyor herkes de biliyor evli olduğunu yani illa yüzüğe gerek yok..

Nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz anlayamiyorum gercekten.
Kimse kimseden %100 emin olamaz,olmamalıda zaten.. ama kocam yüzük takmıyor diyede tribe girip tartışmam. Güvenim,birilerinin ona bakması,aldatması gibi şeyler yüzüğe bağlı değil. Evden çıktıktan sonra yüzüğü cüzdanına kaldırıp işine bakan çok adam gördüm. İnsanın niyeti iyi olsun,yüzük falan hikaye.

ya canım zaten alyans şık bişey değil ki kadınlar için, ne bileyim hiç bi kadına yakıştıramıyorum
demek istediğim mesela eşi başka tür yüzük takıyor ve rahatsız olmuyorsa, mesela geçmişte de başka tür yüzükler kullandıysa, eşini kırmasının anlamı yok alyansta takıversin, takmıyorsa art niyet aranır yani
ama herhangi bir yüzükten rahatsız oluyorsa, hiç bi zaman yüzük kullanmadıysa o zaman külliyen yüzükten rahatsız oluyor demektir o zaman üstüne gitmenin anlamı yok

Alyans yakismasi haricinde katılıyorum. Kadınlara alyans yakışıyor ama benim elimi sıkıyor sanki. Ve benim de üstüme gelmesinler değil mi ? :)

Kizlar herkese merhaba.

İlk baslarda takiyordu (elini yikarken, abdest alirken vs cikariyordu.. Sonra unuttugu oluyordu takmayi).
Tamamen birakti.

bir kisinin dahi aa bekar mi diye bakmasini dusunmek bile istemiyorum... vs vs vs.

O da diyor ki evliligin gostergesi yuzuk mu, ben zaten sevmiyorum yuzuk takmasini, yuzuk takinca aldatma olmuyor mu, yuzuk takinca kimse bakmiyor mu, benim sana olan sadakatimi nasil yuzukle olcersin vs vs... Basliyor kavgalar.

Tek problem buysa bence dert etme. Eşinin sana sadık olup olmadığını yüzük takmasından anlayamazsın. Hadi evden çıkarken taktı diyelim, sonra çıkarıp cebine koysa nerden bileceksin ki? Bence başka bir probleminiz yoksa işte soğuk davranması vs gibi buna takılma derim.

Anladığım kadarıyla eşin namaz kılıyor ve inan abdest alırken o yüzüğü tak çıkar zor oluyordur ve başka bir yerde unutma ihtimali de çok yüksek. O sebeple de takmak istemiyor olabilir. He yalan yok ben olsam ben de kızardım böyle bir durumda ama başka bir probleminiz yoksa bu sebepten dolayı kırmayın birbirinizi bence...

Arkadaşlar ne demek takmasın.Şimdi bir erkekle tanıştınız parmağında yüzük varsa evli olduğunu anlarsınız.Peki ya yoksa bekar diye düşünmez misiniz?Kusura bakmayın da benim için yüzük önemli yani ona göre bence karşındakine tavrını belirlersin.Bekar bir kız olsam bir adamın parmağında yüzük varsa o kişiden uzak dururdum.Sonuçta yüzük bağlılıktır ve evliliğin olmazsa olmazıdır.

canim onu da soyledim ama seninle benim fitratim bir degil diyor. kimse bana zorla bir sey yapamaz ama bayanlar yaradilis itibariyle erkeklere oranla daha zayiflar diyor. Yani biri zorlasa sen ne kadar koruyabileceksin kendini demeye getirdi lafi.
O yuzden sen korunmasi gerekensin dedi.

Biri seni zorladığında, sen yüzüğüne bakıp yüzüklerin gücü adına diye bağıracaksın :KK70: enteresan :KK70:

benimki de takmıyor

yıllardır

burada çok yazdım

nişan gecesi Antalya'ya 5 yıldızlı otele arkadaşları ile tatile gitti

ben de yüzüğü annelerin gözü önünde alıp çantama koydum sen bunu kaybedersin alışkın değilsin diye

evlendikten sonra da takmazdı sadece kadın müşteri geleceği zaman onlar rahatsız olmasın diye bir iki nerede benim yüzüğüm modunda takılırdı

sonra hiç takmadı

ben de bebek oluncaya kadar taktım sonra bıraktım

sonra da taşlı yüzük vs takıyorum şimdi canım isterse

hiç bekar sanırlar diye düşünmedim ama sananlar da varmış

ne önemi var adam evli olduğunu biliyor ya o yeterli

Kizlar herkese merhaba.

Tamamen birakti.

merhaba,
üzülmekte haklısınız. ama çok takılmayın, çünkü günümüzde birçok kötü niyetli kadına parmağında alyans olan erkekler daha cazip geliyor. bence böyle düşünüp rahatlayabilirsiniz. benim eşimde böyleydi ilk zamanlar bende çaktırmadan ona dedim ki parmağında alyans olan insanlar evli olduklarını görsel olarak belli ettikleri için daha ağır görünüyorlar. daha çok dikkate alınıyorlar, ayrıca takmazsan da sorun değil ne de olsa kadınlar alyans lı erkekleri daha cazip buluyorlar. evet evet bencede takma dedim :) 1 hafta sonra kendi kendine takmaya başladı :) tabi kadınların dikkatini çekmek için mi onu bilemem :) üzme kendini arkadaşım,

Adam kendinin evli olduğunu biliyor da(!) ya karşısındaki parmağında yüzük yok diye bekar sanıp farklı şeyler hissederse mesela aşık olursa etkilenirse!Ya kimse burda kendini zorlamasın bahane üretmek için evli insanlar yüzük takmalı arkadaşlar.Benim tavrım net bu konuda!

Kizlar herkese merhaba.

Tamamen birakti.

ben olsam takılırdım yuüzük takmamasına.. YÜzük evlilik sembolü sonuçta , tanımayan biri nerden bilecek evli olduğunu, alnında yazmıyor ya..

Bana tepkiniz normal geldi bende olsam bende tepki verirdim.. Parmagına dar geliyorsa yeni bir çift yüzük alıp sürpriz tarzında kendisine verebilirsiniz bence.

Bir de şöyle bir algı olmuş bayanlar yazmışlar mesajlarda evli erkeler daha çok dikkat çekiyo kadınlar daha çok bakıyor.Toplumun geldiği noktaya bakın.Kendini bilen kadın dürüst namuslu insan evli erkeğe bakmaz zaten burda kötü örneklerden yola çıkıp genelleme yapmayalım.

X