eşim ve problemlerimiz

No408

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
270
241
133
24
kızlar günaydın,

size bişey danışacağım..eşim genele bakarsak iyi biri eş ve babadır..işten eve evden işe , çocuklarla çok ilgilidir, ev işlerinde yardımcıdır vs bunlar iyi özellikleri ama bunun yanında eleştiriyi çok sever yaptıklarımı beğenmediği olur, kılığıma kıyafetime karışmaya çalışır bunlarda kötü özellikleri ama ben her zaman iyi özelliklerini düşünür kötülere takılmamaya çalışırım..

biz hep küçücük şeylerden tartışır olayı gereksiz yere büyütürüz, çok sık olmadığı için evlilikte normal der geçerdim ama bu ara o kadar sık tartışıyoruz ki anlatamam..haftada bir desem yeridir yani zaten bi tartışınca 2-3 gün küsüz düşünün haftanın yarısı aramız kötü..işin garibi barışınca da çok çok iyiyiz bi ortamız yok yani..

bi kaç örnek vereyim mesela ben zaten her anne gibi işe zor yetişiyorum geçen gün tam son saniyede servise yetişeceğim kapıdayım diyor ki üstündeki kısa olmuş böyle mi çıkacaksın..o öyle diyince içime sinmiyor arkamı dönüp çıkamıyorum üstümü değiştirsem servis kaçacak zaten yetişeceğim diye koşturup durdum..sonuç olarak odaya gidip değiştirdim ama evden çıkana kadar söylendim..ben söylendiğim için o surat astı o surat asınca daha da sinirlendim kavga çıktı 3 gün konuşmadık..tam barıştık aradan 3-4 gün geçti, ben bi kamu kurumunda müfettiş yardımcısıyım ve kurumda sınavlarım var eğer geçemezsem müfettiş olmayı bırak memur a dönüyorum o kadar önemli yani,akşamları ders çalışıyorum, o gün ne yemek istersin dedim çok uğraştırmalı bişey istedi tamam dedim yaptım ama tabii yemeği yap ye saat 9 oldu ve ders çalışmam lazım. Çocukları yatırır mısın dedim tabii dedi çocukları yataklarına koyup banyoya girmiş 20 dk çıkmadı..2 dk sonra çocuklar yanıma geldi tabii yok susadık vs diye ben de kalktım sularını verdim yatırdım fln ama söylendim yine tabii yani bişey rica etmişim oturdum ders çalışıyorum madem böyle yapacaksın ben uyutamam de hiç değilse böyle sinirim bozulmaz dedim..yine kavga yine küsüz...

ona soracak olursanız beni anlamıyor niye sinirlendiğimi anlamıyor çok düz bakıyor mesela diyor ki ne var kıyafetin gözüme çarpmış söylemeyecek miyim (aslında benim kızdığım tam çıkarken söyleyip beni zor durumda bırakması), uyku meselesi için diyor ki insani ihtiyaç banyoya gittim diye kavga çıkardın...ona sorarsanız ben küçücük şeylerden kavga çıkarıyorum..

Ne yapacağımı şaşırdım aslında karar aldım böyle şeyler yapınca sesimi çıkarmıyım çünkü zararı bana oluyor gidip üstümü değiştirip dolmuşa atlasam en azından huzurum kaçmaz çünkü anlamıyor benim neye kızdığımı demiştim ama kendimi tutamıyorum sinirleniyorum..

siz olsanız ne yaparsınız??bunları alttan alıp huzurunuza mı bakarsınız..nasıl sessiz kalınabilir lütfen bana bir tavsiye verin..

şimdiden teşekkür ederim..

14/07/2014 itibarı ile gelişmeler 11. sayfada sorunum aynı olduğu için yeni konu açmak istemedim kızlar şimdiden beni yanlız bırakmayacağınız için teşekkürler..

Son düzenleyen: Moderatör:
eşiniz kıskanç mı ? eskiden beri mi böyle ? yenimi değişti ?

Camım işe gidiş her gün olsn bişey ona şöyle çözüm getirseniz işe yarar belki yarın ne giyeceğini sanki fikrini alıyormuş gibi sorsan o da şöyle kısa burası hoş değil gibi yorumlar yapar sende ona göre kıyafetini ayarlarsın

eşiniz kıskanç mı ? eskiden beri mi böyle ? yenimi değişti ?

yok hep kıskançtı zaten kıskanç olmasına değil benim lafım diyorum ki madem kıyafetimi beğenmedim ilk gördüğünde söyle tam kapıdan çıkarken olunca sinirlerim tepeme zıpladı ama bu noktada anlaşamıyoruz işte o sanıyorki değiştir dedi diye kızdım..diyorki kendine laf söyletmiyorsun ben eşime kıyafetiyle ilgili yorum bile yapamayack mıyım ve kesinlikle anlamıyor benim asıl kızdığım noktayı..

evet bunu yapabilirim ama bunun gibi birsürü küçük şey sorun oluyor işte bizde asıl sorun bu..

benim eşim giyiyimime karışmaz .. her giydiğinize demiyorsa ,demediklerinden giyin ..
amann ne giyersen giy demeli bence.. kıskançlığıda sevmiyorum zaten benn .. herkes özgür ..

benim eşim giyiyimime karışmaz .. her giydiğinize demiyorsa ,demediklerinden giyin ..
amann ne giyersen giy demeli bence.. kıskançlığıda sevmiyorum zaten benn .. herkes özgür ..

evt her giydiğime de karışmaz ama buna karışmasa başka bişey mutlaka yapıyor, sormak istediğim bu durumlarda doğru olan susmak mı yoksa mantıksız bulduğunuz şeyi söylemek mi benm gibi

evt her giydiğime de karışmaz ama buna karışmasa başka bişey mutlaka yapıyor, sormak istediğim bu durumlarda doğru olan susmak mı yoksa mantıksız bulduğunuz şeyi söylemek mi benm gibi

ben dilediğim ve kendime yakıştırdığım herşeyi giyerim .. gibi ..

böyle devam edemeyiz zaten ikimizde bu kadar huzursuz bi evlilik sürdürmek istemeyiz...1 ay kadar önce böyle küçük şeyler olduğu zaman ne kadar sinirlensemde söylenmeyeceğim ve kavga çıkmasına engel olacağım dedim ..ama huy işte yine sinirleniyorum yine konuşuyorum..siz beni haksız görürseniz bişey yapmayacağım vce susmaya çalışacağım ..ama siz de beni haklı vbulursanız bgn eşime bi mail atmayı düşünüyorum kendine çeki düzen vermesi konusunda..

ne güzel evliliginiz var ya ben olurken çok mutlu oldum küçücük sorunlar bunlar sizi kıskanıyor olması da çok güzel ama bu sebepler için üç gün falan küsülür mü canım bana biraz büyütüyor sunuz gibi geliyor bir de kendi kendinize söyleyip kendinizi gaza getirmeyin banyoya mı gitti mesela ben olsam oradan çıkınca hayatım bak benim ders calismam lazım biliyorsun çok emek verdim gecemezsem ikimiz de çok mutsuz oluruz o yüzden çocuklar uyuyana kadar başında bekler misin bak geldiler yanıma yine çalışamadim deyip güzellikle halletmek varken içinize atıp soylenip patlıyorsunuz boş yere huzursuzluk hem böyle sürekli küsmek eşinizi bir süre sonra soğutur Allah korusun aman yapmayın bakın büyüklerimize nasıl idare ederek mutlulugu bulmuşlar mesela babaannemle dedem bu yaşta kavga ederler bağırırlar birbirlerine en fazla üç saat sonra sanki hiç birşey olmamış gibi hanım yemek hazır oldu mu hayat böyle ışte ki eşiniz öyle huysuz gözükmüyor bunlar büyütülecek sorunlar değil herşeyi güzellikle anlatmak idare etmek lazım

Erkekler bizim gibi detaycı değil, herşeye düz şekilde bakıyor. Bence o an değişmeyip geç kalacağınızı söyleseniz,akşam da sinirlenmeden sizi yanlış anladığını,asıl kızdığınız konunun ne olduğunu söyleseniz tekrar yapma ihtimali daha az olur.

Susarsanız eşiniz sizi anlamıyor diye mutsuz olursunuz. Konuşmazsanız,anlatmazsanız eşiniz sizi üzdüğünü anlayamaz.

Hem eşlerimiz gibi çalışıyoruz hem de ekstradan ev işiyle,yemekle,çocuklarla ilgileniyoruz. Eşiniz size yardımcı olmalı,olmuyorsa da siz kural koymalı yada o an söylemelisiniz.Ben bunu onu kırmadan söyledim,evdeki her konuda rica ettiğim zaman yardımcı oluyor artık. Çalışmadığım zaman oluyormuydu,hayır olmuyordu :) Çalıştığımda da olmuyordu ama oturup konuştuk -ki- her zaman değil bazı özel durumlarda yardımını istedim.Mantıklı olan da bu zaten. Kadın gibi yapamıyorlar,ev işi yemek çocuk bakma işini,ama yapmaya çalışmaları bile hoş bence.

evet büyütülecek şeyler değil ona daha çok üzülüyorum..o kadar güzel anlatmışsınız ki ben de tam olarak böyle yapmaya çalışıyorum ama olmuyor çünkü eşim bu tip şeyleri çok sık yapıyor yani ortala haftada 2-3 kere kendimi susturmam lazım..aslında bunu yapmaya çalışıyorum ama olmuyor..bazen böyle güzel anlatmaya çalışıyorum dediğiniz gibi keşke önce çocukları uyutsaydın diye güzelce söylesem hemen diyor ki sen erşeyi sorun yapıyorsun insani bişey banyaya da mı gitmeyeyim diye bi başlıyor, ne demek istediğimi anlamadığı için ben daha çok sinirleniyorum ve yine olan oluyor..

burda sadece iki örnek verdim ama dediğim gibi bugün bu 2 gün sonra başka bişey çıkıyor..

kavga olmaması için bnm hiç sesimi çıkarmamam mı lazım anlayamıyorum

Bazen eşimde beni anlamaz ama kıyafetlerime karışmaz ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum anlatmaya çalışsanız da anlamaz mail atmayı düşünüyorum demişsiniz bu yöntemi bir deneyebilirsiniz yada akşam bir çay yapıp başbaşa otururken bu konuyu konuşabilirsiniz böyle ufak tefek meseleler için küs kalmayın nolur aranızı açmayın ne güzel bir ailesiniz bunlar konuşularak halledilecek şeyler

Esim ilk zamanlarimizda kiyafetime cok karisiyordu ve tartismalarimiz oluyodu. Simdilerde tek kelimesini duymuyorum. Gecenlerde sen benimle artik hic ilgilenmiyosun baksana elbisen cok dar bile demedin diye bir deneme yaptim o elbiseyi beni denemek icin giysigin cok belli hadi hazirlan da cikalim dedi :)

Diyecegim o ki esimin ilk baslarda karistigi kiyafetlerimi suan kendim uygun bulmuyorum. Sen nasil giyicegini napacagini bilirsin diyor.
zaman insana cok sey ogretiyor. Sizin durum ayni mi bilemem ama biz karsilikli alistik ve yoluna koyduk hayatimizi cok sukur. Bu benim fikrim insallah siz de duzene girersiniz.

Valla sanırım doğru cevap alttan almak olurdu ama siz olsanız ne yapardınız demişsiniz ben olsam aynı sizin gibi yapardım. Bir de üstüne kıyafetimi falan değiştirmezdim. Sonuçta o elbise etek alınırken aklı nerdeydi. Ya da ben bilmiyor muyum ne kısa ne uzun? Ben inan içinde nasıl giyinilir bilmiyor muyum?

Ders çalıştığım stresli bir dönemde onun alttan almasını beklerim, keza onun ders çalıştığı dönemde ben alttan almaya çalışırım. Sizin durumunuzda alttan almayı bırak bir de uzattıkça uzatmış.

Neyse umarım diğer arkadaşlar daha yapıcı öneriler de bulunabilir.

ben konuşuyorum ama heralde ben de sıkıntı var konuşunca kavga çıkıyor...ben de fevri biriyim o benim ne demek istediğimi anlamayınca iyice sinirleniyorum ... o kadar düz bakıyor ki ona sorsam o banyoya girdi ben bağırdım konu bundan ibaret ban ahayret ediyor bunda kızacak ne var diye...sanki ondan önce rica etmemişim çocuklara baksın ders çalışayım diye..

küçük şeyleri büyütmenizin sebebi eşiniz büyük ihtimalle tüm yükü size vermiş sizde de suç var adamı pohpohlayıp durmuşsunuz çokluk çocuk sahibi kadınsınız daha ne giyinip giyinmeyeceğinize eşin karar veriyor ayrıca bu yoğunlukta adama ne yemek istersin diyorsun adamda uğraştırıcı birşey istiyor ne giyip ne yiyenileceğine siz karar verin o da çocuk bakımında size yardımcı olsun mükemmel anne mükemmel eş yoktur bu kadar kendinizi yıpratmayın

cok teşekkür ederim canım ben de böyle küçük şeyler için kötü olmayalım istiyorum ama bu ara o kadar sık oluyor ki inan bu huzursuzluk evlilik bile bitirir..mail konusunda da aslında biraz sert çıkmayı düşünüyorum tamam ben de susmaya çalışıyorum ama böyle durumlarda o da hatasını kabul etse mesela bana dese ki evet sen çok dırdır ettin ama ben de seni tahrik ettim dese ben zaten uzatmam ...sen de yaptıklarını düşün bu huzursuzlukla devam edilmez demeyi düşünüyorum kendine gelsin diye...çünkü hep ben haksızım ve ben kavgaya çeviriyorum ona sorarsanız...

siz karşılıklı halletmişsiniz işte ne güzel biz daha birbirimizi anlayamıyoruz ki...ona sorsanız size derki ben normal bişey söyledim diazzz dırdır etti kavga ondan çıktı...zaman ban abişey öğretemiyor sanırım çünkü 5 yıllık avliyim zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…