• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve para takintisi

white moon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
865
898
103
mrblar. Benim sorunum söyle . Eşim de ben de çalışıyoruz. Maaşımız da iyi Allah'a şükür. Ev aldık kredi ödüyoruz. Eşim her haftasonu bir seyleri bahane edip para üzerine tartışma çıkarıyor. Aileme geçenlerde evin Bı yeri mi yaptırmaları icin bir miktar para gönderdik. Tabi ablam filan diğer kardeşlerim de verdi. Babam Bağkur emeklisi. Annemin annesinden kalan bir tarlası var. Bı ara sarmaya karar vermişti . Şimdilik duruyor. Eşim diyor sürekli ailene para veriyor üz. Onlardan hiç bişey gelmiyor diyor. Sürekli dediği arada uç yüz beş yüz lira. Ki ablam daha fazla veriyor. Ben de bıktım bu para takıntından dedim. Suna konuşmuyoruz. Dedim ödemelerden sonra herkesin parası kendine. Aileme de gelme dedim. Ben de onun ailesine gitmicem. O kadar laftan sonra yüzlerine bakacak halin yoktur. Ki ben kayınvalidem gelir 5-6 ay kaldı bizde . Ben de annen de gelmesin dedim. Konuşmuyoruz. Soğudum ben iyice. Ama oğlumun düzenini bozmak istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız.

mrblar. Benim sorunum söyle . Eşim de ben de çalışıyoruz. Maaşımız da iyi Allah'a şükür. Ev aldık kredi ödüyoruz. Eşim her haftasonu bir seyleri bahane edip para üzerine tartışma çıkarıyor. Aileme geçenlerde evin Bı yeri mi yaptırmaları icin bir miktar para gönderdik. Tabi ablam filan diğer kardeşlerim de verdi. Babam Bağkur emeklisi. Annemin annesinden kalan bir tarlası var. Bı ara sarmaya karar vermişti . Şimdilik duruyor. Eşim diyor sürekli ailene para veriyor üz. Onlardan hiç bişey gelmiyor diyor. Sürekli dediği arada uç yüz beş yüz lira. Ki ablam daha fazla veriyor. Ben de bıktım bu para takıntından dedim. Suna konuşmuyoruz. Dedim ödemelerden sonra herkesin parası kendine. Aileme de gelme dedim. Ben de onun ailesine gitmicem. O kadar laftan sonra yüzlerine bakacak halin yoktur. Ki ben kayınvalidem gelir 5-6 ay kaldı bizde . Ben de annen de gelmesin dedim. Konuşmuyoruz. Soğudum ben iyice. Ama oğlumun düzenini bozmak istemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız.

Dogrusunu yapmissiniz. Madem oyle kendi annesi de 6 ay gelip kalmasin kaliyosa da kira versin. 3 kurusun 5 kurusun hesabini yapmasi cok ayip. Ama oncesinde de boyle huyu var miydi? Varsa gizli gizli el altindan yapin soylemeyin ona para nere gidiyo diye

Eşinizin uslubü yanlış, “onlardan birşey gelmiyor” diyerek beklentiye girmemeliydi
Ama şu da gerçek ki,, eşinizin rızası yoksa ailenize para vermemelisiniz
Bu Benim şahsi görüşüm

Dogrusunu yapmissiniz. Madem oyle kendi annesi de 6 ay gelip kalmasin kaliyosa da kira versin. 3 kurusun 5 kurusun hesabini yapmasi cok ayip. Ama oncesinde de boyle huyu var miydi? Varsa gizli gizli el altindan yapin soylemeyin ona para nere gidiyo diye
Sorun orda iste. Kv emekli maaşı var. Oğluma filan veriyor. Eşim ailemden de aynısını bekliyor. Ama ailemin durumu malum. Bir emekli maaşı. Bir de evde kızkardeşim var çalışmıyor. Ona da bakıyorlar. Mesele uzun yanı .

Eşinizin uslubü yanlış, “onlardan birşey gelmiyor” diyerek beklentiye girmemeliydi
Ama şu da gerçek ki,, eşinizin rızası yoksa ailenize para vermemelisiniz
Bu Benim şahsi görüşüm
Ya Bı zor şartlarda okuttu babam. Veremem diyemem ki. Ki verdiğimiz bizim bütçemizi etkilemiyor. Ya ben paray bu kadar takıntılı yasamak istemiyim. Söyle eşim bizim icin harcar. Tatil filan . Ama aileme karşı takıntılı.

Eşinizin davranışı yanlış sizinki de yanlışa yanlışla karşılık vermek oluyor. Anlatmaya çalıştınız mı diyeceğim insana bunu eşine anlatmak bile ağır gelir bi kere kibarlıktır cömertliktir insan o kadar paranın lafını etmez ki annesi de gelmiş kalmış o kadar ay yemiş içmiş.. iletişimsizlik anlaşamamak çok büyük sorun

Sorun orda iste. Kv emekli maaşı var. Oğluma filan veriyor. Eşim ailemden de aynısını bekliyor. Ama ailemin durumu malum. Bir emekli maaşı. Bir de evde kızkardeşim var çalışmıyor. Ona da bakıyorlar. Mesele uzun yanı .

Gizli gizli gonderin o zaman. Erkekler maalesef durumu anlamiyor. Ailenizi de tembihleyin. Obur turlu hep kavga yasarsiniz

Sureklilikte tabi ki esin onayi onemli. Ona gore aile butcesi ayarlanir. Ama aile butcesini sarsmayacak paralari da cok laf etmemek gerek.
3 lira 5 lira filan. Bu inat ediyo. Abım fazla vermiyormuş da. Ya yıllar önce de geçti bunun muhabbeti. O zaman ailem de vardı. Durup durup doluyo bu kendi kendine. Aile bütçemizi sarsmıyor. Durumumuz iyi yanı. Takıntı haline getirmiş bu durumu.

Eğer ödemeler bittikten sonra geriye kalan paradan yolluyorsaniz bi sorun teşkil etmez bence. Kaldı ki çalışiyorsun varsaysin kendi parandan yolluyorsun ailen bu zamana kadar yeteri kadar yapmıştır bence.

Kesinlikle haklısınız. Durumunuz varken ve çalışıyorken anne, baba ve kardeşe verilen paranın hesabı yapılmaz. Çok ayıp etmiş eşiniz. Konuşmayı denediniz mi? Ondan empati yapmasını istediniz mi? Belki o zaman daha sağlıklı düşünebilir.

Back