Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şunu belirteyim ki uzun zamandır burayı takip etmeme rağmen üyelik açmak bugüne kısmetmiş. Benim kararsız kaldığım duruma belki kafa kafaya verirsek bir çözüm buluruz diyerek sizlere yazmak istedim. Konu şöyle eşim de ben de çalışıyoruz. Eşim 4100 ben 3600 tl maaş alıyoruz. Eşimin maaşından 1400 tl ev kredisi, evin elektrik, su ve aidatı, arabanın yakıtı ve market masrafını karşılıyoruz. Benim maaşımdan ise 1700 tl araba ödemesi, 200 tl BES, arabanın kasko, sigorta ve vergisini karşılıyoruz. Ayrıca gezmeyi çok sevdiğimiz için mutlaka bir tur taksidimiz oluyor. Eşimdeki bitti ama benim aylık 300 tl 2 ay daha tur taksidim var. Bu arada ben tutumlu olmaya çalışıyorum ama eşim sadece bize karşı tutumlu. Dışarıya gelince eli çok açık. 4 yıllık evliyiz. Bugüne kadar temizlik için yardımcıya hiç rıza göstermedi mesela. Market alışverişinde en ucuz hangisiyse onu almamı ister. Yanlış anlaşılmasın burada aynı tercihte bulunan arkadaşlar mutlaka vardır herkesin kendi tercihi ama ben durumumuzu anlatmak için belirtme gereği duydum. Ben eve doğalgaz döşetelim dedim geçen kış 7.000 tl fiyat çıkınca ödeyemeyiz deyip konuyu kapattı. Ama o kadar gereksiz ödemeler yapıyoruz ki buraya tek tek yazmak istemiyorum. Şimdiki konumuz ise annesi ile babasına ev almak istemesi. Annesinin oturduğu ev eski ve güneş görmüyor. Merdiven inip çıkması problem. Annesi için 2+1 güneş gören asansörlü önü açık bir ev almak istiyor. Bana söyledi. Onların durumu yok evlerinin satılması da çok zor (konum olarak pek iyi değil) biz bir ev alalım, hem benim fazla harcamamdan şikayetçiydin böylece harcamam da kısıtlanır, ev zaten bizim üzerimize olacak, annemler de evlerini kiraya verir kira parasıyla bizim kredimize destek olurlar dedi. Ben kirayı kendilerine alsınlar kira falan istemem ama nasıl ödeyeceğiz dedim bir kredi daha eşim halledeceğini söyledi. En fazla 150.000'lik bir bütçe var çünkü fazlasını ödeyebilmemiz mümkün değil. O fiyata ev de bulamıyoruz. Ama bu arada eşim bana güveniyor gibi hissediyorum krediyi senin adına çekeriz ben sana destek olurum!! diyor. Evliliğimizden beri ilk defa eve temizlik için birisini ayarlayacaktım o zaman 3 gün tatiliz sen de yardım edersen birlikte yapalım boşa masraf olmasın biz halledelim dedim dönmüş bana sen temizle ben sana 120 tl vereyim diyor. Böyle olunca para konusunda sevmediğim bütün huyları birden aklıma üşüştü. Benden, evimizden kısması ama başkalarına çok eliaçık olması beni en rahatsız eden durum. Evet ben çalışıyorum, kendi param var ve ona muhtaç değilim ama o gönlünce harcarken benim kendimi sıkmam saçma gelmeye başladı. Sizce herşeye rağmen paramızın son kuruşuna kadar hesap yapıp kredi için hayatımızın önemli birkaç yılından fedakarlık etmeli miyim? Yoksa ben kendi hesabımı yapıp kendimi de fazla sıkıştırmadan krediyi sen kendi adına çek ben sana aylık şu kadar destek olabilirim mi demeliyim?
Bu arada eşim benim aileme karşı da çok iyidir. Ben kendi maaşımın tümünü anneme versem birşey demez ama kendi maaşından üstüne ekler miydi emin değilim.
Bu arada eşim benim aileme karşı da çok iyidir. Ben kendi maaşımın tümünü anneme versem birşey demez ama kendi maaşından üstüne ekler miydi emin değilim.