Eşim ve Para Mevzularımız

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şunu belirteyim ki uzun zamandır burayı takip etmeme rağmen üyelik açmak bugüne kısmetmiş. Benim kararsız kaldığım duruma belki kafa kafaya verirsek bir çözüm buluruz diyerek sizlere yazmak istedim. Konu şöyle eşim de ben de çalışıyoruz. Eşim 4100 ben 3600 tl maaş alıyoruz. Eşimin maaşından 1400 tl ev kredisi, evin elektrik, su ve aidatı, arabanın yakıtı ve market masrafını karşılıyoruz. Benim maaşımdan ise 1700 tl araba ödemesi, 200 tl BES, arabanın kasko, sigorta ve vergisini karşılıyoruz. Ayrıca gezmeyi çok sevdiğimiz için mutlaka bir tur taksidimiz oluyor. Eşimdeki bitti ama benim aylık 300 tl 2 ay daha tur taksidim var. Bu arada ben tutumlu olmaya çalışıyorum ama eşim sadece bize karşı tutumlu. Dışarıya gelince eli çok açık. 4 yıllık evliyiz. Bugüne kadar temizlik için yardımcıya hiç rıza göstermedi mesela. Market alışverişinde en ucuz hangisiyse onu almamı ister. Yanlış anlaşılmasın burada aynı tercihte bulunan arkadaşlar mutlaka vardır herkesin kendi tercihi ama ben durumumuzu anlatmak için belirtme gereği duydum. Ben eve doğalgaz döşetelim dedim geçen kış 7.000 tl fiyat çıkınca ödeyemeyiz deyip konuyu kapattı. Ama o kadar gereksiz ödemeler yapıyoruz ki buraya tek tek yazmak istemiyorum. Şimdiki konumuz ise annesi ile babasına ev almak istemesi. Annesinin oturduğu ev eski ve güneş görmüyor. Merdiven inip çıkması problem. Annesi için 2+1 güneş gören asansörlü önü açık bir ev almak istiyor. Bana söyledi. Onların durumu yok evlerinin satılması da çok zor (konum olarak pek iyi değil) biz bir ev alalım, hem benim fazla harcamamdan şikayetçiydin böylece harcamam da kısıtlanır, ev zaten bizim üzerimize olacak, annemler de evlerini kiraya verir kira parasıyla bizim kredimize destek olurlar dedi. Ben kirayı kendilerine alsınlar kira falan istemem ama nasıl ödeyeceğiz dedim bir kredi daha eşim halledeceğini söyledi. En fazla 150.000'lik bir bütçe var çünkü fazlasını ödeyebilmemiz mümkün değil. O fiyata ev de bulamıyoruz. Ama bu arada eşim bana güveniyor gibi hissediyorum krediyi senin adına çekeriz ben sana destek olurum!! diyor. Evliliğimizden beri ilk defa eve temizlik için birisini ayarlayacaktım o zaman 3 gün tatiliz sen de yardım edersen birlikte yapalım boşa masraf olmasın biz halledelim dedim dönmüş bana sen temizle ben sana 120 tl vereyim diyor. Böyle olunca para konusunda sevmediğim bütün huyları birden aklıma üşüştü. Benden, evimizden kısması ama başkalarına çok eliaçık olması beni en rahatsız eden durum. Evet ben çalışıyorum, kendi param var ve ona muhtaç değilim ama o gönlünce harcarken benim kendimi sıkmam saçma gelmeye başladı. Sizce herşeye rağmen paramızın son kuruşuna kadar hesap yapıp kredi için hayatımızın önemli birkaç yılından fedakarlık etmeli miyim? Yoksa ben kendi hesabımı yapıp kendimi de fazla sıkıştırmadan krediyi sen kendi adına çek ben sana aylık şu kadar destek olabilirim mi demeliyim?
Bu arada eşim benim aileme karşı da çok iyidir. Ben kendi maaşımın tümünü anneme versem birşey demez ama kendi maaşından üstüne ekler miydi emin değilim.

merhaba..
Ben eşinizin tutumunu normal buldum.biz de eşimle kendi harcamalarımıza dikkat ederiz ve eşimize dostumuza yardımımız dokunsun isteriz..evimize yardımcı almayız, epey kredi, kyk ve kredi kartı borcumuz var maaşımızdan hiç artmıyor kendimize aylardır lüks harcamamız yok ancak eşim eline geçen bir miktar parayı ailesine göndermek istedi ve gönderdik (geri gelmeyecek) ben anneme vermek istedim bir miktar verdik vs.
ki ev de sizin üzerinize olacak bu da bir yatırım eğer çocuk düşünmüyorsanız şu aşamada böyle bir yatırıma yönelebilirsiniz hem sevap hem yatırım kazanırsınız diye düşünüyorum..

krediyi siz çeksenizde ev ortak oluyor bu durumda sıkıntılı bir durum görmedim ben bazen sıkışınca erkeklerde senin benim param mevzusu olabiliyor .yarın çocuğunuz olur bakar anne de bir süre o şekilde yardımcı olur belki kötü düşünmeyin

krediyi siz çeksenizde ev ortak oluyor bu durumda sıkıntılı bir durum görmedim ben bazen sıkışınca erkeklerde senin benim param mevzusu olabiliyor .yarın çocuğunuz olur bakar anne de bir süre o şekilde yardımcı olur belki, kötü düşünmeyin

krediyi siz çeksenizde ev ortak oluyor bu durumda sıkıntılı bir durum görmedim ben bazen sıkışınca erkeklerde senin benim param mevzusu olabiliyor .yarın çocuğunuz olur bakar anne de bir süre o şekilde yardımcı olur belki, kötü düşünmeyin

merhaba..
Ben eşinizin tutumunu normal buldum.biz de eşimle kendi harcamalarımıza dikkat ederiz ve eşimize dostumuza yardımımız dokunsun isteriz..evimize yardımcı almayız, epey kredi, kyk ve kredi kartı borcumuz var maaşımızdan hiç artmıyor kendimize aylardır lüks harcamamız yok ancak eşim eline geçen bir miktar parayı ailesine göndermek istedi ve gönderdik (geri gelmeyecek) ben anneme vermek istedim bir miktar verdik vs.
ki ev de sizin üzerinize olacak bu da bir yatırım eğer çocuk düşünmüyorsanız şu aşamada böyle bir yatırıma yönelebilirsiniz hem sevap hem yatırım kazanırsınız diye düşünüyorum..

Aslında beni düşündüren eşim harcama konusunda hala çok rahatken benim kendimi sıkmamın anlamsız mı olacağı konusu.

Paramız ortak havuzda değil. Masrafları bölüşüyoruz.
Hımm o zaman siz sıkışabilirsiniz sadece ilerde. Eşinizi en iyi siz tanırsınız size davranışları bu sinyalleri veriyorsa erteleyin bu planları biraz daha düşünün bence. Bizim maaşlarımız ortak bir havuzda toplanır ödemeler yapılır kalan para bölüşülür her harcamayı da birbirimize sorarız genelde. O yüzden ben olsam kabul ederdim demiştim

Tamam ailesini düşünmesi güzelde ..zaten ev araba kredisi bes falan derken birikim yapıyorsunuz..bir kredi daha çok zorlar sizi bence..
Tamam ev alındı diyelim ..nasıl olsa ortak..
Siz yorulmuyor musunuz bir temizlikçi tutamıyor sanız neden çalışıyorsunuz ki?bu kadar taviz vermeyin bence..yarın bir gün çocuk olur herşey üstünüze kalır..nasıl alıştırırsanız öyle gider..
Parasını vereyim diyorsa alın parasını ..sizin yardıma ihtiyacınız var bunu benimsetin..bunlar ilerde birikir birden patlarsınız..
Lütfen sesinizi çıkarın biraz ..zamanla alışıyorlar siz onun ailesine ev alacaksınız bir temizlikçi tutturmayacak ?yarın bir gün bu adam size istediniz diye cips bile aldırmaz..lütfen gizli bir para az da olsa atın kenara..senelerce kredi ödemek kolay değil

Ben olsam kabul etmem çünkü hem paranız ortak değil hem sizin ihtiyaçlarınız için sizden para kıskanıyor.
Yazık günah senelerce senin maaşından kesilecek.
Onun yerine madem paranız ayrı gizlice birikim yapın derim. Asla söylemeyin.
Sizde kendi maaşınızı kullandırtmayın

Tamam ailesini düşünmesi güzelde ..zaten ev araba kredisi bes falan derken birikim yapıyorsunuz..bir kredi daha çok zorlar sizi bence..
Tamam ev alındı diyelim ..nasıl olsa ortak..
Siz yorulmuyor musunuz bir temizlikçi tutamıyor sanız neden çalışıyorsunuz ki?bu kadar taviz vermeyin bence..yarın bir gün çocuk olur herşey üstünüze kalır..nasıl alıştırırsanız öyle gider..
Parasını vereyim diyorsa alın parasını ..sizin yardıma ihtiyacınız var bunu benimsetin..bunlar ilerde birikir birden patlarsınız..
Lütfen sesinizi çıkarın biraz ..zamanla alışıyorlar siz onun ailesine ev alacaksınız bir temizlikçi tutturmayacak ?yarın bir gün bu adam size istediniz diye cips bile aldırmaz..lütfen gizli bir para az da olsa atın kenara..senelerce kredi ödemek kolay değil

Çok haklısınız. Eşim aslında birikim amacıyla değil annesi rahat etsin diye kemerleri sıkalım diyor. Beni rahatsız eden bizim rahatımız için 7.000 tl lik harcamayı çok görürken şimdi 150-200 bin ödemeyi göze alması.

Eve dogalgaz dosetelim derken eviniz sobali mi ki?

Bu cok zaruri bir ihtiyac isinma ihtiyaci.

Bunu bile size cok gorup anasini rahat ettirmek istiyorsa ben kabul etmezdim.

Eve dogalgaz dosetelim derken eviniz sobali mi ki?

Bu cok zaruri bir ihtiyac isinma ihtiyaci.

Bunu bile size cok gorup anasini rahat ettirmek istiyorsa ben kabul etmezdim.

Klima ve elektrik sobası kullanıyoruz. Kışın üşüyünce doğalgaz döşetelim diyor yazın unutuyor bu söylediğini.

Klima ve elektrik sobası kullanıyoruz. Kışın üşüyünce doğalgaz döşetelim diyor yazın unutuyor bu söylediğini.

Dogalgaz klima ve elektrik faturalarini dusurerek kendini amorti eder zaten.

Bence tavrinizi koyun. 7 bin tl fazla degil butcenize gore.

Evin her yeri ayni anda isinacak istediginiz zaman istediginiz yerden sicak su gelecek.

Once sizin konforunuzu dusunsun sonra annesini.

Tecrübelerimden yola çıkarak size bir kaç tavsiyede bulunacağım ..

* Ev size aitse ; Kendi maaşınızı ona bir kaç ay koklatmayın , doğalgaz parasını biriktirin ve çağırın ustayı yaptırın , bu düşüncenizi ona önceden söylemeyin çünkü köstek olur

* Haftada 1 yarım gün ya da tüm gün temizliğe bayan alın , düzenli bir şekilde .. Hatta mümkünse yardımcı geldiğini bilmesin . Beraber yapalım dediğinizde , sen yap ben sana parasını vereyim derse , peki ver deyip parasını alın .. O parayı da yardımcıya verirsiniz ..

* Ben olsam başkası için kredi çekmem , zaten krediye de kredi kartına da borca da karşı biriyim , çok çok mecbur kalmadıkça kullanmayı düşünmem ..

* Eşinize diyin ki ben borçlar olduğu için zaruri ihtiyaçlarımı gideremiyordum , hep az kaldı sabret borçlar bitiyor diye kendimi avutuyordum . Şimdi az rahat edecem diyin . Ve düzenli kuaföre pedikür manikür e gidin masaja gidin spora gidin . Ohh

* Ayrıca çocuk istiyorsa ona şimdiden bazı sorumluluklar verin ev işine az alışsın

* Yardımcı gelse de ara ara yine beraber temizleyelim diyin , o yapmak istemeyip para teklif edince alın , ama bir kaç ay sonra bu sefer aynısını siz ona söyleyin , bu sefer ben parasını sana vereyim , temizliği sen yap diyin ..

3.600 maaşınızın
1.900 ü araba ve bese gidiyormuş
700 kendinize harçlık alın
Bence Geriye kalan 1.000 tl yi her ay kenara koyun , kendinize biriktirin .. Diğer masrafları eşinizin maaşıyla yapın ..

Gunaydın ve hayırlı cumalar herkese...

Herkesin anne babası özeldir. Onlara karşı öff bile dememiz gerekirken bu tür hesapların içinde olmak bana garip geliyor. Şundan dolayı; eşler -genelde erkekler- ayrı ve bağımsız bir aile olduklarını bir süre -hatta uzunca bir süre- kabullenemeden evliliklerini sürdüyor. Belki de bizim türk toplum geçmişinden geliyor bu kabullenememişlik yada adaptasyon sorunu. Üç kuruş paramız varken çekirdek ailemizle harcamak, rahat etmek varken hemen işin içine anne babaları sokuyoruz. Eşinize söylüyorum ama bunu evliliğimin ilk yıllarında ben de çok yaptım. Aman annemler kirada oturmasın diye ben kirada otururken annemle babama konut kredisi ile bir ev aldık, çok şükür ödemesini bitirdik 4 yılda ama şimdi düşünüyorum da o 4 yılda belki de eşimle en güzel zamanları yitirdik. Çalışıyorum, maaşımı kendime harcamak yerine hep kendimden kısarak annemle babama verdim. Pişman mıyım hayır değilim. Ama bir evladın alması gereken sorumluluktan fazlasını yüklemişim sırtıma. Şimdi kendimiz için konut kredisi ödüyoruz ve inanın daha 3 yıl olmasına rağmen bana çok zor geliyor.

Velhasıl kelam ben yerinizde olsam bu kadar kendimden vererek böyle bir borca girmem ki sizin evde maaşlarınız da ayrıymış.
Az biraz bunaldığınızda evinizin huzurundan olacağınıza annesi varsın güneş görmeyen evde otursun. İlerde durumunuz çok rahat olursa maddi açıdan o zaman alırsınız.

3.600 maaşınızın
1.900 ü araba ve bese gidiyormuş
700 kendinize harçlık alın
Bence Geriye kalan 1.000 tl yi her ay kenara koyun , kendinize biriktirin .. Diğer masrafları eşinizin maaşıyla yapın ..

Dediğiniz gibi 1900 araba ve Bes, ayrıca arabanın sigorta kasko ve vergisi, benim zaruri ihtiyaçlarım ortalama 1000 tl tutuyor kredi kartı. 300 tl kendime harçlık alıyorum. Eşime de ayda 400 tl destek olabilirim ancak. Ama bu da onu tatmin etmeyecektir.

Back
Yukarı