- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.857
Birde hemen bir yanlis anlasilmayi düzelteym ben esim ve kardesm beraberler demedm bazi yorum yapan arkadaslar olayi farkli anlamislar sanirim ben sadece babamin gecmiste anneme yapmis oldugunu acabaaaa esimde bana yapar mi korkusunu tasiyorm o yüzden hareketlerine cok dikkat ediyorm kardesimnde esiminde dedim bu konuda ne yapmam gerek neye dikkat etmem gerek onu soruyorm aslında.esimde ailesi de cok muhafazakâr insanlardr kardesmle tokalasmazlar bile yani o derece ikisinede konduramiyorm ama gecmisten de geken bir korku var iste nasil asicam bunu bu beni cok rahatsz ediyo
genel manada evet abi kardeş gözüyle bakılmalıÖncelikle herkese mrb..ben kk nün daimi üyelerndenim..ama kim oldugum ve sorunmn bna ait oldugunu arkadslarmn görmemesi icin ikinci bir üyelk actm..
Smdi kizlar hayatmda bu güne kadar hic kmseye tek kelime bile söylemedm bu konuyla alakali..bnm kücüklügümde babam hep teyzm bize geldiginde ( o zamanlar teyzm bekardi) hep annem bi yere gttiginde beni bir yere gönderir teyzmle basbasa kalmak isterdi bunu anlardm ama birsey yapamazdm..annemede birsey diyemezdm tabi.cinsel yönden ne kadar birseyler yaparlardi bilmem ama eminm bisyler yapiyolardi beni dondurmayla cikolatayla kandirip disari yolluyolardi..nitekim teyzm evlendi ve onlarn bu durumu son buldu..smdi bu babadan kalma birsey mi bilmem ama sanki esimde hep bana babamn anneme yaptigini yapacakms korkusu var..kardesm alimli bakimli bir genc kiz..zayif citi piti ne giyse yakisir felan.aralarida cok iyi esimle.ama hep bu gecmisten kalan psikolojik durum beni acaba esimde bana aynisini yapacak mi düşüncesine götürüyor kendme engel olamiyorm korkuyorm endiseleniyorm ama tabi bisy belli etmiyorm..bisey oluyo mesela annmler bize geliyo mesela esim ooo iste ayse niye gelmedi ona küstm bilmem ne diyo gecen annemlerdeyiz evde birsey unuttuk smdi biz ayseyle alir gelirz diyo lan niye onunla gidiyon ben varim ya dicem yanlis anlasilir diye diyemiyorm tabiki.nitekim beraber gittik geldk eve ama ben nasil aşıcam bu sorunu napicam nasil davrancm kardesimede esimede..offf ne zor bisey bu yaaa
yanlışlıkla oldu:/pabilir) bu gününüze, şu an yaşadığınız ilişkilere yansıtmamalısınız. Bu ciddi bir psikolojik problem. Yardım almanızda fayda olduğunu düşünüyorum. Geçmişini yansıtan insanlar genelde tedavi görmeden kurtulamazlar bu davranış bozukluğundan.
genel manada evet abi kardeş gözüyle bakılmalı
ama maalesef günümüzde, enişteyle kaçanmı, babası taciz edenmi, abisi satanmı ... vs.. neler duyuyoruz.
hiç bir şey olmaz değildir. ama sadece eşiniz ve kızkardeşinize takılmayın derim ben, eğer bi erkek aldatacaksa
her türlü yapar kız kardeşe hacet yok , şeytan a uymasın inşallah kimse.
kısacası her evlilikte aldatılma ve ayrılma riski azda olsa vardır, o yüzden anormal bişey olmadığı sürece takıntı yapıp kendinizi üzmeyin.
Ooooo nasil yaniiiiiiaynen benim komşumda yaşandı kocası kardeşiyle kaçtı (ters ilişkiye girmişler ve kocasıyla birleşti komşum. kızda evlendi. barıştılar şu an
* * * * * * * * *Bence geçmişte yaşadıklarını bilmek anne nin hakkı. Sen anne nin yerinde olmak ister miydin ? Ya babanla teyzen devam ediyorlarsa çaktırmadan ? Anneni al karşına öncesinde sakinleştirici ver ve anlat bilsin kız kardeşinin kendisine yaptığı hatayı haksızlığı. Teyzene zorla bir şey yapmadı ya baban , sana çikolata dondurma alıp kandırdıklarına göre. Öyle teyze olmaz olsun. Edepten hayadan yoksun insanlar hayatımızda olmasınlar zaten. Ve teyzene de de : " Geçmişte anneme bunu nasıl yaptın de, sende ki bu nasıl vijdan " de söyle, sizin yüzünüzden hayatım mahcoldu eşime güvenmiyorum şimdi de. Sinir oldum okurken. Kol kırılır yen içinde kalır dışarıya da yansıtmayan sadece annen ve teyzenle konuş. Ve birde kız kardeşinle. Anlat ona. Yaşadığım bu olaylar yüzünden mesafeli dur eşime. Sorarsa da bişey söyleme diye kız kardeşini tembihle. Eşine de deki ben seni çok kıskanıyorum öyle ki kendi kardeşimden bile bu nedenle tüm kızlara kadınlara kızlara mesafeli dur lütfen, dersen ve kız kardeşinde ona mesafeli durursa , inan sorun kökünden hallolur. Teyzene inan çok kızdım. Sakın kırılma da bir laf var hani bunu da teyzene söyle; dişi köpek kuyruğunu sallamazsa erkek köpek peşinden gitmez diye atalarımız boşuna deme miş, bunu da söyle. Biraz sert oldu ama senin şuçun değil. Hakedenler le konuş kardeşim, yoksa bu seni içten içe yıllarca yer, konuş rahatla.
Niye gitmesin ki..Eniştesi sonuçta..Valla benimde 2 ablam var eniştelerim beni çok sever ve hatta yemeklerimi de çok severler, her zamanda dile getirirler. Ablalarımın yanında hep överler beni ve evlendim bu değişmedi..Benim eşim uzakta çalışıyor hep onu ararım bişey olduğunda..Bilmiyorum bizler çok samimiyiz ama ablalarımdan hiç hissetmedim şüphe duygusu. Hatta onlar der hadi enişten şunu seviyor yapıver, gidiver vs vs. Konu sahibi arkadaşım gönlünü ferah tut çünkü herzaman enişteler baldızlarını kardeşleri gibi sever..Sizin babanızın istisna olmuş.
Bence geçmişte yaşadıklarını bilmek anne nin hakkı. Sen anne nin yerinde olmak ister miydin ? Ya babanla teyzen devam ediyorlarsa çaktırmadan ? Anneni al karşına öncesinde sakinleştirici ver ve anlat bilsin kız kardeşinin kendisine yaptığı hatayı haksızlığı. Teyzene zorla bir şey yapmadı ya baban , sana çikolata dondurma alıp kandırdıklarına göre. Öyle teyze olmaz olsun. Edepten hayadan yoksun insanlar hayatımızda olmasınlar zaten. Ve teyzene de de : " Geçmişte anneme bunu nasıl yaptın de, sende ki bu nasıl vijdan " de söyle, sizin yüzünüzden hayatım mahcoldu eşime güvenmiyorum şimdi de. Sinir oldum okurken. Kol kırılır yen içinde kalır dışarıya da yansıtmayan sadece annen ve teyzenle konuş. Ve birde kız kardeşinle. Anlat ona. Yaşadığım bu olaylar yüzünden mesafeli dur eşime. Sorarsa da bişey söyleme diye kız kardeşini tembihle. Eşine de deki ben seni çok kıskanıyorum öyle ki kendi kardeşimden bile bu nedenle tüm kızlara kadınlara kızlara mesafeli dur lütfen, dersen ve kız kardeşinde ona mesafeli durursa , inan sorun kökünden hallolur. Teyzene inan çok kızdım. Sakın kırılma da bir laf var hani bunu da teyzene söyle; dişi köpek kuyruğunu sallamazsa erkek köpek peşinden gitmez diye atalarımız boşuna deme miş, bunu da söyle. Biraz sert oldu ama senin şuçun değil. Hakedenler le konuş kardeşim, yoksa bu seni içten içe yıllarca yer, konuş rahatla.
ben fesatım malesef. istemem eşimle kız kardeşim, kuzenim falan yakın olsun. :/